kayınvalide ve peder

bende bu mantıktayım misafir olduğum bir yerde ev sahibinin rahatsız olduğu bişeyi biliyorsam kesinlikle yapmam. kaldı ki bu mevzu daha biz evlenmeden konuşuldu eşim onlardayken dedi of bu mutfak leş gibi kokuyor ben evimde içirmem böyle diye. gökten düşme bi mevzu değil yani

ben tavrınızı anlıyorum ve saygı duyuyorum. aman ona ayıp olmasın aman şunu kırmayayım diye niye istemediğim bir duruma tamam diyeyim? çok haklısınız. kimse 3-4 saat sigara içmese krize girmez. burada "ne var içseler açarsın havalanır ev" demek yerine "ne var içmeseler sevmediğinizi biliyorlar" denmesi gerekir. zaten o mantıkla yola çıkacak olursak misafir evi kırıp dökmediği sürece her şeye tamam demek gerekir. varsın konuşmasınlar, kafanız rahat olur boşverin

laf sokmalarını sırf bu yüzden sineye çektim zaten misafirdir evime gelmiş diye sustum. ben üzülmüyorum dediğiniz gibi kafam rahat sadece eşim üzüldüğü için huzursuzum.

Sonuçta sigarayı evde içeceğiz dememişler ki balkonda içeceğiz demişler ne var bunda taa aşağıya mı insinler sigara içmek için benim annem de içiyor biz içmiyoruz balkonun kapısını kapatıp içiyor giriyor içeri kaç saat oturacaklar sanki kaç tane içecek daha ilk aylardan cephe almaya başlamışsınız bariz bir şey de yok suratları asık diyorsunuz ama nişanlıyken aramadılar diyorsunuz kafam rahattı diyorsunuz siz onları neden aramadınız sormadınız. Yani anlamıyorum kaynana kayınpeder olunca neden herşey acaba göze batıyor anlaşmaya çalışılmıyor orta yok bulunmuyor zaten daha nişan zamanından tersmişsiniz görüşmeye niyetiniz yokmuş.

Anlıyorum sizi, ama konu sahibi daha sonra yazdığı yazılarında arka arkaya içecek insanlar, düşünmezler benim hastalığımı dedi. El değil, sık sık gelecek insanlar. Her defasında cam açılsa da o koku siniyor. Biliyorum, çünkü benim evimde de içiliyor. Perdeleri düzenli aralıklarla yıkamama rağmen, farketmiyor, duvarlara bile siniyor. Orası balkon olabilir ama havalandırma imkanı kısıtlı olmasa dahi, o koku sinecek. Duvarlara, balkondaki eşyalara. Eğer bir şey demeselerdi, ileride devam ederlerdi. Ve o zaman tepki de gösteremezsin, daha önce içmiştik deseler, cevap bile verilmez.

Bilemiyorum, ben olsam bende evimde içirmediğimi söylerdim.

Başka bir zamanda söylenseydi diye düşündüm ben de.
Böyle gerçekten de rencide edilmiş gibi oluyor.
Tek avantaj artık gelseler de sigara içmek istemeyecekler evde.
Sorunlu bir aile..
Can sıkacaklar.
Sürekli bunu konuşacaklar yıpratacaklardır..

balkonun fiziksel şartlarını anlatmıştım daha önce okumamış olabilirsiniz. ilk aylardan cephe almadım ben almak istemem de. evet kaç saat oturacaklar ki içmeseler ölmezler bence de. nişanlıyken her cuma aradım sordum karşılık göremedim doğal olarak bende aramadım. gelin olacak düğün yapılacak benim bir eksiğin var mı diye insan olan arar sorar. evimde 1 çöpü yok olmasında ben bunlarda değilim zaten.iş ciddiye binince çark eden insanlar en ufak bir şeyde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar sürekli bir laf sokma hali içindeydiler ki bunlara bile oralı olmadım ben. eşimin ailesi diye bişey yapmadıkları halde tavır almış değilim. hep hafta da 1 gün gidiyorum zaten deyip alttan aldım sürekli. sanırım kendileri laf sokmalarına cevap vermeyip umursamadığım için çıldırıyorlar ve tepkilerini bu şekilde gösteriyorlar.

Sacmalama sekerim. Kayinvalideye kayinpedere ezdirme
Kendini asla ama once demek once onlar gelsin. Git iste el gibi git el gibi gel. Esinin de gonlu olsun, adam zaten arkanda. Olayi bozma kendine zarar verirsin.

Söylemişler zaten daha önce. Nişanlılık döneminde ve sonrasında da dile getirilmiş bu. Evimizde sigara içmeyiz, rahatsız oluyoruz demiş konu sahibinin eşi. Bilmiyorum bence de mide bulandırıcı ama herkesin kendi evi kendi düzeni. Bence misafir gelende buna uymak zorunda. Ben konu sahibi ve eşinde hata göremedim. Umarım düzelirler kısa sürede.

alınmış olabilirler bunu anlıyorum ilk anda öyle tepki vermiş olabilirler ama bu kadar da uzatılmamalı bence bi ana baba evladına bu kadar uzun süre küs kalmamalı bence. başka bi zamanı yoktu bizce de sonuçta taviz taviz getirir.

Bende sigara içen bir insanım, balkonumuz da kapalı ama kapatıyorum kapıyı, açıyorum camı içiyorum bir süre açık kalınca cam, balkon da havalanmış oluyor. Kapısını kapatıp camları açtırıp içmelerine müsade edilebilirdi bence de, 1 sigara için kapı önüne çıkılması biraz tuhaf olurdu.

1 sigara değil işte çay sigara kahve sigara şeklinde eskiden kahvehanelerde içilirdi sigara göz gözü görmezdi aynen öyle kendi mutfakları öyle çünkü :)

1 sigara değil işte çay sigara kahve sigara şeklinde eskiden kahvehanelerde içilirdi sigara göz gözü görmezdi aynen öyle kendi mutfakları öyle çünkü :)

Benim evimde şuan mecburen içiliyor sigara. Çünkü malesef balkonum yok. Ama ilerde balkonlu bir evim olursa, kim balkondan kastım, açık balkon :), izin veririm. Balkonda içsinler, zaten havaya karışıyor. Ama kapalı balkon olursa ve bunu suistimal edecek insanlarsa, içirmem. Eşinde zamanla düzelir, alışır bu duruma. Onlarda daha fazla uzatmazlar sanmıyorum, memleket meselesi değil sonuçta.

Siz bir şey yokmuş gibi gidin ziyaret edin. Eşin zaten durumun farkında. O yanında oldukça seni kimse ezemez, emin ol. Ama sizinle yaşadıkları sorunu senin ailene sıçratmaları da yanlış. Ne olursa olsun, onları ilgilendiren bir durum yok. Bayramda gitmeyerek doğru yapmamışlar.

Yok yaa o kadar da değil, zaten o kadar süre balkonda duramazlar diye düşünüyorum ama bunu zamanla evin içine de taşımak isteyebilirler tabii, sürekli balkona çıkmak ayak üstü içmek keyif vermiyor bazılarına, babamdan biliyorum. Benim babam da evde tv başında içerdi, hemde sık sık, ev leş gibi kokardı, sonra yasakladık. Balkon hariç, evin hiç bölümünde sigara içmiyoruz, tiryaki babam da keyifle içemediğimden birşey anlamıyor olacak ki, sigaraların hepsi yarım söndürülmüş oluyor, 2 çekmiş söndürmüş.

Ama sizinkiler ileri de balkonda içiriyorlar diye bunu da tavır haline dönüştürebilirlerdi, siz daha iyi bilirsiniz karakter yapılarını.

bizimkilere anlatmamıştım üzülürler diye öyle olunca beni arayıp sordular yalan söylemek zorunda kaldım bilmiyorum bişey yok diye. bayramda bizimkilere de gitmeyince direkt üzerime alınıyorum benimle ilgili demek ki bana tavır yapılıyor diye . alıncaya kadar her bayram git sonra hooop dönüver totonu ayıp yani :)

kesinlikle ayrım yapmıyorum iki aile arasında. benim babamda tiryaki geldi evimize teklif dahi etmedi. hoş teklif etseydi eşimin verdiği cevabın ayısını ben verirdim babama bu konuda çok samimiyim. belki o da alınırdı kızım bana böyle yaptı diye ama biliyorum ki bu kadar uzatmazdı bayramda gittiğimde eşime bana öyle davranmazdı. bu her gelen misafir için böyle çok yakın arkadaşlarımızda geldi onlara da söyledik içmeyin lütfen diye tamam dediler sıkıntı etmediler.

Bencede ama çok uzatma sen yinede. Eşin durumun farkında olmasa neyse, ama farkında adam. HAni sonra değişmeyeceğinden eminsen, kim hatalı kim değil görebilen biriyse, dengeyi koruyorsa eşin için git. Zaten eviniz ayrı, çalışan insanlarsınız. Sık sık bir araya gelemezsiniz ki.

dertsiz başınıza dert almayın sonra kendileri gelirler zaten saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…