• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ile yaşamak

Birlikte yaşadığım erkek arkadaşımın (nişamlım ya da eşim demeliyim belkide) annesi de boşanma sürecindeydi ve çalışmaya da ara vermişti...

Beraber yaşama fikrini ben önerdim, yalnız kalcak olmasına vicdanım razı gelmedi.Evimiz 1+1 sanırım 100 m2 kadar olması lazım, salonda idare edebilirse uygun ev bulunca çıkacağımızı söyledik. Şunu söyleyebilirim ki hayatımın en güzel günlerini geçirdim:) Beraber misafir ağırladık, beraber gezdik, eğlendik, dedikodu yaptık, alışverişlere çıktık.Sonra hem şehir dışında okuyan kızı yazın eve geldi hem de bekar kız kardeşi arkadaşlarıyla kaldığı evden ayrılınca kendi evine dönüp onlarla kalmak istedi...Arada gelir, her haftasonu muhakkak biz gideriz...Belki kızı gidince geri gelir, ev büyük olsa zaten ikiside kalsın isterdim :)

Benim annem de 18 yıl kaynanası ile oturdu.Hem annem için hem de kardeşim ve benim için işkence gibiydi resmen.Babam bilse eminim annemi tutardı, ama annem ana oğul arasına girmeyeyim diye diye hep içine attı, kendisini yıprattı.Bizi bile hep tembihlerdi sakın babanıza söylemeyin, Allah büyük derdi...Ben üniversiteye gider gitmez ayrıldılar...Annem şimdi babam ve kardeşimle çok mutlu, e bende mutluluklarını gördükçe mutlu oluyorum...

Demem o ki, herşey siz ve kaynananızın tutumunda bitiyor.Şartlarınız buysa seçim yapmak kalıyor geriye ve tabii olurda (Alllah göstermesin) sorun yaşarsanız nişanlınız sizi ezdirir mi ya da en önemlisi siz nişanlınıza bunları göze alacak kadar değer veriyor ve kendinize güveniyor musunuz ?
:nazar: olumlu seyler..bunlari burda okumak ne guzellll...

canım, kv.nin iyi kötü geliri varmış, (kayınpederinden nafaka alırsa bir de) senn eşin ve abisi de bir olup iyi kötü size yakın bi,r yerde ev tutsanız olmaz mı! hem onun ayrı evi, kapısı olur rahat eder hem de siz. ev üstüne ev olmaz, siz evlenince yalnız kalmak istiyceksiniz vs.. inan olmaz, olursa da eşinle mutlu olamazsınız. kesin ve net konuşuyorum bu konuda. çünkü benim eltim k.v. ile 8 sene aynı evde oturmuş, bir kez kavga, kötü söz olmamış ama eltim evine çıktıktan sonra bana dünya varmış, sanki kocamla yeni evlendim ben senelerce ne çekmişim dedi.

kızlar kayınvalide ile yaşama konusunda neler düşünüyorsunuz nişanlımın annesi boşanma aşamasında ve durumu yok biz evlendiğimizde onun ayrı evde yaşaması hem bizi hemde nişanlımın abisini zor duruma sokar gerçi kayınvalidem çalışıyor ama sadece boğazına yetiyor ikilemde kaldım kızlar nasıl bir tutum sergilemeliyim etrafımdakiler mutsuz olursunuz rahat olamazsınız falan dediler bende öyle düşünüyorum biz arkadaşlarımızla gelip gitmesini yemesini içmesini seven insanız evde büyük biri olunca rahat olmayız diye düşünüyorum ama nişanlımada anneni istemiyorum diyemiyorum sonuçta aynı durumda olan benim annemde olabilirdi

burdaki konuları fazla okumuyorsun sanırım okusan böyle bir şeyi sormazdın bile ama yinede fikrimi söyliyeyim

böyle bir şey asla yapma

Ablamın 1 yıl önce bebeği oldu. uzakta oturduğu ve çalıştığı için kendi annem yanlarına taşındı. ve şuan ablam çok zor durumda. 3. bir kişi ile yaşamak hiçde sandığın kadar kolay değil. Asla kayınvalidenin yanında rahat hareket edemeyeceksin. kocanın kucağına yatıp tv bile izleyemeyeceksin. özel hayatınız yatak odasından ibaret olacak. rahat rahat tartışamayacaksınız bile. evde 3. bir kişi (çocuklar hariç) olacaksa çok iyi düşünülmeli.

bizde nişanlımla bunları düşünüyoruz ama kayınvalidem bu konularda biraz rahat yani bizi rahatsız edeceğini sanmam çünkü iş çıkışı onlara gittiğimde yemeğimizi yeriz muhabbetimizi ederiz ve odasına çekilir tvsini açar sizi yalnız bırakayım der (yani konuşacaklarınız vardır anlamında)yani butür konularda saygılıdır kayınvalidem ama aynı eve girince değişirmi bilmem:31:

Birlikte yaşadığım erkek arkadaşımın (nişamlım ya da eşim demeliyim belkide) annesi de boşanma sürecindeydi ve çalışmaya da ara vermişti...

Beraber yaşama fikrini ben önerdim, yalnız kalcak olmasına vicdanım razı gelmedi.Evimiz 1+1 sanırım 100 m2 kadar olması lazım, salonda idare edebilirse uygun ev bulunca çıkacağımızı söyledik. Şunu söyleyebilirim ki hayatımın en güzel günlerini geçirdim:) Beraber misafir ağırladık, beraber gezdik, eğlendik, dedikodu yaptık, alışverişlere çıktık.Sonra hem şehir dışında okuyan kızı yazın eve geldi hem de bekar kız kardeşi arkadaşlarıyla kaldığı evden ayrılınca kendi evine dönüp onlarla kalmak istedi...Arada gelir, her haftasonu muhakkak biz gideriz...Belki kızı gidince geri gelir, ev büyük olsa zaten ikiside kalsın isterdim :)

Benim annem de 18 yıl kaynanası ile oturdu.Hem annem için hem de kardeşim ve benim için işkence gibiydi resmen.Babam bilse eminim annemi tutardı, ama annem ana oğul arasına girmeyeyim diye diye hep içine attı, kendisini yıprattı.Bizi bile hep tembihlerdi sakın babanıza söylemeyin, Allah büyük derdi...Ben üniversiteye gider gitmez ayrıldılar...Annem şimdi babam ve kardeşimle çok mutlu, e bende mutluluklarını gördükçe mutlu oluyorum...

Demem o ki, herşey siz ve kaynananızın tutumunda bitiyor.Şartlarınız buysa seçim yapmak kalıyor geriye ve tabii olurda (Alllah göstermesin) sorun yaşarsanız nişanlınız sizi ezdirir mi ya da en önemlisi siz nişanlınıza bunları göze alacak kadar değer veriyor ve kendinize güveniyor musunuz ?

şimdiye kadar kayınvalidemle kavgamız olmadı sadece ilgisizliğinden bişeye karışmamasından yakındım durdum evine gittiğimde çok güzel ağırlar ama maddi durumu iyi olmadığı için nişanlılık ve evlilik konusunda biraz ilgisiz davranıyor bişeye pek karışamıyor. saygımız sevgimiz var çok şükür bide ben ne kadar kızsam bile büyüklerime kin nefret tutacak bi insan değilim yine saygımda kusur etmem ama insan yapısıdır herkesin bi eşref bi eşşek saati vardır derler aynı eve girince durumlar değişir mi diye düşünüyorum

canım, kv.nin iyi kötü geliri varmış, (kayınpederinden nafaka alırsa bir de) senn eşin ve abisi de bir olup iyi kötü size yakın bi,r yerde ev tutsanız olmaz mı! hem onun ayrı evi, kapısı olur rahat eder hem de siz. ev üstüne ev olmaz, siz evlenince yalnız kalmak istiyceksiniz vs.. inan olmaz, olursa da eşinle mutlu olamazsınız. kesin ve net konuşuyorum bu konuda. çünkü benim eltim k.v. ile 8 sene aynı evde oturmuş, bir kez kavga, kötü söz olmamış ama eltim evine çıktıktan sonra bana dünya varmış, sanki kocamla yeni evlendim ben senelerce ne çekmişim dedi.

keşke nafaka alabilse adamın gram yararı yok eve kadın herşeyi kendi başına yapmaya çalışıyo o nedenle boşanacaklar zaten

Son düzenleme:
dünden beri bu tarz çok konu okuyorum ve biçok arkadaş insancıl bi yaklaşımla aynı durumda senin annen de olabilirdi diye yorum yapmışlar, evet olabilirdi ama bir kadının kendi annesiyle yaşamasıyla kayınvalidesiyle yaşaması aynı şeymi, annem bana gelse ben işten gelene kadar evimi toplar, yemeğimi yapar, çekip çevirir, anne yüreği zaten kızım yorgun gelecek diye düşünür, kayınvalidelerin bu hassasiyeti göstereni az bulunur, ama seninki öyle biriyse bilemicem

dünden beri bu tarz çok konu okuyorum ve biçok arkadaş insancıl bi yaklaşımla aynı durumda senin annen de olabilirdi diye yorum yapmışlar, evet olabilirdi ama bir kadının kendi annesiyle yaşamasıyla kayınvalidesiyle yaşaması aynı şeymi, annem bana gelse ben işten gelene kadar evimi toplar, yemeğimi yapar, çekip çevirir, anne yüreği zaten kızım yorgun gelecek diye düşünür, kayınvalidelerin bu hassasiyeti göstereni az bulunur, ama seninki öyle biriyse bilemicem

eminim annemle yasasam kayınvalıdemle yasayacagım sorunun belkı 1000/1 ini yasarım acık ve net

eminim annemle yasasam kayınvalıdemle yasayacagım sorunun belkı 1000/1 ini yasarım acık ve net

benim içinde tam tersi, annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz ben de ona kıyamam yaşar gideriz, konu sahibinin önceki konularına atıfta bulunulmuş ona istinaden yapamayacağını düşündüm, ama iyi anlaşıyolarsa sorun yok

Ev üstüne ev olmaz.Herkesin özeli vardır.Yeni karı koca yalnız vakit geçirmelidir.
Gülerkende yalnız olmalılardır kavga ederkende.Yoksa o iş yürümez.

gerekirse size yakın küçük bir ev kiralayın kaynında varmış ikinizde destek olun ama eviniz ayrı olsun.özellikle de yeni evli bir çift için beraber oturmak çok zordur.üstelik kayınvaliden anladığım kadarıyla genç çalışıyor eli ayağı tutuyor.uzun yıllar beraber yaşamak hiç kolay değil:50:iyi düşünün mutlaka bir çıkar yol bulunur

Bizde nisanliyken iyi anlaşıyoduk nisanliyken kızım canım di şimdi gelin olduk evlenince çok farklı oluyo insan eşiyle yanliz kalmak istiyo ama bunlar evde birileri varken mümkün olmuyo bence olmuyo görüyoruz yasıyorum da yimese karar senin hakkında hayırlısı

görümcen de varmış babası ona nafaka vermek zorunda
eşine de tabiki ona göre boşansın kayınvaliden
kendiden çaışıyor ee daha ne:31::31:
çok şükür düşkün bi insan değil
tutun küçük bir ev geçinip gitsinler gerektiği yardımı yaparsınız
ama aynı evi düşünme derim :19:
yaşamadım ama düşünüyorum mesela şimdi:44:
düşünemiyorum yani:9:

not:nişanlıyım,kayınvalidemi çoooooooook seviyorum ama
seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyorum:34:

kayınvalide ile aynı eve çıkmak büyük bir risk. İşler istediğin gibi gitmezse, evleri sonradan ayırmak hem zor olur, hem de aranızda sorunlar çıkar. O kadıncağızın da bozulmayacağından emin olduğu bir düzeni olsun, senin de...
Zaten kızı da varmış, yalnız kalmayacak. Sık sık gelir gidersiniz. Bir anda samimi olup yüz göz olmaktansa, yavaş ama sağlam bağlar kurmak daha iyi. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler; sonradan kötü olursunuz.
Ayrıca eski konunu okudum. Çok düşünceli ve fedakar bir insansın, ama biraz da kendi huzurunu düşün. Kimsenin seni kullanmasına izin verme lütfen, ne maddi ne manevi.

bizde nişanlımla bunları düşünüyoruz ama kayınvalidem bu konularda biraz rahat yani bizi rahatsız edeceğini sanmam çünkü iş çıkışı onlara gittiğimde yemeğimizi yeriz muhabbetimizi ederiz ve odasına çekilir tvsini açar sizi yalnız bırakayım der (yani konuşacaklarınız vardır anlamında)yani butür konularda saygılıdır kayınvalidem ama aynı eve girince değişirmi bilmem:31:

değişir......... :ssz:

o halde aynı apartmana yahut en azından dublekse çıkın.

Back