• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide Takıntısı

Sakin ol ya. Bide beddua eder gibi konuşmuş. Senin gibi bir insanın eleştirdiği benden bu durumda ne farkı var ya. Ben asla kimseye saygısızlıkta yapmadım, kötü de davranmadım, kendi içimde sorunlarımı burda birilerinden destek almak amacıyla yazdım. Kafama nasıl takmayabilirim diye yazdım. Düşündüğün kötülükler bende yok olsaydı boşanır giderdim. Kimse üzülmesin diye kendimi üzen bir insanım ben. Terbiyenizi takının da yorum yapın. Annelik hakkı olduğunu bilip buna göre yaşayacak vicdan da bir insanım, demek ki içimde bir şeyleri aşamamışım takıntı haline gelmiş, buralarda derman aramışım. Birde “başka bir şey de demiyorum” diye geleceğim hakkında yorumda bulunmuşsunuz bu mu sizin bahsettiğiniz güzellikler, güzel enerjiler. Bana da sizin öfkeniz yansıdı şaka gibisiniz yaptığımı doğru bulmayabilirsiniz ama bu kadar öfkelenmek çok komik. Sen önce bana yorum yaparken içinde bu konu hangi duyguyu nefreti tetiklediyse kendine , duygularına sahip çık. İki kızım var onlar için yapamayacağım yok demişsin, benim çocuğum olsun benim de yapamayacağım olmaz. Sırf anne olundu diye de insan olunmaz. Her anne melek mi her annenin hakkı mı oluyor bunu kayınvalidem için demiyorum anneliğin bilmem neliğin arkasına sığınanlara diyorum. Ne ekersem onu biçersem eğer çok şükür rabbime. Toplum içinde saygıyla anılan, her zaman takdir edilen ne olursa olsun kimsenin kalbini kırmayan bir insanım. Kayınvalide problemimin aynısını yaşayacaksam gelinim olup bana böyle hissedecekse oğlum da benim yüzümden hastanelik olacak duruma gelecek madem ANNEYİM bir durur düşünürüm. Nasıl yardımcı olabilirim diye. Dediğiniz gibi Allah herkese kendini yaşatsın. Oğluyla zaman geçirmesine karşı çıksın vs gibi bir yorumda asla bulunmadım.işimiz gücümüz ger şeyimiz ortak birlikte olsunlar diye şehir değiştirdim. Burda beş cümlemle sizin gibi beddualı insanları kafaya taka taka mutsuz oldum zaten. Bu kadar kolay mı ya şöyle yorumlar yapmak. Ne ekersem evet dediğiniz gibi inşallah onu biçerim çünkü ailem için sevsem de sevmesem de hep kendimden vazgeçmişimdir. Siz de umarım iyi enerji sandığınız bu kötü cümlelerinizi yaşarsınız bu kadar net.
Kötu anneler var tabi her anne melek değil.Ben sizin yazdiginiza göre yorum yaptım.Kadimcagiz sizinle birşeyler yapmak istiyor ve siz bundan rahatsizsiniz net.Olmayan çocuğunuza bizim ki demesinde ne gibi bir kötülük olabilir.Bak yarın çocuğunuz olunca kv destek olsun diye kırk takla atarsınız bu defa.Tecrubeleri dikkate alın.Şuan çocuğunuz yok kafanız rahat.Ama çocuktan sonra bambaşka bir boyuta geçiyor insan.İcimde kimseye karşı bir öfke yok.İnanin kv demle bizde sorunlar yaşadık ama ne olursa olsun annesidir İnanın zorla ben tatile bizimle gelmesini isterim,biraz kafası dağılsın diye,hediyeler alırım,kafelere götürürüm,saçını boyar ilgilenirim,arar sorarım..
Ben ona iyi olduğum için oda sevmeye başladı hiç bir sorunumuz yok..olmasında.Bende anneyim,ne zorluklarla büyütüyorum bunu anladığım yaşadığım için yazdım.Evlat yahu ötesi var mı.
Evet ne ekersen onu biciyorsun bu cümlede kötü birşey yok.Toparlanirsiniz inşallah ne diyim.
konunuzda sizin dert edeceğiniz hiç bir şey yok

Doktora götürdük. Ağır bir travma yaşadığı için tedavi olması gerektiğini söyledi. Ama bizden sonra 1 kez gidip doktor bir şeyin yok gelme dedi diyor ve bırakıyor. Tabii ki ben de tedavi olmalıyım hayallerle başladığım hayatım hastalıklı bir aile yapısıyla bambaşka bir boyuta dönüştü. Böyle bir ortamda ben de bozuldum düşünce sistemim ve kafam kaldırmıyor. Anlattıklarım basit gibi görünebilir. Ama psikolojik şiddet ve acıtasyından bahsediyorum. Evde eşimle başbaşa yediğimiz yemeği burnumuzdan getirdi senelerce. Evinde yemek yapmadı. Aç oturdular. Siz gelmeyince açız diye. Bizi yaptığımız her şey de mutlu olurken suçlu hissettirdi. Bunlar size kolay gelebilir ama inanın benim için zordu

Bende anneyim,ne zorluklarla büyütüyorum bunu anladığım yaşadığım için yazdım
Renkli_mother zorluklarla büyüttüğünüz için siz de böyle şeyler mi yaparsınız gelinize/damadınıza 🤗

Bende sizin gibiyim .Ne olursa olsun anne başka değerdedir benim için
Kötü kv ler vardır tabi ama ben konuya göre yorum yaptım,kadincagizin zararida yokmuş ki beraber birşeyler yapmak istemiş.Valla kv mi ben zorla tatile götürüyorum bizimle
Kötu anneler var tabi her anne melek değil.Ben sizin yazdiginiza göre yorum yaptım.Kadimcagiz sizinle birşeyler yapmak istiyor ve siz bundan rahatsizsiniz net.Olmayan çocuğunuza bizim ki demesinde ne gibi bir kötülük olabilir.Bak yarın çocuğunuz olunca kv destek olsun diye kırk takla atarsınız bu defa.Tecrubeleri dikkate alın.Şuan çocuğunuz yok kafanız rahat.Ama çocuktan sonra bambaşka bir boyuta geçiyor insan.İcimde kimseye karşı bir öfke yok.İnanin kv demle bizde sorunlar yaşadık ama ne olursa olsun annesidir İnanın zorla ben tatile bizimle gelmesini isterim,biraz kafası dağılsın diye,hediyeler alırım,kafelere götürürüm,saçını boyar ilgilenirim,arar sorarım..
Ben ona iyi olduğum için oda sevmeye başladı hiç bir sorunumuz yok..olmasında.Bende anneyim,ne zorluklarla büyütüyorum bunu anladığım yaşadığım için yazdım.Evlat yahu ötesi var mı.
Evet ne ekersen onu biciyorsun bu cümlede kötü birşey yok.Toparlanirsiniz inşallah ne diyim.
konunuzda sizin dert edeceğiniz hiç bir şey yok
5.5 senelik evliyim çocuğum olmadığı için çocuk takıntım var. Eşim bu durumlardan dolayı çocuk istemedi. Annesi iyi olsun, güzel bir ortam olsun sorunlar bitsin istedi. Çocuğumun olmaması da beni çok yıprattı yine insanları suçladım. Yeni kabul ettirebildim çocuk durumunu. Beni en çok bu durum yaraladı çünkü 32 yaşındayım 3 senedir çocuk istiyorum ama hayatımızda hep saçma da görülse hayatımı etkileyen sorunlar oldu. O yüzden olmamış bir çocuğun hep konusu dönüyor ve bizimki denmesi beni tetikliyor. Daha anne olamamamın verdiği bir his olsa gerek. Yoksa torunu olup sevecek sahiplenecek biliyorum ama size kötülük gibi gelebilir onlara hiç hissettirmediğim bir his var sanki hiç çocuğum olmayacak olursa da elimden alınacak korkusu. Birileri yorumda kadının kocası ölmüş falan diye yazmış öyle bir şey de demedim. Benim babam öldüğü için kaybetme korkum var çocuğuma biz denmesi, eşimle tam aile olamamak parçalanmış aile hayatımı hatırlatıyor. Yoksa kayınvalidem mahvolsun ben yaşıyım benim çocuğum olsun o göremesin diyecek bir insan değilim çünkü eşim mutlu olmaz olamaz. O annesi mutlu olmadıkça mutlu olamayan bir insan. Evlatta annelik gibi. Kaç yaşınızda olursanız olun mutsuz bir anneniz varsa evde yediğiniz yemek içinize sinmiyor. Evde yemek yapmayıp aç durdukça annesi sadece bizim gelmemizi bekledikçe eşim panik atak geçiriyor. Dayanamadığım konular bunlar.

Merhaba benim konum kayınvalidemi ne yaparsa yapsın sevmemem.
5.5 senelik evliyim ilk 2 sene onun yüzünden eşimle çok sıkıntı yaşadık. Eşim tek çocuk. Her şeyde bizimle birlikte olmak istedi.tatillere gelmek, birlikte gezmek tozmak daha nice saçmalık. Sonra aramıza bir şekilde mesafe koyduk son 3 senedir de kendisinden resmen nefret ederek yaşıyorum. Ama bu duygu artık bana zarar veriyor. Hiçbir davranışını kabullenip sevemiyorum. Şimdi hiçbir şeyimize karışamıyor, haftada 1 maksimum 2 yemeğe gidiyoruz. Hatta bazı haftalar gitmiyoruz. Bizimle ilgili her şeye kendini dahil ederek BİZ diye hitap ediyor. Arkadaşlarımızdan bahsederken bile bizim ki diyor. Çocuk düşünüyoruz daha olmayan çocuğuma bizimki diye hitap ediyor. Haftanın 1 günü yemeğe gittiğimiz gün yemeğini paket yapıp istemiyorum dememe rağmen zorla gönderiyor. Ne güzel yemek ne hoş diyebilirsiniz ama ondan hiçbir şey istemiyorum hayır dememe rağmen asla dinlemiyor. Resmen hayatım ondan kaçarak geçiyor. Eşim mutlu olsun diye haftada 1 gidiyoruz ama tahammülüm yok. Görünürde hiçbir şey yaptığı ypk ama çok meraklı. Haftalık ne yaptıysam anlatmamı, arkadaşlarımla buluşmalarımızı anlatmamı istiyor. Aşırı ısrarcı kendi aileme karşıda sürekli yemek yedirme ısrarı var. Annem bile illallah etti. Hayır lafını asla duymuyor. Onu nasıl kabullenip yaşayacağım, kayınvalidenizi nasıl idare ediyorsunuz? 5 sene oldu hala sevmiyorum, görmek istemiyorum ama çarem yok, sonuçta eşimin annesi ve tek çocuk. Varlığı beni rahatsız etmeye yetiyor haftanın 1 günü gittikten sonra sürekli söylediklerini kafama takıyorım. Eşimle puzzle yapıyoruz beni de çağırın çok severim diyor. Bizle ilgili olan her şeye kendini dahil etmek istiyor. Evime hiç ama hiç çağırmıyorum çünkü ilk 2 sene evimde eşyalarımın yerini bile değiştiriyordu şimdi eve gelemiyor o sınırı koydum ama kafamdan kendisini atamıyorum. Bu şekilde olan var mi
O kadar sizi bunaltmış ki size bıkkınlık ve de nefret gelmiş artık, benim kv de yeni evliyken bana yapışık yaşadı 1 yıl, ve sonunda beni delirtti , simdi saygı çerçevesinde görüşürüz o kadar bana hicbir faydası ve zararı yok , sizi iyi anlıyorum, ben şuan kv 'den nefret etmiyorum sınırları eşim koruyor artık hamdolsun, bence eşiniz annesine dur demediği için bu öfke, bu öfke size zarar verin nötr olmayı deneyin gerekirse terapi alın, kv ler neden sınır bilmiyor tatli tatlı gidip gelmek varken...

Valla biz gelinler, hiçbir türlüsüne gelemiyoruz ne fena bir ırkız😁
Şaka bir yana da varlığı bile rahatsız ediyor kısmında biraz abartıyorsunuz. Eşinizin annesi yani napsın 🤷🏻‍♀️Burada nelerini okuduk. Saç saça baş başa girenler var kayınvalidesiyle. Bence oturun bi şükredin. Sadece size bağımlılığı var. Sürekli birlikte vakit geçirmek isteyen biri. Evet bu da hoş değil ama yuvanızı yıkmak isteyen biri yok,nifak sokan biri yok. Oğlunu size karşı dolduran yok.
Siz bir kere gıcık almışsınız ondan hep bunlar. Ne yapsa batıyor.
Biraz duygularınızı dizginleyin. Tamam böylesi de zor ama bence şükredin yani.
Görüşmeleri haftada bire düşürürseniz ilk adımı atarsınız. Zamanla anlar herhalde. Ailenize karşı da iyiymiş ne güzel.
Valla bağımlılıkta kötü aslında bağımlılıkta değil kontrol etme isteği bu...

Eşim gitmediğimizde mutsuz olan birisi. Ve bu değiştiremeyeceğim bir duygu durumu. Annesi acıtasyon yapan bir insan ve maalesef eşim bundan etkileniyor. Gitsekte gitmesekte bir lafı benim takmama yetiyor. Ben kendimi değiştirmek istiyorum
Eşiniz de yardım almalı tek sorun ne siz ne de kv , eşiniz de de büyük sıkıntı var..

Bir gün saygısızlık yapmış bir insan değilim ki eşimin annesi babası da der bir gün bize sesini bile yükseltmedin çok naifsin diye. Buradakiler şaka gibi ya kafamda doluyum diye destek almak için yazdım yemediğim laf kalmadı

teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Hayır diyebilen bir insan değilim. Arkadaşlarımızla bir yere gidileceğinde bile seçtikleri yere gider eğlenmeme vakit geçirmeme bakarım. Kendi fikirlerimi söylemek zor geldikçe tıkandım. Karşı taraf ısrar be baskıcı olunca hayır demem zorlaştı. Bu yüzden duygularımın içinden çıkamadım. İlk 2 sene her şeye evet dedim ama çok mutsuz oldum. Yavaş yavaş hayır demeye başladım ama sonrasında bazı şeyler takıntı haline dönüştü. Hayır diyemediğim insanların varlığına tahammül edemez hale geldim. Zaten kayınvalideme napmalıyım diye yorum yazmadım nasıl değişebilirim diye yazdım. Ama kendi fikirlerimi söylemeye devam etmek bir çözüm yolu olacak sanırım
konu sahibi bence sizin kafaniz cok karisik, cok ofkelisiniz, bu sekilde zaten kendinizde de cevrenizde de radikal degisiklikler yapamazsiniz. eger abartmiyorsaniz (ki tek trafli dinliyoruz o yuzden ekledim bunu) gercekten KV nin yaptiklari cok sinir bozucu. esinizle de kavga etmissiniz, ve bir miktar da mesafe koymussunuz. bunlar iyi seyler. ama sizin oncelikle kendinize odaklanmaniz ve durumunuzu anlamaniz gerekiyor. anlattiginiz KV gicik ama idare edilebilir gibi duruyor. idare etmek her dedigini tolere etmek degil, mesafe koyup size verdigi zarari engellemek demek. ama siz o kadar ofkelisiniz ki, o tarz bir idare/politikayi su an yapamazsiniz bence. o yuzden bir an once ya terapiye baslayin (ki bu masrafli olabilir), ya da youtube den bu konuyla ilgili videolar izleyin (tulay kok mesela). ayrica buradaki konulari takip edin. bir sure sonra kafaniz berraklasir, o zaman da ne yapacaginiz konusunda daha mantikli bir stratejiyle ilerlersiniz. bu tarz KV ler evlilik ilerdikce oglunun evlendigini kabul ediyor, ya da baska mesgaleler buluyorlar, biraz duruluyorlar. esiniz de bir sure sonra daha iyi anlamaya baslar sizi. ama onemli olan o zamanlar gelene kadar kendi akil sagliginizi ve evliliginizi korumak.

Eşiniz de yardım almalı tek sorun ne siz ne de kv , eşiniz de de büyük sıkıntı var..
bence de oyle ama konu sahibi daha o aydinlanmayi yasayamadi. su an farkina varsa belkidaha cok karman corman olacak... kadini hem haftada bir iki KV ile muhatap et, hem de kafa sagligi normal olsun... adam muhtemelen eve gelmiyor daha ne olsun iste diyordur.

5.5 senelik evliyim çocuğum olmadığı için çocuk takıntım var. Eşim bu durumlardan dolayı çocuk istemedi. Annesi iyi olsun, güzel bir ortam olsun sorunlar bitsin istedi. Çocuğumun olmaması da beni çok yıprattı yine insanları suçladım. Yeni kabul ettirebildim çocuk durumunu. Beni en çok bu durum yaraladı çünkü 32 yaşındayım 3 senedir çocuk istiyorum ama hayatımızda hep saçma da görülse hayatımı etkileyen sorunlar oldu. O yüzden olmamış bir çocuğun hep konusu dönüyor ve bizimki denmesi beni tetikliyor. Daha anne olamamamın verdiği bir his olsa gerek. Yoksa torunu olup sevecek sahiplenecek biliyorum ama size kötülük gibi gelebilir onlara hiç hissettirmediğim bir his var sanki hiç çocuğum olmayacak olursa da elimden alınacak korkusu. Birileri yorumda kadının kocası ölmüş falan diye yazmış öyle bir şey de demedim. Benim babam öldüğü için kaybetme korkum var çocuğuma biz denmesi, eşimle tam aile olamamak parçalanmış aile hayatımı hatırlatıyor. Yoksa kayınvalidem mahvolsun ben yaşıyım benim çocuğum olsun o göremesin diyecek bir insan değilim çünkü eşim mutlu olmaz olamaz. O annesi mutlu olmadıkça mutlu olamayan bir insan. Evlatta annelik gibi. Kaç yaşınızda olursanız olun mutsuz bir anneniz varsa evde yediğiniz yemek içinize sinmiyor. Evde yemek yapmayıp aç durdukça annesi sadece bizim gelmemizi bekledikçe eşim panik atak geçiriyor. Dayanamadığım konular bunlar.
sen onlari biraz basbasa birak, aradan cekil, oyuncaksiz kalip birbirlerini yemeye baslayinca gorurum ben o panik ataklari :) adam kosarak eve gelir.

Valla bağımlılıkta kötü aslında bağımlılıkta değil kontrol etme isteği bu...
Uzun zamandır evine bile gelmiyormuş kayınvalidesi. Sadece kendileri gidiyormuş. Kendi iradesinde gitmeyebilir. Kendi de söylüyor zaten sorun benim duygularım diye. Kontrol etme isteği olsa daha farklı davranırdı zannımca.

Ben 10 yillik evliyim. Dediklerinizin hepsi bizde mevcut ama hic rahatsiz olmuyorum ben. Ustelik 2 bekar kayin 1 evli.kayin ve elti var. Her hafta toplanir yer iceriz artani zirla cantamiza tikar. Ertesi gun iyi ki vermis derim yerken. Kisin.ortasinda baslar tatil icin bisi bul die yaza kadar arar bulur hep birlikte gideriz bazen hep birlikte takiliriz bazen herkes esi cocuguyla. Bazen cocuklari.ona atar biz ayri takiliriz. Yemek yaparim beni de cagirsaydin der. Annem.gelir beni de cagirsaydin der. Birinde cagirmazsam.digerinde cagiririm. Evimde esyalarin ysrini o degistirir ben.yine elin kolun durmuyo der yerine koyarim. Ama ne o bana kuser ne ben ona. Mesela bu aksam yemegin yoksa getireyim dedi evlerimiz capraz binada. Yok yaptim ben teyze dusunmen yeter dedim. Yarm saat sonra kapida elinde yemek ve tursuyla belirdi. Cok emindim getireceginden zaten. Ama.niyeti kotu diyebilir miyiz. Benim sevdigim bi yemek yapmis sen de ye istedim dedi. Bunlari annem yapsa rahatsiz olur muydum. Olmazdim.
Herkes yapışık yaşamayı sevmek zorunda değil ki , tabiki arada sorsun gidelim gelelim bu çok güzel ama yapışık oldu mu olmuyor işte..

Surekli konuya bilmem kaç oğlum var böyle gelin gelirse ... yazan güruha ithafen.
Ilerde kızımın evini kendi evinin bir uzantisi olarak gören
Eşiyle arasındaki paylaştığı her şeye maydonoz olmaya çalışan
Kızımla görüştüğüm her vakitte yanımızda olan kaynananıya öyle fantastik şeyler yaparım ki
Kimse oğlunu sokaktan bulmuyorsa kızını da bulmuyor elalemin kızının hayatının ortasına lankkk diye yerlesemezsiniz errrrrkek evladınız evlendi diye. Herkes haddini yerini bilecek. Konu sahibi sınır problemin var gerekeni yapamadigin için bu kin bu nefret. Sen kinini diri tut belli ki tutmadığınfa kadın senin hayatının ortasında tepiniyor. Yaşadıkların normal değil suçlu ararsan malesef senein

Sen yıllarca uykusuz kal,dişi çıkti sancısını çek,2 yaş 3 yaş 5 yaş ataklariyla boguş,ilkokulda okumayı öğret,derslerine yardımcı ol,sabah kalk beslenmesini hazırla,sağlıklı beslenin diye hergun ev yemeği yap,ergenlik lrizleriyle mücadele et,eksik kalmasın diye istediği şeyleri binbir zorlukla al yap..evlendir,sonra gelin "kv benim olmayan çocuğuma bizimki"diyor diye tribe girsin,bazen oğluyla zaman geçirmek istemesine karşı çıksin..Çok basit ama doğru bir laf var ki ne ekersen onu biçersin..inşallah sizinde bir oğlumuz olur.İnsallah sizinde gelininiz aynı şekilde siz kv inişe nasıl tavır alıyorsanız öyle tavır alır..
başkada birşey demiyorum.
iki kızım var..
onlar için dünyada yapamayacagim şey yok.
kayinvalidem ile tonla sorun yaşadık.Ama sırf annelik hakkı var diye hep arayı iyi tuttum,sık gider geliriz,anne gibi göruyorum,yani onu anlıyorum.
Konu bizimki demesi mi , evlendirip yakasına yapışmak nedir Allah aşkına!

Yani şimdi daha iyi anlıyorum sizi.Kusura bakmayın kirdiysam.Sizi tanımıyorum şahsınıza yorum yapmadim.İnsallah herşey gönlünüzce olur

Ya sizin eşiniz annesine ciddenbagimli bir adam . Çocuğunuz olunca o kadın yakaniza kesin yapaisacak ve evet bebek size ait olmayacak . Bence çok yanlsi bir evlilik yürütiyorsunuz

Yahu değil,kadın kendini düzeltmiş,haftada bir bazen hiç görusmuyorlarmis.Eskisi gibi değilmiş.takinti yapmış işte.ona istinaden yazdim
Ama bu kadın çocuk olursa da durmaz , bemce bu evliliği gözden geçirmeli, eşi düzelmeden annesi değişmez, eşi sınır koymadığı için kv karışma hakkını buluyor, konu sahibi eşinden emin olmadığı için ve de yaşayacağı sıkıntıların farkında olduğu için öfkeli..

Back