Kayınvalide ev problemi

Tapular bölünmeden miras düşmeden ev kimsenin olmaz. Ev veriliyorsa bunun karşılığının olacağını herkes bilir. Karşılık verilmiyorsa kendine ait eve çıkacak.
Karşılık dediğiniz mesela ne
Geliyor gezdiriyoruz saygı duyuyoruz dertlerini dinliyoruz hediye alıyoruz gözünün içine bakıyoruz elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor bende aynı eltimlerim de aynı karşılığında sadece biraz aile birliğine saygı beklemek çok mu zor siz bu hayatta sanırım çok haksızlığa ugradiniz ya da çevreniz hep köle kadınlarla dolu bizimde köle olmamızı istiyorsunuz ben kendi aileme anneme nasılsam öyle davranıyorum ama karşılığında bir anne anlayışı yok herşey para mal mülk değil istesin kira da verir oğulları ona bir dediklerini iki etmiyorlar annelerinin

Tapular bölünmeden miras düşmeden ev kimsenin olmaz. Ev veriliyorsa bunun karşılığının olacağını herkes bilir. Karşılık verilmiyorsa kendine ait eve çıkacak.
Resmiyette olmasa bile aralarinda ev paylasilmaz
Burada kv ogluna ev veriyor kendinde de anahtar var diye bi ton laf ediliyor kvye
Orada oturun dedikten sonra ev oglunundur
Burasi benim yazligim, arada gelir kalirim demediyse tabi

Çünkü sizin eviniz var paranızı harcamayın dedi eşimde almadı zaten ev var alırsam artık orayı bana vermezler dedi bende almak istedim sonra eşim de niyetlendi gene karıştılar kaldı öyle araba aldık sonra onu da binbir surat ile kendi paramizla

Burada kv ogluna ev veriyor kendinde de anahtar var diye bi ton laf ediliyor kvye
Onlara gore biz her gün tatil yaptığımız için o da tatile geliyor

Müne abla bu lafı dinleyecek insanın tek sebebi maddi durumun olmamasıdır bence yada oğlanın ana kuzusu olması yoksa kabul edilir bir konu değil

Hayır bekarım hatta iki kız kardeşiz. Öyle gelin gibi durumlarımız yok ailede. Ama çok şükür bir aklım var, yetişkin insanların nasıl davranması gerektiğini düşünüyprum. Umarım sizlerde düşünürsünüz.

Durumları yoksa evlenmeyecek bu çok açık.

O yüzden terbiyesize minnet edilmez. Ağzına bakılıp iş yapılmaz, ayak bağlanmaz. Çünkü sonu gelmez. O verdiği bir evin karşılığı hayatınızın kumandası olur. Ayağınız bağlandıktan sonra istemezseniz vermeyin, zorla alınır. Hayatınız kayar, hastalık sahibi olursunuz.

Ya cahil misin, üç erkek kardeş var ortada ev istesede tek kardeşe kalmıyor. Bu nasıl bi akıl tutulması ve mala çökmeye bahane anlamıyorum. Kaynana evi veriyorsa hizmet vs bekler, gelin ve oğlu bunu karşılamıyorsa evden çıkacaklar. Bu kadar açık.

Boşuna dememişler bekara eş boşamak kolay diye evlenince eş faktörü oluyor malesef tek başına karar veremiyorsun senin ve onun ailesi işin işine giriyor geniş çaplı düşünüyorsun. Çok şükür benim de bir aklım var insanlara nasıl davranmam gerektiğini biliyorum.

Kardeşim neyi anlamıyorsun sen konu büyüğe hizmet vs değil konu büyüğün büyüklüğünü bilmemesi verdiği çikolatayı bir be ısırım bir sen ısır yapması

Üç erkek üç ayrı ev hepsi anasından babasından ayriyeten İzmir de köyde kendi oturdukları evler sen neyini anlamıyorsun bacım

Bekar biri olarak yorum yapmanız ile evlilik içerisinde olarak yorum yapmanız çok farklı olurdu
Öyle bekar birinin eline telefonu alıp okunmasıyla olmuyor bu işler
Kv hizmet bekliyor benimkisi de bekliyor bir çay koyarız ikram ederiz
Kv kızın evine misafir çağırıyor anlayabiliyor musunuz?

Eşiniz yanlış düşünmüş, orayı bana vermezler ne demek? Allah ömür versin ama zaten anne baba ölünce evler 3 kardeşin, şu an 3 kardeş de tapuları anne baba üzerine olan evlerde oturuyor, yani aslında anne babanın bir tepesinin tasının atmasına bakıyor her şey, bunu size onların evinde oturuyorsunuz her şeye eyvallah demek zorundasınız manasında yazmıyorum, ebeveynlerin kendilerine ait evlerde hüküm sürme, ben aldım ben yaptım deme gibi huyları var, bu yüzden en güzeli kimseye ait evde oturmamak, ev almayın araba almayın gibi kendilerini ilgilendirmeyen konulara karıştıklarında bunlar bizim meselelerimiz biz ne karar verirsek o olur diyebilmeli çiftler.

Evet malesef geçti o an yaşananlar durumlar işte bizi bu noktaya getirdi ailesi haksızlık yaptığı için o da bir daha bize vermezler diye düşündü galiba

Kayınvalide kızın evine değil, geçici süreliğine onları oturttuğu kendisine ait eve misafir çağrıyor.

Ben kocama annen bize verdiği eve gelmesin diyemem mesela ya da kayınvalideyle kavga edip onun verdiği evde oturamam.
Niye diyemiyorsun? Herkese ev verilmiş eşitlik sözkonusu. Kimseye değil bana ev verilseydi ben de diyemezdim. Ama şu durumda ev benimse misafir ağırlamak istemiyorum, değilse o zaman çıkalım burdan derim.

Evet malesef geçti o an yaşananlar durumlar işte bizi bu noktaya getirdi ailesi haksızlık yaptığı için o da bir daha bize vermezler diye düşündü galiba
Eşin toparlasın kendisini benden bu kadar yoruldum temizliğim kaldı ortak yaram olduğu için ilk kez bir sayfada bu kadar duruyorum ne kötü günlerdi Allahım
Kayınvalide kızın evine değil, geçici süreliğine onları oturttuğu kendisine ait eve misafir çağrıyor.

Tamam ablacım sen haklısın

Yani diyonuz ki benim koca hazır malı benim kara kaşıma bırakıp gitmez, e doğru, ben de onu diyecektim zaten. O ev belli ki tapu teslim olmamış, zaten böyle aileler üstüne mal vermez kimsenin yaşarken. Verirse gebe bırakamaz çünkü, verirse siz yılın 6 ayı bakmazsınız onlara, misafirini ağırlamazsınız. Anladınız mı şimdi? Bedava değil hiçbir şey. Hani Emrah filminde diyordu ya adam kıza paran yoksa gençliğin var diye, paranız yoksa hizmetiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…