Kayınvalide evinde kavga

Bir arkdşım isveç te yaşadı, kadınlar doğuma bisikletiyla geliyor, doğum yapnca, bisikletin arkasına ana kucağını koyuyor çıkıyor demişti. Bu derece normal bir olay, bizim ülkede hamileler kendilerinide çevresindekileride bayıyor.

Konudaki arkadaşa hak verdim. Zira bunun tıp da da karşılığı var hiperemezis gravidarum da tam bu haftalarda zirve yapar 10-13. hafta gibi aşırı yükselen b HCG etkisiyle böyle bulantılar olması normal 14. haftadan sonra rahatlama olur. Herkes bu dönemi aynı geçirmez. Çok daha şiddetli geçirip hastanede yatması gerekende olur, sadece tolere edemediği kokulardan ve yemeklerden kaçınıp idare eden de olur.

Asıl olan eş kişisinin davranışları. Kadına inanmaması (ki evlilikte en önemli şey güvenmek inanmak), Hamile kadını alıp bayramda otogara götürüp atması yolda ağzına geleni sayması. Ki bayramda bilet bulmanın zorluğunu herkes bilir.

Apartmandaki soğan kokusundan dahi rahatsız oldum aylarca et yemedim.hamilelik bu yaşamayan bilemez reklamdan bile bulanan var ya..esiniz size çok kötü davranmış..ama kayinvalideniz de az değil siz tartışırken gelinini savunmalıydı..

Sizi bu zor durumunuzda bırakıp giden Adamla evli kalmaya devam edecekmisiniz? Yarın bir gün Allah korusun bir hastalığınız olsa bu Adam sizi yine bırakır çeker gider bence

Ben de hamileylen her kokuya asiri hassas olmustum

Birgun esinle arabadayiz sonbahar .
Esim deri ceket giymis ama hakiki deri.

Sanki yanimda bir öküz oturiyor o kadar kokuyor o deri bana kusucam

Arabayi durdurttum ceketi cikarttim bagaja attirdim
Camlari actirdim

Öküz kokusu gitti:deli:

Hamilelikte koku hassasiyeti zor.

daha sinirlenince tekme atma olayının üstünden bir ay geçmeden hamile karısını kolundan tutup otogara bırakan adam değişmez düzelmez
çok üzgünüm ama size değer vermiyor ve siz çalışan kendine bakabilecek bir kadınsınız lütfen affedeceksenizde süründürün
bunca yıllık evlilikten tek çıkarımım o deli olup sen çekeceğine sen zır deli ol o seni çeksin ama bunu baştan yapın ezilip iteklenip kakılmadan önce
en değerli siz ve evladınız gerisi teferruat

Ben sizi çok çok iyi anlıyorum bunu aynı şiddette yaşamayan bilemez herkesin bulantısı aynı şiddette olmuyor hatta kiminin hiç olmuyor. Hele ki o sabah bulantıları allahım ölmek ister insan içi dışına çıkar artık ama durmaz.
Benim de öyleydi koku konusında mahfoluyordum dayanıverin diyenler olmuş da bunu isteyerek yapmıyorsun ki dayanılsın vücut kendi tepki veriyor bunun neyini anlamıyorsunuz acaba. Ben bulantıdan yemek yiyemediğim için bir ay serumla beslendim feci zayıflamıştım eşiniz e gelince o adamda merhamet denen bi şey yok

konu buraya nasıl geldi takip edemedim.
türklerden başka hamileyken midesi bulanan başka millet kadını yokmuymuş?

Bazı arkadaşlar "bi arkadaşları" üzerinden genelleme yapacak kadar bilgi sahibi olmuşlar da sağolsunlar o bilgiyi bizimle paylaştılar. Övropada kadınlar bisikletle doğuma gidip geliyorlarmış lohusalık yaşamıyorlarmış bir kere bile mideleri bulanmıyormuş. Mış miş muş ama. Ömürlerinde kaç kere yurtdışına çıktıklarını da ayrıca merak etmekteyim. Herneyse konumuza dönelim, ne diyorduk bisiklet tepelerinde...

Bazı arkadaşlar "bi arkadaşları" üzerinden genelleme yapacak kadar bilgi sahibi olmuşlar da sağolsunlar o bilgiyi bizimle paylaştılar. Övropada kadınlar bisikletle doğuma gidip geliyorlarmış lohusalık yaşamıyorlarmış bir kere bile mideleri bulanmıyormuş. Mış miş muş ama. Ömürlerinde kaç kere yurtdışına çıktıklarını da ayrıca merak etmekteyim. Herneyse konumuza dönelim, ne diyorduk bisiklet tepelerinde...

14 yasimdaki halimle hastanede acilde bir adam görmüştüm resmen duvarlari yumrukluyor bağırıyordu böbrek taşı düşürüyor demişlerdi yanındakiler çok garipsemis bir de adamı ayiplamistim koca adam çocuk gibi ağlıyor diye
Aynı şeyi kaç yıl sonra kendim yaşadım o can acisi anlatilacak gibi değildi

Ne kadar abartiyorsun yazanlar çoğu bekar ve hiç doğum yapmamış nasıl bu kadar büyük konuşabiliyorlar hayret ettim
Yorum yapmayacaktim bu konuda ama kendimi tutamadim

Geçmiş olsun canım her gebeliğin bir zorluğu var çok imrendim ben hiç sıkıntısız gebelik geçirip güle oynaya doguma giden kadınlara. Öyle olma için neler yapmazdım sanki bu halimizden zevk alıyormuş gibi genelleme yapılması çok can sıkıcı.

Bu durumun için doktor birşey önermesi mi zordur gerçekten benim de hep bacaklarım ağrıyor halen az yürüsem sızlıyor Allah sağlık sıhhat versin inşaAllah bir an önce iyileşirsin.
Magnezyum eksiklğin olabilir mi halime,ben 6cı ayda artık işimi göremez hale geleceğm sanmıştım,aynı dediğin gibiydi bacaklarım,acı acı ağrıyordu,doktorun masasında tanıtım kartları vardı,magnezyum hakkında bilgi veriyordu.Okuyunca doktora bahsettim,izniyle kullandım,gözüm açıldı vallahi,bir şey kalmadı,sen de bir danış istersen...

İlk iki mesajı okuyarak yazıyorum. Diğer mesajları okumadım az çok tahmin ediyorum ama.
Maalesef hamileliği bilmiyorum ama migrende ben kokulara çok hassas biriyim, mutfağa bile giremem, bazı zaman kendi kokumdan bile midem bulanıp çıkarırım. O nedenle empati yapıyorum. Eşinizi anlayamadım. Sizi otogara bırakıp gidecek kadar neden bu kadar öfkelendi. Siz bence bunu düşünün.
Büyükler, heleki bayram gunu ise ne yedireyim icireyim derdine dusuyorlar. Annem de öyle yapma etme yemiyoruz deriz ama hasta bile olsa hamur karar, onu bunu kizartir önümüze koyar. Hepimiz yüksek sesle söylesek bile o bildiğini yapar.

Son düzenleme:
Kocasının evet aklına gelebilirdr gebelikte sabah uyanmak bazen çok zor olabiliyor inan ki gece uyumadığın zaman oluyor nereye gidecek
Anlayışsız bir eş ve kayınvalide kesinlikle
Sabahın 6 sında tavuk haşlama mantığını çözemedim kurban niyetine mi kesti ayrı bir konu
Çok ilginç bir aile yapısı kesinlikle ben desem ben kaldıramıyorum kayınvalide bahçenin en uç tarafına gider yapar biliyorum kadını ama benm eşim daha duyarsız annesi uyarıyor mesela
Bana şey gibi geldi,kızartma yapamıyorum deyince (yiyemiyorum dememiş)insan hamileyken başkasının yaptığını daha iyi yer ya,kızartma yapmaya kalkmış.Oğlu da,anne haşlama olsa kokmazdı,çok koktu deyince,sabah namazına kalkınca tavugu koymuş ocağa (fıkra gibi:confused:)
O da beğenilmeyince ağlamıştır"ne yapsam yaranamıyorum,elde ne gelinler var,bana da bu düştü"diye:)

Aaaa olmadı şimdi bu. Etleri mutfakta bırakıp oturma odasında burnunuzu kapatarak oturmanız gerekiyordu. Hamilesiniz siz, kendinize gelin prenses. :KK54:
Dalga geçmeye hakkınız yok!insan kinadigini yaşamadan ölmezmiş.dün geceyi hastanede geçirmiş ard arda kusmaktan bitap düşmüş birisi olarak yazıyorum bunları. Her yer hersey kokuyor 24 saat bulantı insanin sinir sistemini oynatiyor:110:.uykudan uyaniyorum gecede 3-4 defa kusmak için. Evet nazliyim sirf nazdan ve esime eziyet etmek icin kendime aci cektirip gunde 7-8 kez kusuyorum.serum yemek çok eglenceli!:işsiz:

Son düzenleme:
Ona bakarsanız eskiden Kastilyalı Isabella (İspanyol kraliçesi I. Isabel yani) savaş meydanında çocuğunu çadırın içinde doğurup 1 saat sonra atına atlayıp savaşa gidiyormuş. Siz gadınlar da anca yatakta miskin miskin oturun. :KK53: Kastilyalı Isabella kadınsa siz nesiniz ha???!!

X