- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.697
- 548
- Konu Sahibi mavimavi22
-
Anlaşma sağlanamazsa ortalığın giderilmesi davası açılır. Umarım sağlanır, yoksa mahkemeye kalsa çat diye satılıp pay ediliyor.Yoo geçer. Üç kardeşler ve üç ev var. Üç kardeş ve tek ev yok
Sorun habersiz gelen insanlar eve yapılan işlere karışılması vs yoksa misafir başının üstünde yeri varTapu yoksa geçici yani üzgünüm, insafa kalmışsınız tamamen. Bu kadar iki dudağın arasına girilmez ki bi ev için. Mecbur misafir alacaksınız, mecbur bakacaksınız kayın aileye. Yoksa evi diğer iki oğluna bölüştürüverir size inat, o kocanız onu göze alamaz. Sizi bırakır o evi bırakmaz.
Yoo geçer. Üç kardeşler ve üç ev var. Üç kardeş ve tek ev yok
Tapuda kayınvalidenin adı yazıyor. Ben en baştan bu evde oturmazdım. Çünkü bu memlekette oğlana ev verilmesinin nedeni bellidir. İşimize geldiğinde aile destek olacak diyip geleneksel, işimize geldiğinde herkesin özel hayatı var diyip modern olamayız.Niye diyemiyorsun? Herkese ev verilmiş eşitlik sözkonusu. Kimseye değil bana ev verilseydi ben de diyemezdim. Ama şu durumda ev benimse misafir ağırlamak istemiyorum, değilse o zaman çıkalım burdan derim.
Geçici süre olduğunu nerden çıkardınız böyle bir ayrıntı yok aksine tamamen onlara veriyor olarak konuşmuş kayınvalide.
E işte, gelirler, çünkü asıl ocağa sizi koymuşlar, karışırlar çünkü elinizi mahkum etmişsiniz.Sorun habersiz gelen insanlar eve yapılan işlere karışılması vs yoksa misafir başının üstünde yeri var
Halihazırda oturdukları şekilde vasiyet ederler herkese kendi evi düşer o zamanYa olur mu öyle şey geçemez. Her bir ev üç paya bölünür.
Allah yardım etsin inşallah kendi evinizi alın ama şu an o evde oturmak zorundaysanız da kayınvalideye sınır çizin, resti çekin, inanın biraz tepesi atsa pohpohlanmasa yapacağı ilk iş evimden çıkın demek olur, ben büyüklerin bu ev sizin size ev verdim laflarını dikkate bile almıyorum, o iş öyle olmuyor çünkü.Evet çok haklısınız
Benim eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunamadılar bir şey veremediler ve ben bu durumdan aşırı memnunum dediğiniz sebeplerden dolayı. Size katılıyorum yani. Fakat burda haksızlık var diğer oğullara da ev verilmiş ama konu sahibinin evini kendi evi gibi kullanıyor. Adaletli davranması lazım. Ama davranacağını da sanmıyorum. En mantıklısı kiraya çıkmak bence de.İşte bu yüzden kimsenin lafıyla hareket etmemek lazım. Kafasının tasının atmasına bakar, bir kavgaya, surat asmaya veya her hangi bir konuda farklı fikir beyan etmeye bakar.... Bu diğer eltiler için de geçerli.
Konu sahibi de ya bu şekilde başkasının evinde, başkasının kurallarıyla yaşamaya çalışacak ya da kendi imkanlarıyla kiraya çıkacak.
Müge Anlı' nın da dediği gibi ' senin kocanın evi yok ki sen beni sen beni çıldırtmak mı istiyorsun kocanın evi yok' :)) KV yaşadığı sürece o evin sahibi KV dolayısıyla da o evde sahibinin sözü geçer.
Bu da soran arkadaşımızın dik duruşu olmamasından alttan almasından yutmasından kaynaklanıyor, pısanı daha çok pıstırırlar.Benim eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunamadılar bir şey veremediler ve ben bu durumdan aşırı memnunum dediğiniz sebeplerden dolayı. Size katılıyorum yani. Fakat burda haksızlık var diğer oğullara da ev verilmiş ama konu sahibinin evini kendi evi gibi kullanıyor. Adaletli davranması lazım. Ama davranacağını da sanmıyorum. En mantıklısı kiraya çıkmak bence de.
Ahahah bilemiyorum bize ev teklif eden olmadığı için tahmin edemezdim sanırım bunu. Ama yaşayınca resti çekerdim söylediğim şekildeTapuda kayınvalidenin adı yazıyor. Ben en baştan bu evde oturmazdım. Çünkü bu memlekette oğlana ev verilmesinin nedeni bellidir. İşimize geldiğinde aile destek olacak diyip geleneksel, işimize geldiğinde herkesin özel hayatı var diyip modern olamayız.
Konu sahibinin yapabileceği tek şey kiraya çıkmak. Kendi parasına sözü geçer.
Halihazırda oturdukları şekilde vasiyet ederler herkese kendi evi düşer o zaman
O konuyu ben de hatırlıyor gibiyim. Aynı üyeyse bile bile lades olmuş.Sizi hatırlar gibiyim, yanlışsam yazın lütfen. Kvalideniz yatak odasını bozmadan gitti. Yani ev benim diyerek. Aslında belli ne olacağı. Evi kendi evi gibi görüyor. Keşke tamamen vermiş olsaydı ama değil. Sizde her seferinde eşiniz ile konuşacağınıza buraya yazıyorsunuz. Eşiniz ile iletişime geçin.
Böyle olacaksa kiraya çıkalım deyin. Ve sizde eve destek olup çıkın kiraya.
İsmi çok benziyor ama yeni üyelik almış gibi hissettim, bilmiyorum tabi.O konuyu ben de hatırlıyor gibiyim. Aynı üyeyse bile bile lades olmuş.
Doğru diyorsun ama en başta da otururken böyle bir ayrım yapılmış kardeşler de kabul etmiş. Mutlaka birinin evi diğerininkinden daha iyidir ama ses etmemiş geçmişler evlerine. O yüzden hepsini satalım da bölüşelim falan yapılacağını sanmıyorum ben. Kastettiğim de bu aslındaYa olur mu öyle şey. Evlerin arasında değer farkı vardır. Hangi kardeş düşük değer evi kabul eder. Devlet zaten kendi pay ediyor. Kim uğraşacak vasiyet vs.
O vasiyet işlemiyor bizde, herkes oturduğu evin dışındaki eve göz dikiyor kardeşler arasında miras kavgası çıkıyor, millet kardeş mardeş dinlemiyor 3 kuruşluk ev için kardeşini vuruyor.Halihazırda oturdukları şekilde vasiyet ederler herkese kendi evi düşer o zaman
Doğru diyorsun ama en başta da otururken böyle bir ayrım yapılmış kardeşler de kabul etmiş. Mutlaka birinin evi diğerininkinden daha iyidir ama ses etmemiş geçmişler evlerine. O yüzden hepsini satalım da bölüşelim falan yapılacağını sanmıyorum ben. Kastettiğim de bu aslında
Daha önce de vardı böyle bir üye, KV köye gidecem demiş de, ev almayın benim eve girin demiş dee...falan filan. Konu çok benziyor hatta o zannettim önce ama o üye kirada oturuyordu, KV nin köydeki evi yapılmamıştı henüz, o üye de söz verdiler , aylardır gitmediler diye veryansın ediyordu geçen ayki konuda...Bu "ev almamıza izin vermediler" diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyor , bu zamanda ev almaya gücün birikimin olacak da sırf KV almayın dedi diye almayacaksin he miKeşke kirada oturmaya devam etseydiniz, kayınvalideniz 3 evi de kendisi almış hepsine benim evim diyormuş ama bir tek sizin evde hüküm sürmeye çalışma sebebi, diğer evlerde hiç oturmamıştır sizin evdeyse oturmuş komşu arkadaş çevre edindiği mazisi olan bir ev, ağzıyla size verdim dese de o evi hala kendi oturduğu evi olarak görüyor, resti çekeceksiniz başka çözümü yok, bir de kızmayın ama bazı durumlarda pasif birisiniz mesela
Kayınvalideniz ev almanıza karışamaz ki, kimsenin söz hakkı olamaz böyle konularda niye ev alamazsınız deyince onun lafını dinlediniz?
Kardeşim ters psikoloji oluyor insan da hem gel gel gel senin evin gel otur hem benim evim benim evim kadın sürtüşmesi oluyor yoksa kendi alamadığımı bende biliyorum ama tapu benim değilse de düzen benim hayat benim beni mi satın aldı niye boylesiniz yoksa bende biliyorum benim evim olmadığını kirada oturanlar da ev sahibi ile yaşıyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?