• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Oğlum yok ama eşsek gibi çalışıp kızima da kendime de birer ev aldım, bıkac tanesi de ilerde ailemden miras kalacak (tek torun).Yarın öbür gün kızım, ben KV nin evinde oturacağım dese bile , kafası kızınca çekip gideceği kendine ait bir ev(ler)i var. Bunu bilen adam da bırak KV nin misafirlerini ağırlatip hizmetçilik yaptırmayı , kaşını bile eğemez ona. Neden? Çunku burası Ortadoğu...Arkasında ailesi ve parası olan kadını kimse ezemez. Olmayan da böyle kv evi için sinir hastası olur. Bu böyle...
Kadınlar yıllardır aynı hatayı yapıp farklı sonucu beklemesi bir banamı garip geliyor yahu?
Ortada 3 tane ev 4 aile var ise, kalan bir aile evi bana verdikten sonra napacak sokaktamı kalacak, huzur evinemi gidecek mukayesini yapmak nekadar zor olabilir?

Bakin, Mugeye çıkıyor sizin gibiler kendii verdi falan diyorlar dolandirdiklarina, muge de diyor ki iyi o zaman kim ne verse alin yani, hic mi merhametiniz, o'yunuz, buyunuz yok diyor")

Siz de durum farkli tabi, babaciginiz vermis sag olsun ama yine de Ozellikle kendi babaniz icin, kendi verdi vs cumlelerle konusmaniz hos değil.

O veriyorsa siz de aliyorsunuz, aslinda mecbur degil ama iste yuzyildir beyinlerine islenmis bir evlat yaptıysa düğünü de yapacak ev de verecek diye.
Sonra da kendi verdi deniyor, sıfır merhamet ile.
Yazdığınız gerçekten alakasız ve şahsi olarak beni tanımadan böyle suçlamalar yapmanız hoş değil. Babamdan bir kez bile ev isteğim olmadı. Aksine ev sayısını artıracağı dönem tüm aile karşı çıktık yapma inşaat işlerine tekrar girme dedik. Bizi dinlemedi tekrar yaptırdı ev sayımız katlanmış oldu. Kendisi veriyor kendi verdi denmesinde ne gibi bir sakınca var? Sanki mala çökmüş gibi davranılmasından rahatsızım ben. Elimden tuttu notere götürdü attırdı imzayı. Annemi yeni kaybetmiştim hiçbir şey umrumda bile değildi yüzüm gülmedi. O evler benim üstüme ama bir kez olsun babama kirasını ben alayım talebinde bulunmadım. Bulunmam da. Aileler evlatlarına mal mülk verince evlatları neden linçliyorsunuz ki? Merhametle bunun alakası nedir? Babamdan Allah razı olsun ev verdi bana. Allah başımdan da eksik etmesin. Başka ne yapmamı istiyorsunuz mesela? Ben illa vermeli gibi bir şey de düşünmüyorum ayrıca.

Yazdığınız gerçekten alakasız ve şahsi olarak beni tanımadan böyle suçlamalar yapmanız hoş değil. Babamdan bir kez bile ev isteğim olmadı. Aksine ev sayısını artıracağı dönem tüm aile karşı çıktık yapma inşaat işlerine tekrar girme dedik. Bizi dinlemedi tekrar yaptırdı ev sayımız katlanmış oldu. Kendisi veriyor kendi verdi denmesinde ne gibi bir sakınca var? Sanki mala çökmüş gibi davranılmasından rahatsızım ben. Elimden tuttu notere götürdü attırdı imzayı. Annemi yeni kaybetmiştim hiçbir şey umrumda bile değildi yüzüm gülmedi. O evler benim üstüme ama bir kez olsun babama kirasını ben alayım talebinde bulunmadım. Bulunmam da. Aileler evlatlarına mal mülk verince evlatları neden linçliyorsunuz ki? Merhametle bunun alakası nedir? Babamdan Allah razı olsun ev verdi bana. Allah başımdan da eksik etmesin. Başka ne yapmamı istiyorsunuz mesela? Ben illa vermeli gibi bir şey de düşünmüyorum ayrıca.
Sizi suclamadim, kendisi vermiş lafınız icin o kucuk ornegi verdim.
Anneciginize Allah rahmet eylesin.

Merhaba 5 senelik evliyim 2 sene önce kayınvalidem köye yerleşti bende kiradan onun evine yerleştim. Eşime pay olarak orası düştüğü için tekrar ev almadılar. Ama şuan benim evime geldiğinde kafasına göre insan çağırıp sürekli kendi düzenini anlatıyor. Diğer oğluna da ev aldı. Bu evin artık benim olduğunu daha açık nasıl belli edebilirim çok bunaldim
Hanımefendi ev sizin değil ki nasıl benim evim diyebiliyorsunuz? Siz mi çalışıp kazandınız. Madem çok rahatsız oluyorsunuz tekrar kiraya dönün. Kaç yaşına gelmiş insanlar çalışıp bir şekilde yapmışlar ve sizde rahat rahat benim diyorsunuz. Diğerlerine varmış vermiş oda onların bileceği şey. Kadının kendi evi yani acı ama gerçek olan bu. Yürekten inanarak mı söylüyorsunuz bu ev benim diye?

Kendisi verdi lafını kullanmamın sebebi mala çökmek gibi çirkin tabirlerin kullanılması
Amin
Siz hadi evlatsiniz, konu sahibinin esi konussa neyse diyeceğim, esiniz babanizin size verdiği ev hakkinda boyle dese ne dusunursunuz?

Kendi acinizdan bakmayin olaya, kendi hayatinizdan pay bicip yukselmeyin, sizinki ayni sey değil

Kadınlar yıllardır aynı hatayı yapıp farklı sonucu beklemesi bir banamı garip geliyor yahu?
Ortada 3 tane ev 4 aile var ise, kalan bir aile evi bana verdikten sonra napacak sokaktamı kalacak, huzur evinemi gidecek mukayesini yapmak nekadar zor olabilir?
O nikahı kıyıp o eve girene kadar gözleri hiçbirsey gormuyorsa demek... Kocayı buldum oh bedava evi de var, iki de bilezik taktı diyip mutlu mutlu kiyiyorlar nikahı, kervan yolda duzulur misali, eve girdikten sonra da nasıl olsa ayaklarını keserim diye düşünüyorlar ama işte bazı KV Ler de o bileziklerin o evlerin karşılığını bekliyor dogal olarak...Sonra gelsin mağdur gelin tiyatroları

Siz hadi evlatsiniz, konu sahibinin esi konussa neyse diyeceğim, esiniz babanizin size verdiği ev hakkinda boyle dese ne dusunursunuz?

Kendi acinizdan bakmayin olaya, kendi hayatinizdan pay bicip yukselmeyin, sizinki ayni sey değil
Ben babamın evinde oturmuyorum, oturmayı da düşünmüyorum. Hal böyle olunca dediğiniz senaryo gözümde pek canlanamıyor. Eğer verdiyse kendi kafasına göre misafir çağırmasın diye düşünürdüm sanırım ve kendi evime çıkmak isterdim. Konu sahibine de bunu önerdim. Ben çekemem böyle bir şeyi.

Arkasında ailesi ve parası olan kadını kimse ezemez.
Katılıyorum, ailesi başında baki kalmasa bile parası malı mülkü olan kadına laf ederken milyon kere düşünür erkek, biz de bu sebeplerle kıza dünyalığını yaptık, tüm kız evlatları akıllarını kullanırlar inşallah ve erkek için malı mülkü satmazlar, mal varlıklarını maaş kartlarını eşin eline vermezler, neler okuyoruz hayretler içinde kalıyorum o yüzden endişe ediyorum yalan yok.

Herkes evini kendi emeğiyle almış ya koskoca Türkiye'de hiç kimse eş ailesinin aldığı, verdiği evde yaşamamış halende yaşayanlar yok demek ki maşallah helal olsun.
Yok ikisi de var burda. İki taraf da yorumlardan gayet belli oluyor. Hayatında hiç kendi evini satın almamıs olanlar "bı ev canım verdiği, ne olacak ki, ne hakkı var bizi rahatsız etmeye " derken, kendi emeğiyle geçinenler KV nin halini de anlıyorlar...Çunku inanmazsiniz belki ama başini sokacak bir ev almak çok çok zor bu ülkede....

ya hadi hem geleneksel hem modern olmayalım tamam.
konu sahibi o evde oturacaksa kvnin gelmesini misafirini hizmetini kabul edecek tamam.
ama konu sahibi evi istemiyorum diyip kiraya çıkacaksa yarın bir gün kv kp rahatsızlanırsa ilgisi alakası olmayacak ona da tamam der mi acaba kv? madem 3 tane evi var ileride huzurevine gitsin bassın parayı gül gibi bakılsın.
ben anlamıyorum cidden, insanın annesinin babasının bir şey vermesi alması neden bu kadar kötü karşılanıyor? ev tapuda onun olsa da siz oturun dediyse konu kapanmıştır. söz vermeseydi o zaman? şimdi annenin iyi niyeti sorgulanmaz mı hiç?
zorla ver diyen de olmamış. diğer çocuklarına ev vermiş konu sahibine de biz köye gidicez burayı siz kullanın demiş. onlar da muhtemelen ev alma işini geniş vadeye yayarız birikim yaparız dedi erteledi. nasıl ki diğer çocuklarına gidip kalmıyorsa konu sahibine de gidemez ki. zırt pırt geleceksen ne veriyosun ki evi neden uğraştırıyorsun insanları?

Hayatında hiç kendi evini satın almamıs olanlar "bı ev canım verdiği, ne olacak ki, ne hakkı var bizi rahatsız etmeye " derken, kendi emeğiyle geçinenler KV nin halini de anlıyorlar..
Tam tersi olması gerekmiyor mu, ters mi yazdın bunu

Eşim on bir ay işsiz kaldı bakın dile kolay on bir ay karar bizimdi biraz birikmisle yaşadık . Birkaç yardımi oldu ailelerin onları bile istemedim de yine de verdiler o da çok değil . Yahu kadinin önce oturduğu eve geçerseniz o da köye geçerse ne bekliyordunuz. Aman burası benim malım değil diyecek miydi? Ee hem kira vermeyeyim hem eve geçeyim . Gonluyle vermiş ama zaten kadın hanedanlık kurup yaşamak için veriyor sizde bal gibi biliyordunuz. Ne bekliyordunuz ben anlamadım ? Şu saatten sonra bunun tek çözümü ev değiştirmek
Ama papatya şöyle bir durum var. Üç evi üç çocuğu arasında bölüştürüyor. Miras gibi yani.
İnsanların düzenini bozup gelin evinize diyor.
“Evine” gittiğini zanneden insanlara bu kez bu ev benim diyor. Bu hiç hoş değil.
Ayrıca ben şuna da bakıyorum, konu sahibi kiraya gitsin tamam, e diğer kardeşlerin evi var ama.
Bu evlatlar arasında ayrımcılık oluyor. İki kardeş mirastan hak alıp otururken üçüncü kardeş neden kiraya gitsin? Bu öyle bir ebeveynin paşa gönlüm istedi öyle yaptım diyebileceği bir şey değil.
Böyle paşa gönlüm istedi diyenler üç çocuk yapmasın o zaman. Tek çocuk yapıp tüm imkanlarını ona kullansınlar.
Evlatlar arasında ayrım hoş değil kaldı ki kardeşlerin bile arasını açıyor ebeveynlerin bu yanlış tutumları.

ben anlamıyorum cidden, insanın annesinin babasının bir şey vermesi alması neden bu kadar kötü karşılanıyor?
Aaa ev vermişler daha ne istiyorsun sus otur denip verilen eve kötü bakılma diye bir şey söz konusu değil, çoğunlukla ev veren hep başa kakar, ben verdim benim evim muhabbeti edip durur, kenara çekilmez her şeye karışır, biz buna yorum yapıyoruz.

Katılıyorum, ailesi başında baki kalmasa bile parası malı mülkü olan kadına laf ederken milyon kere düşünür erkek, biz de bu sebeplerle kıza dünyalığını yaptık, tüm kız evlatları akıllarını kullanırlar inşallah ve erkek için malı mülkü satmazlar, mal varlıklarını maaş kartlarını eşin eline vermezler, neler okuyoruz hayretler içinde kalıyorum o yüzden endişe ediyorum yalan yok.
Ay aman allah korusun mune cim, ama biz de tapuyu eline verip salmadik ya, niye okutuyoruz en iyi okullarda cayır cayır, vizyon sahibi olsunlar diye , niye her sene yurtdışına şuraya buraya yolluyoruz, Ortadoğu kafasından uzak buyusunler, bizim dustugumuz tuzaklara dusmesinler diye...Ha yine de atıyorum kumara düşer veya ne bileyim nargilecinin birine aşık olur, maaşini evini kaptirirsa da canı sagolsun. Yine ben arkasındayım evellallah...

Herkes evini kendi emeğiyle almış ya koskoca Türkiye'de hiç kimse eş ailesinin aldığı, verdiği evde yaşamamış halende yaşayanlar yok demek ki maşallah helal olsun.
Onlar ama şöyle ama böyle diyerek kendilerini aklıyorlar genel olarak😂 bizim bahanemiz var deyip grubun dışındaymış gibi takılıyorlar

Aaa ev vermişler daha ne istiyorsun sus otur denip verilen eve kötü bakılma diye bir şey söz konusu değil, çoğunlukla ev veren hep başa kakar, ben verdim benim evim muhabbeti edip durur, kenara çekilmez her şeye karışır, biz buna yorum yapıyoruz.
yok ben ne demek istendiğini anlıyorum, birine bel bağlayıp iş yapmak iyi değildir ama insan ailesine de güvenmeyecekse... bir üye yorum yapmıştı babaannem de ev verdi ama utana sıkıla gelirdi diye. konu sahibi nereden bilsin, kardeşlerde böyle bir problem yok anladığım kadarıyla. verecekse lafını etmemeliydi :(

Anne babanin cocuguna ev almasi, yapmasi kotu karsilanmiyor ama her anne baba malını verip gerisine karismayayim demiyor.
Vermiş artik vermeseymis benim oldu banane banane demenizin bir anlami yok.
Kaynananin evine girerseniz kaynanin görgüsüne ve insafina kalirsiniz. Nasil cikarsa bahtiniza sonra ugrasirsiniz kim kazanacak diye.

Ay aman allah korusun mune cim, ama biz de tapuyu eline verip salmadik ya, niye okutuyoruz en iyi okullarda cayır cayır, vizyon sahibi olsunlar diye , niye her sene yurtdışına şuraya buraya yolluyoruz, Ortadoğu kafasından uzak buyusunler, bizim dustugumuz tuzaklara dusmesinler diye...Ha yine de atıyorum kumara düşer veya ne bileyim nargilecinin birine aşık olur, maaşini evini kaptirirsa da canı sagolsun. Yine ben arkasındayım evellallah...
Aman Allah korusun🙏 öyle tabii arkasında olunacak elbette ama yani akıllarını da kullansınlar bir zahmet, senin kız kaç yaşında bilmiyorum ama benimki 29 oldu bu yaşta da aklını kullanmazsa tüh bana derim çünkü ben onun yaşındayken 6 yaşında çocuğu olup iradesiyle aklıyla her şeyi yönetebilecek kapasitedeydim, benim gibi ananın evladı vur kafasına al lokmasını olmasın bir zahmet, gerçi çenesi bana çekmiş nişanlısını fır döndürüyor ama umarım evlenince de devam ettirir bunu 😂

Son düzenleme:
Back