• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ve peder

Saygısızca davrandığınızı düşünmüyorum. Bir insanın evine misafir olmak, orada at koşturmak anlamına gelmez. Ayrıca bir defa sigara içilse bir odada, koku direk perdelere ve duvarlara siniyor. Onu geçtim, sırf onlar sigara içecek diye konu sahibi hasta olmak zorunda değil. Gelinlerinin hasta olduğunu biliyorlar, balkon zaten kapalı, oda gibi, içmemeleri gerektiğini düşünmeleri lazımdı.
Iyidebu evde dışarı kafa uzatılabilecek hiç mi cam yokmuş sarksın camdan ş
Astımı olan insanlar oda parfümünden de rahatsız olurlar ve o sigara kokusu duvarlara dahi siner. Havalandırınca gitmez.
ys kusura bakmayın da bu evde kafayı dışarı uzatacak hiç mi cam yok

Sigara içtiğim halde evimde içirmiyorum
Ama balkonda herkes içebilir kapı kapanınca içeri bişey gelmiyo

Yemeğe keşke 2 tarafı birden alsaydınız 2 tarafında gönlü olurdu
2 tarafı birden almamanın sorun olabileceği hiç aklıma gelmemişti. iki tarafa da aynı sofrayı kurdum aynı menüyü hazırladım.

benim o şekilde davranmamdansa onların 2 saat dişlerini sıkmaları daha mantıklı geliyor bana. kaldı ki niye bana tavır yapılıyor ki kendi oğulları söyledi ben söyletmedim zorla. koku perdelere ve duvarlara siniyor havalandırınca çıkmıyor ki. bana normal gelmeyen bir sürü şey yaptılar ama ben hiç yüzlerine vurmadım iyi geçinelim haftada 1 görüşücez zaten dedim ama en ufak şeyde de böyle yapılmaz ki bu kadar sündürülmez ki olay. bence bizi terbiye etmeye çalışıyorlar bizim dediğimiz olmuyorsa biz de böyle yapıyoruz diyorlar
Ya belli ki zor insanlar o ayrı konu o yuzden sizde ellerıne koz olacak seyler yapmayın bence

Mutfak balkonu kapalıymış. Kiler olarak kullanıldığını söyledi konu sahibi. Camlarda sabit sineklik var. Yemek kokusu zaten aspiratörle halledilen bir şey. Ama sigara kokusu siner. Ayrıca bir kere içilirse, her geldiklerinde içerler. Bu şekilde koku kalıcı olarak siner. Bunun neresini anlamadınız ben anlamadım.

Tamam haklısınız, anne baba ama o ev onların değil. Kim olursa olsun, hangi eve gidersek gidelim, o evin kurallarına uymamız lazım. Oğlunun evi olması bir şey değiştirmez.

Camdan dışarı içince içeri de geliyor yalnız, aynı şeyleri defalarca yaşadım ben de. Balkonumuz fransız balkon, olmuyor öyle yine bütün duman içeride...
Bence sigara içene değil içmeyen ve rahatsız olana saygı duyulması gerekli...

sigara konusunda neden bu kadar katı bir kural koydunuz?
sağlık sorunu mu var ikinizden birinde?
genelde bebekli evlerde özellikle dikkat edilir ki ben de müsade etmedim.
ama gelen bir misafir içeceği bir sigarasını kapalı da olsa balkonda içebilir diye düşünüyorum.
saatlerce fosur fosur içecek değiller ya orada içebilirlerdi pekala.
camı açar ara kapıyı kapatabilirdiniz.
bu tutum çok katı geldi bana.
yani bu kadar sert köşeli tavırlar hareketler aile içi ilişkilerde çok zorlayıcı olur.
koskoca adama aşağı in demişsiniz hoş olmamış.
üstelik ilk kez gelmiş.
BENİM RAHATSIZLIĞIM VAR EVİMDE SİGARA İÇEMEZLER. EŞİM BİLE GECE AYAZINDA DISRDA ICER...AMA BENİM MANGALA , CAMASIR SUYUNA, TOZA KARSIDA RAHATSIZLIĞIM VAR. AMA KAYNANAMA GİTTİKMİ KAYINLARIM ILLA MANGAL YAKAR. BIDE BEN CIKMIYORUM BAHCEYE DİYE.. EVIN İCİ DUMAN OLUR.. ODAYA GECIP OTURURRM. BANA TIRIP ATARLAR.. KÜÇÜK ELTİM DEDİKİ BİGÜN OKADAR CANIMI ACITTI. BÜYÜK ELTİME AY CANIM SEN ÇOK GÜZEL ÇORBA YAPMISIN. ORTANCA ELTIME ÇOK GÜZEL BALIĞI YAPMISIN.. AY BENDE COK GÜZEL SALATA YAPMISIM. BENDE SOFRADAN KALKTIM AY BENDE ÇOK GÜZEL YEDİM ELINİZE SAĞLIK DEDİM.HAMILEYDİ. DOĞUM YAPTI SIMDI SIĞARA İCEN BİRİ ÇOCUĞUNU OPSÜN ATEŞLENİYO.. NASIL SIMDI PERVANE.. GEÇEN KAYNIMA DEDİM.. BENİMLE DALGA GEÇEN . BENİM YALANCIKTAN ROL YAPTIĞIMI DÜŞÜNEN AYNISIYLA IMTIHAN ETSİN. AMA CANIYLA.. AY KIZ OLE DEME DEDİ.
BANA SİGARA MANGAL YASAK DEDİM.. AMA BENDE HİÇ İŞ YAPMIYOMUSUM KAYNANAMDA.. BENDE BEN Bİ YEMEĞE GELIYOM SİZLER KALIYONUZ DEDİM. EŞİMDE ONA BEN EVDE BİLE BİSİ YAPTIRMIYORUM ORDAMI YAPTIRCAM DEDİ.. SONRADA KAYNIM DİYO EVET GÖZLERİN GECEN KIPKIRMIZIYDI.. BENDE DEDİM.. HEM GÖRÜYONUZ HEM LAF SÖLÜYONUZ DEDİM.. BAZEN KISKANÇLIK OLUYO SANIRIM... BOSVER ESIN ARKANDAYSA SIKINTI YAPMA. BENİM EŞİM DEDİKİ ANNEM TEK ONA SAYGISIZLIK YAPMA DEDİ.. ABİLERİM VE YENGEMLERLE MUHATAP BİLE OLMA.. BENİDE İSTEMEDİ KAYNANAM BELKİ HASTAYIM DİYE.. BENDE GİTTİĞİMDE ÇOK RESMİYİM KAFAM RAHAT.

Balkonu kapattırmasaydınız hiç sorun yoktu..
Keşke tiryakiliklerini de düşünseydiniz baştan..

var tabi zindanda yaşamıyoruz sonuçta :). yatak odamda oturma odasında ve salonda var. yatak odamda ve oturma odasında da sineklik var salon camında da yere kadar 3 kat perdem var buyrun orda için mi demeliydi eşim ya da ev sizin ya buyrun ne isterseniz neyi siz uygun görürseniz öyle yapın mı demeliydik ki

Balkonu kapattırmasaydınız hiç sorun yoktu..
Keşke tiryakiliklerini de düşünseydiniz baştan..

Ya alemsiniz. Kadın evindeki balkonu kapatırken kpin içtiği sigarayı mı düşünecek?

Nasıl bir öneridir bu? Depolama alanı olarak kullanıyor işte balkonu, izin mi alacak kpden?
Nereye koyacak oradaki eşyaları?
Gerçekten inanarak mı yazdınız bunları?

Ya alemsiniz. Kadın evindeki balkonu kapatırken kpin içtiği sigarayı mı düşünecek?

Nasıl bir öneridir bu? Depolama alanı olarak kullanıyor işte balkonu, izin mi alacak kpden?
Nereye koyacak oradaki eşyaları?
Gerçekten inanarak mı yazdınız bunları?

Hayır..
O kadar gerilindi ki küçük bir esrpiydi..

var tabi zindanda yaşamıyoruz sonuçta :). yatak odamda oturma odasında ve salonda var. yatak odamda ve oturma odasında da sineklik var salon camında da yere kadar 3 kat perdem var buyrun orda için mi demeliydi eşim ya da ev sizin ya buyrun ne isterseniz neyi siz uygun görürseniz öyle yapın mı demeliydik ki

Sen haklısın, hiç bakma buradaki yorumlara. Bir kere içselerdi o balkonda, her geldiklerinde içerlerdi. İyice sinerdi koku leş gibi. Bende kullanmıyorum ve evde içilmesinden nefret ediyorum.

Ama bunu sen ve eşin gördü onlar görmedi?

Alınmışlardır
hiç aklıma gelmemişti böyle düşünebilecekleri kendi ailemi önce aldım çünkü ablam şehir dışından gelmişti ve evimi görmemişti hiç bilseydim onları alırdım ilk bizimkiler takılmazlar öyle şeylere

Laf anlatmaya çalışma canım illa ki içirecekler o sigarayı:KK14: Boşver takma sen hayırsız gelin ol. Sağlığın daha önemli

benim o şekilde davranmamdansa onların 2 saat dişlerini sıkmaları daha mantıklı geliyor bana. kaldı ki niye bana tavır yapılıyor ki kendi oğulları söyledi ben söyletmedim zorla. koku perdelere ve duvarlara siniyor havalandırınca çıkmıyor ki. bana normal gelmeyen bir sürü şey yaptılar ama ben hiç yüzlerine vurmadım iyi geçinelim haftada 1 görüşücez zaten dedim ama en ufak şeyde de böyle yapılmaz ki bu kadar sündürülmez ki olay. bence bizi terbiye etmeye çalışıyorlar bizim dediğimiz olmuyorsa biz de böyle yapıyoruz diyorlar
sigara içilmeyen eve saygı gösterilmesi taraftarıyım.
çocuğumun yanında kimseye sigara içirtmem.
ancak tek bir sigara içecek olan misafirime de tolerans gösterdiğim olmuştur.
açıkcası bu konuda taviz vermek istemiyorsanız kv ve kp in tepkisini de sineye çekeceksiniz.
haklılık başka bişey ama onlar bunu kendilerine hakaret olarak algılamışlar.
abartmışlar belki ama daha ilk defa geldikleri evde bu muameleyi de beklemediklerindendir.
bence ilk kez geldikleri için bu şekilde abartı bir sertlikte cevap vermeniz yakışıksız.
pekala isteseniz balkonda içmelerini temin edebilirdiniz.
ama kesinlikle taviz vermeyeceğiz diye düşündüğünüzden eşin de abartmış aşağı inin demiş.
bi yrm saat havalansa çıkar gider o koku.
tamam rahatsızlanıyorsun,yanında da içirtme zaten ama balkonu gösterebilirdiniz nezakeden.
yakışanı budur.
aradaki kapı kapatıldığında ve balkon havalandırıldığında sorun kalmazdı emin olun.
senin rahatsız olduğunu bile bile üstüste 10 tane içmezlerdi heralde onlar da.

Ha tamam, ben gerçek sandım bi an. Sanırım aynı düşünüyoruz, kinaye yaptınız ben anlamadım, afedersiniz.

Affedilecek bişey değil.
Smile koysaydım anlaşılırdı. Haklıydınız..
Ama sizinle aynı fikirde değilim ne yazık ki.
Diğer her konuda haklı olsa da babaya aşağıya iç denme konusunda kesinlikle katılmıyorum.
Eve gelen misafir çok büyük bir zarar vermedikçe çok kötü bişey olmadıkça incitilmez.
Onların düşüncesizliği olabilir ama tepki bu olmamalıydı.
Ben de sigara kullanıyorum.
Ve sadece iki kişi bilmiyor bunu..
Çocuklarım.
Yanlarında hiç içmediğim gibi beni sigara içerken hiç görmediler.
Hafta sonları ve diğer tatillerde içmiyorum.
Evde içilmesine asla izin vermem ki kullandığım halde ben de içmiyorum.
Konuklarım da evde içmesinler diye küllük yoktur ortalarda.
Ama kapalı balkonda içebilir miyiz deselerdi aşağıya in demezdim. Sadece sağlığım nedeniyle çok rahatsız oluyorum kusura bakmayın ben çıkmak zorundayım der kapıyı kapatır çıkardırm. Camı açar havalandırırdım. Asla ve kat'a aşağıya inin demezdim..

sigara içen bir insan olarak söylüyorum kimse kimseye bu konuda iltimas göstermek zorunda değil..içmeyen insanın yanında ona rahatsızlık vereceğini biliyorsam içmem, içince ellerimi yıkarım ki kokmasın diye, içmeyen insana gelen kokuyu tahmin edebiliyorum çünkü bana da geliyor koku..özellikle astımı ve solunum problemi olan insanlar için işkence..aile bireylerinin düşünmesi ve karşılıklı saygı göstermesiyle çözülmeyecek bir sıkıntı yok. onlar diyecek ki çocuklar sigaradan rahatsız oluyor içmeyelim, bu çok zor bişey değil.. ayrıca bu mevzu sadece sigara mevzusu değil oğlumuzu aldın elimizden muamelesi yapılıyor sana.. boşver taviz verme ama eşinle de koordineli ol o görüşsün ben görüşmem deme ;)

Back