• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Kız kahvaltı yapıyoruz yat kalk oğluma dua et onun sayesinde masa dolu diyor ya abi ben fakirlikten gelmedim yoksulluktan gelmedim çalışmadığım şurada toplasan üç ay evlenmeden önce evlendikten sonra çalışan bir insandim ben yani

Evet canim tapu istemiyorum ben ondan birşey istemiyorum kendince bizi böyle sindiriyor işte

Ee çıkın evden o zaman kendi evinizi tutun. Kadının evi orası, kadının evi olduğu kadar kardeşlerinin evi. Sizin eviniz değil. Ne senin evin ne kocanın evi.

Bu insanın en doğal hakkı otuz yasla alakası yok ben 28 yaşındayım . Bedel ödeyeceksiniz çok yorulacaksiniz. Bakın ben aileelrden uzaktayim gece uykusuzluk çocuk durmuyor bir yandan kursa gidiyorum ama mutluyum çünkü kendi hayatımı yasiyorum bedellerini de ödüyorum . Biliyorum ki bir iki yıl sonra çok daha yüksek maaş alacağım çocuk büyüyecek daha rahat olacağım . Sizin bu hayatın sonu yok ki
Bende bu şekilde yaşadım sonra ısrar ettiler bende dedim ki herkes evinde keyif yaparken ben neden hem onları çekip hem kirada oturayım maaşımı kiraya vereyim bende yer içer maaşımı kendime harcarim ev sahibi de evden çıkaracakti normalde annemin oraya gidecektim ama eşim için burada oturdum zaten oraya gitmeyeyim diye vermişler evi onuda sonradan duydum yoksa bende kira ödedim borç ödedim araba taksidi ödedim tüp bebek ödedim yani bende mücadele içinde olan bir insanım bu hayatı mücadeleyi bende yaşıyorum

Konu sahibi Allah sabır versin işşn gerçekten zor. Kayınvalide adaletli davranmamış davranacak birine de benzemiyor. Bence tekrar kiraya çıkman daha faydalı olabilir senin için. Kadın hem evi vermiş hem kendinin gibi davranıyor çünkü. Anlatamazsın

Bu koyde ev yaptirip biz oraya yerlesiyoruz diyen yaslilarin hepsi sikintili oluyor. Kuzeniminde basina geldi. Siz bizim evimize gecin biz rizedeyiz zaten genelde gelmeyiz pek kistan kisa uc ay dedi. Kuzenim aninda hayir dedi kiradan ev tutturdu kendine. Laf yaptilar iste uc aydan bisey olmazdi bosa kira veriyorsunuz dediler hep inan gram umrunda olmadi onun. Suan mutlu mesut ucuncu cocugunu yapti. Bu islerde bastan konusmak lazim. Ben on bes gunden fazla kimseyi evimde tutmuyorum mesela herkes bilir huyumu. Ama bu raddeyede kolay gelmedim

Kardeşlerinin de evi var zaten ben kimsenin hakkını gasp etmedimmmm

Ya kızım saf mısın.

Ev kaynanın evi, evler kaynanın evi. Sizin eviniz yok. Kocanın kardeşlerinin evi yok. Kadının canı sıkılsa hepinizi evden atar. Allahım. Şuan oturduğun evde kadın ölse, 3 kardeşe bölünür ev.

Bizim bir akraba vardı oğlunu evlendirmek isteyen. Kendi evini eşyalarıyla geline vermeyi kendisi köyde kalmayı ara sıra gitmeyi düşünüyordu asla hiçkimse kabul etmez bunu dedik. Bazıları bunu normal görüyor ilginç şekilde. En basitinden kadına kendi eşyasını seçme fırsatı bile sunmuyor kendi eski eşyalarıyla yaşatmak istiyor. Allah bunların gelinlerine sabır versin.

Ya kızım saf mısın.

Ev kaynanın evi, evler kaynanın evi. Sizin eviniz yok. Kocanın kardeşlerinin evi yok. Kadının canı sıkılsa hepinizi evden atar. Allahım. Şuan oturduğun evde kadın ölse, 3 kardeşe bölünür ev.
Biliyorum kardeşim biliyorummmmmm
Saf değilim biliyorummmmmm
Cani sıkılıp atsın bizde kurtulalım kiraya gideriz olmaz hayatimiz da
Ben kiraya da gitsem bu kadın benim hayatımda ben cizgimi mesafemi koymak istiyorum neyini anlatamıyorum ya

Tapu kocanın üzerine geçmedikten sonra o ev kocanın evi değil. Ev size geçici olarak verilmiş. Çünkü kadın vefat etse otomatik her ev 3 paya bölünür.
Kızın derdi ne siz gelmiş tapu sizde degil geçici olarak verilmiş diyorsunuz, neredeyse kayınvalidenin evi rahatsız eder diyeceksiniz

Siz birine bir şey verdiğinizde o şeyin hâlâ kendinize ait olduğunu mu iddia ediyorsunuz?
Bu bir sey değil, bir ev! Ki tapusu halâ kadinda, cok ev sahibi olmak isteyen calisip cabalayip yapsin, hazira konmak guzel geliyor ama :)
Kadin sayesinde kira da odemiyorlar, e madem oyle, katlanacaklar bu kadina. Kimse evladina ev vermeye de mecbur degil de iste bizim turk milleti, anamiz babamiz her seye mecbur tavrında takildigi icin...

yasli kadin bu yani, yaslilarin malı daha kiymetlidir, karakter de isin icine girince rahat vermiyordur.

E oyle olunca da al evini diyeceksin.
bu kadar basit.

Ya kızım saf mısın.

Diğer evlere gitmeyip inatla konu sahibinin evine gitmesi, sadece o evi kendi evi gibi kullanması ama diğer evlerde bunu yapmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bende bu şekilde yaşadım sonra ısrar ettiler bende dedim ki herkes evinde keyif yaparken ben neden hem onları çekip hem kirada oturayım maaşımı kiraya vereyim bende yer içer maaşımı kendime harcarim ev sahibi de evden çıkaracakti normalde annemin oraya gidecektim ama eşim için burada oturdum zaten oraya gitmeyeyim diye vermişler evi onuda sonradan duydum yoksa bende kira ödedim borç ödedim araba taksidi ödedim tüp bebek ödedim yani bende mücadele içinde olan bir insanım bu hayatı mücadeleyi bende yaşıyorum
Sizin mücadelenizi bakış açınızi da anladım ama o evde oturmak kurtuluş değil bataklık . Bende çocuğa tedaviyle hamile kaldım . Onlarla bir arada durmaktansa tekrar kendinize düzen kurmayı öneriyorum. Birden olmasa da önce bir ise girin sonra evden çıkın belirli mesafeyi şimdiden koymaya başlayın

Bizim bir akraba vardı oğlunu evlendirmek isteyen. Kendi evini eşyalarıyla geline vermeyi kendisi köyde kalmayı ara sıra gitmeyi düşünüyordu asla hiçkimse kabul etmez bunu dedik. Bazıları bunu normal görüyor ilginç şekilde. En basitinden kadına kendi eşyasını seçme fırsatı bile sunmuyor kendi eski eşyalarıyla yaşatmak istiyor. Allah bunların gelinlerine sabır versin.
Aynı mantık aynısı evet şuan bu postta bunu normal gören çok insan var gerçekten

Bu siz şehirdeki eve geçin biz köye gideriz demek=yılın belli dönemlerinde birlikte yaşayacağız demektir. Bunun kışı var, hastalığı var, düğünü var, var da var… Ev dururken akrabada, otelde kalacak değil. Evlerin üçü de hala kayınvalidenizin, hayattaki insanın mirası olmaz. Durumdan rahatsız olmakta haklısınız, belli ki bugünleri öngöremediniz. Ama ya kabulleneceksiniz ya kiraya çıkacaksınız. Diğer türlü kendi kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.
Katılıyorum 👍🏻
Diğerlerine gitmemesi de tamamen eşinizin bişey diyememesinden. Yapılacak çok bişey yok. Ya konuşup 3 kardeşte eşit zamanlarda kalacak ya da siz taşınacaksınız .

Kızın derdi ne siz gelmiş tapu sizde degil geçici olarak verilmiş diyorsunuz, neredeyse kayınvalidenin evi rahatsız eder diyeceksiniz

Diğer evlere gitmeyip inatla konu sahibinin evine gitmesi, sadece o evi kendi evi gibi kullanması ama diğer evlerde bunu yapmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

İki tane yetişkin eli ayağı tutan insan evlenme kararı alıp, en önemli ihtiyaçları olan barınma konusunda kaynanaya bağımlı ve muhtaç kalıp, onun tapulu evinde oturmaya kalkıyorsa bunları evi alır. O ev kaynanın tapulu evi. İsterse şak diye kapıya atar bunları. Çünkü kadının kendi evi. Orası oğlunun evi değil.

Kadın diğer evlerde de gidip kalıyormuş kendi evi gibi. Sadece bu gelinde kendi evi gibi takılmıyor.

Bu insanın en doğal hakkı otuz yasla alakası yok ben 28 yaşındayım . Bedel ödeyeceksiniz çok yorulacaksiniz. Bakın ben aileelrden uzaktayim gece uykusuzluk çocuk durmuyor bir yandan kursa gidiyorum ama mutluyum çünkü kendi hayatımı yasiyorum bedellerini de ödüyorum . Biliyorum ki bir iki yıl sonra çok daha yüksek maaş alacağım çocuk büyüyecek daha rahat olacağım . Sizin bu hayatın sonu yok ki

Ah o kadar çok katılıyorum ki.
Bedel ödeyeceksiniz ama çok mutlu olacaksınız bende tek başıma ev taşıdım tüm aile fertlerinden uzak bir yerdeyim gebeyim evime herkesi sokmuyorum kendimle eşimle olmaktan keyif alıyorum eşimde bir o kadar aile kavramını anlamış durumda sizde böyle olacaksınız biraz sıkıntı çekeceksiniz ama olacak
Eviniz sizin eviniz olacak keyfiniz istemedikçe kimse gelmeyecek🙏🏻

Back