Ablacım o zaman kadın atak olacak eşi gibi pasif kalmayacak, hayır ben kimsenin evinde oturmam diyecek yoksa böyle sorunlar çıkıyor, altlı üstlü oturma veya ev verdi meselelerinde çoğunlukla hep bu sorunlar yaşanıyor.
Eşinizin düşüncesi yanlış, aileler kendi üzerlerine tapulu evleri ağızdan size veriyorum bu ev sizin diyor ama kanunen bunun hiçbir hükmü yok, o evlerin hepsi kayınvalide kayınpederinizin, o evi size veriyorum lafı bak bak ben size ev verdim demek için, aslında olan şey size ev vermiyorlar kendilerinin olan evlerde oturma izni veriyorlar, bu ne demek bugün kafaları atsa evlerin hepsini satıyoruz çıkın deseler çıkmak zorundasınız hiçbir hak iddia edemezsiniz demek, bu sadece sizin için geçerli değil tüm kardeşler için ve kayınvalide evinde oturan herkes için geçerli, o yüzden ben hep çiftlerin kendilerini kaşıyacak tırnağı varsa başlarını kaşımaları, başkasının malına eyvallah etmemeleri taraftarıyım.
Bence bundan sonra eşinizi de bu yönde şekillendirin, şu sn evden çıkamıyorsanız bile ki bence çıkın kafanız rahat etsin ama diyelim çıkamıyorsunuz ne yapıp edin kendinize ev alın zira yarın öbür gün Allah gecinden versin kayınvalide kayınpeder vefat edince köydeki ev dahil tüm evler için kardeşler birbirini yer demedi demeyin, biri diyecek ki benim oturduğum ev küçük ben falanca yerdeki evi istiyorum, biri diyecek ki benim oturduğum ev diğer evlerden daha ucuz, biri muhiti kötü diyecek, herkes birbirinin oturduğu eve göz dikecek, bunlar olmayan şeyler değil.