sigara kullanan birisiyim ama haklı olan sensin ben şahsen içmem aşırı tiryaki olduğum süreçler de oldu yeminle çıkar içerim herkesin kuralları var misafir gelen uymak zorunda.astımım var bunu bilerek 2 saat dayanamamak nedir peki ?
bir adım atılsa bize ben görevimi yaparım haftada 1 gidip gelirim saygımı korurum. olayın üzerinden sonra gittik zaten ama totolarını dönüp oturup tv izlediler tek kelime etmediler. bunun üzerine hiçbir şey olmamış gibi tekrar gitmek gururuma ağır gelir.eşim isterse gider ona hiçbir şey diyememSiz görevlerinizi yapın, gelip gelmek, arayıp aramamak onlara kalsın.
Gerisini kurcalamayın bence.
teşekkür ederim bende sizinle aynı zihniyetteyim :)sigara kullanan birisiyim ama haklı olan sensin ben şahsen içmem aşırı tiryaki olduğum süreçler de oldu yeminle çıkar içerim herkesin kuralları var misafir gelen uymak zorunda.
merhaba kızlar
3 aylık evliyim. nişanımızı düğünümüzü eşyalarımızı her şeyi eşim ve biz yaptık. aileler sadece takılarını yaptılar. benim sıkıntım eşimin ailesiyle.nişan sürecinden itibaren sıkıntı çıkarmaya başladılar.nişana geldiler görümcenin kayınvalidenin suratları asık el gibi duruyorlar üstelik ortada bir sorun yokken. nişanlandık düğün hazırlıklarına başladık (başka bir şehirde çalışıyordum o zaman) arayıp sormak yok . bunlara takılmadım açıkçası hatta sevindim bile kafam rahat olacak diye. neyse çok uzatmayayım evlendik ve yaklaşık bir ay sonra eşimle aileleri yemeğe alalım istedik. ayrıca eşimle şöyle bir karar almıştık haftada 1 gün ailelere gideriz diye ve uyguluyorduk. neyse ilk bizimkiler geldi gayet güzel yedik içtik. 2 gün sonra eşimin ailesi geldi. kayınvalide gelir gelmez başladı laf sokmaya. neyse dedim evime gelmişler saygısızlık etmeyeyim cevap vermeyeyim. yemekten kalktık ben mutfağı toplarken eşimde çay servisine yardım ediyordu bunların ikisi geldiler sigara içelim kapalı balkonda. (eşim arabasında bile sigara içirmez daha önce onların yanında bu konu konuşulmuş ve evimizde kesinlikle sigara içirmeyiz denmişti haberleri var yani.) ben ağzımı dahi açmadım eşim de olmaz baba daha önce söylemiştim içmek isterseniz aşağıda içersiniz dedi. vay sen misin bunu diyen ikisi de evi terk edip gittiler. (benim babamda tiryakidir ama durumu bildiğinden teklif dahi etmedi hoş etseydi bu sefer ben aynı cevabı söylerdim babama). ikimiz kalakaldık. neyse dedim eşime, alınmış öfkeyle hareket etmiştir baban takılma. bayramda gittik el öpmeye surat beş karış hoşgeldiniz diyen yok kayınpeder döndü totosunu oturdu tek bir kelime yok neye uğradığımızı şaşırdık kalktık geldik. bayramda benim aileme de gitmemişler (bizimkiler büyük) aramamışlarda.babam arayıp hayırdır dünür bi sıkıntı mı var bayramda gelmediniz demiş kayınpeder de zaman bulamadık demiş ki yalan. her gittiğimiz yer onlardan için yok 2. günü burdalardı yok 3. günü burdalardı deyip durdular. 1 aydır gitmiyoruz onlara onlarda arayp sormuyorlar dertleri nedir inanın anlayamadım ben anlayan bana da anlatsın lütfen.
ve ayrıca her zzaman gelen insanlar değil o kadarcıkta laf edilmemesi gerekir,idare etmek lazım aşağı in olayıda hiç olmaışmerhaba kızlar
3 aylık evliyim. nişanımızı düğünümüzü eşyalarımızı her şeyi eşim ve biz yaptık. aileler sadece takılarını yaptılar. benim sıkıntım eşimin ailesiyle.nişan sürecinden itibaren sıkıntı çıkarmaya başladılar.nişana geldiler görümcenin kayınvalidenin suratları asık el gibi duruyorlar üstelik ortada bir sorun yokken. nişanlandık düğün hazırlıklarına başladık (başka bir şehirde çalışıyordum o zaman) arayıp sormak yok . bunlara takılmadım açıkçası hatta sevindim bile kafam rahat olacak diye. neyse çok uzatmayayım evlendik ve yaklaşık bir ay sonra eşimle aileleri yemeğe alalım istedik. ayrıca eşimle şöyle bir karar almıştık haftada 1 gün ailelere gideriz diye ve uyguluyorduk. neyse ilk bizimkiler geldi gayet güzel yedik içtik. 2 gün sonra eşimin ailesi geldi. kayınvalide gelir gelmez başladı laf sokmaya. neyse dedim evime gelmişler saygısızlık etmeyeyim cevap vermeyeyim. yemekten kalktık ben mutfağı toplarken eşimde çay servisine yardım ediyordu bunların ikisi geldiler sigara içelim kapalı balkonda. (eşim arabasında bile sigara içirmez daha önce onların yanında bu konu konuşulmuş ve evimizde kesinlikle sigara içirmeyiz denmişti haberleri var yani.) ben ağzımı dahi açmadım eşim de olmaz baba daha önce söylemiştim içmek isterseniz aşağıda içersiniz dedi. vay sen misin bunu diyen ikisi de evi terk edip gittiler. (benim babamda tiryakidir ama durumu bildiğinden teklif dahi etmedi hoş etseydi bu sefer ben aynı cevabı söylerdim babama). ikimiz kalakaldık. neyse dedim eşime, alınmış öfkeyle hareket etmiştir baban takılma. bayramda gittik el öpmeye surat beş karış hoşgeldiniz diyen yok kayınpeder döndü totosunu oturdu tek bir kelime yok neye uğradığımızı şaşırdık kalktık geldik. bayramda benim aileme de gitmemişler (bizimkiler büyük) aramamışlarda.babam arayıp hayırdır dünür bi sıkıntı mı var bayramda gelmediniz demiş kayınpeder de zaman bulamadık demiş ki yalan. her gittiğimiz yer onlardan için yok 2. günü burdalardı yok 3. günü burdalardı deyip durdular. 1 aydır gitmiyoruz onlara onlarda arayp sormuyorlar dertleri nedir inanın anlayamadım ben anlayan bana da anlatsın lütfen.
arada büyük kavgalar birbirinin yüzüne bakamayacak şeyler yoksa bizde öyledir. gelinir gidilir. normal zamanlarda hiçbir sorun olmasa da gidip gelmek zorunda değiller tabi. evlenene kadar 3-4 bayram geçirdik hepsinde geldiler şimdi noldu ki ? hem anamın babamın olayla alakası ne ki onlara da tavır yapıyorsun ?Dünürler birbirine bayramda gitmek aramak zorunda mı ? Ben hiç böyle bişi görmedim etrafımda
her zaman gelicek olan insanlar ki uzak akraba ya da uzak misafir değil sonuçta.ve ayrıca her zzaman gelen insanlar değil o kadarcıkta laf edilmemesi gerekir,idare etmek lazım aşağı in olayıda hiç olmaış
ya baba sonuçta,ben o kadarda olsa idare edilmesi gerekir diye düşünüyorum,her zaman gelicek olan insanlar ki uzak akraba ya da uzak misafir değil sonuçta.
en başından önlem alalım dediniz değil mi.her zaman gelicek olan insanlar ki uzak akraba ya da uzak misafir değil sonuçta.
gönül rahatlığıyla evet diyebilirim. ilk seferde evet buyrn nasıl isterseniz deseydi eşim ikinci sefer ya içmeseniz filan deseydi eşim ilk sefer içtik bişey yoktu şimdi niye böyle demeye başladınız demek karın öyle istiyor sen onun ağzıyla konuşuyorsun bize diyeceklerdi. adım gibi biliyorum.en başından önlem alalım dediniz değil mi.
ilk sefer için toleranslı davranılabilir ilerleyen zamanlarda da uygun dille uyarılabilirdi.
ama bu kv ve kp hiç laftan anlamayacak,anlayışssız ,düşüncesiz insanlar sanırım ki en başta set çekelim dediniz.
birkere izin verirsek önünü alamamaktan korktunuz heralde.
bilmiyorum sonradan tatlılıkla uyarsanız birkaç kez yine de biz sizi sallamayız istediğimiz gibi evinizde sigara içeriz derleymiydi?
bu kadar kaba ve görgüsüz olabilirlermiydi?
eğer buna evet aynen öyleler,laftan anlamaz ,kaba saba insanlar diyorsan ben de seni haklı görebilirim.
bakın bende de astım var,ama yazınızda kapalı balkonda içmek istemişler,orada içerlerdi sonrada camı açabilirlerdi, oturduuğunuz odada içmemişler,bence yinede abartmışsınız, bende astım var bizimkiler ya mutfakta ya da balkonda içer ve ben gelmeden camı açarlarbende astımım idare edilmesi gereken benim diye düşünüyorum 2 saat içmeseler ölmezler ama ben etkileniyorum
ya bide maddi olarak yardım etmiş olsalar nolurdu hayal edemiyorum.cocukları evlenmiş yuva kurmuş maddi olarak geçtimmm manevi olarak yardım edeceklerine bu nedir böyle yaa. işi yokuşa sürmeler falan. buyuk olacaklar bi de görmemezlikten geleceklerine yardımcı olacaklarına şu olanlarada bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?