• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Benim ki o yaşta aynen öyle söyledim sürekli sana gelmek istemiyorum benim bir hayatım var misafirler senin misafirlerin vs gidip şeyler söyledim o da
aynen sınırlarına dikkat edeceğim diyip helallik istedi.
Helal ettim mi? Asla
Bunu nasıl başardım eşim evliliğinin biteceğini anladı çok çabaladı, hakkımı yemedi yedirmedi. Zor oldu evlendiğim güne lanetler mi etmedim ah baba evi ahh mı demedim ama oldu.
Buradaki çoğu hanımların dediği gibi her şey eşten geçiyormuş ben onu anlayınca döndü benim çakal kafam
Her şeyin eşten geçtiğine kesinlikle katılıyorum. Ama sizde anladığım kadarıyla kayınvalide evine gitme konusu var. Burada kayınvalidenin üzerine olan eskiden yaşadığı evden kayınvalidenin ayağını kesme konusu var. Sizin sınır çekmeniz çok daha kolay, çünkü maddi menfaat yok. Ama burada koca ev var arada.

İzmir de üç evleri var birinde kendi oturuyor diğerleri kira da biz ikinci evleneniz diğer oğlum evlenip oraya geçince burayı size verip köye tasincaz kışın ziyarete gelcez sira ile dediler üç üç buçuk sene kira da oturduk eşimde geçmek istemedi annesi köyde ezilir diye zaten aileside sözünü tutmadı gitmediler bizde ev almak istedik izin vermediler sizin eviniz var diye benden sonra evlenen küçük eltimde eve geçti ben kiradaydim ev sahibi evden çıkarmak istedi kv evde ki eşyalarını problem etti bende annemlerin o tarafa gitmek istedim hem yanımızda olmuyorsunuz hem de niye burada durayım diye o zaman gelin geçin evinize dediler aldı eşyalarını geldik oturduk ama olaylı yani en baştan ev aldırmadı eviniz var diye sonra köyü tadilat yaptı oraya gitcem hepimiz para verdik taşınmadi sonra ne güzel kira veriyorsunuz niye cikiyonuz oldu neyse en sonunda girdik eve ama eşim ailesine kirgindi yapılanlar yüzünden ben arayı buldum kıyamadım eşime şimdi de hiçbirsey yapmamış gibi benim evim modunda diğer evleri de o aldı hemde daha yeni daha güzel evet onlar da benim evim diyor zaten ama bu evde ki o hala kendi evim benim komşum benim arkadaşım biri gelmek istiyor benden önce cevap veriyor bir bakıyorum biri gelmiş biri gitmiş ya da birşey yapcam zaten güzeldi ben bundan sıkıldım bunaldım

Merhaba 5 senelik evliyim 2 sene önce kayınvalidem köye yerleşti bende kiradan onun evine yerleştim. Eşime pay olarak orası düştüğü için tekrar ev almadılar. Ama şuan benim evime geldiğinde kafasına göre insan çağırıp sürekli kendi düzenini anlatıyor. Diğer oğluna da ev aldı. Bu evin artık benim olduğunu daha açık nasıl belli edebilirim çok bunaldim
Bunu eminim 1000 tane diyen olmuştur ama sizin eviniz değil o. Bunu bi anlarsanız çözüme giden yolda bir kapı daha açılacak.

Ben ona kendim dedim ihtiyacın varsa herkesten kira al diye ama almıyor çünkü hem ihtiyacı yok maddiyati çok iyi hem de o zaman hüküm süremez

Nasil o sizin ev degil dersiniz yav
Kv diger cocuklarina ev vermeyip konu sahibine alin simdilik oturun deseydi evet o zaman ev onlarin olmazdi
Ama hepsine ev vermis konu sahibine de bu ev dusmus
Simdi gelip kendi evi gibi kullanamaz eskiden oturuyor diye
Konu sahibi sizde pasif kalmayin
Anne herkese evlerini verdin burasi da bizim evimiz, lutfen kafana gore misafir cagirma bundan sonra diyebilmelisin

İzmir de üç evleri var birinde kendi oturuyor diğerleri kira da biz ikinci evleneniz diğer oğlum evlenip oraya geçince burayı size verip köye tasincaz kışın ziyarete gelcez sira ile dediler üç üç buçuk sene kira da oturduk eşimde geçmek istemedi annesi köyde ezilir diye zaten aileside sözünü tutmadı gitmediler bizde ev almak istedik izin vermediler sizin eviniz var diye benden sonra evlenen küçük eltimde eve geçti ben kiradaydim ev sahibi evden çıkarmak istedi kv evde ki eşyalarını problem etti bende annemlerin o tarafa gitmek istedim hem yanımızda olmuyorsunuz hem de niye burada durayım diye o zaman gelin geçin evinize dediler aldı eşyalarını geldik oturduk ama olaylı yani en baştan ev aldırmadı eviniz var diye sonra köyü tadilat yaptı oraya gitcem hepimiz para verdik taşınmadi sonra ne güzel kira veriyorsunuz niye cikiyonuz oldu neyse en sonunda girdik eve ama eşim ailesine kirgindi yapılanlar yüzünden ben arayı buldum kıyamadım eşime şimdi de hiçbirsey yapmamış gibi benim evim modunda diğer evleri de o aldı hemde daha yeni daha güzel evet onlar da benim evim diyor zaten ama bu evde ki o hala kendi evim benim komşum benim arkadaşım biri gelmek istiyor benden önce cevap veriyor bir bakıyorum biri gelmiş biri gitmiş ya da birşey yapcam zaten güzeldi ben bundan sıkıldım bunaldım
Ebeveynler ne kadar para saçarlarsa o kadar yönetime sahip olurlar düşüncesiyle maalesef böyle kendi paranla ev almana bile karşı çıkabiliyor. Hem yok evin var ev alma hem de burası benim evim. Çok adaletsiz biriymiş kv Allah sabır versin. Keşke kendi evinizi alsaydınız. En azından sözlerin tutulmadığını net gördünüz şimdi kiraya çıkıp kendi evinizi almak için çabalayabilirsiniz.

Ben zaten en başında kiraya gittim sürekli bana senin evin var burası sizin eviniz gelip istediğin gibi yap otur diyen kendisi sonra vermeyen kendisi sonra veren kendisi bu insanlar maddiyatla kendini sevdirecegini düşünen insanlar ama anne baba sevgisi maddiyatla olmaz ama öyle görmüşler belli öyle gidiyor

Konu sahibi kadın baştan taşınmak istememiş keşke trip atmak yerine direk tasinsaydiniz sonra haber verseydiniz

Kv diger cocuklarina ev vermeyip konu sahibine alin simdilik oturun deseydi evet o zaman ev onlarin olmazdi
Anne herkese evlerini verdin burasi da bizim evimiz, lutfen kafana gore misafir cagirma bundan sonra diyebilmelisin
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Her şeyin eşten geçtiğine kesinlikle katılıyorum. Ama sizde anladığım kadarıyla kayınvalide evine gitme konusu var. Burada kayınvalidenin üzerine olan eskiden yaşadığı evden kayınvalidenin ayağını kesme konusu var. Sizin sınır çekmeniz çok daha kolay, çünkü maddi menfaat yok. Ama burada koca ev var arada.
Aynı şeyi arkadaşım yaşadı.
Kayınpeder evlerden birini verdi, aynı soran arkadaşta ki gibi oldu kv giriyor çıkıyor kendi kendine işler insanları çağırmalar o olmadan misafir çağırma dememeler kızın da durumu iyi değil resti çekti şimdi bismillah demeden girmiyorlar eve neden? Oğluşunu kaybediyordu da ondan yine eşten geçiyor maalesef yine…

Kayınpeder evlerden birini verdi, aynı soran arkadaşta ki gibi oldu kv giriyor çıkıyor kendi kendine işler insanları çağırmalar o olmadan misafir çağırma dememeler kızın da durumu iyi değil resti çekti şimdi bismillah demeden girmiyorlar eve neden? Oğluşunu kaybediyordu da ondan yine eşten geçiyor maalesef yine…
Evet eşten geçiyor a

O resti çekmek boşanmayı da göze almak. Ben bir ev için bunu yapamazdım. Konu sahibi boşanmayı göze alıyorsa rest çekebilir. Herkes aynı tepkiyi vermez ama.

Tapular bölünmeden miras düşmeden ev kimsenin olmaz. Ev veriliyorsa bunun karşılığının olacağını herkes bilir. Karşılık verilmiyorsa kendine ait eve çıkacak.

O resti çekmek boşanmayı da göze almak. Ben bir ev için bunu yapamazdım. Konu sahibi boşanmayı göze alıyorsa rest çekebilir. Herkes aynı tepkiyi vermez ama.
Zaten onu da söyledim rest çekeceksen boşanıp yeni hayat kurmaya ailenin yanına dönmeyi depresyonu her şeyi göze alarak yapmalısın soran arkadaş
Benim babam çık gel dediği için yaptım hiç korkmadım yine yapar mıydım yapardım çünkü bir kriz geçirmek gerekiyor maalesef

Sizin karı koca aklınız yok mu? Niye başkasının ağzıyla hareket ediyorsunuz? Alsaydınız evinizi ne saçma şey.
Yaşayan bilir canım ve son pişmanlık birşeye yaramaz araba da almayın dediler aldık kendilerine bağımlı kalalım hiç birseyimiz olmasın ben kimsenin eline bakmıyorum çok şükür okudum ettim çok güzel bir mesleğim var eşimin de işi güzel zaten gidişat da iyi gözükmüyor denedik deriz en azından bu evde oturmayı

Tapular bölünmeden miras düşmeden ev kimsenin olmaz. Ev veriliyorsa bunun karşılığının olacağını herkes bilir. Karşılık verilmiyorsa kendine ait eve çıkacak.
Şu sitede bir kişiye dahi saygısızlığım olmamıştır mazur görün kayınvalide misin? Yani evli çocuğunuz var mı?
Çocuğunuz sizin evinizde yaşamayı okeyleyecek çünkü durumları yok sizde bunu fırsata çevirip ana kraliçelik yapar mısınız? El insaf derim

Ben zaten en başında kiraya gittim sürekli bana senin evin var burası sizin eviniz gelip istediğin gibi yap otur diyen kendisi sonra vermeyen kendisi sonra veren kendisi bu insanlar maddiyatla kendini sevdirecegini düşünen insanlar ama anne baba sevgisi maddiyatla olmaz ama öyle görmüşler belli öyle gidiyor
Keşke kirada oturmaya devam etseydiniz, kayınvalideniz 3 evi de kendisi almış hepsine benim evim diyormuş ama bir tek sizin evde hüküm sürmeye çalışma sebebi, diğer evlerde hiç oturmamıştır sizin evdeyse oturmuş komşu arkadaş çevre edindiği mazisi olan bir ev, ağzıyla size verdim dese de o evi hala kendi oturduğu evi olarak görüyor, resti çekeceksiniz başka çözümü yok, bir de kızmayın ama bazı durumlarda pasif birisiniz mesela 👇
ev aldırmadı eviniz var diye

Kayınvalideniz ev almanıza karışamaz ki, kimsenin söz hakkı olamaz böyle konularda niye ev alamazsınız deyince onun lafını dinlediniz?

Back