hahahaa ay kizlar ne guldurdunuz beni! okadar stresli okadar gergin bir gun geciriyordumki, gercekten keyfim yerine geldi. uzgunum, ama oyle bir 'oooohhh dunya varmis!' cektimki, bilemezsiniz. ne kaynana kaldi ne kayinbaba, mis! : D
saka bi yana, bunca zaman sizde bu dil, bu zeka, bu muhabbet varken nasil katlandiniz bu kaynananin baskisina? Cok tufak gercekten. Esleriniz zaten anladigim kadariyla zorlamiyor filan, kendi kendinizi zorluyorsunuz sanki. Daha once actigim konularda ‘kendime yakistiramiyordum ailesine mesafeli olmayi’ filan tarzinda birsey soyledigimde bir uye bana ‘sizin gibi gelin soyle olur, gelin saygili olur, gider gelir, onun ailesini hep on planda tutar, saygida kusurda kusur etmez diyenler yuzunden biz ‘rahat’ gelinler hep kotu gelin olarak gosteriliyoruz demisti. Cok dusundurdu o yazdigi. Yahu bizim dunyamiz onlarinkinden farkli!
Ya kabullenirler ya kabullenirler. Ailemiz nasil kabullenip ona gore ayak uyduruyorlarsa hizli yasama, evlatlarinin zamanina, onlarda uyum saglasin. Uyum saglayamiyormu? Ozaman biz neden uyum sagliyoruz? Kendimizden odun veriyoruz? Hayallerimize bile mudahele edebiliyorlar?
Dunya varmis arkadas. Bazen gizlice ‘allahim, bundan sonraki oksuz vede yetim olsaya?’ diye dua ediyorum haha..
Ben de üniversitedeyken kendine özgü tarzim olan, kendi halinde keyfimin kahyasiydim. Kendime güvendigim birkac konum vardi. ama evlendigimde degil bana saygi göstermek lise okuyan görümcemin yaninda resmen ünv egitimimi yok sayiyorlar. Sanki ben üniversiteye degil ahira gitmisim gibi. Okumasaydim da olurmus gibi. Tamam görümcemin sartlari ve gördügü egitim iyi olabilir ama bunu yüceltmek icin beni yok saymak da ne. Ki bana böyle davranan benden daha iyi egitimli olsa yine hadi anlamaya calisirim ama bu durum gercekten saygisiz bir hal almaya basladi.
Ben silik bir insan olayim, gerci bunu onlar böyle görmek istedikleri icin basardilar. Ortamda sesim cikmasi aman. Yani benim herhangi bir konu hakkinda görüsüm bile olamaz.
Ya bu cahillik nereden geliyor anlamadim gitti. Insanlarin bu ego tatmininde kayboldum gittim. Defolup gitsem de o dünyalarina dahil olmasam ama iste simdilik sabir. Cahille ugrasmak ne zor ismis yahu.
Aynen. Bende hep oyle sandim, hep iyimser, geldiginde hic hissettirmedim bile 'fazla' geldigini (dipdibe komsuyduk yani herrrr gun geldi, hatta gunde birkac defa bazi gunler). Bir gun bir saygisizligim olmadi.Dediğin gibi kendi kendimi zorluyorum. Anne babama nasıl davranılsın isterim diye düşünüyorum ona karşı. Öyle yapıyorum. Sonra farkettim ki alakası yok. Kendim yazıp kendim oynamışım. Herkes farklı, sen de herkese farklı davranmalısın.
Yazdiklarini gercekten hissediyorum. Ya ben baska bir insanim bireyim, sanki öncesinde hic var olmamisim gibi davranmasi bütün herseyi onlara uygun olarak yapmam istenmesi. Yahu benböyleyim diyorum bu benim, benim kisiligim insanim lan ben! Gercekten bazen o anlayissiz kafalarina odunla giresim geliyor. Bana saygi duymuyorlar hissediyorum, bu gereksizmis gibi. Üzücü olan benim karsimda kim olursa olsun saygi göstermem, özenli davranmam. Daha kendi evimde ana babama bile hizmet etmedim, kimse benden birsey beklemedim. Ama bu insafsizlar icin dogup büyümüsüm sanki, resmen buna inaniyorlar hatta baska bir secenek bile yok.
Üc senedir evliyim birinin de bana benimle ilgili kisisel herhangi birsey sormuslugu yok. Beni tanimiyorlar resmen konussam da dinlemiyorlar.
Simdi ben saygi duymasam yapamam, benim kisiligim bu. Ama karsimdaki insanlarla da bu sekilde yasamak cok yipratici.
bütün bakimi bende olup. dogmadan önce ve dogduktan sonra dahi hicbirskeilde yardim etmeyip millete göstermeye gelince önden kaciriyor yavrumu resmen.Offf bide bebek olsa hic dusunemiyorumartik.kendi dogurmus gibi sevmeler sen malmissin gibi talimat vermeler
Lafını esirgemeburda anlatmam lazım yoksa çatlıcam. ben gelmişim başka memleketten aramızda 40 yıl var ben sana nasıl uyayım senin istediğin gibi saçımı kestireyim, sana arkadaş olayım, hep size gelelim işten çıkıp, istediğin rengi giyeyim, yemek yap burnumdan getir reflüm var ye ye ye yediğimi kustum midem rahatsız yahu diyorum olsun ye diyor. kilo veririm aldın der, alırım verdin der ! aldım diyorum aldım, tartı denen bi nane var. yok verdin işte diyor :) evi bekleme dışarda yürü gez dolaş der, gezerim ev ne alemde der. perdeye taktı en son, yıkadım duvarın rengi değişmiş??? yok dedim, ben boyadım masraf olmasın diye biliyorum ! geldi ağırlamak görevim, masa örtüsü seriyorum bu pahalıymış niye sermişim masanın üstü tabak dolu, aldı eline iki bardak kaldır hadi bunu diyor. ciddi yani. sizin için serdim, önemli değil yıkarım diyorum yıkamayı ben de biliyorum diyor.hep arabayla gidiyomuşum oysa her yere otobüs varmış.. geçen komşunun bebeğini aldım kucağıma, koptu yetişti aldı annesine iade etti.. kız ayakkabısını bağlarken tutar mısın dedi, bizimki olimpik koştu aldı bebeği. sonra kızdı bana taşıyamıyomuş annem gelir, emrivaki yapar. ablam evli, cocuk yapmıyorlar devamlı şehir değiştiriyorlar iş için. bana soruyor devamlı. ben ne bileyim, daha ne diyeyim 2 yıldır aynı şey sorulur mu ? 2 yıldır hiç değişmeyen bir soru listesi var, sorar sorar benim artık verecek cevabım yok. şaka yollu geçiştirsem şakadan anlamıyor, ben ona şaka yapmak istemiyorum samimi olmak istemiyorum. bana başkasının gelinlerini anlatır, işin kötüsü öyle gelin melin yok piyasada, kafadan atıyor. Bazısı kaynanasından çıkmazmış, gece gündüz. Bu mu şimdi iyi örnek ? bari salla da düzgün salla. Ev işinden anlamıyormuşum, ama süse püse para harcatıyormuşum. 8'li saklama kavanozu aldım da. Oğlu arabasını yenilesinmiş. İyi fikir, mobilyaya falan hiç masraf etmediğinize göre bi yardım ediverin. Valla hayatımı hiç böyle hayal etmemiştim :) Okulu bitircektim dünyayı gezecektim bi sürü kitap okuyacaktım dil öğrenecektim yemek kursuna gidecektim. Bunları sevdiğim insanla yapayım, daha güzel olur diye düşündüm. Evlendim. Buraya da yazdım çünkü bunları nasıl geçiştireyim kendimi yemeden bilmiyorum .. Arsız mı olayım, gevrek gevrek laf mı sokayım ne yapayım. Kendi kendime doluyorum, ona sabır taşı oldum. Pısırık mıyım, o kadar okudum bu cahil insan karşısında özgüvensiz mi oldum. Eşime birşey demedim bu zamana kadar, artık ağzıma geliyor. Böyle biri olmak istemiyorum. Kvnin yüzünden dolup dolup yaşlanınca kendi gelinime böyle yapmak istemiyorum Ben kendim olmak istiyorum, mutlu olmak istiyorum. Eşimin annesinden köşe bucak kaçmak istemiyorum. Annemi özlüyorum. Öf. Bazen keşke bi kaplumbağa olsaydım diyorum.
ben sansliydim sanirim, ailelerden olabildigince uzakta yasiyoruz, ama taa orlardan eve aldigimiz esyaya arabaya gelecekte turkiyede almamaiz ihtimal evin yerine katina konumuna kadar karisma potansiyelleri gordum. ilk basta guldum gectim muhabbet olsun diye konusuyolar dedim. ama taaa ki bebegim dogum kv bize gelince isler cigrindan cikti. sert bir sekilde tavrimi koydum. simdi esim konusur ailesiyle arada bende meraba derim NASILSINIZ derim, hic senli benli olmam.
karsida bir ele gecirme potansiyeli varsa bence yol yakinken yuz vermeyi kesin. saygi degil artik bu bence.
Dogumda size mi geldi neler yasadiniz? Bunlari okuyunca insan stres yapiyor.
Sonucu okuyunca sevindim. Mesafe koymakla iyi yapmissiniz.
Yazım diliniz çok güzel yaaaa. Siz çok yaşayın emi.
Eşinizee hiiiiiiiç bir şey söylemeyin.
Bende de tespitli onaylı. Kendi göbeğinizi kendiniz kesin.
Arkadaşların da söylediği gibi annesi kötü niyetli değil. Hep gelinler yanlış anlar.
Zaten kötü kaynana olabilmek için gelinin yuvasını bozmaya çalışması lazım ya da dövdürtmeye çalışması lazım. Kendi hemcinslerimiz bile bunlar dışında şeylere boşver gitsin zaten kötü değilmiş diyor.
İşte boşveremiyorsun, seneler biriktikçe karşı tarafın yaptığı şeyler kendi kendini aşıyor, insanın sabrı da siniri de kendi kendini aşıyor.
Başlarda kibar kibar reddediyorsun anlaşılmıyorsun, sonra kibarlık gidiyor anlaşılmıyorsun yine, sonrasında da artık direk kesiyorsun, işte o direk kestirip atmalarda senden kötü kimse olmuyor.
Yahu niye karışıyorsun hayatıma, senden yardım isteyen mi var, ama yok karışıcak burnunu sokacak. Bu senin hayatın değil, oğlu ya aynı zaman da kendi hayatı...
Olur olmaz yerlerde öyle laflar sokacak ki apışıp kalacaksın, ben bu yaşta böyle laflar edemem, O bu yaşına nasıl yakıştırdı diceksin.
Ama ona da alışacaksın bak yatakta bunu söylerse şunu söylerim modlarına girmişsin, benim 2 sene önceki hallerimdesin.
Ama ne laf ediyorsa hiç susma, kendi ruh halin için.
Bizim oralarda bir laf vardır. "Lafına laf üstüne beşte ziyad"
Şey gibi bu, deli deliyi görünce çomağını saklarmış misali. Şimdi bunu yapmakta istemiceksin, biliyorum. Çünkü kalp kırmak istemiyorsun, büyük ne de olsa...
Ama böle yapmazsan inan rahata kavuşamıcaksın.
Annem hep şey derdi, ne laf diyorsa orda cevabını ver, sonra ne kendi kendine dert ediyorsun. Yahu diyordum, iyide büyük, kıramıyorsun, anlasın diye susuyorum sadece. Bahsettiğine göre anlamıyor niye kendi kendini yiyorsun o zaman derdi.
İçinde lafta biriktirme, patlamaları kötü oluyor sonrabende onlar da oldu da ordan iyi biliyorum.
Kabuk bağlayan yaram deşildi gibi hissettim.
Rabbim yar ve yardımcın olsun, bir de sana bol bol sabır versin.