Kayınvalide ile gerilen ipler...

:eğlence::eğlence:
Ya bu bardak takıntısı bende de var yaşla alakalı değil bence...
Mesela biz evde 2 kişiyiz eşim her su içmede ayrı bardak çıkarıyor diyorum ki biz seninle karı kocayız aynı bardaktan bile içebilmeliyiz neden sürekli bardak çıkarıp duruyorsun? O da istemsiz alışkanlık bardak alıp duruyor ailecek öyleler.
Düşün evde 5 kişi var ve sabahtan öğlene 8-10 tane bardak birikiyor saçma bence.
herkes bardağını bilsin arkadaşşş

biz üç kişiyiz hafta içi sadece akşam evdeyiz ve her akşam makinanın üst rafı bardak doluuuuu

su bardağı ayrı bir de fincanlar var

kahve fincanı çay fincanı

çay bardağına demlik çay yapınca bir kaç kez içilir hani o esnada ama sallama çayları ayrı bardakta yapıyoruz ara verildiği için her yer bardakkkk

kv haklı mı tabii o haksızzzzz

yanlış anlamaya mahal vermeyelimm

Bir örnek daha vereyim. Su aldım içiyorum "senin dünden kalan bardağın da vardı" diyor. E unutmuşum ben ne yapayım ? Onu öyle bırakmışsın, bunu böyle eksik yapmışsın. Hep alttan alta bir iğneleme. Sevemedi bu kadın beni yok :bicak:
Sizi rahatsız edicek şekilde her söylediğine uygun dille cevap vermeniz gerekli.. benimkiler sürekli peşimde pazara bile ördek ailesi gibi gidiyoruz çoğu zaman.. mesela bi şeye elimi uzatırım ne gerek var evde var ondan ben veririm sana bilmem ne gibi şeyler.. önceleri ağzımı açıp bi şey diyemezdim.. ama artık hem kv hem de kp e iyi o sizin evdeymiş ben kendi evime almak istiyorum diyorum.. her defasında aynı muhabbet.. ben sinir olacağıma onlar oluyo.. eve aldığım yemekliğe bile karışırdı aa oğluşum bunu sevmez şunu çok sever onu al pişir.. şöyle bi bakardım valla napsam yiyo elin çok lezzetli diyo oğluşun.. hem her zaman onun sevdiği pişmez ben neyim o evde diyorum :)) yani susarsan asabın bozulur yapmak istediğin şey de içinde kalır ne yazık ki..

Konudan ayrı olarak belirtmek isterim ki bardak önemlidir.
Kvmin evinde olsun, annemlerde olsun bardaklarım bellidir.
Kvmde kahve kupam köşede durur ve ben varken onu benden başkası kullanmaz.
Annemde iken belli çatalım, çay bardağım ve kupam vardır yine, yıkar yıkar onları kullanırım.
Bizim evde 3-4 farklı şekillerde bardağım vardır farklı içecekler için.

Her bardakta her şey içilmez :63:

karşılıklı açık arama var gibi. k.valide WC'ye kağıt atma, vay dünkü bardağın masada kalmıştı. gelin de kocam şanslı her yerde iyi ağırlanıyor. ayyy okurken sıkıldım:KK53: kadının huyunu biliyorsan hiç bekleme, akşam sahil planından hiç bahsetme, dondurma yiyelim deme, doğaçlama dal olaya olmaz mı ki? olur bence bal gibi olur:rapci:

benim anneannem böyledir. her şey onun istediği gibi olsun ister. bizde de hiiiiç sallanmaz. öyle kabul ettik, söyler söyler sonra susar:anneadayı: çorba mı iç dedi. ilahi anne bu sıcakta çorba da içilmez ki. bari kahvaltı hazırlayalım de mesela. dert etme yani, çünkü gerçekten dert edilecek bir şey yok.

doğru söyle bu konuyu sıkıntıdan mı açtın?:KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:

bu arada bardak konusu önemliiii:halay: herkes içtiği bardağı yıkasın, çalkalasın koysun kenarı. her su içildiğinde ayrı bardak, sonra o bardaklar tezgahta birikiyor hiç hoş olmuyor yani:KK53::KK53:

Bende niyeyse özellikle bişeye takıldım delimiyim ne. İçmeye gidiceksiniz madem anne bende geliyim dediğinde eşiniz anne biz bugün bi çıkalım içicez karımla yarın birlikte çıkarız niye demedi. Ben genelde suya sabuna karışılmamasını eşin ailesinden biriyle bi durum olduğunda bunu eşin halletmesi taraftarıyım. Zaten öyle olunca kv kp'inde yolu kapanıyor.

hunter7 hunter7 abla bence getirilmiş bir şeye gerek yok evde herşey var da dememek lazım. içinden gelmiş almış. üstelik gidilen yere eli boş gitmemek bir görgü kuralıdır. siz para harcamasınlar diye düşünürsünüz, dersiniz onlar da öyle alışır. ben nişanlıyım. haftada bir gün kahvaltıya giderim k.valideme. arar sorarım alınacak bir şey var mı diye. o da alıştı artık, ekmek yok babanı gönderecektim ama madem sen al der. bazen de gerekli bir şey yok der. ama ben yine de ya börek, ya simit, ya ev yapımı kek vs götürürüm. o da eminim beni onore etmek için ay iki gün önce aklımdan geçmişti, ne iyi olmuş falan der.

nihayetinde büyüklü eve eli boş gidilmez. alıştırmayın öyle. bırakın alsınlar, aylık kumanyanızı düzmeyecekler ya. böyle böyle arada samimiyet olur. :KK66:

karşılıklı açık arama var gibi. k.valide WC'ye kağıt atma, vay dünkü bardağın masada kalmıştı. gelin de kocam şanslı her yerde iyi ağırlanıyor. ayyy okurken sıkıldım:KK53: kadının huyunu biliyorsan hiç bekleme, akşam sahil planından hiç bahsetme, dondurma yiyelim deme, doğaçlama dal olaya olmaz mı ki? olur bence bal gibi olur:rapci:

benim anneannem böyledir. her şey onun istediği gibi olsun ister. bizde de hiiiiç sallanmaz. öyle kabul ettik, söyler söyler sonra susar:anneadayı: çorba mı iç dedi. ilahi anne bu sıcakta çorba da içilmez ki. bari kahvaltı hazırlayalım de mesela. dert etme yani, çünkü gerçekten dert edilecek bir şey yok.

doğru söyle bu konuyu sıkıntıdan mı açtın?:KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:

Yok vallahi kaynanama giydirmek istedim azcık :halay:

Bayrama, ziyarete gidiyorsunuz yemek temizlik falan bütün ev işlerini yaz kış demeden coluk çocukla yaptığınızı düşünün. Gelen giden misafiri siz agırlıyorsunuz falan. Böyle bir durumda değilseniz daha ne olacak ki? Size rahat batmış sanırım.
Bahsettiğiniz durumları tamam deyip geçiştirmek zor olmamalı. Ya da kendi sevdiğiniz yemekleri yapmak. Kendi keyfinize göre anneniz eşiniz bile sekillenmez. Herkesin kendine göre bir görüşü düşüncesi vardır. Çok incelemeyin kvnizi.

Bende niyeyse özellikle bişeye takıldım delimiyim ne. İçmeye gidiceksiniz madem anne bende geliyim dediğinde eşiniz anne biz bugün bi çıkalım içicez karımla yarın birlikte çıkarız niye demedi. Ben genelde suya sabuna karışılmamasını eşin ailesinden biriyle bi durum olduğunda bunu eşin halletmesi taraftarıyım. Zaten öyle olunca kv kp'inde yolu kapanıyor.
demezler canim demezler evlenmeden once analarina yapmadigi birakmazlar evlenince birden dine gelir ana baba hakki diye bir cift laf soylenmez bu arada senin halkini dusunen olmaz

o benim eşimde de var her yer bardak makinede üst raf dolu alt boş. şeytan diyor al bir ton kağıt bardak içsin içsin atsın. gerçi onu bile atmaz yine bana kalır:KK48::KK48:

kayınvalidenize çok takılmayın belki huyu böyledir. cevabını verin geçin siz düşüneceğinize o düşünsün

çok güldüm gerçek mi bu ? :halay::halay::KK48::KK48:Demek bizimkiler de bu bardağa takılıcaklar... yaşlanınca başka insan oluyor ya çoğu insan

Gerçek tabii. Kanlı canlı 70 yaşında babam .

Bir de peçete örter bardağın üzerine . Tapu gibi düşün , o bardak benim elleme işareti bi nevi :KK48:

ahahahaha ama o da giydirmiş. baksana kadın bir bardağını bile yıkayıp kaldırmıyorsun diye hatırlatmış. WC tıkanıyor demiş. karşılıklı iyi giydirmişiniz. eğlenceli görünüyorsunuz :halay:

Size de eğlenc çıktı :110: ne kadar da nickiyle uyumlu bir üye :halay: Şaka bir yana şimdi annemle konuştuk da o da diyor böyle kinayeler laf sokmalar falan güzel değil diye. Ki hakkaten bu yapıda biri değilim galiba başka bişeylere de bozuldum önceden.

Onun da boşluğuna geldi sanırım. Daha sonra konuştuk "saat zaten erkendi (21.00 gibi) e sahil de zaten küçücük yer annemi bırakır geceye devam ederiz diye düşündüm" dedi. Annesine kıyamayacağı tuttu o an tuttu sanırım yoksa hiç ne arar ne sorar ne ben dürtmesem gider.

Kv nizin hazırlık yapmaması yanlış, yoldan gelene misafire açmısın diye sorulması bile ayıp, sorulmaz teklif edilmez direk sofra hazırlanır, gelen kişi tok olur olmaz önemli olan gösterilen özen. Gıcık olurum açmısınız şu var yermisiniz içermisiniz diye sorulmasına, aç olsamda daha söylemem yani :KK12:

Size de eğlenc çıktı :110: ne kadar da nickiyle uyumlu bir üye :halay: Şaka bir yana şimdi annemle konuştuk da o da diyor böyle kinayeler laf sokmalar falan güzel değil diye. Ki hakkaten bu yapıda biri değilim galiba başka bişeylere de bozuldum önceden.
bak yaa alınganlığımızı da belli ederiz yani:KK48::KK48: annen doğru söylüyor bence de, tadında bırakıp yüz göz olmamak lazım. yoksa bir ömür hep diken üstünde geçmez hani. oyyy oyyyy anneannemi bir görsen sen. yok bu kadar kahve mi konur, siz kocalarınızı batırırsınız. yağı ne kadar koydun bi bakayım, montumuzu sandalye üzerine koysak arkanızı toplatmaya pek meraklısınız, bir de kız olcaksınız vs. :KK48:alınacak olsam alınırım çünkü üvey anneannem, ama altında bir şey aramam hiç. he anneannecim bizden ev kadını falan olmaz, siz nerdeeee biz nerdeeee deyip mıncıklarım. kadının huyu bu yani, yapılacak bir şey yok

Back
X