Kayınvalide İle Aynı Apartmanda

sokakta 100 erkeğe sormuşlar anneniz nasıldır diye 100 den de tek cevap gelmiş annem melek gibidir etliye sütlüye karışmaz diye,bu erkeklerin 99 nun hanımı ya yasta ya boşanma aşamasında :KK70:
öyle değil mi :KK48::KK48::KK48:
Mesafe her zaman olması gereken bir şey. Ancak bu put gibi bir suratla karşılarında dikilmek, her sorduklarına soğuk cevap vermek de değil tabi. =))
Bence içten ve samimi olun ama gereksiz laubaliliğe de gerek yok. Ayakları yere basan, kendi aklı kendine yeten, aynı zamanda saygıda kusuru olmayan biri olduğunuzu göstermeniz yeterli. Tabi bunlar ilk buluşmada, bir anda gösterilecek şeyler de değil. O yüzden zaman bırakın. Umarım sizin için her şey güzel olur.

inşallah güzel olur. aynen sonra kadın gelinim ne suratsız demesin :KK48: inşallah sınırı iyi ayarlarım
benim kvalide 365 km uzakta yılda 2 kez görürüm oradan buraya beni sinir etmeyi başardıysa senin bazı durumlara hazırlıklı olman lazım..

hiç kafanda kurma akışına bırak. Tadını heycanını çıkart bu günlerinin. Yok görümce yok kaynana boşver salla gitsin.
ah ah malesef .. inşallah güzel olur

Herkese merhaba ,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere konu kv ile ilgili :eek: Güzel giden ilişkimizi Allah nasip ederse eylül ayında adımları atarak evliliğe doğru götürmeyi düşünüyoruz , şöyle ki eylül de tanışma ve isteme olacak ondan sonra nişan düğün bir kaç aya yapılacak inşallah yani uzatmıycaz çok fazla ailelerin haberi var şu an, ben 24 sevgilim 28 yaşında

Asıl konuya gelirsekte ben avrupa yakasında sevgilim ise asya yakasında oturuyor mesafe fazla ve evlendiğimizde ailesiyle aynı apartmanda olacağız:eek: çünkü evi ve işi orada hatta aynı mahallede ve kendi işi bu yüzden düzenini bozamıyor .

bu siteyi de sürekli takip ediyorum kv konularını çok görüyorum bu yüzden çok korkuyorum :KK17::KK17: napıcam bilmiyorum sevgilimin anlatmasına göre annesi etliye sütlüye karışmayan kendi halinde biriymiş ama ne kadar bir de bekar genç kız görümce var evde :eek:

Çok sorun yaşar mıyım ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum :KK51:

Teşekkürler şimdiden

ben sorun yaşamış biriyim hayatımın 6 senesi kayınvalide ile altlı üstlü oturdum
3 senedir filan ayrıyım
ancak yüzyüze bakacak yüz kalmadı derlerya
malesef durum böyle
keşke demek faydasız olsa da yine de diyorum işte
keşke uzak olup tatlı tuzlu kalsaydık

umarım senin tecrüben benimkinden olumlu olur

şimdiden mutluluklar

Herkese merhaba ,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere konu kv ile ilgili :eek: Güzel giden ilişkimizi Allah nasip ederse eylül ayında adımları atarak evliliğe doğru götürmeyi düşünüyoruz , şöyle ki eylül de tanışma ve isteme olacak ondan sonra nişan düğün bir kaç aya yapılacak inşallah yani uzatmıycaz çok fazla ailelerin haberi var şu an, ben 24 sevgilim 28 yaşında

Asıl konuya gelirsekte ben avrupa yakasında sevgilim ise asya yakasında oturuyor mesafe fazla ve evlendiğimizde ailesiyle aynı apartmanda olacağız:eek: çünkü evi ve işi orada hatta aynı mahallede ve kendi işi bu yüzden düzenini bozamıyor .

bu siteyi de sürekli takip ediyorum kv konularını çok görüyorum bu yüzden çok korkuyorum :KK17::KK17: napıcam bilmiyorum sevgilimin anlatmasına göre annesi etliye sütlüye karışmayan kendi halinde biriymiş ama ne kadar bir de bekar genç kız görümce var evde :eek:

Çok sorun yaşar mıyım ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum :KK51:

Teşekkürler şimdiden

Ben hiç ''annem aksidir herşeye karışır diyen adam hiç duymadım ..''
Ayrıca ne kadar iyi de olsa sürekli bir arada olmaktan dolayı bir yüz göz durumu oluyor maalesef ..
Özeliniz kalmıyor .. Ben pek hayır getireceğine inanmıyorum aynı yerde yaşamanın ..

öyle evet biraz ben bi yere giderken hiç ailemden izin almadım hesap sorulmadı bana sadece bilgi verdim haber verdim şimdi onlar çıkıpta karışırsa sorun çıkar:eek: evet baştan tavrımı koymalıyım

21 yaşında evet ama bir de abisini kıskanırsa falan :eek:
Eger yerde oturmaniz imkaniz varsa ayri cok cok daha iyi deyim o zaman

bende kv ile ayni apartmandayim iki katlı evi var ben alttayim o üstte...
çalışıyorum yemekleri kv yapar... evleneli 1 sene olucak..
benimde bekar görümcem var. cadalozdu ama hiç bişeyde demez bana. beni çektirmediler hiç.. bide hamileyim.
bişey diyemiyorlar üzerine titriyolar :)
Allaha çok şükür hiç bi sorunumuz yok.
sana kötü davransalar sende onlara iyi davran ki hiç bişeye gücendirme.. hiç bişey deme.. biliyorum burda sorunu çok yaşiyor.. Allah seni iyilerine layik etsin inşaALLAH için rahat etsin..

inşallah benimde güzel olur ne güzel maşallah :)

tamamen esinin tutumuna bagli bi durum bana göre erkek esini yeri geldiginde savunmali ailesinden uzak tutmali.
mesafeli olursan sorun cikmaz diye düsünüyorum.
aynen o da beni ezdirecek gibi durmuyor sen takma bunları sana kim ne diyebilir diyor ama görücez
O zaman yaşayıp göreceksin
Biz ne desek olasılık olur
Ne sevgilini tanıyoruz ne aile yapısını

Markete bile giderken sorgulayan aileler de varmış
Gayet anlayışlı komşu gibi olan aileler de
Deneyip görmekten başka şansın yok o zaman, umarım net bi tutum içinde olmadığına pişman olmazsın
inşallah inşallah , iyi insanlar denk gelsin inşallah

Bence kendi kişiliğinizi göz önünde bulundurmalısınız.
Aynen, hiçbir şeye karışmaz eşimin annesi. Kardeşi de son derece tatlıdır ama ben aynı apartmanda yapamam.
Kafama göre hareket etmeyi ve yalnız kalmayı seviyorum.
Sonuçta aynı apartmanda ne kadar mümkün olabilir.
Eğer büyük aileleri, sürekli gelip gitmeleri seviyorsanız düşünülebilir.
bende yalnız kalmayı severim , inşallah bu kadar korkmama gerek kalmaz

Dua et aynı evin içinde yaşamak zorunda değilsin.sana navizane tavsiyem sakın sabah gidip akşam yatmak için evine gitme bikaç saatliğine git.görümcemden ve arkadaşımdan biliyırum altlı üstlü oturuyorlardı evlerini otel gibi kullanıyorlardı.belli bir müddet sonra kv leri sabah gelip akşam gitmelerini üstelik evlerinin tüm işlerini onlaea yıkmaya başladılar
Aynen katılıyorum ben evlendim bir ay böyle oldu sonra kaza yaptım bir yıl dolmadan boşanma eşiğine geldi sonra sonra.... Bir sürü şey oldu hepsini bende uyguladı altlı üstlü oturuyorum hala eşim mecbur evi yaparken senin olacak diye yardım etmiş.
Eltim geliyor şimdi oğlu mühendis okumuş istiyor çalışan olsun dedi kendi bulsun bilmem ne şimdi nişanlı gelin adam yerine koyup muhattap bile olmuyor annesi babası ne derse o iyi yapıyor gözünü korkutmak için değil tavrını koyman için söylüyorum ben çok despot tum kuralcıydım annem sağolsun kişiliğimi değiştirdi aman kızım şöyle aman böyle kadın kendine hizmetçi almış görsen bide sevgi saygı der ne biliyor musun sevgi saygı iş yapacaksın hürmet edeceksin çok beklersin daha

Madem başka çare yok, ilişkileri dengeleri ayarlamayı başarmanız gerekiyor.

Kalabalığı sevmem demişsiniz sanırım, altlı üstlü olunca illa ki bir beklenti oluyor.
Benim kayınvalideme haftada 1 gitmem normal, ama sizinki anormal.
Her gün her gün de bunalır insan, sabahtan akşama yatmak ister bazen.
Bunun yolunu da önce nişanlınız yapacak.
Beklentilerini azaltacak.

Çalışmanız büyük şans.
Tavsiyem -annem de hep teklif eder bunu- her gün burda yemek pişiyor nasılsa, gelin burda yiyelim önerisini kırmadan geri çevirin.
Yetişmez, yorgun olunur, gidilir, ama her güne dönüştürmeyin.

İlişkiler az beklentili olursa iki taraf için de kolaylık, güzellik.
Ama ben bunu denemezdim bile muhtemelen.

ben sorun yaşamış biriyim hayatımın 6 senesi kayınvalide ile altlı üstlü oturdum
3 senedir filan ayrıyım
ancak yüzyüze bakacak yüz kalmadı derlerya
malesef durum böyle
keşke demek faydasız olsa da yine de diyorum işte
keşke uzak olup tatlı tuzlu kalsaydık

umarım senin tecrüben benimkinden olumlu olur

şimdiden mutluluklar
hadi yaaa ufff amin inşallahh
Ben hiç ''annem aksidir herşeye karışır diyen adam hiç duymadım ..''
Ayrıca ne kadar iyi de olsa sürekli bir arada olmaktan dolayı bir yüz göz durumu oluyor maalesef ..
Özeliniz kalmıyor .. Ben pek hayır getireceğine inanmıyorum aynı yerde yaşamanın ..

mesafeli olduktan sonra ne olabilir ki diyorum ama işteee
Eger yerde oturmaniz imkaniz varsa ayri cok cok daha iyi deyim o zaman
ayrı imkanımız yok işte

hadi yaaa ufff amin inşallahh
mesafeli olduktan sonra ne olabilir ki diyorum ama işteee

ayrı imkanımız yok işte

Sen istesen de istemesen de bir arada olmaktan dolayı samimiyet olacaktır ..
Hiç mi imkan yok ayrı yaşamaya ?
Şimdi ortada bir şey de yok her istemiyorum dediğinde kötü de sen olursun .

Madem başka çare yok, ilişkileri dengeleri ayarlamayı başarmanız gerekiyor.

Kalabalığı sevmem demişsiniz sanırım, altlı üstlü olunca illa ki bir beklenti oluyor.
Benim kayınvalideme haftada 1 gitmem normal, ama sizinki anormal.
Her gün her gün de bunalır insan, sabahtan akşama yatmak ister bazen.
Bunun yolunu da önce nişanlınız yapacak.
Beklentilerini azaltacak.

Çalışmanız büyük şans.
Tavsiyem -annem de hep teklif eder bunu- her gün burda yemek pişiyor nasılsa, gelin burda yiyelim önerisini kırmadan geri çevirin.
Yetişmez, yorgun olunur, gidilir, ama her güne dönüştürmeyin.

İlişkiler az beklentili olursa iki taraf için de kolaylık, güzellik.
Ama ben bunu denemezdim bile muhtemelen.
aynen evet onu da söyledim birlikte yemek içmek yok gün boyu oturmak yok bizim ayrı bir hayatımız olacak diye söyledim o da tama diyor ama ben annesine de zamanı gelince bunu söyleyeceğim
sürekli oraya gitmemi beklemeleri yanlış zaten yeni evli insanlar diye düşünürler umarım

Sen istesen de istemesen de bir arada olmaktan dolayı samimiyet olacaktır ..
Hiç mi imkan yok ayrı yaşamaya ?
Şimdi ortada bir şey de yok her istemiyorum dediğinde kötü de sen olursun .
kendimi biliyorum samimi olacağımı sanmıyorum bir de tam tersi samimi olmak yakın olmak arkadaş gibi olmak isterlerse daha beter yandık :eek::KK48:

bir de o var işte ayyy keşke imkanı olsaydı

aynen evet onu da söyledim birlikte yemek içmek yok gün boyu oturmak yok bizim ayrı bir hayatımız olacak diye söyledim o da tama diyor ama ben annesine de zamanı gelince bunu söyleyeceğim
sürekli oraya gitmemi beklemeleri yanlış zaten yeni evli insanlar diye düşünürler umarım
Sorun şu ki ben severek evlenmedim ve bunları konuşacak ortamımız hiç olmadı sen nişanlının sevgisini elinde tut değişme o seni ezdirmez

Aynen katılıyorum ben evlendim bir ay böyle oldu sonra kaza yaptım bir yıl dolmadan boşanma eşiğine geldi sonra sonra.... Bir sürü şey oldu hepsini bende uyguladı altlı üstlü oturuyorum hala eşim mecbur evi yaparken senin olacak diye yardım etmiş.
Eltim geliyor şimdi oğlu mühendis okumuş istiyor çalışan olsun dedi kendi bulsun bilmem ne şimdi nişanlı gelin adam yerine koyup muhattap bile olmuyor annesi babası ne derse o iyi yapıyor gözünü korkutmak için değil tavrını koyman için söylüyorum ben çok despot tum kuralcıydım annem sağolsun kişiliğimi değiştirdi aman kızım şöyle aman böyle kadın kendine hizmetçi almış görsen bide sevgi saygı der ne biliyor musun sevgi saygı iş yapacaksın hürmet edeceksin çok beklersin daha
Allah yardımcın olsun cnm ben görümcemi ve arkadaşımın durumunu geçen hafta daha iyi anladım eski ev sahibim kışın geliniyle büyük sorun yaşadı artık gelini selam bile vermez olmuş.eşimi aramış bir hafta sizde kalabilir miyiz.ilk sevindinm bir hafta yedik içtik sağlsun çocuklarıma kızıyla baktı evimi dipköşe bile temizledim..
Arada gelininden bahsediyordu keşke gelinim de senin gibi olsa yesek içsek vs.ama o beni beğenmedi
Yaz tatilinde konuşuyprken eşimle biz kadına teklif ettik istersen bir hafta kal yine.demez olaydık.kadın bu kez yayıldı evimde suya sabuna dokunmayı bırak çocuklarımla ilgilenmedi bile yemekti temizlkti çocuktu ben koştırdum bunlar analı kızlı kendi aralarında kışında birhafta tatile geliriz o zamanda şuraları gezeriz.banyoya girerler.temizlemeden çıkarlar.sakız çiğner daha bir kere çiğnedim yine çiğnerim temiz bardağın içine koyar.çoraplar yerde bluzlar kapı üzerinde vs.daha çok şey.gittiler Allaha nasıl şükrettim ben bir hafta katlanamadım bir ömür boyu katlanacak olanlar var Allah yardımcınız olsun

Herkese merhaba ,

Teşekkürler şimdiden
Canım en baştan ağırlığını koy kimseyi hayatına karıştırma. Fazlada samimi olma. Eşini kendine daha fazla bağlamaya bakki hep senin tarafında olsun. Anneci bir erkek çekilmez. Ne olursa olsun aynı apartmanda oturmakta çok yanlış yani aynı mahalleden biraz uzakta başka bir ev tutulabilirdi

Huyu güzelse senin için çok iyi olur. Arada sen yemeğe çağırsın arada da onlara yemeğe gidersiniz.. Boyle tatlılıklar her iki taraf için de iyi oluyor.

Ama bazıları da ayni apartmanda olunca keseler bir olsun yatmadan yatmaya evinize gidin diye saçma sapan şeyler söylüyor.. İnşallah öyle olmaz. Olursa da mesafe koyup bastan boyle bir şeye yanasmayacaginizi belli edersiniz

X