2 aylık nişanlıyım, nişanlımın babası vefat etmiş, kayınvalidem tek yaşıyor. Benim en büyük korkum aynı evde yaşamak çünkü kendi ailem 7 yıl boyunca babaannemle yaşadılar ve en büyük kavgaları bu yüzden çıktı nişanlıma bu konuyu açtığım her seferinde bana bağırıyor ve başka konular açıp üzerime geliyor. Aynı evde yaşamak istemiyorum kayınvalidemi sevmediğim için değil ama olmaz. asla kesin çizgim çünkü yapamam kendimi biliyorum ama ileride bunu ister mi bilmiyorum tecrübesi olanlar lütfen yardımcı olun
Şunu da eklemek istiyorum meslek konuşmayı sevmem ama güzel bir kariyeri olan biriyim kliniğim ve yoga stüdyom var nişanlımla tanışmadan önce Almanya’ya taşınıyordum ayrılmayı düşündüğümü söylersem ailem tarafından tepki almaktan korkuyorum çünkü kariyerini mahvettin demelerini istemiyorum
merhabalar.
benzer durumu yaşadım, hatta bana baskı olmadı ben kendim acıdım, uzuldum ve ıstedım. 40 yasına gelen bırı olarak, ıkıncı evlılıgını yapacak bırıyken, egıtımlı calısan bırıyken, kendı cocukları bıle gelıp gıtmezken, ben ona evlat oldum ama ne esım ne kendısı takdır etmedı yeterınce.. bu da cok hayal kırıklıgına neden oluyor insanda.
ama en önemlisi, kayınvalidenizin ya da eşinizin ailesi ile ne yaşarsa siz de dahil oluyorsunuz. ortak ev olduğu için. aileniz sizin evınız gıbı gorup gelıp gıtmeye cekınıyor. mısafır cagırsanız, arkadasınızı yanı kayınvalıdenız sızınle oturuyor bırakmıyor sızı. anlayıslı olmuyor yanı cogu kayınvalıde. kendı hayatınız kendı kurallarınız olmuyor, yeme ıcme duzenı bıle onun duzenı oluyor. esyalarınız onun esyaları gıbı. sonra sız de kokusunu heryere bırakmaya calısan kedı gıbı, o evde kendınıze alan yaratmaya calısıyorsunuz
esınızle ozel hayatınız olmuyor mahvoluyor hatta. ozellıkle her evlılıktekı gıbı bır sorun olsa, sız sorun cıkaran dırdırcı gelın oluyorsunuz kaynananız heryerde sızı bu sekılde anlatıyor ama evınız ayrı olsa, kendı kızının da 30 sene tartısarak evlılık yuruttugunu bılmesıne ragmen, kaynananız sızı elestıremıyor cunku haberı olmuyor.
asla ve asla kabul etmeyın esınız ıcın rahat. annesı kanatlarının altında olacak. ayrıca sız de herseyı ılgıleneceksınız allah korusun yatalak olsa bıle bakmak zorunda olmadıgımız annelerıne, saglıklı yerındeyken bıle bakıcı arıyorlar sankı .
benım esım abartıp annesını gezmeye goturmek ıcın ıkna etmek ıcın sen soyle, sen ıkna et dıyecek kadar ısın bokunu cıkarıyor ınanın. annem yanlız kaldı dıyıp eve erkenden donuyor bıryere gıdınce. annemlere gıtsek annesını de goturmeye calısıyor annem de tek kalmasın dıye. yanı ayrı ev olunca, evlılıgınızdekı etkısı daha az olacak ama aynı evde resmen ona gore yasar hale geleceksınız. gerekıyorsa ayrılın ama asla aynı ev. kendı annem de olsa elın kızıyla da benımle de olmaz ya.