Kayınvalide ev problemi

Yaninizami yerleşmek istiyor? Gelip evin eşyaların yerini mi değiştiriyor?Minnet duymanız icinmi konuşuyor ? Hangisi.iİlk ikisine o evden çıkın derim .Minnet içinse teşekkür ederim anne oğluna evi verdin kirada vermiyoruz Allah razı olsun deyin geçin

Doğru diyorsunuz ben biraz kendi açımdan baktım. üç kardeşiz babam yaşarken bize ev tapuları verdi diğer mallarını da vasiyetiyle böldü. Ben abilerimle aramda bu konuda bir sürtüşme yaşarız diye hiç hayal dahi edemiyorum, Allah yaşatmasın. Biraz kendi mantığımla yaklaştım olaya ama dediğiniz örnekler de az değil.

Diğer oğullarının oturduğu evlerin tapusu da KV nin üstünde dolayısıyla burada resmiyette kimseye verilmiş bir ev yok. Buradaki tek gerçek 3 evin sahibinin de KV olduğudur. KV bugün konu sahibine haksızlık yapar, yarın diğer gelinlere yapar, canı ne isterse onu yapar:)

Burada konu sahibinin evini kendi evi gibi kullanıyor çünkü yıllarca orada yaşamış komşuları vs her şey orada. Zaten en büyük yanlış, kv nin yıllardır yaşadığı bu evi kabul etmek olmuş bence.

Size de eşinizle mutluluklar dilerim, el ele vermişsiniz ne güzel

Sizde üzerinize yapılmış tapular var, tapusu size ait evler için kavga çıkmaz ama diğer mallar için bir şey diyemem lakin öyle sözlü vasiyet hiçbir işe yaramıyor, benim amca paragöz desem, ki paragözdür zaten de çevremde olsun, sitede açılan miras konularında olsun, haberlere çıkan miras kavgaları olsun gördüğüm bildiğim bir şey var ki anne babanın malı kardeşler arası kavgaya neden oluyor, şimdi de annemin babadan kalma yerleri meselesi var mesela, bu sefer de dayının gırtlağına çökmek üzereyim o da ben erkek evladım mallar benim triplerine girdi, amcama yaptıklarımdan ders almamış gel beni parala diyor resmen:)

Ev alacaktık izin vermediler = Babasının hazırı dururken sömsöm suratlı kocamın gözü kesmedi zora girmeye, nasılsa anasının misafirini o ağırlamayacak, nasılsa el kızı var burda kıyıp da ondan hizmet beklemeyecekler.

Bizimkisi sözlü değil yazılı vasiyet. Hepimize de imzalattı babam, yine de bir çıkıntı yapılabilir mi bilmiyorum.
Allah size kolaylık versin akraba değil akbabalar arasında kalmışsınız

Ben o kadarını bilmem de, benim alım gücüm varsa kimseyi dinlemem, biz ev alırken ailemle aynı şehirde bile değildi almayı düşündüğümüz ev, ki ben yıllarca ailemin de olduğu doğup büyüdüğüm şehirde yaşadım, eşimle karar verdik alacağımız evi belirledik sonra gidip söyledik biz ev alıp gidiyoruz diye, he onu da söyleme sebebimiz farklı şehire taşınacak olmamızdı yoksa aynı şehirde olsak ev alıyoruz bile demezdim alınca haberleri olurdu, ben biraz kafasına göre hareket eden biriyim, anne babam da olsa kimseye ben şunu yapacağım bunu yapacağım demem, yaparım yapınca haberleri olur.

Zaten hep bu sömsöm suratlı kocaların yaptıkları el kızına bedel olarak dönüyor erkek milletinin keyfi yerinde
Bazı erkekler evlenmemeli

Daha önce orada oturduğu için alışkanlıklarını devam ettirmesi anlaşılabilir aslında, orada komşuları tanıdıkları filan vardır ve aynı düzende devam ediyor olabilir.
Bu durumdan hoşlanmadığınızı birşekilde belli etmeniz lazım, gerekiyorsa açık açık konuşulabilir.

Benim görumcem de Ayni problemi yaşıyor.ustelik kaynanası bı misafiri gelsin hemen gorumcemlere iner.altli üstlü oturuyorlar.diger eltiler de sürekli sen bedava evde kalıyorsun diye gorumceme laf sokuyorlarmis.gorumcemin kiraya çıkacak gücü yok.eger sizin varsa kiraya çıkın derim

Yok hayır ben degilim

3 oğlu var ise 3 ev alınır şuan oturduğunuz zaten sizin değil onun, miras durumunda paylaşılır
Kadın köye taşıncam siz burda otururun dediği zaman birdaha gelmeyecek sanmadınız herhalde? Yada geldiği zaman diğer oğullarında kalır diyede düşünmüş olamazsınız
Burdaki kayınvalidenin evini kendi evi sanan insanları anlayamayacağım hiç bir zaman

Hanımefendi ben kendim zaten kirada oturuyorum babam gelin burdaki evlerden birinde kalın diyor ben istemiyorum. Ama isteyebilirdim de. Mala çökmek nedir? Kendileri istekleriyle veriyorlarsa ne alaka çökmek?
Bakin, Mugeye çıkıyor sizin gibiler kendii verdi falan diyorlar dolandirdiklarina, muge de diyor ki iyi o zaman kim ne verse alin yani, hic mi merhametiniz, o'yunuz, buyunuz yok diyor")

Siz de durum farkli tabi, babaciginiz vermis sag olsun ama yine de Ozellikle kendi babaniz icin, kendi verdi vs cumlelerle konusmaniz hos değil.

O veriyorsa siz de aliyorsunuz, aslinda mecbur degil ama iste yuzyildir beyinlerine islenmis bir evlat yaptıysa düğünü de yapacak ev de verecek diye.
Sonra da kendi verdi deniyor, sıfır merhamet ile.

Kiraya verdiğiniz eve sizin dediğiniz gibi kira ödüyorsunuz. Ev sahibi neye dayanarak gelip bakacak? Karışılıklı bir durum var.
Burda konuda bedelsiz kullanım var ve karşılığında orda kalıyor kv. Karşılıklı yani.
Sizin durumunuz ise farklı aileniz size kullanın diye vermiş ama anahtarlın hepsini teslim etmemiş. Gelmiyorlar ama gelebilirler. Tabii sizin aileniz çok terbiyeli, gelmezler. Ama isterselerde gelebilirler mesela, o opsiyonları var. Bir karşılığı mutlaka oluyor aile içinde böyle al evimde otur durumlarında
Kiralık evde o durumda yoktur

Allah oğlunuz varsa gelecek gelininize sabır versin
Oğlum yok ama eşşek gibi çalışıp kızima da kendime de birer ev aldım, bıkac tanesi de ilerde ailemden miras kalacak (tek torun).Yarın öbür gün kızım, ben KV nin evinde oturacağım dese bile , kafası kızınca çekip gideceği kendine ait bir ev(ler)i var. Bunu bilen adam da bırak KV nin misafirlerini ağırlatip hizmetçilik yaptırmayı , kaşını bile eğemez ona. Yemezz... Neden? Çunku burası Ortadoğu...Arkasında ailesi ve parası olan kadını kimse ezemez. Olmayan da böyle sümsük kocasıyla kv evi parası için sinir hastası olur. Bu böyle...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…