- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.583
- 548
- Konu Sahibi mavimavi22
-
Bizde diyoruz ki çizgi mesafe koymanın birinci şartı ekonomik özgürlük . Eşinize de diyeceksiniz ben bu şekilde yaşayamam annen gelsin evine otursun evinde ben kirada oturacağım kimseyi istemiyorum ben onları gerekirse ziyaret ederim . Bunları yapmanin temel şartı da çalışmakBiliyorum kardeşim biliyorummmmmm
Saf değilim biliyorummmmmm
Cani sıkılıp atsın bizde kurtulalım kiraya gideriz olmaz hayatimiz da
Ben kiraya da gitsem bu kadın benim hayatımda ben cizgimi mesafemi koymak istiyorum neyini anlatamıyorum ya
Bizim bir akraba vardı oğlunu evlendirmek isteyen. Kendi evini eşyalarıyla geline vermeyi kendisi köyde kalmayı ara sıra gitmeyi düşünüyordu asla hiçkimse kabul etmez bunu dedik. Bazıları bunu normal görüyor ilginç şekilde. En basitinden kadına kendi eşyasını seçme fırsatı bile sunmuyor kendi eski eşyalarıyla yaşatmak istiyor. Allah bunların gelinlerine sabır versin.
Ev kadının evi ... Ölmeden miras bölüşülmesini çok yanlış buluyorum zatenMerhaba 5 senelik evliyim 2 sene önce kayınvalidem köye yerleşti bende kiradan onun evine yerleştim. Eşime pay olarak orası düştüğü için tekrar ev almadılar. Ama şuan benim evime geldiğinde kafasına göre insan çağırıp sürekli kendi düzenini anlatıyor. Diğer oğluna da ev aldı. Bu evin artık benim olduğunu daha açık nasıl belli edebilirim çok bunaldim
Biliyorum kardeşim biliyorummmmmm
Saf değilim biliyorummmmmm
Cani sıkılıp atsın bizde kurtulalım kiraya gideriz olmaz hayatimiz da
Ben kiraya da gitsem bu kadın benim hayatımda ben cizgimi mesafemi koymak istiyorum neyini anlatamıyorum ya
İsterse Çırağan Sarayı olsun. Al bu senin deniyorsa iş bitmiştir.Bu bir sey değil, bir ev!
Valla babam bana üç daire tapusu verdi ama kirayı kendisi alıyor. Ben de "tapu benim ben almalıyım" demiyorum asla. Olay sadece tapuysa o evler benim. Kira da benim hakkım mantıken. Ama asla böyle bir isteğim olmadı olmaz da. Fakat gel şu eve otur bu ev senin dese sonra da ben o evde otururken kendi evi gibi davransa o zaman vermeseydin burası benim evim derim. Tapusuna sahip olduğum evi öyle sahiplenmem ama oturmam için bana verilmiş evi sahiplenirim.Ki tapusu halâ kadinda
Aynen öyle kendi aileni kurmak kendi kendine kalmak çok zor . Ben çok rahat büyüdüm istediğim şeyleri aldığım maddi özgürlüğüm vardı ekonomik olarak kendi hayatımızı kurmakta zorluklar yaşadık çocuk büyüttük ama çok mutluyum. Kendi başımayım evim bana ait . Çok sıkıntılı bir kayınvalidem var ve kapının dışında bana karışmıyor aynı şehirde diğer gelinde iki gün kalıyor çocukların kıyafetlerine evin alışverişine her şeyine karışıyor. Yani önemli olan insanın çizdiği sınırlarAh o kadar çok katılıyorum ki.
Bedel ödeyeceksiniz ama çok mutlu olacaksınız bende tek başıma ev taşıdım tüm aile fertlerinden uzak bir yerdeyim gebeyim evime herkesi sokmuyorum kendimle eşimle olmaktan keyif alıyorum eşimde bir o kadar aile kavramını anlamış durumda sizde böyle olacaksınız biraz sıkıntı çekeceksiniz ama olacak
Eviniz sizin eviniz olacak keyfiniz istemedikçe kimse gelmeyecek
İsterse Çırağan Sarayı olsun. Al bu senin deniyorsa iş bitmiştir.
Valla babam bana üç daire tapusu verdi ama kirayı kendisi alıyor. Ben de "tapu benim ben almalıyım" demiyorum asla. Olay sadece tapuysa o evler benim. Kira da benim hakkım mantıken. Ama asla böyle bir isteğim olmadı olmaz da. Fakat gel şu eve otur bu ev senin dese sonra da ben o evde otururken kendi evi gibi davransa o zaman vermeseydin burası benim evim derim. Tapusuna sahip olduğum evi öyle sahiplenmem ama oturmam için bana verilmiş evi sahiplenirim.
Bence de konu sahibi başka eve çıkmalı. Bu kadın buna böyle devam eder çünkü.
Şak diye kapıya koymasının keyfi olsa bile en azından bir sebebi olur, verdiğin eve misafir çağırmak hangi kitapta yazıyor? Özel mahremiyet nerede?İki tane yetişkin eli ayağı tutan insan evlenme kararı alıp, en önemli ihtiyaçları olan barınma konusunda kaynanaya bağımlı ve muhtaç kalıp, onun tapulu evinde oturmaya kalkıyorsa bunları evi alır. O ev kaynanın tapulu evi. İsterse şak diye kapıya atar bunları. Çünkü kadının kendi evi. Orası oğlunun evi değil.
Kadın diğer evlerde de gidip kalıyormuş kendi evi gibi. Sadece bu gelinde kendi evi gibi takılmıyor.
Bağımlılık ve muhtaçlık değil bu durum bence. Yani bi anne ya da baba çocuğuna ev veremez mi? Siz direkt buna karşısınız. Benim babam sırf abimlerle bana vermek için gece gündüz çalıştı tapular verdi elimize. Bizim böyle bir talebimiz olmadı ama öyle yaptı öyle yapmak istedi. İnsan kendi malını ister verir ister kullanır ister satar. Ama hem verip hem benim derse sorun orda başlıyorkaynanaya bağımlı ve muhtaç kalıp
Ben bu tarz bir ibare görmedim. Aksine benim evime misafir çağırıyor onlara böyle yapmıyor tarzı şeyler okudumKadın diğer evlerde de gidip kalıyormuş kendi evi gibi. Sadece bu gelinde kendi evi gibi takılmıyor.
Evet malesef onun evi, bakın bunları ben de yaşadım. Bize de bir ev verdiler kayınvalidemler ve size ait dediler ama hep onların kuralları geçerli oldu. Biz de lanet olsun deyip oradan oraya taşındık ve şu anda yine durumumuz muallakta. İstesem yeter artık deyip gider taşınırım ama Allah korusun artık, kirada da olsam benim evim benim düzenim şeklinde yaşıyorum. O evi alıp kabul etmek malesef onların düzenini kabul etmek oluyor.Ev kvnin evi diyenleri cidden anlamıyorum
Hanımefendi ben kendim zaten kirada oturuyorum babam gelin burdaki evlerden birinde kalın diyor ben istemiyorum. Ama isteyebilirdim de. Mala çökmek nedir? Kendileri istekleriyle veriyorlarsa ne alaka çökmek?Al bu senin deniyorsa iş bitmiştir diye bir şey yok. Çalışıp kendinize emek verip hayatta birilerine muhtaç olmadan bir şeyler almaya çabalayında birilerine muhtaç olup sonra burdakiler gibi ağlamayın. Ölmemiş insanın malına çökülmez.
Çok bedel ödedik şahsen ben kaç yaş attım saçlarım nasıl beyazladı ne çektiğimi Allah biliyor bu soran arkadaşı çok iyi anlıyorumAynen öyle kendi aileni kurmak kendi kendine kalmak çok zor . Ben çok rahat büyüdüm istediğim şeyleri aldığım maddi özgürlüğüm vardı ekonomik olarak kendi hayatımızı kurmakta zorluklar yaşadık çocuk büyüttük ama çok mutluyum. Kendi başımayım evim bana ait . Çok sıkıntılı bir kayınvalidem var ve kapının dışında bana karışmıyor aynı şehirde diğer gelinde iki gün kalıyor çocukların kıyafetlerine evin alışverişine her şeyine karışıyor. Yani önemli olan insanın çizdiği sınırlar
Aynen oh derimŞak diye kapıya koymasının keyfi olsa bile en azından bir sebebi olur, verdiğin eve misafir çağırmak hangi kitapta yazıyor? Özel mahremiyet nerede?
En çok soran arkadaşının evini kullanıyormuş gördüğünüz gibi bizim arkadaşta hatalı tabi sınır koyamamış ama bu demek değildir ki istediği gibi o evi kullanacak vermeseydi?
Keşke kiraya verip parasını yeseydi bir evliliği bu kadar huzursuz etmeseydi.
Siz bu soran arkadaşının şak diye kapı önüne koyulmaktan korktuğunu düşünüyor musunuz? Oh der oh der! Yaşayan bilir
Şak diye kapıya koymasının keyfi olsa bile en azından bir sebebi olur, verdiğin eve misafir çağırmak hangi kitapta yazıyor? Özel mahremiyet nerede?
En çok soran arkadaşının evini kullanıyormuş gördüğünüz gibi bizim arkadaşta hatalı tabi sınır koyamamış ama bu demek değildir ki istediği gibi o evi kullanacak vermeseydi?
Keşke kiraya verip parasını yeseydi bir evliliği bu kadar huzursuz etmeseydi.
Siz bu soran arkadaşının şak diye kapı önüne koyulmaktan korktuğunu düşünüyor musunuz? Oh der oh der! Yaşayan bilir
Aynen oh derim
Evet benim de o şekilde keşke en baştan bu eve geçmeyip aile bağları da koptuğunda birleştirmeyip kocamı alıp gitseydim çok pişmanım kendi ailemle olan bağım kopmadığı için eşimde aile ile iyi olsun istedim yanlış yapmışım pişmanım şimdi bu evden böyle çıkıp gitsem bir anlamı yok hayatımızdalar gittiğimiz her yerde devam edecek bir döngü kolumuzdan tutup atarsa oh derim ohÇok bedel ödedik şahsen ben kaç yaş attım saçlarım nasıl beyazladı ne çektiğimi Allah biliyor bu soran arkadaşı çok iyi anlıyorum
Rabbim huzurumuzu devam ettirsin inşallah
Zaten bunun sonu öyle olacak.Ev vermek nedir pardon? Tapu yok bişe yok. Gitsin kiraya çıksın.
EvetNe anlarlar bizi kızım boşver bilmiyor ki tek oda tek cam kiraya çıkalım dese kocan koşar gidersin bilirim
Mesele ev değil hâlâ anlamıyorlar pes
Amin inşallah bende saçlarımın yarısi beyazladi bu işsizlik ve belirsizlik süresinde eşimin ailesinin bir ev parası var bankada biliyorum yardımları olmadı bende talep etmedim bana teklifleri gelin kışı beraber geçirelim oldu . Hala ellerinde fırsat olsa güdümlerine alırlar . Ne kızıyorum ne kavga ediyorum ne de yanlarına gidiyorum . Bireysellesmek isteyen bedel öder . Yetişkin olmak bedel ödemek zatenÇok bedel ödedik şahsen ben kaç yaş attım saçlarım nasıl beyazladı ne çektiğimi Allah biliyor bu soran arkadaşı çok iyi anlıyorum
Rabbim huzurumuzu devam ettirsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?