O vasiyet işlemiyor bizde, herkes oturduğu evin dışındaki eve göz dikiyor kardeşler arasında miras kavgası çıkıyor, millet kardeş mardeş dinlemiyor 3 kuruşluk ev için kardeşini vuruyor.
Bizim dedenin bir apartmanı vardı, aile apartmanı ama tapu dedemin üzerineydi, babam dedemden evvel öldü, o apartmanda dedem, babam, babamın kardeşi yaşıyordu, dedem sağlığında vasiyet etti herkesin oturduğu daire bundan sonra kendisine ait, ben ölünce de böyle devam etsin diye, neyse babam öldü 6 yıl kadar sonra da dedem, biz amcamla gırtlak gırtlağa geldik çünkü amcam babamın malı geride kalan tek erkek olduğum için benimdir dedi, babamın oturduğu daireyi de üzerine yapmamızı istedi, ben de binayı yakarım da sana yar etmem dedim gittim binayı komple satışa çıkardım, seve seve olmasa da kanunen yapabileceği hiçbir şey olmadığından binanın satışına onay vermek zorunda kaldı çünkü mahkemeye gidersem evin 3 kuruşa satılacağını biliyordu, o 3 kuruşla da kendisine ev alamazdı, benim kendi tırnaklarımızla kazıyarak aldığımız evim vardı o 60 yaşına kadar imkanı olmasına rağmen bir dikili ağaç sahibi olmamıştı, onun zararı daha büyük olacaktı, bu sebeple anne baba kimsenin malına güvenmesin insanlar, imkan elveriyorsa mutlaka kendileri bir ev bir arsa güçleri neye yetiyorsa bir yer alsınlar.