Kayınvalide ev problemi

Sorun habersiz gelen insanlar eve yapılan işlere karışılması vs yoksa misafir başının üstünde yeri var

Niye diyemiyorsun? Herkese ev verilmiş eşitlik sözkonusu. Kimseye değil bana ev verilseydi ben de diyemezdim. Ama şu durumda ev benimse misafir ağırlamak istemiyorum, değilse o zaman çıkalım burdan derim.
Tapuda kayınvalidenin adı yazıyor. Ben en baştan bu evde oturmazdım. Çünkü bu memlekette oğlana ev verilmesinin nedeni bellidir. İşimize geldiğinde aile destek olacak diyip geleneksel, işimize geldiğinde herkesin özel hayatı var diyip modern olamayız.

Konu sahibinin yapabileceği tek şey kiraya çıkmak. Kendi parasına sözü geçer.

Geçici süre olduğunu nerden çıkardınız böyle bir ayrıntı yok aksine tamamen onlara veriyor olarak konuşmuş kayınvalide.

İşte bu yüzden kimsenin lafıyla hareket etmemek lazım. Kafasının tasının atmasına bakar, bir kavgaya, surat asmaya veya her hangi bir konuda farklı fikir beyan etmeye bakar.... Bu diğer eltiler için de geçerli.

Konu sahibi de ya bu şekilde başkasının evinde, başkasının kurallarıyla yaşamaya çalışacak ya da kendi imkanlarıyla kiraya çıkacak.

Müge Anlı' nın da dediği gibi ' senin kocanın evi yok ki sen beni sen beni çıldırtmak mı istiyorsun kocanın evi yok' :)) KV yaşadığı sürece o evin sahibi KV dolayısıyla da o evde sahibinin sözü geçer.

Evet çok haklısınız
Allah yardım etsin inşallah kendi evinizi alın ama şu an o evde oturmak zorundaysanız da kayınvalideye sınır çizin, resti çekin, inanın biraz tepesi atsa pohpohlanmasa yapacağı ilk iş evimden çıkın demek olur, ben büyüklerin bu ev sizin size ev verdim laflarını dikkate bile almıyorum, o iş öyle olmuyor çünkü.

Benim eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunamadılar bir şey veremediler ve ben bu durumdan aşırı memnunum dediğiniz sebeplerden dolayı. Size katılıyorum yani. Fakat burda haksızlık var diğer oğullara da ev verilmiş ama konu sahibinin evini kendi evi gibi kullanıyor. Adaletli davranması lazım. Ama davranacağını da sanmıyorum. En mantıklısı kiraya çıkmak bence de.

Sizi hatırlar gibiyim, yanlışsam yazın lütfen. Kvalideniz yatak odasını bozmadan gitti. Yani ev benim diyerek. Aslında belli ne olacağı. Evi kendi evi gibi görüyor. Keşke tamamen vermiş olsaydı ama değil. Sizde her seferinde eşiniz ile konuşacağınıza buraya yazıyorsunuz. Eşiniz ile iletişime geçin.

Böyle olacaksa kiraya çıkalım deyin. Ve sizde eve destek olup çıkın kiraya.

Bu da soran arkadaşımızın dik duruşu olmamasından alttan almasından yutmasından kaynaklanıyor, pısanı daha çok pıstırırlar.
Bunca konuşmadan sonra bir şey yapmaz her şeyi kabul ederse şaşırmam çünkü var böyle kabullenip devam edenler

Ahahah bilemiyorum bize ev teklif eden olmadığı için tahmin edemezdim sanırım bunu. Ama yaşayınca resti çekerdim söylediğim şekilde

Halihazırda oturdukları şekilde vasiyet ederler herkese kendi evi düşer o zaman

Ya olur mu öyle şey. Evlerin arasında değer farkı vardır. Hangi kardeş düşük değer evi kabul eder. Devlet zaten kendi pay ediyor. Kim uğraşacak vasiyet vs.

O konuyu ben de hatırlıyor gibiyim. Aynı üyeyse bile bile lades olmuş.

Ya olur mu öyle şey. Evlerin arasında değer farkı vardır. Hangi kardeş düşük değer evi kabul eder. Devlet zaten kendi pay ediyor. Kim uğraşacak vasiyet vs.
Doğru diyorsun ama en başta da otururken böyle bir ayrım yapılmış kardeşler de kabul etmiş. Mutlaka birinin evi diğerininkinden daha iyidir ama ses etmemiş geçmişler evlerine. O yüzden hepsini satalım da bölüşelim falan yapılacağını sanmıyorum ben. Kastettiğim de bu aslında

Halihazırda oturdukları şekilde vasiyet ederler herkese kendi evi düşer o zaman
O vasiyet işlemiyor bizde, herkes oturduğu evin dışındaki eve göz dikiyor kardeşler arasında miras kavgası çıkıyor, millet kardeş mardeş dinlemiyor 3 kuruşluk ev için kardeşini vuruyor.

Bizim dedenin bir apartmanı vardı, aile apartmanı ama tapu dedemin üzerineydi, babam dedemden evvel öldü, o apartmanda dedem, babam, babamın kardeşi yaşıyordu, dedem sağlığında vasiyet etti herkesin oturduğu daire bundan sonra kendisine ait, ben ölünce de böyle devam etsin diye, neyse babam öldü 6 yıl kadar sonra da dedem, biz amcamla gırtlak gırtlağa geldik çünkü amcam babamın malı geride kalan tek erkek olduğum için benimdir dedi, babamın oturduğu daireyi de üzerine yapmamızı istedi, ben de binayı yakarım da sana yar etmem dedim gittim binayı komple satışa çıkardım, seve seve olmasa da kanunen yapabileceği hiçbir şey olmadığından binanın satışına onay vermek zorunda kaldı çünkü mahkemeye gidersem evin 3 kuruşa satılacağını biliyordu, o 3 kuruşla da kendisine ev alamazdı, benim kendi tırnaklarımızla kazıyarak aldığımız evim vardı o 60 yaşına kadar imkanı olmasına rağmen bir dikili ağaç sahibi olmamıştı, onun zararı daha büyük olacaktı, bu sebeple anne baba kimsenin malına güvenmesin insanlar, imkan elveriyorsa mutlaka kendileri bir ev bir arsa güçleri neye yetiyorsa bir yer alsınlar.

Yine bir şey değişmiyor. Bunlarda sadece anahtar var. Her evde 3 çocuğun payı var. Üstelik kayınpeder ölünce evler kaynanaya kaldıysa dsha fena, evlerin yarısı kaynananın kalan yüzde 50 payın 3te biri şuan her çocukta. Bu öyle anahtarı aldım ev benim oldu hikayesi yalan dolan. Bir satış vs olacak hepsinin söz hakkı var.

Daha önce de vardı böyle bir üye, KV köye gidecem demiş de, ev almayın benim eve girin demiş dee...falan filan. Konu çok benziyor hatta o zannettim önce ama o üye kirada oturuyordu, KV nin köydeki evi yapılmamıştı henüz, o üye de söz verdiler , aylardır gitmediler diye veryansın ediyordu geçen ayki konuda...Bu "ev almamıza izin vermediler" diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyor , bu zamanda ev almaya gücün birikimin olacak da sırf KV almayın dedi diye almayacaksin he miBence gayet de nasılsa bedava bı ev var diye çalişmadan, borç altına girip sıkıntı çekmeden kira ödemeden kendi özgür iradeleriyle koşa koşa çöküyorlar o evlere, sonra da sahibinin ayağını nasıl keseriz kısminda zorlanınca "biz ev alacaktık izin vermediler"oluyor....Biz de inanıyoruz işte...

Herkes evini kendi emeğiyle almış ya koskoca Türkiye'de hiç kimse eş ailesinin aldığı, verdiği evde yaşamamış halende yaşayanlar yok demek ki maşallah helal olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…