Kayınvalidelerin gelinleri eşek yerine koyması

ben de gaddarım aslında amaişte dedim ya eşim çok iyi bir insan
bana bırsey demez ama ıcınden ben oyle davrandım dıye uzulur
çnk 15 gunde bır falan benım kendı annemlerı bıze cagırır gelsınler dıye
şimdi adam bana ve aıleme bu kadar ıyıyken , sabah gelın aksam gıdın dıyemem
en buyuk korkum doğumda vs gelıp dadanması zaten
Allah uzak etsın
Senin ailen eşine karşı iyiyse eşinde buna karışıklık öyledir herşey karşılıklı
O senin ailene iyi davranıyor diye sende kayınvalideni hoş tutmak zorunda değilsin eşini hoş tutarsın oldu bitti
Kayınvaliden sana karşı anlayışlı güleryüzlü saygılı değilse eşimi kırmamak için kayınvalidemi çekiyim dişimi sıkayım mantığı yanlış bence
İleride çok üzülürsün zamanında tepkimi koysaydım diye
Eşinle konuşabilirsin annenle kafalarımız uymuyor bana yardımcı olmuyor anlaşamıyoruz fazla bir araya gelmeyelim diye
İyi bir insansa eşiniz anlayacaktır sizi kendi annesinin huyunuda biliyordur az çok

:KK70: Ahahhahha çok komıkmıs senınkı de ya

Onlar hep magdurlar canım

Ben kv deme cevap verınce eşim birsey demez bana

Ama eşim kendı vermez cevabını

Öyle dınler susar. Ben dayanamazdım ama artık ben de muhatap olmuyorum.

Dinliyorum boş boş tek yorum yapmıyorum.
Benimki tam ters. Cevabını kendisi çok iyi verir. Ama benim konuşmamı pek istemez. Hatta annesi yokken kendisiyle konuşmamı da istemez bu konularda hemen defansa geçer. Ben de susuyorum ne yapayım. O konuştuğu sürece.. Ama o bir şey demezse cevabımı veririm.

Yine bir kaynana mevzusu :KK48:

Haline şükret canım benimkilerde şehir dışında cuma günü eşimi arıyorlar biz gelicez akşam diye oda bana haber veriyor ve 6 kişi birden akşam 8 e doğru bizde oluyorlar. Ee zaten benim eve gitme saatim 18:30, ben ne ara temizlik yapayım ne ara yemek yapayım hiç düşünmek yok. Arayıp bana söylemek sormak hiiiç yok. Yine de uğraşıyorum onlar gelene kadar kıymet bilmekte yok. Bide gelince temizlik yetişmiyor mu çalışınca, hep hazır mı yiyorsunuz gibi iğneleyici sorular..
Bende son geldiklerinde evet hazır yemek deyip hazır çorba, dilimlenmiş hazır patates ve şnitzel kızarttım. :63:

Ki ben 1 gün öncesinden haber vermelerine bile razıyım o duruma geldim.

Sıkma canını yetişir. Yetişmezse de boşver aç kalsınlar.
off senınkı daha fenaymıs:KK43:
ben de aksam 7 de evde oluyorum
her aksam yemek ılla yaparım ama sımdı mısafır olunca ıs değişiyor
ütü odam utulenecek esya dolu suanda
e evı de gezecekler ılla
bıızmkı bana laf sokmaz
eskıden sokardı gercek yuzunu bellı ederdı
şimdi toz kır gorse olsun annem der ama arkamdan cekıstırır :KK70:

Ya ne kadar saçma sapan düşünceleriniz var.. Kendi anneniz kalmaya gelse dert etmezsiniz ama.. Yazık oda bir anne fesat yapmacık vs olabilir sevmeyedebilirsiniz ama evinize gelene her zaman yapılması gereken herşeyi yapmanız şart! Kaldıki eşinizin sizin ailenize böyle davrandığınızı düşünsenize bi? Yada oğlunuzun karısı size böyle yapsa? Ayıptır günahtır sevdiğiniz adamı doğuran kadın o. Sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak ve hürmette olmanız şart. Sizde bir anne bir kayınvalide olabilirsiniz.
Bence yanılıyorsunuz
Konu sahibinin anlattığı kadarıyla kayınvalidesi zor bir insan ve anlaşamıyorlar.
Kayınvalidesi o kadar düşüncesiz ki haftasını kalmaya gelicez müsait misin diye kızı aramıyor oğlunu arayıp emirvaki yapıyor
Hiç düşünmüyor mu gelinim çalışıyor ona bir sorayım bunun temizliği var yemeği var
Birde daha yeni evliler çocuk düşünüyorlar biraz rahat bırakalım diye düşünebilirler
Yada gelinim zaten çalışıyor rahat etsin ben onu çağırıp ağırlıyım gezdireyim
Size kayınvalideniz kötülük ediyorsa rahatsızlık veriyorsa anlaşamıyorsanız ne yapardınız?
Kimse kimse ile görüşmek zorunda değil eşinin annesi olduğu için saygısızlık yapmazsın o kadar ama haddini bilmiyorsa ağırlamak zorunda değilsindir
Hele ki bu kadın şimdiden yüz bulursa konu sahibi hamileykende kohusalığnda da emrivakiyle ağırlamak zorunda kalır kayınvalidesini o potansiyel var kadında. Anlayışlı değil çünkü.

e evı de gezecekler ılla
bıızmkı bana laf sokmaz
:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
ne derse desin arkandan . sen bildiğinden şaşma.

Senin ailen eşine karşı iyiyse eşinde buna karışıklık öyledir herşey karşılıklı
O senin ailene iyi davranıyor diye sende kayınvalideni hoş tutmak zorunda değilsin eşini hoş tutarsın oldu bitti
Kayınvaliden sana karşı anlayışlı güleryüzlü saygılı değilse eşimi kırmamak için kayınvalidemi çekiyim dişimi sıkayım mantığı yanlış bence
İleride çok üzülürsün zamanında tepkimi koysaydım diye
Eşinle konuşabilirsin annenle kafalarımız uymuyor bana yardımcı olmuyor anlaşamıyoruz fazla bir araya gelmeyelim diye
İyi bir insansa eşiniz anlayacaktır sizi kendi annesinin huyunuda biliyordur az çok
Evet eşim kendısı derdı zaten senın aılenle benım aılem mukayese bıle edılemez dıye
Ben kv deyı hıc aramam sormam zaten , eşim kendi de der arama sorma dıye
bana sıkbogaz yapmaz

kvalıdem bana karsı cok guleryuzlu işte , politik çnk
eşimin yanında ooo sırtıma yastık koyar ayagıma terlık verır .
uzak sehırde oldugum ıcın ıdare edeceğim işte, yoksa sevmediğim istemediğim bariz belli.

ben hürmet göstermek istediğim için ( eşim için ve kendıme saygımdan )
zaten onceden haber verılmesı gerektıgını soyledım
kendı annem kalmaya gelmez asla
gelse de anne gibi davranır gider
12 saat calıısyorum gunde
yemegını yapar, bir işimin ucundan tutar
Evet doğru diyorsunuz ama belki oda kaynanaya bak herşeye karışıyo denmemesi için elini sürmüyordur birşeye yada belki siz gerçekten kızıymışsınız gibi davranmıyorsunuzdur. Tabiiki herşeyi bizler yapmak zorunda değiliz karşıdanda görmek zorundayız ama ben msjınızı okurken okadar sinirli gördümki sizi. Kaldıki haftasonu gelicez demiş haftaiçide gelmiyor. Haftasonuna henüz var her akşam bişey yapsanız ufak ufak haftasonuna hazırlanırsınız. Üzmeyin yıpratmayın kendinizi bu kadar kaldıki her zman gelmiyor diyorsunuz bir sonraki hafta bolca dinlenirsiniz..

Evet eşim kendısı derdı zaten senın aılenle benım aılem mukayese bıle edılemez dıye
Ben kv deyı hıc aramam sormam zaten , eşim kendi de der arama sorma dıye
bana sıkbogaz yapmaz

kvalıdem bana karsı cok guleryuzlu işte , politik çnk
eşimin yanında ooo sırtıma yastık koyar ayagıma terlık verır .
uzak sehırde oldugum ıcın ıdare edeceğim işte, yoksa sevmediğim istemediğim bariz belli.
Allah kolaylık versin canım şükret allahtan eşin anlayışlı :KK19:

Benimki tam ters. Cevabını kendisi çok iyi verir. Ama benim konuşmamı pek istemez. Hatta annesi yokken kendisiyle konuşmamı da istemez bu konularda hemen defansa geçer. Ben de susuyorum ne yapayım. O konuştuğu sürece.. Ama o bir şey demezse cevabımı veririm.
gecen sene kv bizim kadar ıyı anne baba yok ececim dedi
eşim de vardı
çok fedakarımdır ben dedi
pardon da dedim , ben eşime karsı hıc fedakarlıgınızı goremedım nasıl fedakar anne babsınız dedim
o senın bakıs açın yavrum dedi kv bana :KK70:
Hiç alınmıyor
ne fedakarlık yaptın anne dedım anlatsana
okula goturdum dedi ,hastalandı dr a goturdum dedı
dedim ki bunlar cocugu olan her anne babanın zaten zarurı yapması gereken seyler
ama sen bunları neden sürekli gun yuzune cıkarıyorsun kı dedım

oğlum bekarken cok duş alırdı dedi
bana o kadar su borcu var ki dedi :KK70:
Şok oldum , burda da o kadar sık duş alıyor mu cok merak edıyorum dedi.
fedakar anneye bak

Sanki aynı kişiden bahsediyoruz benimkide bayramda aynı dava yaptı kurban kesme adetleri yok zatende biz kurbanımizi orda kestik onları dusunerekten inanın kurbanın yarısını böldüm verdim arkamdan bana bir kilo et bile vermedi demiş yalan yalan üstüne kp kv her ihtiyaçlarını karşılıyoruz ama yinede oğlumu elimden aldın babanın evinde ne gördun koca sahibi mi oldun daha neler neler şimdi bunları köşeye koyup nasıl annecim deyip rol yapayım benim o kadar kabiliyetim yok olamazda zaten... Sen onlar gelince hic takılma yokmus gibi davran ben öyle davranıyorum he bide bizimki ben yanında oluyum eltimi atar eğer berabersek arkamı dönsem ona beni keser o arkasını dönse onu bana atar zorla insanı tiksinirme cabasi bazen düşünüyorum insan neden bu kadar kotu olur nedeeeennn zaten ayrı sehirlerdeyiz nolacak sanki günlük dünyayı fitne fesat doldurmak neyin cabasidir
Bana ilk başta eltimi övmeye çalıştı, beni rahatsız edecek sanki. Aaah ah o olsa şimdi şu şu işleri yapardı diye. İş dediği de tarla işi. Allah aşkına benim mesleği akademisyenlik, tarla işi yapar diye mi aldın beni oğluna? Gerçi o lmadı, onun pek söz hakkı yoktu ama lafın gelişi yani. Ben de evet yaa ne becerikli kadın o, kesin o işleri de yapıyordur dedim. Sonra baktı tarla işinden umut yok, vites düşürdü, çok iyi pasta falan yapar hiç mutfaktan çıkmaz dedi. Keşke gelse de yapsa yaa çok iyi olurdu bak canım istedi şimdi dedim :KK70: Bu arada eltim benden baya büyük ve önceden çok gelirmiş, aylarca dururmuş artık bayramlarda bile gelmiyor bir sebepten. Ne olduğunu bilmiyorum. Geçen bayram geldi. Cidden kadın mutfaktan çıkmıyor. Bir lazanya lafı geçti mesela, ben de severim falan demiştim sanırım, hemen eşine malzemelerini aldırmış yapıvermiş. Cidden ben de öve öve bitiremedim hayran kaldım :KK70: Hem de bana çok iyi davranıyor. Düğünümde de bana en yakın davranan oydu :KK70: Sonra gitti arkasından konuştular, yok banyoyu temizlemiyormuş. Yahu benim yatacağım yatağın çarşafını sen seriveriyorsun geldiğimde hazır oluyor, mutfağa girip iş yapmam görümcelerim hemen sen boş ver otur der gönderir, kedim kumunu dağıttığında süpüreyim derim süpürgeyi elimden alıp kendileri yaparlar, onun öyle arkasından konuştular çok üzüldüm. Çok fazla lafa dalıp savunmaya geçiyor gibi olmak da istemedim ama o da güzel yemek yapıyor ama değil mi falan diye lafın yönünü değiştirmeye çalıştım, çok da işe yaramadı.
Ne yapsan yaranamıyorsun. Öyleyse ne gerek var?

e evı de gezecekler ılla
bıızmkı bana laf sokmaz
Bende yemek yaparım ama öyle ağır yemekler olmaz bize yetecek karnımız doyacak kadar. Onlara da her geldiklerinde hep yaptım ama o hazır yemek yiyomusunuz dedikce kızdım son geldiklerinde hepsi hazır yemekti :KK70:

Benimki hem laf sokar hem diğer gelinini över bana, Ayy ayşem pek hamarattır ayy çok beceriklidir evine bi gideriz 3-4 çeşit yemeği yarım saate hazırlar gibi. Ama ayşe hanım çalışmayan akşama kadar evde oturan sosyal hayatı bile olmayan birisi. Tabi yapar, tabi temiz olur.. Ve ayrıca kayınvalidemle arası bozuk onu bana övüyorsa demek beni yerlerde görüyor.

Ayyy kim bilir arkamdan neler diyodur o var ya :KK70:

gecen sene kv bizim kadar ıyı anne baba yok ececim dedi
eşim de vardı
çok fedakarımdır ben dedi
pardon da dedim , ben eşime karsı hıc fedakarlıgınızı goremedım nasıl fedakar anne babsınız dedim
o senın bakıs açın yavrum dedi kv bana :KK70:
Hiç alınmıyor
ne fedakarlık yaptın anne dedım anlatsana
okula goturdum dedi ,hastalandı dr a goturdum dedı
dedim ki bunlar cocugu olan her anne babanın zaten zarurı yapması gereken seyler
ama sen bunları neden sürekli gun yuzune cıkarıyorsun kı dedım

oğlum bekarken cok duş alırdı dedi
bana o kadar su borcu var ki dedi :KK70:
Şok oldum , burda da o kadar sık duş alıyor mu cok merak edıyorum dedi.
fedakar anneye bak
Bence lafı bambaşka bir yere çekmeye çalışmış. Günde sekiz kez en az anneciğim, duş alma performansı çok iyi deseydin :KK70:

Evet doğru diyorsunuz ama belki oda kaynanaya bak herşeye karışıyo denmemesi için elini sürmüyordur birşeye yada belki siz gerçekten kızıymışsınız gibi davranmıyorsunuzdur. Tabiiki herşeyi bizler yapmak zorunda değiliz karşıdanda görmek zorundayız ama ben msjınızı okurken okadar sinirli gördümki sizi. Kaldıki haftasonu gelicez demiş haftaiçide gelmiyor. Haftasonuna henüz var her akşam bişey yapsanız ufak ufak haftasonuna hazırlanırsınız. Üzmeyin yıpratmayın kendinizi bu kadar kaldıki her zman gelmiyor diyorsunuz bir sonraki hafta bolca dinlenirsiniz..
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esimin-ailesi.855495/

Benim kayınvalidem de çok çok iyidir ama tek sevmediğim huyu bize gelecekken daha bir defa olsun beni aramadı, hep eşimden haber alıyorum annemler gelecekmiş bugün diye.. Watsapptan falan da konuşuruz yani neredeyse her gün, ona rağmen oradan bile yazmaz. Ennn sevmediğim şeyy..

Bende yemek yaparım ama öyle ağır yemekler olmaz bize yetecek karnımız doyacak kadar. Onlara da her geldiklerinde hep yaptım ama o hazır yemek yiyomusunuz dedikce kızdım son geldiklerinde hepsi hazır yemekti :KK70:

Benimki hem laf sokar hem diğer gelinini över bana, Ayy ayşem pek hamarattır ayy çok beceriklidir evine bi gideriz 3-4 çeşit yemeği yarım saate hazırlar gibi. Ama ayşe hanım çalışmayan akşama kadar evde oturan sosyal hayatı bile olmayan birisi. Tabi yapar, tabi temiz olur.. Ve ayrıca kayınvalidemle arası bozuk onu bana övüyorsa demek beni yerlerde görüyor.

Ayyy kim bilir arkamdan neler diyodur o var ya :KK70:
BEN DE ilk geldiğinde mukemmel sofra hazırlamıstım
ama gorumceme bırsey hazırlamamsım gbı gosterdıgını gorunce bırdahakı gelısıne hıcbırsey hazırlamadım
benım kv de de aynı
süreklı baskalarının gelınını över
işte kv sine gidince dört dönüyorlar der,
güleryüzlüler der
biz işi biliyoruz aslında biz de baska kv lerı ovmelıyız :KK70:

Benim kayınvalidem de çok çok iyidir ama tek sevmediğim huyu bize gelecekken daha bir defa olsun beni aramadı, hep eşimden haber alıyorum annemler gelecekmiş bugün diye.. Watsapptan falan da konuşuruz yani neredeyse her gün, ona rağmen oradan bile yazmaz. Ennn sevmediğim şeyy..
Geneli böyle sanırım

Bana ilk başta eltimi övmeye çalıştı, beni rahatsız edecek sanki. Aaah ah o olsa şimdi şu şu işleri yapardı diye. İş dediği de tarla işi. Allah aşkına benim mesleği akademisyenlik, tarla işi yapar diye mi aldın beni oğluna? Gerçi o lmadı, onun pek söz hakkı yoktu ama lafın gelişi yani. Ben de evet yaa ne becerikli kadın o, kesin o işleri de yapıyordur dedim. Sonra baktı tarla işinden umut yok, vites düşürdü, çok iyi pasta falan yapar hiç mutfaktan çıkmaz dedi. Keşke gelse de yapsa yaa çok iyi olurdu bak canım istedi şimdi dedim :KK70: Bu arada eltim benden baya büyük ve önceden çok gelirmiş, aylarca dururmuş artık bayramlarda bile gelmiyor bir sebepten. Ne olduğunu bilmiyorum. Geçen bayram geldi. Cidden kadın mutfaktan çıkmıyor. Bir lazanya lafı geçti mesela, ben de severim falan demiştim sanırım, hemen eşine malzemelerini aldırmış yapıvermiş. Cidden ben de öve öve bitiremedim hayran kaldım :KK70: Hem de bana çok iyi davranıyor. Düğünümde de bana en yakın davranan oydu :KK70: Sonra gitti arkasından konuştular, yok banyoyu temizlemiyormuş. Yahu benim yatacağım yatağın çarşafını sen seriveriyorsun geldiğimde hazır oluyor, mutfağa girip iş yapmam görümcelerim hemen sen boş ver otur der gönderir, kedim kumunu dağıttığında süpüreyim derim süpürgeyi elimden alıp kendileri yaparlar, onun öyle arkasından konuştular çok üzüldüm. Çok fazla lafa dalıp savunmaya geçiyor gibi olmak da istemedim ama o da güzel yemek yapıyor ama değil mi falan diye lafın yönünü değiştirmeye çalıştım, çok da işe yaramadı.
Ne yapsan yaranamıyorsun. Öyleyse ne gerek var?
Gelde işin içinden çık neden adaletli olup daha güzel şeyler yaşamak çok mu zor sonuçta bir ömür beraberiz komşu degilizki evimi değişiririm bi daha görmem deseler bunun hastalığı var yaşlılığı var ne bileyim resmen bizi kuma görüyorlar yani benimki öyle kadın yatak odama bile müdahale ediyor ya oğlum onu sevmez diye yuh dedim pes dedim cinsel hayata karisanida gördüm yani

BEN DE ilk geldiğinde mukemmel sofra hazırlamıstım
ama gorumceme bırsey hazırlamamsım gbı gosterdıgını gorunce bırdahakı gelısıne hıcbırsey hazırlamadım
benım kv de de aynı
süreklı baskalarının gelınını över
işte kv sine gidince dört dönüyorlar der,
güleryüzlüler der
biz işi biliyoruz aslında biz de baska kv lerı ovmelıyız :KK70:
Ben yaparım bunu zaten kayınvalidem dikbaşlısın herşeye cevap veriyorsun deyip duruyor. Överim şunun kayınvalidesi şunu yapmış bunu yapmış diye.
2 ay önce geldi 1 hafta kaldı, ne bi temizlik onu geçtim bi tencere yemek hiç bişeye elini sürmedi hep işten gelince ben yaptım. Bi akşam komşum sarma getirmişti annem gönderdi pişirirsin diye. Aaa dedim komşumun kayınvalidesi sarma göndermiş onu düşünmüş hatta beni bile düşünmüş kadın sağolsun cevap bile vermedi oysa getiren onunda kayınvalidesi değil annesiydi :KK70:
Belki anlar dedim ama anlamadı :KK70:

X