Babam hep sessiz bir adamdır.. O ya benim boşanıp bu hayatta yalnız kalmamdan korkuyor Çünkü bunun gibi birşey söyledi ya da çevrenin baskısından çekiniyor. Boşanma demiyor, ama kapım açık mutsuzsan ben varım arkanda da demiyor ve belki de en çok incindiğim nokta bu. Annemse hemen yarın sabah gidip boşanın ben kızımı size sinir hastası edin diye vermedim. Hayatı bitecekse evliliği bitsinz kimse benim umrumda değil dedi.annenle baban birşey demedi mi ?
Aslında eşime yan yana oturmanın bize faydadan çok zarar getireceğini anlattım evlenmeden ve belirttim. Ama dediğim gibi bu kadarının yaşanabileceğini düşünmedim. Çok sorun yaratmamak adına, eşimin ailesine ben burda oturmayacağım diyemeyeceğini de bildiğimden kabul ettimSenin ailen hayatta mı onlar ne diyor bu duruma?madem aileler bu kadar işlerin içinde onlarda seni savunsun.
Ayrıca en başından niye kabul ettiniz yan yana dairelerde oturmayı iş güç sahibi eğitimli bir insansiniz belli ki.
Maddi durum elverişsiz olur(destek olurlar umuduyla oturulur),görücü usulü evlilik olur,kaçarak evlenenler falan oturur da siz niye bu şekilde yakın oturmayı kabul ettiniz
Aileniz niye kabul etti.
Babam varlıklı bir adam çok sükür. Ama ben zaten onlardan maddi bir beklenti içinde değilim. Üniversite mezunuyum gidip çalışıp hayatımı kazanabilirim. 4.5 yıldır beraberizSizin ailenizin maddi durumu nasıl ?
Kaç yıldır tanıyorsun eşini ?
Ya ne bileyim boşan diyemeyeceğim ama eşiniz gerçekten sizi seviyorsa bir kaybetme korkusuyla ailesine bir rest çekecektir,başlangıç olarak uzağa taşınmanız bile seni biraz olsun rahatlatacaktırAslında eşime yan yana oturmanın bize faydadan çok zarar getireceğini anlattım evlenmeden ve belirttim. Ama dediğim gibi bu kadarının yaşanabileceğini düşünmedim. Çok sorun yaratmamak adına, eşimin ailesine ben burda oturmayacağım diyemeyeceğini de bildiğimden kabul ettim
Babam hep sessiz bir adamdır.. O ya benim boşanıp bu hayatta yalnız kalmamdan korkuyor Çünkü bunun gibi birşey söyledi ya da çevrenin baskısından çekiniyor. Boşanma demiyor, ama kapım açık mutsuzsan ben varım arkanda da demiyor ve belki de en çok incindiğim nokta bu. Annemse hemen yarın sabah gidip boşanın ben kızımı size sinir hastası edin diye vermedim. Hayatı bitecekse evliliği bitsinz kimse benim umrumda değil dedi.
Benim ailem geldikten sonra bu konular konuşuldu artık çok fazla müdahale etmiyorlar. Ama yaşanılanları hazmedemiyorum. Sürekli beynimin içinde dönen çarklar var da birbirlerini öğütüyormuş gibi tükendiğimi hissediyorum. Çok mu abartıyorum bilmiyorum.Ya ne bileyim boşan diyemeyeceğim ama eşiniz gerçekten sizi seviyorsa bir kaybetme korkusuyla ailesine bir rest çekecektir,başlangıç olarak uzağa taşınmanız bile seni biraz olsun rahatlatacaktır
Abartmıyorsun psikolojik şiddetin dibini yaşatıyorlar çünküBenim ailem geldikten sonra bu konular konuşuldu artık çok fazla müdahale etmiyorlar. Ama yaşanılanları hazmedemiyorum. Sürekli beynimin içinde dönen çarklar var da birbirlerini öğütüyormuş gibi tükendiğimi hissediyorum. Çok mu abartıyorum bilmiyorum.
yorum yapmak dogru degil cunku bu hayat senin hayatin ama cocuk olayinda iki kat kanser olcan ona gore zaten boyle kaynanlar Allaha nasil hesqb verecrk anlqmiyorumMerhabalar öncelikle,
23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
Gereksiz olan şeyi çok abartıp asıl önemli noktayı gözden kaçırıyorsunuz. Gereksiz olan kayınvalide şunu dedi görümce bilmem ne yaptı kısmı bunları kafaya çok takıyorsunuz. Ama asıl önemli olan eşinle karşılıklı olarak birbirinize şiddet uyguluyorsunuz ve hala başkalarının ne dediğini düşünüyorsunuz. Bakın bu konuyu laf arasında söylediniz ve kimse bunun üzerinde durmadı ama şiddet var evliliğinizdeBenim ailem geldikten sonra bu konular konuşuldu artık çok fazla müdahale etmiyorlar. Ama yaşanılanları hazmedemiyorum. Sürekli beynimin içinde dönen çarklar var da birbirlerini öğütüyormuş gibi tükendiğimi hissediyorum. Çok mu abartıyorum bilmiyorum.
Bence çocuğunuz olmadan boşanın hayat çok güzel aramızda az bir yaş var gezip tozmak güzel baba lafı ağır değildir ama kaynana lafı ağırdırHayat bir şekilde evliliğe kanalize etti. Haklısınız hataymış. Yaşamadan tecrübe edemezdim.
Merhabalar öncelikle,
23 yaşımdayım. 1 yıl önce evlendim. Eve geldiğim gibi kayınvalidemin iğneleyici sözleriyle karşılandım. Kendileri varlıklı bir aile.. Sürekli oğullarının benimle evlenmesinin benim için şans, lütuf olduğunu, onunla evlenmek isteyenin çok olduğunu, sürekli zengin olduklarını dile getiren, üslubuyla ezen sonra da ben ne yaptım ki deyip işin içinden çıkan bir kadın. Yan yana evlerde oturuyoruz. Bir yere gidecektim kapısını çaldım söyleyeyim merak etmesin diye Verdiği cevap “ Sen artık gelinsin o kadar okul okumuşsun hiç mi aklın yok öyle her yere gidemezsin” oldu. Onların sürekli bizimle yesin içsin evlerine sadece uyumaya gitsinler tavrı yüzünden. Kayınvalidemin bana dokunan lafları yüzünden henüz 3. Aylık evliyken eşimle birbirimize girdik ve ben ona vurdum. O da bana vurdu tabi.. Sonra bunu birkaç defa daha yaşadım. 1 yıldır sinir krizleri içinde bir hayat sürüyorum. Size, tecrübeli olanlara danışmak istiyorum. Ben bütün gün istemsiz şekilde bütün bu yaşadıklarımı geçiriyorum. Aklımda dönüp duruyor bana söylenilenler, söylenilip söylemedim diye yalan söylemeler.. Bütün bunlar aklımda dönerkenne iyi bir eş olabiliyorum ne de anne olmayı düşünebiliyorum. Korkuyorum çünkü boşanma seviyesindeyim. Çocuk baskı var eşimin ailesi tarafından. Bu süreçleri atlatanlar ya da atlatamayıp boşananlar bana biraz akıl verir misiniz? Önümü göremiyorum. Hayatımı çok değersiz hissetmeye başladım. Bu His beni korkutuyor.
Görücü usulü bi evlilik mi?Eşim pasif bir adam. Evi uzağa taşırsak babası eşimi reddetmekle tehdit ettiği için gidemiyoruz. O kadar kötüyüm ki. Boşanmak tek çarem gibi ama aileme laf getirip boyunlarını bükmek istemiyorum. Unutamıyorum. Olanları aşamıyorum. Yapılanları bu derece unutamamak normal mi sizce ?
Annenize helal olsun. Babanızda aslında arkanızda belliki sadece gaz verip kendini yuva yıkmış durumuna sokmamak icin sessiz kalıyor. Bakın iyi düşünün ama şiddettee var evliliginizde daha çok gençsiniz nereye kadar böyle bir koca ile böyle bir aile ile . Sonu kötü gözüküyorBabam hep sessiz bir adamdır.. O ya benim boşanıp bu hayatta yalnız kalmamdan korkuyor Çünkü bunun gibi birşey söyledi ya da çevrenin baskısından çekiniyor. Boşanma demiyor, ama kapım açık mutsuzsan ben varım arkanda da demiyor ve belki de en çok incindiğim nokta bu. Annemse hemen yarın sabah gidip boşanın ben kızımı size sinir hastası edin diye vermedim. Hayatı bitecekse evliliği bitsinz kimse benim umrumda değil dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?