- 2 Kasım 2022
- 218
- En iyi cevaplar
- 1
- -73
- 16
- 24
- Konu Sahibi fridakahrolduu
-
Arkadaşlar ben nerdeyse 4 aylık evliyim yeniyim evliliğimizin ilk 1 ay i mecburen kayınvalidemlerin evinde kaldım henüz evimiz hazır değildi eşimin işi vardı farklı şehirde idi sadece 1 hafta birlikte kaldık o da baş başa bile değil o gitti ben kaldım 1 ay sonra evimizi tuttuk kayınvalidem de bize geldi 1 ay da bizim evde kaldık sonra kayınvalidemi evine götürdük evimize geldik 1 ay da biz baş başa kaldık her şey o kadar güzeldi ki çok mutluydum eşimle vakit geçirmek çok güzeldi birlikte televizyon izlemek bile bana dünyalara bedeldi ama eşim çok konuşkan birisi olmasına rağmen evde tek ikimiz varken fazla konuşmuyor hep misafir istiyor eve şimdi de izni varken ailelerimizi ziyaret etmeye memlekete geldik ben hamileyim bazen...
Söylemezsen tepene binerler , korkma , ilk yıllar iyi gelin olma çabaları işe yaramıyor ..Tepkisini bilemiyorum bazen diyorum konuşayım açıkça rahatsız olduğumu söyleyeyim diyorum ama ya yanlış anlar da bana karşı cephe alırsa diye korkuyorum nişanlı iken olsaydı çok daha kolay söylerdim sanırım ama şimdi biraz daha zor her ihtimal var çünkü
Tebrikler sorunlarina hamile kalarak bir yenisini daha ekledin.artik o kadin evden çıkmaz. Unut bunuGerçekten öyle çok ağır olmuş ne diyim başına gelmeden anlamıyor çoğu kimse ben çocuk yaptığım için hiç pişman değilim ki eşimi çok seviyorum ama daha her şeyin başında iken sorunlarıma çözüm arıyorum kendimce
Annesini emiyor mu halaArkadaşlar ben nerdeyse 4 aylık evliyim yeniyim evliliğimizin ilk 1 ay i mecburen kayınvalidemlerin evinde kaldım henüz evimiz hazır değildi eşimin işi vardı farklı şehirde idi sadece 1 hafta birlikte kaldık o da baş başa bile değil o gitti ben kaldım 1 ay sonra evimizi tuttuk kayınvalidem de bize geldi 1 ay da bizim evde kaldık sonra kayınvalidemi evine götürdük evimize geldik 1 ay da biz baş başa kaldık her şey o kadar güzeldi ki çok mutluydum eşimle vakit geçirmek çok güzeldi birlikte televizyon izlemek bile bana dünyalara bedeldi ama eşim çok konuşkan birisi olmasına rağmen evde tek ikimiz varken fazla konuşmuyor hep misafir istiyor eve şimdi de izni varken ailelerimizi ziyaret etmeye memlekete geldik ben hamileyim bazen bulantılarım oluyor diye eşim ve kayınvalidem bunu bahane ederek yine kayınvalidemin gelmesine karar vermişler üstelik 3 ay duracakmış çok canım sıkıldı kayınvalidem olduğu zaman her şeye çok fazla karışıyor eşimle vakit geçiremiyoruz ve sorunlarımız oluyor ne olduğunu anlamıyorum bile birbirimize giriyoruz birden aslında iyi bir kadın ama eşimle birbirlerine çok bağlılar bu beni önceleri rahatsız etmiyordu ama tartıştıktan sonra gidip annesi ile yatması annesinden de soğumama sebep oldu çok düşüncesiz insanlar ileride birlikte yaşarız diye korkmaya başladım şimdiden bunları yaşayan bir çözüm bulan tecrübesi olan arkadaşlarım ablalarim yazabilir mi lütfen kötü hissediyorum kendimi
Hayatınız kolay değil belki ama kolaylaşması için birşey yapmıyorsunuz ki.sadece yeni sorunlar ortaya çıkaracak bir yasam şekli seciyorsunuz.evlilik demek yeni sorunlar demek.okudugunuzu yazmışsınız. Diyelim ki okulu bitirdiniz,bu sefer çocuk var ,çalışamıyorum diyeceksiniz.calismak isteseniz ,bakıcıya para vermek yerine büyük olasılıkla kayınvalide bakacak,yine sorunlar olacak.zaten şimdiden eve yerleşmiş.cikmasi zor geldi çünkü kalması için bahane verdiniz.siz hayatınızı planlayamamissiniz.kusura bakmayın ama tüm imkanlarınız elinizinden alındığı halde koca bulabiliyorsanız iş de bulabilirdiniz.yada üniversiteyi yurtta kalarak okur,bir yandan da çalışırdınız.klasik,ailem baskıcı, kurtulmak içi kocaya kaçıyorum hikayesi.valla bu hikayelerde hiç okumak için,çalışmak için kaçanı görmedim.Koştur koştur hamile kalmadım 4 aylık evliyim 2.5 yıldır hayatımda olan bir insan ayrıca yorumlarınız çok iğneleyici sanırım sizin hayatınızda ki herkes sizin ağzınıza bakıyor ki bu kadar kolay asıp kesiyorsunuz benim hayatım maalesef o kadar kolay değil lütfen bu kadar yeter yardımcı olmuyorsunuz olmadığınız gibi bir de canımı sıkıyorsunuz bu sizi ilgilendirmez en başından beri hamile olduğuma taktınız ben doğurup ben büyüteceğim kaygısı sizi sarmasın
Tepkisini tahmin edemiyorum yazmışsınız önceki mesajınızda. Biz de bunu diyoruz, daha kocanızı tanımıyorsunuz, anneci tarafını bile farketmemişsiniz.Hamile kalmadan öncede geldi kaldı 1 ay şimdi de bunu kullanıyor evet ama öncesinde de kaldı tek sorun hamile olmam değil ki ben istedim kalmayı dedim zaten evdeyim bana yoldaş olsun hem tekim diye yanıma gelmezler dedim çünkü evlenir evlenmez kayınvalidemin evinde kalmak beni çok yıprattı dedim çocuğum olur büyürse onunla ilgilenirim bunlara vaktim kalmaz uğraş olur dedim
İnanılmaz gerçekten.Evet ben 22 eşim de 24
Niye aileniz bu kadar şiddetli karşı çıktı?Keşke her şeyi anlatabilsem ailem ile aram o kadar kötü ki eşimi istiyorum diye bana düşman oldular abilerim beni düşman gibi görüyor yüzüme bakmıyorlar keza babam öyle bir tek annem var onlar da o halde iken annem in de bir etkisi olmaz bu yüzden eşimle mutlu olmak istiyorum diğer şeyleri düşünmek bile beni çaresiz bırakıyor
Geçmiş olsun,üzmek istemem ama bunları düşünmek için geç kalmışsınız .Korktugunuz başınıza gelecek,ana kuzusu eşiniz , herşeye karışan kv,birde bebek offfff offff.Bazi şeyleri eminim en başta gördünüz ama kendinizi kandırmayı seçtiniz.Suan seçimlerinizin sonucunu yaşıyorsunuz.Simdiden sinir çizin ,rest çekin dicem ama bunu yapacak gibi gelmiyorsunuz.Kendi kendinize kelepçe vurmuşsunuz........Arkadaşlar ben nerdeyse 4 aylık evliyim yeniyim evliliğimizin ilk 1 ay i mecburen kayınvalidemlerin evinde kaldım henüz evimiz hazır değildi eşimin işi vardı farklı şehirde idi sadece 1 hafta birlikte kaldık o da baş başa bile değil o gitti ben kaldım 1 ay sonra evimizi tuttuk kayınvalidem de bize geldi 1 ay da bizim evde kaldık sonra kayınvalidemi evine götürdük evimize geldik 1 ay da biz baş başa kaldık her şey o kadar güzeldi ki çok mutluydum eşimle vakit geçirmek çok güzeldi birlikte televizyon izlemek bile bana dünyalara bedeldi ama eşim çok konuşkan birisi olmasına rağmen evde tek ikimiz varken fazla konuşmuyor hep misafir istiyor eve şimdi de izni varken ailelerimizi ziyaret etmeye memlekete geldik ben hamileyim bazen bulantılarım oluyor diye eşim ve kayınvalidem bunu bahane ederek yine kayınvalidemin gelmesine karar vermişler üstelik 3 ay duracakmış çok canım sıkıldı kayınvalidem olduğu zaman her şeye çok fazla karışıyor eşimle vakit geçiremiyoruz ve sorunlarımız oluyor ne olduğunu anlamıyorum bile birbirimize giriyoruz birden aslında iyi bir kadın ama eşimle birbirlerine çok bağlılar bu beni önceleri rahatsız etmiyordu ama tartıştıktan sonra gidip annesi ile yatması annesinden de soğumama sebep oldu çok düşüncesiz insanlar ileride birlikte yaşarız diye korkmaya başladım şimdiden bunları yaşayan bir çözüm bulan tecrübesi olan arkadaşlarım ablalarim yazabilir mi lütfen kötü hissediyorum kendimi
Kayinvalideni sen uzaklastirsan kocan tutup getiriyor. Once kocani bu anne sevgisinden uzaklastir o zaman isin kolaylasir. Nasil uzaklastircaksan artik bilemiyorum ayni yatakta yatacak kadar yakinlar .Kimse poh pohlamadi beni hamile kalmam için kendi kararimdi ayrıca çocuk için pişman değilim eşimi de hâlâ çok seviyorum asıl sorun bu değil kayınvalidemi nasıl evimden eşimden az da olsa uzaklaştırabilirim
Kayınvalide mutsuz olursa oğlu da mutsuz olur. Size de anneme böyle davranamazsın onunla böyle konuşamazsın diyecek. Bunu duymaktan çekiniyorsunuz değil mi? Ama duyacaksınız malesef.Aynen aramız iyi değil ailemle bu yüzden kendi kurduğum ailemde mutlu olmak istiyorum
Arkadaşın yok ama nasıl 2,5 sene biriyle flört edebildin. O baskıcı aile okumana engel oldu bunu mu gözden kaçırdıYeter artık ya salla dur anca seni de kapatsalardı eve alsalardi elinden bütün imkanlari tek bir arkadaşın bile olmasaydı bozulsaydi bütün psikolojin o zaman görürdüm seni pamuk otu anca konuş zaten kim kimin ne yaşadığını ne ile imtihan olduğunu bilmiyor ona göre konuş bir daha
Kızların okuması doğru değil diye düşünen bir zihniyetNiye aileniz bu kadar şiddetli karşı çıktı?
Tamam 2,5 sene nasıl tanıdınız eşinizi o zaman? Soruma cevap verir misiniz? 2,5 yıl tanıyordum diyorsunuz ya nasıl tanıyorsunuz o zaman ailenize rağmenKızların okuması doğru değil diye düşünen bir zihniyet
Sonradan açıktan zorla lisemi de okudum kendi cabamla eşimle de tanıştımArkadaşın yok ama nasıl 2,5 sene biriyle flört edebildin. O baskıcı aile okumana engel oldu bunu mu gözden kaçırdı
İnsanın 1 sene önceki haliyle şimdi ki hâli bile farklı oluyor o zamanlar çok sessizdim çok alıngandım ne deseler oldu sonradan az biraz gözüm açıldıSonradan açıktan zorla lisemi de okudum kendi cabamla eşimle de tanıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?