- 23 Mart 2023
- 196
- 8
- 18
- 31
- Konu Sahibi hicranhayal
Valla kizlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yazımı okuyup derdimi paylaşım yükümü öyle hafiflettinizki çok sağolun 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu Kaynanalar da hizmetçi görüyor galiba gelinleri. Sırtında yedi defa tavaf ettir onu yine de yaranamazsın böylelerine. Elinizi sürmeyin artık işlerine, çocukların küçük yaşları da yakın müsait değilim de geç. İster küssün ister konuşmasın hayrınıza olur valla. Güle güle büyütün bebişleriniziSelam kizlar nasılsınız bayadir içimde tutuyordum bu forum u gördüm belki de dertleşelim bilgi alırım diye sizinle konuşmak istedim benim birisi 14 aylık birisi bir aylık iki bebeğim var kayınvalidem şimdiki lohusalığımın 10 gününde geldiği gün gitti bir lafıma küsmüş triplendi bana hiçbir şey demedi giderken yolda kocama beni bayağı şikayet etmiş sezeryanlıyım ve öksürüğümden dolayı ilk günlerim çok kötü geçti hala öksürüyordum hastaydım o halimle beni terk etti yüzüme karşı hiçbir şey demedi sadece eve gidiyorum dedi ama giderken de kocama baya şikayet etmiş ben ona bugüne kadar hiçbir saygısızlık yapmadım ilk hamileliğimin 8 ayına kadar mantısına salçasına kurbanına temizliğine kadar yardım ettim hatta en sonki yardımından 2 gün sonra hastaneye yatışımı yapıldı 2 hafta hastanede yattım bebeğin hareketlerinde azalma olduğu için acil sezaryen alındım eve geldiğimde eşim 2 hafta çekti kayınvalidem evi yakın olmasına rağmen bir kere evi süpürmeye gelmemiş bir kere çamaşır bulaşıka yardıma gelmemiş hastaneden geldiğim gün bir kap çorba getirmedi ben ilk hamileliğimi sonuna kadar her şeye yardım ettim ama ondan böyle bir yardım görmediğim için çok zoruma gitti ve üstüne üstlük 7 aylık hamileyken ilk hamileyim de beni eşime eşim işten kaçıyor yardım etmiyor çenesi açıldı gibi sözler söylemiş ben bunu sonradan mesajları okuyunca gördüm eşime hiçbir şey demedim kayınvalideme hiçbir şey demedim bir hafta kendime gelemedim gece gündüz ağladım eşime o bu sözleri söyledikten 10 gün sonra beni kilolarca mantı yapmaya çağırdı bu arada 8 aylıktım ilk gebeliğimdi neyse o gebeliğimiz şükür sağlıksız bebeğim kucağıma aldım İlk zamanlar yine çocuğa bakamıyorsun çocuk ağlıyor mama ver beni bayağı bir strese soktu mesela bebeğim gece hiç uyumadığı bir gün öglene doğru uyuttuğumda onunla beraber ben de uyudum yarım saat sonra kayınvalidem mesaj atmış ben geliyorum diye ben bu mesajı 2 saat sonra gördüm aradım açmadı mesaj attı ben hususi bakmamışım gelmesini istememişim gibisinden mesajlar attı ikinci hamileliğim zaten hep ağlayarak geçti stres içinde geçti eşime hiçbir şekilde yansıtmamaya çalıştım Allah var bana elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı yükünü almaya çalıştı ama bunu hep düşündükçe uyku uyuyamıyorum artık kısacası size anlatmak istedim teşekkürler şimdiden
Eşinizle ilişkiniz iyiyse kv hiç aldırış etmeyin.Duymayın görmeyin.Yeri geldiğinde ona ben iki bebek bakıyorum benden artık bir şey beklemeyin.Evime bebeklerime ancak bakıyorum sizden de bu konuda bana anlayış göstermenizi istiyorum diyeceksiniz.Geldimde duymadında görmedin de hiç cevap vermeyin ciddiye bile almayın.Yok eşimden korkum yok hani Allah razı olsun beni el üstünde tutuyor Bir dedim iki etmiyor işten geldiğinde elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor ben sadece kayınvalidemle aramdaki sorun yüzünden onun arada kalmasını istemiyorum sadece eşimin üzülmemesi için aslında çekiyorum bunu
İlk çocukta zorlanıyorum demiştim kv demde ben 5 çocuğa baktım birde tarla hayvana baktım derdi sen evde oturuyorsun derdiEşinizle ilişkiniz iyiyse kv hiç aldırış etmeyin.Duymayın görmeyin.Yeri geldiğinde ona ben iki bebek bakıyorum benden artık bir şey beklemeyin.Evime bebeklerime ancak bakıyorum sizden de bu konuda bana anlayış göstermenizi istiyorum diyeceksiniz.Geldimde duymadında görmedin de hiç cevap vermeyin ciddiye bile almayın.
Eşinize annesini şikayet ederek ilişkiyi bozmayın annesidir sonuçta duymak hoşuna gitmeyecek.Kv olarak yazıyorum.
Köylerde gerçekten böyleymiş.Kadın doğum yapar işe gidermiş.Çok çekmiş kadınlar.Ben bakıyorum eski anneler 5/6 çocuk en az.Onlarda hor görülmüş.Onlara yardım edende yok.Anlamaya çalışın.İlk çocukta zorlanıyorum demiştim kv demde ben 5 çocuğa baktım birde tarla hayvana baktım derdi sen evde oturuyorsun derdi
O kadar haklısınız ki kayın babam çalışıyor hala emekli olalı çok oldu ama kv dem evde durmasını istemez pek eli sağlam ayağı sağlam çalışsın der kayirpederim otel lojmanında kalır orda çalışır geçen eşim dedi artık çalışmasın babam yaşlandı yoruluyo diye kv dem hemen ona da kızdı bizim ekmegimizi sen mi veriyorsun diye sen ev araba aldıysan babanın kardeşinin parasıni yedin onlarınki ortada kayboldu da sen öyle aldın diye senin aldiklarin in yarısında da benim hakkım var arkanda olmasaydım hicbirsey alamazdin diye yaptigida eve geldiğinde yemeğini yapmış çamaşırını bulaştığını yapmış millet hicbirsey yapmadığı halde ana oluyo sen çok nankorsun dedi kendi oğluna işine gelmediği durumlarda düşman kesiliyoOkadar çok uzatmışsınız ki alındığı lafı bir türlü bulamadım ben? Lohusa depresyonundan hala çıkamamışsınız yada kafanızda büyütmüşsünüz. Eşinize yolladığı mesajlar ve şikayetler elbette hoş değil. Fakat gittiyse gitti bidaha iletişime geçmeyin. Buda size bi avantaj değil mi ? Bu fırsatı kendisi giderek size sundu zaten bidaha kontağa geçmek için bir nedeniniz yok .. bebeklerinize ve eşinize odaklanın kendi çekirdek ailenizle mutlu olmaya bakın. O küstü o alındı aa o gitti , o bunu yapmadı ama ben ona bunu yaptım davalarını bırakın.
İnsanları bukadar takmayın gelirse gelir gelmesse bişey yok bu modda olun. Konuşursa ok konuşmazsa da ok böyle olkim nefret öfke besleme kalbine. O iyi bir anne olsaydı oğlunun huzurunu kaçırmazdı arayıp şikayet etmezdi. Önce oğluna değer verip sevmeli beceremiyor herkes ana olamıyor.
Çok yanlış bir evlada anne emek verdiyse baba emek verdiyse yüzüne vurulmamalı.. her anne baba evladına az da olsa destek çıkar çok takmayın kaynınız evli değilse evlenince ona da aynısını yapacaktır yada onu daha çok el üstünde tutuyo sanırım benimde kaynım var el üstünde tutuyor eşime hiç sevgi ilgi yada saygı duyulmuyor hep onlar haklı biz yanlış. Bence eşin biraz ayağını kesee iyi olur bi tek kalsın zaten tek koca da evde değil kadın herkesi soğutıyor kendinden bırakın yalnız kalsınO kadar haklısınız ki kayın babam çalışıyor hala emekli olalı çok oldu ama kv dem evde durmasını istemez pek eli sağlam ayağı sağlam çalışsın der kayirpederim otel lojmanında kalır orda çalışır geçen eşim dedi artık çalışmasın babam yaşlandı yoruluyo diye kv dem hemen ona da kızdı bizim ekmegimizi sen mi veriyorsun diye sen ev araba aldıysan babanın kardeşinin parasıni yedin onlarınki ortada kayboldu da sen öyle aldın diye senin aldiklarin in yarısında da benim hakkım var arkanda olmasaydım hicbirsey alamazdin diye yaptigida eve geldiğinde yemeğini yapmış çamaşırını bulaştığını yapmış millet hicbirsey yapmadığı halde ana oluyo sen çok nankorsun dedi kendi oğluna işine gelmediği durumlarda düşman kesiliyo
Bu nasıl evlilik sen kayınvalidenin hizmetçisi misin , şaka gibi bir de sanki normal bisey gibi anlatıyorsun, yapmak zorunda değilsin, ayrıca ne demek eşime yansıtmadım, çok pısırık ve ezilmiş geldiniz bana, yazık yani köle misiniz siz , eşinize bir zahmet herşeyi yansıtın kayınvalideye de mesafe koyup görüşmeyin gerekmedikçe, işini falan da yapmayın mecbur değilsiniz asla , bu arada sizin kayinvalide değil eş sorununuz var , belli ki sizi sessiz saf görüp eziyorlar, eşin de tüm bunlara izin veriyor, akıllı ol kendini kullandırma artık...Selam kizlar nasılsınız bayadir içimde tutuyordum bu forum u gördüm belki de dertleşelim bilgi alırım diye sizinle konuşmak istedim benim birisi 14 aylık birisi bir aylık iki bebeğim var kayınvalidem şimdiki lohusalığımın 10 gününde geldiği gün gitti bir lafıma küsmüş triplendi bana hiçbir şey demedi giderken yolda kocama beni bayağı şikayet etmiş sezeryanlıyım ve öksürüğümden dolayı ilk günlerim çok kötü geçti hala öksürüyordum hastaydım o halimle beni terk etti yüzüme karşı hiçbir şey demedi sadece eve gidiyorum dedi ama giderken de kocama baya şikayet etmiş ben ona bugüne kadar hiçbir saygısızlık yapmadım ilk hamileliğimin 8 ayına kadar mantısına salçasına kurbanına temizliğine kadar yardım ettim hatta en sonki yardımından 2 gün sonra hastaneye yatışımı yapıldı 2 hafta hastanede yattım bebeğin hareketlerinde azalma olduğu için acil sezaryen alındım eve geldiğimde eşim 2 hafta çekti kayınvalidem evi yakın olmasına rağmen bir kere evi süpürmeye gelmemiş bir kere çamaşır bulaşıka yardıma gelmemiş hastaneden geldiğim gün bir kap çorba getirmedi ben ilk hamileliğimi sonuna kadar her şeye yardım ettim ama ondan böyle bir yardım görmediğim için çok zoruma gitti ve üstüne üstlük 7 aylık hamileyken ilk hamileyim de beni eşime eşim işten kaçıyor yardım etmiyor çenesi açıldı gibi sözler söylemiş ben bunu sonradan mesajları okuyunca gördüm eşime hiçbir şey demedim kayınvalideme hiçbir şey demedim bir hafta kendime gelemedim gece gündüz ağladım eşime o bu sözleri söyledikten 10 gün sonra beni kilolarca mantı yapmaya çağırdı bu arada 8 aylıktım ilk gebeliğimdi neyse o gebeliğimiz şükür sağlıksız bebeğim kucağıma aldım İlk zamanlar yine çocuğa bakamıyorsun çocuk ağlıyor mama ver beni bayağı bir strese soktu mesela bebeğim gece hiç uyumadığı bir gün öglene doğru uyuttuğumda onunla beraber ben de uyudum yarım saat sonra kayınvalidem mesaj atmış ben geliyorum diye ben bu mesajı 2 saat sonra gördüm aradım açmadı mesaj attı ben hususi bakmamışım gelmesini istememişim gibisinden mesajlar attı ikinci hamileliğim zaten hep ağlayarak geçti stres içinde geçti eşime hiçbir şekilde yansıtmamaya çalıştım Allah var bana elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı yükünü almaya çalıştı ama bunu hep düşündükçe uyku uyuyamıyorum artık kısacası size anlatmak istedim teşekkürler şimdiden
Yapma ya hu , bırak tirip atsın ne bu kaynanaya kocaya yaranma hevesi , madalya mı takacaklar...Eşim genelde hep orta yolu bulmaya çalışır bana git anneme yardım et demedi asla gitmesem bana kızmazdı kırılmazdı ama kayınvalidem trip atardı küserdi günlerce haftalarca konuşmazdı hatta eşime bile kötülerdi senin karın işimi gücümü yapmıyor diye biliyorum çünkü kaç kere şahit oldum bir kere yardım istedi ben de hamilelikte çok yorgunum anne gelemem yapamam dedim hemen trip attı eşime şikayet etti eşim sağ olsun savundu beni hep Allah ondan razı olsun
Derdini paylaştın yükünü hafiflettin. Yarın çağırsa yine gık demeden gidersin. Sorun kaynana değil sensinValla kizlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yazımı okuyup derdimi paylaşım yükümü öyle hafiflettinizki çok sağolun![]()
Ablacım sen de hakkını savunsan keşke, yazık canına...İşten kaçıyor muhabbetine hiçbir şey demedi annesine bir sınır koyamaz ama sağ olsun hakkımı savunur
El üstünde tutmuş hali bu mu , anası köle gibi hamileyken bile kullanıyor neden sesi çıkmıyor o zaman , kusura bakmayın ama baya safsıniz bu kafayla iyi kullanırlar sizi ...Yok eşimden korkum yok hani Allah razı olsun beni el üstünde tutuyor Bir dedim iki etmiyor işten geldiğinde elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor ben sadece kayınvalidemle aramdaki sorun yüzünden onun arada kalmasını istemiyorum sadece eşimin üzülmemesi için aslında çekiyorum bunu
Kaynım bekar aslında bekarken eşimle daha iyi anlaşırlarmış kayınvalidem gezmeyi seven birisi eşim de gezmeyi seven birisi gittiği her yere götürmüş gezdirmiş evlendikten sonra da doğal olarak yalnız gezmek istedik ve kayınvalidem buna içerlendi onu götürmediğimiz zamanlar bize küstü bizimle her yere gelmek istedi kaynımın evlenince aynısını yapacağını düşünmüyorum kendisi birazcık tek tabanca takılmayı seven birisiÇok yanlış bir evlada anne emek verdiyse baba emek verdiyse yüzüne vurulmamalı.. her anne baba evladına az da olsa destek çıkar çok takmayın kaynınız evli değilse evlenince ona da aynısını yapacaktır yada onu daha çok el üstünde tutuyo sanırım benimde kaynım var el üstünde tutuyor eşime hiç sevgi ilgi yada saygı duyulmuyor hep onlar haklı biz yanlış. Bence eşin biraz ayağını kesee iyi olur bi tek kalsın zaten tek koca da evde değil kadın herkesi soğutıyor kendinden bırakın yalnız kalsın
Bundan sonra kendinizi kullandırmayın, sadece kendinize ve çocuklarınıza bakın, belli ki iyi niyetlisin ama fazla iyi niyet de iyi değildir, insanlar seni potansiyel kullanılacak insan kategorine koyar ve acımadan da kullanır, ayrıca eşin asla iyi bir eş değil sen kendini kandırıyorsun, o düzgün bir adam olsa anası bu kadar cüretkar olamazdı...2 hamileliğim sonları hem ilk bebeğim yürüme aşamasındaydı onun peşinden koşturuyordum hem de ikinci bebeğin artık ağırlığı birkaç kere komşum yemek getirdi sağ olsun ağlaya ağlaya onu yedim çocuğumu yedirdim Allah gördü çektiğimi ne kadar zorlandığımı şu an bile tutamıyorum gözyaşımı
Kaynananız yalnızlıktan böyle kocasıyla da arası yok eşine bulaşıp duruyo demekki. Siz bidaha kontağa geçmeyin bebeklerinizle eşinizle mutlu olmaya bakın eşinize hep sevginiz olsun buna ihtiyacı var .. asla şikayet etmeyin kv yaptığını siz yapmayın. Anne konusunda artık yorum dahi yapmayın bırakın şikayet eden sürekli annesi olsun :)Kaynım bekar aslında bekarken eşimle daha iyi anlaşırlarmış kayınvalidem gezmeyi seven birisi eşim de gezmeyi seven birisi gittiği her yere götürmüş gezdirmiş evlendikten sonra da doğal olarak yalnız gezmek istedik ve kayınvalidem buna içerlendi onu götürmediğimiz zamanlar bize küstü bizimle her yere gelmek istedi kaynımın evlenince aynısını yapacağını düşünmüyorum kendisi birazcık tek tabanca takılmayı seven birisi
Çocukken çok ezilmişsiniz muhtemelen ve herkes seni sevsin diye kendini parçalıyorsun, sorun sensin kendini değiştir gerekirse terapiye git ...Ben şu zamana kadar doğru düzgün çarşı pazar gezmedim asosyal birisiyim biraz evlenmeden önce çalışıyordum havalimanında yer hizmetleri bölümünden aslında bayağı gözümün açık olması lazım ama kabul okurken de çalışırken de sosyal hayatımda da genelde herkesle uyumlu olmaya çalışırdım herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdım galiba hayatımdaki en büyük hata bu hayır diyememek sonra işimi bıraktım kariyerimi bıraktım ondan sonra hamile kaldım zaten çocuklarımı doğurdum ve bir daha da eski işime zor dönerim diye tahmin ediyorum
Haklısınız şuan çok kızgınım kv deme karşı yarın birgün yaslanacak gerçekten yardıma ihtiyacı olacak ben elimden geldiğince yine yardım ederim ama severek bakmak var ah çekerek bakmak varBundan sonra kendinizi kullandırmayın, sadece kendinize ve çocuklarınıza bakın, belli ki iyi niyetlisin ama fazla iyi niyet de iyi değildir, insanlar seni potansiyel kullanılacak insan kategorine koyar ve acımadan da kullanır, ayrıca eşin asla iyi bir eş değil sen kendini kandırıyorsun, o düzgün bir adam olsa anası bu kadar cüretkar olamazdı...