burda anlatmam lazım yoksa çatlıcam. ben gelmişim başka memleketten aramızda 40 yıl var ben sana nasıl uyayım senin istediğin gibi saçımı kestireyim, sana arkadaş olayım, hep size gelelim işten çıkıp, istediğin rengi giyeyim, yemek yap burnumdan getir reflüm var ye ye ye yediğimi kustum midem rahatsız yahu diyorum olsun ye diyor. kilo veririm aldın der, alırım verdin der ! aldım diyorum aldım, tartı denen bi nane var. yok verdin işte diyor :) evi bekleme dışarda yürü gez dolaş der, gezerim ev ne alemde der. perdeye taktı en son, yıkadım duvarın rengi değişmiş??? yok dedim, ben boyadım masraf olmasın diye biliyorum ! geldi ağırlamak görevim, masa örtüsü seriyorum bu pahalıymış niye sermişim masanın üstü tabak dolu, aldı eline iki bardak kaldır hadi bunu diyor. ciddi yani. sizin için serdim, önemli değil yıkarım diyorum yıkamayı ben de biliyorum diyor
.hep arabayla gidiyomuşum oysa her yere otobüs varmış.. geçen komşunun bebeğini aldım kucağıma, koptu yetişti aldı annesine iade etti.. kız ayakkabısını bağlarken tutar mısın dedi, bizimki olimpik koştu aldı bebeği. sonra kızdı bana taşıyamıyomuş
annem gelir, emrivaki yapar. ablam evli, cocuk yapmıyorlar devamlı şehir değiştiriyorlar iş için. bana soruyor devamlı. ben ne bileyim, daha ne diyeyim 2 yıldır aynı şey sorulur mu ? 2 yıldır hiç değişmeyen bir soru listesi var, sorar sorar benim artık verecek cevabım yok. şaka yollu geçiştirsem şakadan anlamıyor, ben ona şaka yapmak istemiyorum samimi olmak istemiyorum. bana başkasının gelinlerini anlatır, işin kötüsü öyle gelin melin yok piyasada, kafadan atıyor. Bazısı kaynanasından çıkmazmış, gece gündüz. Bu mu şimdi iyi örnek ? bari salla da düzgün salla. Ev işinden anlamıyormuşum, ama süse püse para harcatıyormuşum. 8'li saklama kavanozu aldım da. Oğlu arabasını yenilesinmiş. İyi fikir, mobilyaya falan hiç masraf etmediğinize göre bi yardım ediverin. Valla hayatımı hiç böyle hayal etmemiştim :) Okulu bitircektim dünyayı gezecektim bi sürü kitap okuyacaktım dil öğrenecektim yemek kursuna gidecektim. Bunları sevdiğim insanla yapayım, daha güzel olur diye düşündüm. Evlendim. Buraya da yazdım çünkü bunları nasıl geçiştireyim kendimi yemeden bilmiyorum .. Arsız mı olayım, gevrek gevrek laf mı sokayım ne yapayım. Kendi kendime doluyorum, ona sabır taşı oldum. Pısırık mıyım, o kadar okudum bu cahil insan karşısında özgüvensiz mi oldum. Eşime birşey demedim bu zamana kadar, artık ağzıma geliyor. Böyle biri olmak istemiyorum. Kvnin yüzünden dolup dolup yaşlanınca kendi gelinime böyle yapmak istemiyorum
Ben kendim olmak istiyorum, mutlu olmak istiyorum. Eşimin annesinden köşe bucak kaçmak istemiyorum. Annemi özlüyorum. Öf. Bazen keşke bi kaplumbağa olsaydım diyorum.