• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Soran arkadaş sen dur ben sabaha kadar tartışırım aksini iddia edip ev onun diyenlerle☺️
Arkadaşım bu kız senin evinde oturuyor diye özeli olmayacak mı? Nesin sen kraliçe arı mısın?

Zaten bunun sonu öyle olacak.

Size anlatmak istediğim aynı şeyi ben yaşadım evimiz kv evi eşime aitken.
Mesele ev değil mesele kv kendini kraliçe sanması her şeyi yapma özgürlüğü hissetmesi tabi bu rahatlığı veren saf koca ve sınır bilmeyen arkadaşımız.

Sonuç ne olursa olsun özel alan mahremiyet

Ya yetişkin iki insan evlenip kiraya çıkamayıp, kaynana kayınpeder evinde kalıp, ağlıyorsunuz. Sonra bık bık bık. Kendi ailelerinize ağlayın o zaman size ev alsınlar. Tapusu sizin üzerinizde olmayan sizin ev değildir. İki tane yetişkin evleniyorsa, kendi barınma sorununu kendi çözecek. Kaynana ev verince sorun yaşadıysa, o evden söylenmeden çıkacak kendine ev tutacak.

Amin inşallah bende saçlarımın yarısi beyazladi bu işsizlik ve belirsizlik süresinde eşimin ailesinin bir ev parası var bankada biliyorum yardımları olmadı bende talep etmedim bana teklifleri gelin kışı beraber geçirelim oldu . Hala ellerinde fırsat olsa güdümlerine alırlar . Ne kızıyorum ne kavga ediyorum ne de yanlarına gidiyorum . Bireysellesmek isteyen bedel öder . Yetişkin olmak bedel ödemek zaten
Evet Allah yardımcın olsun Allah ana babaninda hayırlısını evladına eşit muamele edenini nasip etsin

Amin inşallah bende saçlarımın yarısi beyazladi bu işsizlik ve belirsizlik süresinde eşimin ailesinin bir ev parası var bankada biliyorum yardımları olmadı bende talep etmedim bana teklifleri gelin kışı beraber geçirelim oldu . Hala ellerinde fırsat olsa güdümlerine alırlar . Ne kızıyorum ne kavga ediyorum ne de yanlarına gidiyorum . Bireysellesmek isteyen bedel öder . Yetişkin olmak bedel ödemek zaten

İki tebessüm edelim hemen eski moda dönerler o sebepten tek gülümseme saygı o kadar. Gözler bizde ki eski moda dönülsün öyle bir şey yok.. Canım istemedikçe evime kocamdan başka kimse girip hakimiyet kuramaz

Ya yetişkin iki insan evlenip kiraya çıkamayıp, kaynana kayınpeder evinde kalıp, ağlıyorsunuz. Sonra bık bık bık. Kendi ailelerinize ağlayın o zaman size ev alsınlar. Tapusu sizin üzerinizde olmayan sizin ev değildir. İki tane yetişkin evleniyorsa, kendi barınma sorununu kendi çözecek. Kaynana ev verince sorun yaşadıysa, o evden söylenmeden çıkacak kendine ev tutacak.
Bizde soran arkadaşa suç sende olayını çıkart o evden çık diyoruz arkadaşım aynı fikirdeyiz bu konuda😍😍😍

Ama verdiğin evde bir aile yaşıyor bir mahremiyet var dünya senin etrafında dönmüyor ey kv

Bağımlılık ve muhtaçlık değil bu durum bence. Yani bi anne ya da baba çocuğuna ev veremez mi? Siz direkt buna karşısınız. Benim babam sırf abimlerle bana vermek için gece gündüz çalıştı tapular verdi elimize. Bizim böyle bir talebimiz olmadı ama öyle yaptı öyle yapmak istedi. İnsan kendi malını ister verir ister kullanır ister satar. Ama hem verip hem benim derse sorun orda başlıyor

Ben bu tarz bir ibare görmedim. Aksine benim evime misafir çağırıyor onlara böyle yapmıyor tarzı şeyler okudum
Siz şehirdeki eve geçin, biz köyde yaşayacağız diyen aile şehirde işi oldukça verdikleri evde yaşar. Sanki başka toplumlardan gibiyiz. Bu memlekette yaşayıp bunu bilmeyenlere de ben hayret ediyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu savunmuyorum ama bu da yazılı olmayan bir kuraldır. 60 yaşından sonra kayınvalidemize özel hayat eğitimi veremeyeceğimize göre çözümü evden çıkmak. Başka bir çözüm yok ki. Kayınvalideciğim kendimi güvende hissedeceğim fiziksel alana ihtiyacım var, lütfen saygı duy dese kayınvalide hmm tamam bir daha sınırlarınıza dikkat edeceğim mi diyecek :işsiz:

Ben o hataya düştüm
Olan oldu, çektin bıktın yoruldun şiştin…
Kendi evinin özgürlüğünü yaşayamadın,evinde kahve keyfini yapamadın.
Anlıyorum seni ama yerinde sayma artık, zekice düşün yersiz adımlar atma.
Her şey ana her şey eşten geçiyor.
Tatlıca kendini ifade et ciddi konuş.
Ailen arkandaysa korkma

Siz şehirdeki eve geçin, biz köyde yaşayacağız diyen aile şehirde işi oldukça verdikleri evde yaşar. Sanki başka toplumlardan gibiyiz. Bu memlekette yaşayıp bunu bilmeyenlere de ben hayret ediyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu savunmuyorum ama bu da yazılı olmayan bir kuraldır. 60 yaşından sonra kayınvalidemize özel hayat eğitimi veremeyeceğimize göre çözümü evden çıkmak. Başka bir çözüm yok ki. Kayınvalideciğim kendimi güvende hissedeceğim fiziksel alana ihtiyacım var, lütfen saygı duy dese kayınvalide hmm tamam bir daha sınırlarınıza dikkat edeceğim mi diyecek :işsiz:
😂😂 Başım daha çok ağrıdı yazıp yazacagima pişman oldum 😂😂

Valla ben bu olayı çoook iyi biliyorum merak etmeyin. Eğer başka çocuk olmasa tek ev olsa ve konu sahibinin eşine verse tamam haklısınız ama diğer çocuklarına da ev vermiş olmasına rağmen adaletsizlik yapıyor. Kilit nokta burası. Adil olsun her evinde eşit kalsın madem.
Ayrıca kayınvalidenin zaten bunu anlamayacağını, mecburen evden çıkmaları kiraya geçmeleri gerektiğini yazdım başka mesajlarımda.

Bizde soran arkadaşa suç sende olayını çıkart o evden çık diyoruz arkadaşım aynı fikirdeyiz bu konuda😍😍😍

Ama verdiğin evde bir aile yaşıyor bir mahremiyet var dünya senin etrafında dönmüyor ey kv

Verdiği verdiği verdiği ev, kadının geçici süreliğine verdiği ev, yani oraya taşınan evli çift oraya misafir gibi taşınmış oluyor. Anahtarı verdi diye o ev, hala kayınvalidenin evi. Onun evi, onun düzeni. Mahremiyet özel alan diye düşünen bunu en başında düşünür.

Siz gelinler kendinizi hem ev bizim olsun hem evde sözümüz geçsin diye bekliyorsunuz çok beklersiniz. Öyle saçmalık mı olur? Bu işlerde win to win olur. Kaynana evi verir, o evde düzenini korur, gelin evde kira ödemesi olmadığı için maddi açıdan rahat eder.

Ne anlarlar bizi kızım boşver bilmiyor ki tek oda tek cam kiraya çıkalım dese kocan koşar gidersin bilirim

Mesele ev değil hâlâ anlamıyorlar pes
E kocanizin veya sizin paranız yetseydi çıkardınız, demek ki adamın da geliri tek göz odaya bile yetmiyor, el mecbur oturuyor o evde. Yalnizca istemekle olmuyor çünkü bu işler...Yoksa bir evlat niye yaşlı anne babasının kira gelirini eksiltmek istesin ki? Benim gücüm Allah'a şükür aileme bakmaya yetiyor, bu evden gelen kira da onların emeklerinin karşılığı, alsınlar rahat etsinler yasliliklarinda diyemiyor demek ki.

Olan oldu, çektin bıktın yoruldun şiştin…
Kendi evinin özgürlüğünü yaşayamadın,evinde kahve keyfini yapamadın.
Anlıyorum seni ama yerinde sayma artık, zekice düşün yersiz adımlar atma.
Her şey ana her şey eşten geçiyor.
Tatlıca kendini ifade et ciddi konuş.
Ailen arkandaysa korkma
Çok teşekkür ediyorum. Evet hiçbirsey için geç değil. Sonuna kadar yanımdalar ❤️💐

Benim ki o yaşta aynen öyle söyledim sürekli sana gelmek istemiyorum benim bir hayatım var misafirler senin misafirlerin vs gidip şeyler söyledim o da
aynen sınırlarına dikkat edeceğim diyip helallik istedi.
Helal ettim mi? Asla
Bunu nasıl başardım eşim evliliğinin biteceğini anladı çok çabaladı, hakkımı yemedi yedirmedi. Zor oldu evlendiğim güne lanetler mi etmedim ah baba evi ahh mı demedim ama oldu.
Buradaki çoğu hanımların dediği gibi her şey eşten geçiyormuş ben onu anlayınca döndü benim çakal kafam

Valla ben bu olayı çoook iyi biliyorum merak etmeyin. Eğer başka çocuk olmasa tek ev olsa ve konu sahibinin eşine verse tamam haklısınız ama diğer çocuklarına da ev vermiş olmasına rağmen adaletsizlik yapıyor. Kilit nokta burası. Adil olsun her evinde eşit kalsın madem.
Ayrıca kayınvalidenin zaten bunu anlamayacağını, mecburen evden çıkmaları kiraya geçmeleri gerektiğini yazdım başka mesajlarımda.
Ben de yukarıda bir yerde hepsinde eşit kal denebilir yazmıştım. Ama eski yaşadığı evi tercih ediyorsa da yapacak bir şey yok. Aynı noktadayız, yaşadıkları hoş değil ama kiraya çıkmak dışında elden de bir şey gelmiyor.

Verdiği verdiği verdiği ev, kadının geçici süreliğine verdiği ev, yani oraya taşınan evli çift oraya misafir gibi taşınmış oluyor. Anahtarı verdi diye o ev, hala kayınvalidenin evi. Onun evi, onun düzeni. Mahremiyet özel alan diye düşünen bunu en başında düşünür.

Siz gelinler kendinizi hem ev bizim olsun hem evde sözümüz geçsin diye bekliyorsunuz çok beklersiniz. Öyle saçmalık mı olur? Bu işlerde win to win olur. Kaynana evi verir, o evde düzenini korur, gelin evde kira ödemesi olmadığı için maddi açıdan rahat eder.
Köle arıyor kafasında bir kv bunu düşünür tabii, gelini torun versin oğlunun çamaşırını yemeğini hazır etsin insan değil çünkü gelin o el kızı

Evet Allah yardımcın olsun Allah ana babaninda hayırlısını evladına eşit muamele edenini nasip etsin
Bakın eşimin memleketine gitsem bana sıfır daire alınır site içerisinden ,arabam yenilenir ama evime sürekli birileri gelir . Kayınvalidemgil sürekli kalır , kıyafetime alışverişime karisilir . Bende boşanirdim .. şimdi ne demek istediğimi anlıyor musunuz

E kocanizin veya sizin paranız yetseydi çıkardınız, demek ki adamın da geliri tek göz odaya bile yetmiyor, el mecbur oturuyor o evde. Yalnizca istemekle olmuyor çünkü bu işler...Yoksa bir evlat niye yaşlı anne babasının kira gelirini eksiltmek istesin ki? Benim gücüm Allah'a şükür aileme bakmaya yetiyor, bu evden gelen kira da onların emeklerinin karşılığı, alsınlar rahat etsinler yasliliklarinda diyemiyor demek ki.
Koca da iş yok maalesef haklısınız

Soran arkadaş inşallah duvara konuşmuyoruzdur temizliği bıraktım bir şeyler çıkarırsın diye döktürüyorum

Back