Kör olmuşsunuz da kör kalmaya devam mı edeceksiniz? 2 yabancı dil, kariyeri yüksek lisansı olan kadın da mahalle kekosuyla takılmasın bi zahmet. Evlenirseniz bunların önemi olacak mı? Ailesi okutmamış cahil kalmış evlendirilmiş, kocasının sözünden çıkamayan bir kadından ne farkınız olacak? Adam sizi annesine bakıcı olarak planlıyor, seven insan sevdiğine kıyamaz ama sizinki daha şimdiden bağırıp çağırıyor. Bırak nişanlanmayı evlenmeyi böyle biriyle arkadaş bile olmam. Babası ölmüş, kendisini annesinden sorumlu sayıyor. Annesinden ayrı adım bile atmaz bu adam.
O ne der bu ne der... Tecrübeli tecrübesiz bu kadar kişi yazdı yapma etme dedi. Bu saatten sonra kalkıp bu adamla devam ederseniz kariyerliyim 2 lisan biliyorum yüksek lisans yaptım demeyin boşuna. İş sonunda beyim bilir ben bilmem, beyim ne derse o na dönüyor. Anasının evini temizleyeceksiniz, yemeğini çamaşırını yıkayacaksınız alış verişe gideceksiniz, misafiri gelince ikramlarını hazırlığını yapacak milleti ağırlayacaksınız. Yani bilemedim bunlar için yüksek lisans, yabancı dil olmasa da olur gibi.
Hayat sizin hayatınız ne istiyorsanız onu yapın ama kimseyi suçlamayın, kimseye hayallerimi kariyerimi yıktılar vs demeyin. Kimse başınıza silah dayamıyor değil mi?