Kızlar selam .
Benim kayınpeder demans hastası.. üstüne 1 hafta önce domuz gribi oldu . Ve ne oldu ise sanırım grip tetikledi .1 haftadır ölüyorım diye bağırıyor . Onlar İstanbul da görğmcem eşi hastaneye götürüyor . Ama susmuyormuş babam götürün ölüyoeum vs vs apartmanı inletiyormış küfürler ediyormuş hastanede fln . Gastrit çıktı midesinde . Az önce de görümcem aradı eşimi bas bas bağırıyor bi tek benim mi babam uykusuzm çlüyorum yorgunluktan psikolojisi bozulmuş kızın yani kısacası doğal olarak . Biz İstanbul dışındayız ve eşim 3 vardiyalı çalışıyor gececi bu hafta . Müdürün de izin alamadı sadece perşembe günü vermiş bi gün . (Normalde cuma sabahı çıkacaktı ) perşembe den gidelim mi dedi bende gidelim hem babam torununu görür hemde sende yardımcı olursun dedim . Görümcem abisine bağırdı falan en son eşim de ya izin alabilsem gelirim zaten burası İstanbul gibi değil küçük yer işimi kaybetme durumu olamaz , müdürüm oğlanın sünnetine bile 1 gün izin vermedi bunda zor aldım dedi . Hala söyleniyor . Tamam yorulmuş psikolojisi bozuk ama bunda abisinin ne suçu var gideceğiz zaten .. her şey yapıldı babama ama bir şey bulunamıyor .
Herkes haklı ne diyeyim bilemedim. Görümceniz yorulduğu için haklı, eşiniz izin alamadığı için.
Kayınpederiniz hastalık hastası olabilir mi?
Alttan alıyoruz zaten 1 haftadır telefonda fln yardımcı olmaya çalışıyoruz en son maddi olarak olalım dedim .. kaynanam kabul etmiyor çünkü bende oğlumun sünnette takılanları yollayayım dedim olmaz zaten sende çalışmıyorsun dedi ..Hem babasını öyle görmek hem de tek başına üstlenmek sinirlerini harap etmiştir. Alttan alacaksınız bu durumda yazık kıza
Söyledik . Ama görümcem ve eşi kimse bakmaz dedi . Kabul etmiyorlar sanırım .Bakımın sadece o kıza kalması yanlış. Evde demanslı hasta bakmak çok zor, bir bakımevine yatırmayı düşünmez misiniz?
Olabilir de tabi . Çünkü her yere götürüldü her şey yapıldı . Harekette yok gazda çıkmıyor bu yüzdenHerkes haklı ne diyeyim bilemedim. Görümceniz yorulduğu için haklı, eşiniz izin alamadığı için.
Kayınpederiniz hastalık hastası olabilir mi?
Maddi yönden sıkıntı yok destek yolluyoruz . Bakımevüni söyledik görümcemler kabul etmiyor para yönden sıkıntı değil ..Şöyle olur bence, Kpnin emeklisini alırlar güzel bir bakımevine yatırırlar. Para yetmezse de üstünü iki kardeş bölüşür, böylece herkes eşit katılır. Bakımın sadece kızkardeşlere kalması yanlış. Görümce de çalışırsa ne olacak o zaman adama?
Zaten bir şey demiyoruz eşim de söyledi haklısın ama ne yapabilirim izin aldığım ilk fırsatta geliyoruz dedi . Keşke daha fazla alabilse .Görümce hanımı idare edeceksiniz. Şu an herkes onun eline bakıyor kadın yorulmuş demek ki.
Haklısın biz gelmeye çalışıyoruz izin alınca hemen geleceğiz Allah senden razı olsun diye de dua edin. Gönlünü almak amacıyla.
Zor bir durum
Kimse suçlu değil. Ama ceremeyi görümce çekiyor işte
O sebeple kendisini pohpohlayın biraz.
Evet haklı bakımevi dedik istemediler . BilmiyorumKadın haklı demans hastasına bakmanın zorluğunu yalnızca bakan anlar. Hiç kolay değil psikolojik olarak alt üst oluyor insan.
Maddi yönden sıkıntı yok destek yolluyoruz . Bakımevüni söyledik görümcemler kabul etmiyor para yönden sıkıntı değil ..
görümce çalışıyor zaten izin alıyor ..
Maddi yönden sıkıntı yok destek yolluyoruz . Bakımevüni söyledik görümcemler kabul etmiyor para yönden sıkıntı değil ..
görümce çalışıyor zaten izin alıyor ..
Muhtemelen eşim de söyledi bulalım bi bakımevi kimse bakmaz dedi .Bakımevi konusuna içleri rahat etmiyor olabilir, kıyamıyorlardır. Demans durumu gerçekten aşırı kötü. Daha hafif bir rahatsızlık olsa, yaşlı adam bakımevinde kalabilir, çünkü aklı yerinde. Ama demans için aynı şey söz konusu değil. Öyle kolay basit bir şey değil bu kararı almak, hastayı orada bırakmak, zaten böyle zor durumda olan hastayı her yer kabul etmez. Öyle sakince yerindr oturan birisi değil, belliki ortalığı birbirine katıyor. Sadece kayınvalidenin yaşadığı eve yardımcı tutulabilir hem ev işi hem bakım konusunda yardımcı olması için.
Getirelim . Bi odam var annem bebek için gelmişti vereyim . Kiradayım ben öyle bağırıyor ise bizi barındırmazlar burada .. eşim vardiyalı anca götürüp getirebilir bilmiyorumSizin alıp getirme şansıniz var mı kv ve kpyi?
Söyledik bakıcı kısmını kaynanam kabul etmiyor sana yardımcı olur dedim babam istemezmiş .. bütün ilaçları var hepsini kullanıyor ..O zaman evde bakici bence en iyi secenek, hem gorumcenin hayati ambargolanmaz hem de KP kendisine zarar vermez. Demans ilaci kullaniyor mu? Doktor yatistirici ilaclar da yaziyor, doktora henuz gostermediyseniz gosterin derim. Bol sans diliyorum gayet zor bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?