Kayınvalide ev problemi

Niye diyemiyorsun? Herkese ev verilmiş eşitlik sözkonusu. Kimseye değil bana ev verilseydi ben de diyemezdim. Ama şu durumda ev benimse misafir ağırlamak istemiyorum, değilse o zaman çıkalım burdan derim.
Zaten mesele çıkmamalarında soran rest çekip çıksa burada kimse “kv evi o” diyemezdi

O resti çekmek boşanmayı da göze almak. Ben bir ev için bunu yapamazdım. Konu sahibi boşanmayı göze alıyorsa rest çekebilir. Herkes aynı tepkiyi vermez ama.

İlişkilerde kaybetmekten daha fazla korkan, daha fazla seven insan olmamişimdir bu yuzden.
Rest cekebilen kazanir gercekten. Ben de bunu tavsiye ediyorum.
Bir ayagi disarda olabilen insan her zaman kiymetlidir.

Keske boyle seylere gerek kalmasa o ayri. Ama hayat uzun olabiliyor bir seyler.

Geçici süre olduğunu nerden çıkardınız böyle bir ayrıntı yok aksine tamamen onlara veriyor olarak konuşmuş kayınvalide.

Yav, ev tapusu kadının üstüne, kadın ölse tapu 3e bölünür üç kardeşin hakkı olur. Tek çocuğun üzerine geçmez tapu. O ev bu konuyu açan kişinin kocasına geçmeyecek.

Benim babam da abilerime çıktığı evlerden verdi. Ama annem bir gün gidip de ay bu benim evimdi vs demedi. Öyle ha deyince kiraya çıkmak ev taşıma kolay mı ki öyle yazmışlar ? Kayınvalideniz o evi size verdiyse artık karışmayacak

Evet bende ilişki de kaybetmekten korkan taraf olmak istemiyorum artık rest cekebilmek istiyorum sınırlar bilinsin istiyorum keşke gerek kalmasa ama öyle çözümsüz kaldım buraya yazdım

Teşekkür ederim

Ben yapamam zannediyordum vallahi en son “elin oğluna meyve tabağı yapıp ütüsünü bulaşığını yapıp kv eziyeti çekeceğime babama tabak yaparım akşam oturur yeriz” dedim çektim resti şimdi kıymetli ben oldum
Aslında çok yazık saygı sevgide kusur etmeyince tepene çıkanlar sınır koyunca kedi gibi oluyorlar yazık

Ben de en son bir aile bireyine ben yeri geliyor kendi aileme tahammül edemiyorum kendime edemiyorum sen benim ailemden değerli misin yeter artık dedim çünkü gerçekten insan artık dayanamıyor bu citaya geldim bende gelmem sanıyordum

Müne abla bu lafı dinleyecek insanın tek sebebi maddi durumun olmamasıdır bence yada oğlanın ana kuzusu olması yoksa kabul edilir bir konu değil
Ablacım o zaman kadın atak olacak eşi gibi pasif kalmayacak, hayır ben kimsenin evinde oturmam diyecek yoksa böyle sorunlar çıkıyor, altlı üstlü oturma veya ev verdi meselelerinde çoğunlukla hep bu sorunlar yaşanıyor.
Evet malesef geçti o an yaşananlar durumlar işte bizi bu noktaya getirdi ailesi haksızlık yaptığı için o da bir daha bize vermezler diye düşündü galiba
Eşinizin düşüncesi yanlış, aileler kendi üzerlerine tapulu evleri ağızdan size veriyorum bu ev sizin diyor ama kanunen bunun hiçbir hükmü yok, o evlerin hepsi kayınvalide kayınpederinizin, o evi size veriyorum lafı bak bak ben size ev verdim demek için, aslında olan şey size ev vermiyorlar kendilerinin olan evlerde oturma izni veriyorlar, bu ne demek bugün kafaları atsa evlerin hepsini satıyoruz çıkın deseler çıkmak zorundasınız hiçbir hak iddia edemezsiniz demek, bu sadece sizin için geçerli değil tüm kardeşler için ve kayınvalide evinde oturan herkes için geçerli, o yüzden ben hep çiftlerin kendilerini kaşıyacak tırnağı varsa başlarını kaşımaları, başkasının malına eyvallah etmemeleri taraftarıyım.

Bence bundan sonra eşinizi de bu yönde şekillendirin, şu an evden çıkamıyorsanız bile ki bence çıkın kafanız rahat etsin ama diyelim çıkamıyorsunuz ne yapıp edin kendinize ev alın zira yarın öbür gün Allah gecinden versin kayınvalide kayınpeder vefat edince köydeki ev dahil tüm evler için kardeşler birbirini yer demedi demeyin, biri diyecek ki benim oturduğum ev küçük ben falanca yerdeki evi istiyorum, biri diyecek ki benim oturduğum ev diğer evlerden daha ucuz, biri muhiti kötü diyecek, herkes birbirinin oturduğu eve göz dikecek, bunlar olmayan şeyler değil.

Yav, ev tapusu kadının üstüne, kadın ölse tapu 3e bölünür üç kardeşin hakkı olur. Tek çocuğun üzerine geçmez tapu. O ev bu konuyu açan kişinin kocasına geçmeyecek.
Yoo geçer. Üç kardeşler ve üç ev var. Üç kardeş ve tek ev yok

Tapusunu isteyen yok ki ondan bir gün tapu lafını bile açmadım geldik düzenimizi kurduk oturduk kendi dedi ben kimseye tapu bura senin bura senin bura senin evin herkes evinde otursun dedi geçici bir durum yok
Tapu yoksa geçici yani üzgünüm, insafa kalmışsınız tamamen. Bu kadar iki dudağın arasına girilmez ki bi ev için. Mecbur misafir alacaksınız, mecbur bakacaksınız kayın aileye. Yoksa evi diğer iki oğluna bölüştürüverir size inat, o kocanız onu göze alamaz. Sizi bırakır o evi bırakmaz.

Bugün derdini ne sahiplendim be ne stres oldum ne kadar geçmişe gidip geldim

Icinde benim esyalarim varsa benim evimdir
Kvnin esyalari varsa benim s

Evet çok haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…