- 21 Ocak 2019
- 2.099
- 2.692
- 83
- 33
Tabi saf değil uyanık yapıp yapıp ben kötü bir şey yapmadım tavırlarında yanılmıyorsam vallahi benimki de aynı ama sen karşısında saf cahil boşver diye durursan sana her şeyi söyler dik dur haddini ve yerini bilsin Bi daha da sakın gidip geldiğin yerleri söyleme alıştırma öyle yaYani şu çok ilginç. Kayınvalidemin ve çevresindekilerin savunması. Bu kadın köylü kadın cahil kadın ne konuştuğu nasıl konuşması gerektiği bilmez minvalinde.. Kendisi de yaptığı söylediği şeyleri kötülük etmek için söylemediği dile getiriyor. Ama aynı kadın eltilerinin gelinlerinin arabayla nereye gittiğinin ne kadar mazot yaktığının çocuklarına ne kadar harcama yapıldığının hesabını ve hasetliğini yapıyor. Öyleyse düşünülen kadar saf bir kadın değil. Yanılıyor muyum?
Canım, cahilde akıl eksik değildir, onlar oldukça kurnazdırYani şu çok ilginç. Kayınvalidemin ve çevresindekilerin savunması. Bu kadın köylü kadın cahil kadın ne konuştuğu nasıl konuşması gerektiği bilmez minvalinde.. Kendisi de yaptığı söylediği şeyleri kötülük etmek için söylemediği dile getiriyor. Ama aynı kadın eltilerinin gelinlerinin arabayla nereye gittiğinin ne kadar mazot yaktığının çocuklarına ne kadar harcama yapıldığının hesabını ve hasetliğini yapıyor. Öyleyse düşünülen kadar saf bir kadın değil. Yanılıyor muyum?
Tüm kbalideler de aynı yalanı mi soyler ya . Çok stratejik . Bazıları evde bulamayinca endişeleniyorum diyo bı akrabaminki de haber versin diye oğlunu arayıp oğlum komşular geldiler ben karını aradım ama disardaymis ben de bilmiyodum komşular gelinin nerdendiue sorunca bilmiyorum ki dedim bana garip garip baktılar diyo . Sanki seylik yapmaya gitmiş gibi .Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Ama kendisi merak ettiğini, evde bulamayınca endişelendiğini söylemişti. O zamanlar onun saflığına inanıyordum. Bende merak etmesin diye söylüyordum.
Evet ve en tehlikelileri de onlardır . Ben iyiyim kalbimde kötülük olmaz bir şey dediysem patavatsizligimdsn demisimdir derler ama alttan alttan yürütürler iliskileriCanım, cahilde akıl eksik değildir, onlar oldukça kurnazdır
Tıpkı eşimin ailesiEvet ve en tehlikelileri de onlardır . Ben iyiyim kalbimde kötülük olmaz bir şey dediysem patavatsizligimdsn demisimdir derler ama alttan alttan yürütürler iliskileri
benim kayınvalidem eltimin kapısına kadar -haber vermeden- gider ,kapıya alacaklı gibi dayanır ,kapı açılmazsa da oğlunu arar ..."şurada isim vardı ,sizde bir soluklanayim dedim ,karın evde yokmu yoksa kapıyı mi açmıyor ..ay çok bacaklarım da ağrıyor " tarzında cümleler kurardi...bazen de yalandan yaptığı birşeyi tabağa koyar denetlemeye giderdi...Tüm kbalideler de aynı yalanı mi soyler ya . Çok stratejik . Bazıları evde bulamayinca endişeleniyorum diyo bı akrabaminki de haber versin diye oğlunu arayıp oğlum komşular geldiler ben karını aradım ama disardaymis ben de bilmiyodum komşular gelinin nerdendiue sorunca bilmiyorum ki dedim bana garip garip baktılar diyo . Sanki seylik yapmaya gitmiş gibi .
Hepsinin mantık aynı isliyo . Benim kvalidemin çocuğu da eltime gidiyo duymazsa kapıyı acmazsa çocuğa hemen arıyor nerdesin napiyosun kapıya gelmiş çocuk acmamissin diye. Bı misafir gelse elin yağlı olsa anahtarı alıp kendi iniyo kendi evinde olmayan lazım olan bir malzemeyi almak için . Belki ev müsait değil dağınık camasirligim ortada . En guzeli uzak olmak kafa rahat. Bana da nasip olur inşallah en tez vakitte.benim kayınvalidem eltimin kapısına kadar -haber vermeden- gider ,kapıya alacaklı gibi dayanır ,kapı açılmazsa da oğlunu arar ..."şurada isim vardı ,sizde bir soluklanayim dedim ,karın evde yokmu yoksa kapıyı mi açmıyor ..ay çok bacaklarım da ağrıyor " tarzında cümleler kurardi...bazen de yalandan yaptığı birşeyi tabağa koyar denetlemeye giderdi...
Çocuk düşünmek hayatının hatası olur boşansan bile sürekli o aile ile bağın olur yaşın çok genç 3 5 sene bekle en azından çocuk içinİyi bir adam eşim aslında. Benimde hatalarım var elbet.. Ama evlendiğim zaman ailemden ayrılmanın psikolojisiyle direkt adapte olamadım onu ailesine onlarda böyle türlü türlü laflar söylediler sağolsunlar. İçlerine girmiyormuşumda vs. O psikolojiylr beni anlamalarını çok isterdim.
Kesinlikle ilk başta bu tavrı koymazsa daha çok sindirecekler kimse kimsenin egoist,deli,saygısız annesini idare etmek zorunda değil bayanların öle annesi olsa erkekler kaç gün idare edecek acaba.Ben görüşmeyi kestim mesela. Eşime de direkt olarak boşanacağımı söyledim eğer ki kaldıramazsa anasıyla görüşmeyeceğimi ve bu kararımın net ve kesin olduğunu söyledim. Ve yapacaktım da. Eş annesi bana bu arkadaşın ki gibi hemen hemen aynı şeyler, belki daha kötülerini yaşadım, tek fark asla susmadım, sonunda kurtuldum o hastalıklı kadından psikolojim düzeldi. Dik duracaksın konu sahibi başka yolu yok bu işin yakacaksın gemileri hemde ne yakmak. Sanırım ben senin yerinde olsam o evi yakardım. Demek biz para veriyoruz bizim evimizde oturuyorsun sana hükmederiz bize itaat et diyorlar. Kocanı getir bana ben onun hakkından gelirim. Sündük. Sana hayatı zehir etmeye hakları yok sen hayatının baharında, hemen şimdi taşınmayacaksanız ve eş ailesiyle görüşmeyeceğini kabul etmeyecekse davanı aç alabildiğini al
Emri ferman yüce padişahımızındır“ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin”
Bunun aynısı hatta daha fazlasını nerdeyse yaşadım diyebilirim taşınmadan asla kurtulamazsin ne yap et taşın. Kirayi odeyemezsiniz dediler2 mi 3 tane yüzük mü ne bozdurdum çok şükür taşındık ve şükürler olsun YÜCE RABBİM ALLAH C.C mutlu etti inşallah daha çok eder. Mesafe ne uzak ne yakın aramızda 6 sokak var çok şükür gayet mutluyuz tekrar söylüyorum ne yap et ordan taşınMerhabalar öncelikle,
23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?