- 3 Şubat 2018
- 25.740
- 110.737
- 598
Bunlar sindirme operasyonu. Hep ne yaparsanız yapın sizi bu şekilde sindirip iyice sessiz, kafasına vur ekmeği haline getirene kadar bezdirmek için yapılan taktikler. Bir nevi eğitme amaçlı. Siz bunları salladıkça da artırırlar. Eğer yüzsüz ve biraz ses çıkaran biri olsaydınız bunlar cesaret edemezdi. Eşim aslında iyi biri diye kendinizi kandırmayın. Annesinin memesinden ayrılmayan, evlenme ile sorumluluk alınacağını bilmeyen biri.İyi bir adam eşim aslında. Benimde hatalarım var elbet.. Ama evlendiğim zaman ailemden ayrılmanın psikolojisiyle direkt adapte olamadım onu ailesine onlarda böyle türlü türlü laflar söylediler sağolsunlar. İçlerine girmiyormuşumda vs. O psikolojiylr beni anlamalarını çok isterdim.
Merak ederse telefonla arasın. Her şeyinizi haber vermeyin. Nasıl başlarsanız öyle gider. Hem ne münasebet sadece yatmadan yatmaya evinize gidecekmişsiniz. İnsan biraz kendi evinde yalnız kalmak ister. Çok yapışkan, cahil ve anlayışsız insanlar belli ki. Çalışmıyorsunuz sanırım. Bence siz en iyisi şu salgın bitince bir işe girmeye bakın. Hem sosyalleşirsiniz, hem de KV’den uzaklaşırsınız.Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Ama kendisi merak ettiğini, evde bulamayınca endişelendiğini söylemişti. O zamanlar onun saflığına inanıyordum. Bende merak etmesin diye söylüyordum.
Merak ederse telefonla arasın. Her şeyinizi haber vermeyin. Nasıl başlarsanız öyle gider. Hem ne münasebet sadece yatmadan yatmaya evinize gidecekmişsiniz. İnsan biraz kendi evinde yalnız kalmak ister. Çok yapışkan, cahil ve anlayışsız insanlar belli ki. Çalışmıyorsunuz sanırım. Bence siz en iyisi şu salgın bitince bir işe girmeye bakın. Hem sosyalleşirsiniz, hem de KV’den uzaklaşırsınız.
Severek evlendimeşinle severek mi evlendiniz yoksa görücü usulü mü?
Hayat bir şekilde evliliğe kanalize etti. Haklısınız hataymış. Yaşamadan tecrübe edemezdim.ben 21 yaşındayım evlenmek nedir yavalla baba evinde kurt mu vardı? Böyle olursa elin kadını dışarı çıkmana tabi karışır genç evlenmenin sonuçları :) keşke evlenmek yerine kendinizi geliştirseydiniz
peki eşin bu duruma ne diyor canım?Severek evlendim
Bence eşinle bu sıkıntıları karşılıklı konuş ve çocuk yapma düzelmezse ayrılMerhabalar öncelikle,
23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
O da çıkmaz da artık. Ne ailesine gücü yetiyor, ne de bu olanlardan sonra bana sus diyebiliyor.peki eşin bu duruma ne diyor canım?
Eşinin yanında kayinvalidene iyi davran o yokken canını sıkan cümleler kurarsa cevabını sertçe ver. İyilikten maraz doğar.Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Ama kendisi merak ettiğini, evde bulamayınca endişelendiğini söylemişti. O zamanlar onun saflığına inanıyordum. Bende merak etmesin diye söylüyordum.
Aslında şikayey etmiyorum ama eve geldiğini beni yağlarken buluyor, ya yüzüm asık haliyle söylemek zorunda kalıyorum. Dışarıya fazla yansıtıyorum duygularımı.. Bu da benim toyluğum.Yukarıda bir arkadaşında yazdığı gibi ailesinin yaptığı her şeyi eşinize yansıtmayın. 10 yıllık evliyim ve bunu çok net söylüyorum. Ailesiyle biraz mesafeli durun, ama görüştüğünüzde de güler güzlü olun. Bir şey derlerse kafaya takmayın, he deyin geçin. Eşinize de ailesini şikayet etmeyin. Sonra siz kötü olursunuz, ailesini savunur.
Unutmayın ve bosanin.Eşim pasif bir adam. Evi uzağa taşırsak babası eşimi reddetmekle tehdit ettiği için gidemiyoruz. O kadar kötüyüm ki. Boşanmak tek çarem gibi ama aileme laf getirip boyunlarını bükmek istemiyorum. Unutamıyorum. Olanları aşamıyorum. Yapılanları bu derece unutamamak normal mi sizce ?
Birkaç ay önce kayınvalidemle yüzleştim. Ama çok kötü bir yüzleşmeydi. Senin lafların yüzünde dayak yedim mutlu olacağım diye evlendim burnumdan geldi diye ağlaya ağlaya Annem ve babamda vardı. Kendisi de kızı da biz söylemedik bunları dediler Kayınvalidem yemin etti üstüne... Kulaklarımla duymuştum. Kayınpederim kadın dediğin susar dedi. 30 yıl öncesinin kadını susar bugünün kadını susmaz dedim diye, evliliğim bu haldeyken çocuk istemiyorum diye terbiyesiz oldum. Sizin de kızınız var dedim. Kayınpederim benim kızım senin gibi olacaksa hiç evlenmesin dedi. Ben mi çok kötüyüm, uyumsuzum; yoksa makul şeyler istedim de bu insanlar mı anlayışsız bilmiyorum
sen ağladıkça onlar daha beterini yapacak, kafaya takma. her şey gelip geçiyor ölümlü dünyaAslında şikayey etmiyorum ama eve geldiğini beni yağlarken buluyor, ya yüzüm asık haliyle söylemek zorunda kalıyorum. Dışarıya fazla yansıtıyorum duygularımı.. Bu da benim toyluğum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?