- 8 Şubat 2024
- 4.081
- 5.961
- 73
- Konu Sahibi mavimavi22
-
Doğru diyorsunuz ben biraz kendi açımdan baktım. üç kardeşiz babam yaşarken bize ev tapuları verdi diğer mallarını da vasiyetiyle böldü. Ben abilerimle aramda bu konuda bir sürtüşme yaşarız diye hiç hayal dahi edemiyorum, Allah yaşatmasın. Biraz kendi mantığımla yaklaştım olaya ama dediğiniz örnekler de az değil.O vasiyet işlemiyor bizde, herkes oturduğu evin dışındaki eve göz dikiyor kardeşler arasında miras kavgası çıkıyor, millet kardeş mardeş dinlemiyor 3 kuruşluk ev için kardeşini vuruyor.
Bizim dedenin bir apartmanı vardı, aile apartmanı ama tapu dedemin üzerineydi, babam dedemden evvel öldü, o apartmanda dedem, babam, babamın kardeşi yaşıyordu, dedem sağlığında vasiyet etti herkesin oturduğu daire bundan sonra kendisine ait, ben ölünce de böyle devam etsin diye, neyse babam öldü 6 yıl kadar sonra da dedem, biz amcamla gırtlak gırtlağa geldik çünkü amcam babamın malı geride kalan tek erkek olduğum için benimdir dedi, babamın oturduğu daireyi de üzerine yapmamızı istedi, ben de binayı yakarım da sana yar etmem dedim gittim binayı komple satışa çıkardım, seve seve olmasa da kanunen yapabileceği hiçbir şey olmadığından binanın satışına onay vermek zorunda kaldı çünkü mahkemeye gidersem evin 3 kuruşa satılacağını biliyordu, o 3 kuruşla da kendisine ev alamazdı, benim kendi tırnaklarımızla kazıyarak aldığımız evim vardı o 60 yaşına kadar imkanı olmasına rağmen bir dikili ağaç sahibi olmamıştı, onun zararı daha büyük olacaktı, bu sebeple anne baba kimsenin malına güvenmesin insanlar, imkan elveriyorsa mutlaka kendileri bir ev bir arsa güçleri neye yetiyorsa bir yer alsınlar.
Benim eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunamadılar bir şey veremediler ve ben bu durumdan aşırı memnunum dediğiniz sebeplerden dolayı. Size katılıyorum yani. Fakat burda haksızlık var diğer oğullara da ev verilmiş ama konu sahibinin evini kendi evi gibi kullanıyor. Adaletli davranması lazım. Ama davranacağını da sanmıyorum. En mantıklısı kiraya çıkmak bence de.
O da mı mavimavi'ydi?İsmi çok benziyor ama yeni üyelik almış gibi hissettim, bilmiyorum tabi.
Sizde üzerinize yapılmış tapular var, tapusu size ait evler için kavga çıkmaz ama diğer mallar için bir şey diyememDoğru diyorsunuz ben biraz kendi açımdan baktım. üç kardeşiz babam yaşarken bize ev tapuları verdi diğer mallarını da vasiyetiyle böldü. Ben abilerimle aramda bu konuda bir sürtüşme yaşarız diye hiç hayal dahi edemiyorum, Allah yaşatmasın. Biraz kendi mantığımla yaklaştım olaya ama dediğiniz örnekler de az değil.
Bence de öyle.Zaten en büyük yanlış, kv nin yıllardır yaşadığı bu evi kabul etmek olmuş bence.
Teşekkür ederiz Allah hepimizin yuvasına mutluluk versin:)Size de eşinizle mutluluklar dilerim, el ele vermişsiniz ne güzel
Ev alacaktık izin vermediler = Babasının hazırı dururken sömsöm suratlı kocamın gözü kesmedi zora girmeye, nasılsa anasının misafirini o ağırlamayacak, nasılsa el kızı var burda kıyıp da ondan hizmet beklemeyecekler.Daha önce de vardı böyle bir üye, KV köye gidecem demiş de, ev almayın benim eve girin demiş dee...falan filan. Konu çok benziyor hatta o zannettim önce ama o üye kirada oturuyordu, KV nin köydeki evi yapılmamıştı henüz, o üye de söz verdiler , aylardır gitmediler diye veryansın ediyordu geçen ayki konuda...Bu "ev almamıza izin vermediler" diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyor , bu zamanda ev almaya gücün birikimin olacak da sırf KV almayın dedi diye almayacaksin he miBence gayet de nasılsa bedava bı ev var diye çalişmadan, borç altına girip sıkıntı çekmeden kira ödemeden kendi özgür iradeleriyle koşa koşa çöküyorlar o evlere, sonra da sahibinin ayağını nasıl keseriz kısminda zorlanınca "biz ev alacaktık izin vermediler"oluyor....Biz de inanıyoruz işte...
Bizimkisi sözlü değil yazılı vasiyet. Hepimize de imzalattı babam, yine de bir çıkıntı yapılabilir mi bilmiyorum.Sizde üzerinize yapılmış tapular var, tapusu size ait evler için kavga çıkmaz ama diğer mallar için bir şey diyememlakin öyle sözlü vasiyet hiçbir işe yaramıyor, benim amca paragöz desem, ki paragözdür zaten de çevremde olsun, sitede açılan miras konularında olsun, haberlere çıkan miras kavgaları olsun gördüğüm bildiğim bir şey var ki anne babanın malı kardeşler arası kavgaya neden oluyor, şimdi de annemin babadan kalma yerleri meselesi var mesela, bu sefer de dayının gırtlağına çökmek üzereyim o da ben erkek evladım mallar benim triplerine girdi, amcama yaptıklarımdan ders almamış gel beni parala diyor resmen:)
Ben o kadarını bilmem de, benim alım gücüm varsa kimseyi dinlemem, biz ev alırken ailemle aynı şehirde bile değildi almayı düşündüğümüz ev, ki ben yıllarca ailemin de olduğu doğup büyüdüğüm şehirde yaşadım, eşimle karar verdik alacağımız evi belirledik sonra gidip söyledik biz ev alıp gidiyoruz diye, he onu da söyleme sebebimiz farklı şehire taşınacak olmamızdı yoksa aynı şehirde olsak ev alıyoruz bile demezdim alınca haberleri olurdu, ben biraz kafasına göre hareket eden biriyim, anne babam da olsa kimseye ben şunu yapacağım bunu yapacağım demem, yaparım yapınca haberleri olur.Daha önce de vardı böyle bir üye, KV köye gidecem demiş de, ev almayın benim eve girin demiş dee...falan filan. Konu çok benziyor hatta o zannettim önce ama o üye kirada oturuyordu, KV nin köydeki evi yapılmamıştı henüz, o üye de söz verdiler , aylardır gitmediler diye veryansın ediyordu geçen ayki konuda...Bu "ev almamıza izin vermediler" diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyor , bu zamanda ev almaya gücün birikimin olacak da sırf KV almayın dedi diye almayacaksin he miBence gayet de nasılsa bedava bı ev var diye çalişmadan, borç altına girip sıkıntı çekmeden kira ödemeden kendi özgür iradeleriyle koşa koşa çöküyorlar o evlere, sonra da sahibinin ayağını nasıl keseriz kısminda zorlanınca "biz ev alacaktık izin vermediler"oluyor....Biz de inanıyoruz işte...
Noterde yapıldıysa sorun olmaz sanırım.Bizimkisi sözlü değil yazılı vasiyet. Hepimize de imzalattı babam, yine de bir çıkıntı yapılabilir mi bilmiyorum.
Allah size kolaylık versin akraba değil akbabalar arasında kalmışsınız
Ev alacaktık izin vermediler = Babasının hazırı dururken sömsöm suratlı kocamın gözü kesmedi zora girmeye, nasılsa anasının misafirini o ağırlamayacak, nasılsa el kızı var burda kıyıp da ondan hizmet beklemeyecekler.
Ev alacaktık izin vermediler = Babasının hazırı dururken sömsöm suratlı kocamın gözü kesmedi zora girmeye, nasılsa anasının misafirini o ağırlamayacak, nasılsa el kızı var burda kıyıp da ondan hizmet beklemeyecekler.
Canım benimBugün derdini ne sahiplendim be ne stres oldum ne kadar geçmişe gidip geldim
Yok hayır ben degilimSizi hatırlar gibiyim, yanlışsam yazın lütfen. Kvalideniz yatak odasını bozmadan gitti. Yani ev benim diyerek. Aslında belli ne olacağı. Evi kendi evi gibi görüyor. Keşke tamamen vermiş olsaydı ama değil. Sizde her seferinde eşiniz ile konuşacağınıza buraya yazıyorsunuz. Eşiniz ile iletişime geçin.
Böyle olacaksa kiraya çıkalım deyin. Ve sizde eve destek olup çıkın kiraya.
3 oğlu var ise 3 ev alınır şuan oturduğunuz zaten sizin değil onun, miras durumunda paylaşılırÜç oğlu var üç ev şeklinde bölüşme yaptıkları için bize burası düştü nasıl olsa köye gideceğim orada yasacagim diye şimdi de buraya geliyor hala kendi evi gibi söz hakkı yapıyor diğer evlerde onun parasıyla alındı benim günahım ne
Bakin, Mugeye çıkıyor sizin gibiler kendii verdi falan diyorlar dolandirdiklarina, muge de diyor ki iyi o zaman kim ne verse alin yani, hic mi merhametiniz, o'yunuz, buyunuz yok diyor")Hanımefendi ben kendim zaten kirada oturuyorum babam gelin burdaki evlerden birinde kalın diyor ben istemiyorum. Ama isteyebilirdim de. Mala çökmek nedir? Kendileri istekleriyle veriyorlarsa ne alaka çökmek?
Kiraya verdiğiniz eve sizin dediğiniz gibi kira ödüyorsunuz. Ev sahibi neye dayanarak gelip bakacak? Karışılıklı bir durum var.Ben bu mantığı anlamiyorum..
Mal paylaşımı yapmışsınız, orası artık oğlunuzun ve onun ailesinin evi özeli..
Kiraya verdiğin eve girip bakabiliyor musun?
Ama evlada verince ne yazık ki bu durumlar oluyor..
Biz de babamın bize verdiği evde oturuyoruz..
Ve ailemle yakın oturuyoruz..
Onlar da anahtar da var.. Ancak kesinlikle girmezler.
Gel deriz zorla gelirler.
Tamamen terbiye ile ilgili bir şey bana göre
Oğlum yok ama eşşek gibi çalışıp kızima da kendime de birer ev aldım, bıkac tanesi de ilerde ailemden miras kalacak (tek torun).Yarın öbür gün kızım, ben KV nin evinde oturacağım dese bile , kafası kızınca çekip gideceği kendine ait bir ev(ler)i var. Bunu bilen adam da bırak KV nin misafirlerini ağırlatip hizmetçilik yaptırmayı , kaşını bile eğemez ona. Yemezz... Neden? Çunku burası Ortadoğu...Arkasında ailesi ve parası olan kadını kimse ezemez. Olmayan da böyle sümsük kocasıyla kv evi parası için sinir hastası olur. Bu böyle...Allah oğlunuz varsa gelecek gelininize sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?