Kayınvalide ve Görümce ile Tatil

yorgunedebiyatci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2022
34
-108
30
Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
Evlilik aşamasında sorunlar yaşanması normaldir. sizi tanıdıkça sevmişler meğer sizde bir şans verin derim geçmişi unutmamak sadece evliliğinize zarar verir yeni evlisiniz gezin tozun evliliğinizin tadını çıkarın davranışlarına gelince samimi bulmuyorsanız biraz daha mesafeli olursunuz olur biter.

Ne sorununuz oldu bilmiyorum da yan yana gelemeyecek sorunlar yaşadiysaniz evlenmeseydiniz ya da evlenirken eşinize soyleseydiniz kardeşini sildim yan yana gelmeyecegim diye, bunu dediniz de adam kabul etti mi mesela?

Şuan iyi davraniyorlarsa siz de normal davranin neyin kini bu böyle. Evlenmeden önce agzinizi acmayip evlenince ben goruşmem, ben gelmem... Sacma sacma şeyler.

Abi bi kasmayın ya.
Yok yere kavga için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Benim hayalimde eşimi köye götürmekti.
1 yıllık evliydik, ilk tatilde gittik.
Babaanne, halalar, halaların halaları, ooo sürüyle insan
Kimseye git öteye ben eşimle gezecem demedim.
Eşim de uyum sağladı
Tadı da damağında kaldı o köy havasının, sosyal ortamın.

Biraz uyumlu olmaya çalışın.
Sana iyi davranıyorlarmış artık.
Bu kadar kindar olmayın ya..
Ananıza mı sövdüler de unutamıyorsunuz? Ne yapmış olabilirler bu kadar nefret edecek?

Bayram zamanı ailesiyle iki çocuğu da vakit geçirmek istemiş.
Yanlış anlamadım değil mi?
Bunda sıkıntı edecek birşey yok.
Hatta çok doğal.
Evet yeni evliyken insan sürekli eşimle başbaşa kalmalıyım diye düşünüyor, hissediyor ama bayramlar buna dahil değil.
Eşinizin dediği gibi onlarla da, başbaşa da zaman geçireceksiniz. Onlar da sürekli sizinle gezmek istemiyorlardır merak etmeyin bence. Akışına bırakın.

Bence öncelik olarak bunu tatil olarak düşünmeyin.
Bayramda aile ziyareti yapıyorsunuz. Görümceniz de tabiki ailesine gelecek. Kimse bunu size önceden söylemek zorunda değil.

Ortada aşılamayacak bi sorun yoksa ne kendinize ne de eşinize zehir etmeyin bunu. Gideceğiniz bir iki akraba 2 lokanta olacak zaten. Bütün gün görümceyle olacak değilsiniz ya.

Bayramda ailenin yanına gidince aileyle bir şeyler planlanır gezilir . İki yıl olacak her seferinde bir yere çıkalım diyoruz ne benim ailemin yaşadığı yerde ne eşimin memleketinde vaktimiz kalmıyor . Ailelerimizi özlüyoruz onlarda bizi oraya buraya götürüyor . Ailelerin yanında yanlız gezme isteği bana makul gelmiyor . Siz tatili ayrıca zaten eşinizle yaparsınız. Görümceyi sevmiyor olabilirsiniz ben eltimden hiç mi hiç hoşlanmam ama eş hatri işte duruyoruz. Çok muhabbet etmezsiniz zaten kalabalık da vakit geçer. Şimdiden eşinizle tartışıp ailesi ile geçireceği vakti burnundan getirmeyin

Bayramda aile yanına gitmelerinden doğal ne var ki? eski konunuzu hatirliyorum, esiniz surekli okey oynamaya gidiyordu. Orada sizi gorumcenizle yalniz birakacak diye mi cekiniyorsunuz?

Buyuk gelin ve küçük gelinimiz teyze yeğen büyükle biraraya gelmeyiz ama küçük gelin ve 2 anlamlar 4 aile oluyoruz cümbür cemaat tatiller köye gitmeleri hep beraber yapıyoruz oturup konuşacak okadar cok ani oluyorki düğün zamanı sorunlarını kenara bırakın gorumceleriniz bırakmış anlaşılan esinizide düşünün

Daha gitmeden kavgasını yapmak demek :
Olası bir aksilikte ,

Eşinizin; sen zaten başından beri istemiyordun.
Sen zaten kafanda kurmuştun , sen zaten bilenmiştin ablama şeklinde size karşı öfke duymasina sebebiyet vereceksiniz.

Kendinizi kötü , karşı tarafı iyi ilan etmiş olacaksınız.. ne kadar haklı da olsanız önden zaten adamı yeteri kadar bunaltmış olduğunuz için sizin haklılığınız falan kalmayacak...

O yüzden hele bir gidin bakalım, akışına bırakın. Belki çok güzel geçecek..
Belki evet kötü geçecek ama bu kötülüğe siz sebep olmamış olun..
Siz her şeye rağmen pozitif olan iyi taraf olun. 🌸

İyi tatiller..

Bayramda aile yanına gitmelerinden doğal ne var ki? eski konunuzu hatirliyorum, esiniz surekli okey oynamaya gidiyordu. Orada sizi gorumcenizle yalniz birakacak diye mi cekiniyorsunuz?
Ay yok orada okey arkadaşları yok okey bağımlısı değil arkadaş ortamını seviyor o birkaç arkadaşı okey oynamayı seviyor diye gidiyor adam o günden sonra gitmedi okeye işten sonra hep evde MaşaAllah 😂

Görümce ile sorun yaşayıp üstünü örtmüşsünüz bir şekilde anladığımı kadarıyla. Şimdi memlekete gidince birkaç gün beraber vakit geçirebilir ne var bunda? Ayrıca gittiğiniz eve görümcenin anne babasının evi farkındaysanız.
Eşin memleketine gitmek akraba,eş, dost görmektir zaten normalde de.
Kavga edecek,etseniz haklı çıkacağınız birşey yok ortada.

Son düzenleme:
Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler.
Hayret yaa, bak sen şu işe. Kimin aklına gelir görümce bayram tatilinde ailesinin evine gelecek. Büyük oyun oynamışlar size.

X