Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ana baba iyidir, çocuklarını iyi yetiştirmiştir, eğitim hayatlarına destek olmuşlardır. Ama işte işler yolunda gitmemiştir, batma gibi bir durum olmuştur işte dünyanın bin bir türlü hali var denilen olay böyle olur. Böyle ana babaya kendi bütçeni sarsmayacak şekilde yardım edersin belki.
Ama konudaki baba babalık etmemiş, yarını hiç düşünmemiş. Hani bir birikim yapmış da batırmış falan değil. Adam hiç kendini yormamış ki.
Şimdi neden elin kızı yorularak kazandığı paranın bir kısmını ona hibe etsin?

Aynen Rosa hem sadece baba değil ki, anası da işsiz güçsüz yatmış ömür boyunca, boşanmayı bilmiş ama lütfedip bı işe girip çocuklarına destek olmayı bilememis hatun, yersen...

Anne şimdi küçük kardeşe yıkılmış, bikac sene sonra anası da konu sahibine kalacak belli ki, baba zaten malûm, bu kadın it gibi çalışıp maaşıyla üç ayrı ev gecindirecek ömrü boyunca o kadar belli ki...
Anne ikinciyi evlendi ama onunlada ayrılma aşamasında eşim ile bu yüzden küsmüşlerdi. Beyin kanaması geçirince geri barıştılar. Eşimle evlendiği için değil haber vermeden ben artık hayatımı yaşamak istiyorum deyip evlenmiş eşimi bir başına bırakmış.

Aynen Rosa hem sadece baba değil ki, anası da işsiz güçsüz yatmış ömür boyunca, boşanmayı bilmiş maşallah ama lütfedip bı işe girip çocuklarına destek olmayı bilememis hatun, yersen...

Anne şimdi küçük kardeşe yıkılmış, bikac sene sonra anası da konu sahibine kalacak belli ki, baba zaten malûm, bu kadın it gibi çalışıp maaşıyla üç ayrı ev gecindirecek ömrü boyunca o kadar belli ki...
Küçük kardeş evlenince ne yapacak kadın mesela? Gelin veya damat istemeyecek muhtemelen. O zaman da kaynana konu sahibinin evine gelecek. Nereye gidecek maaşı da yokmuş onun bir de.
Yani konu sahibi cidden her taraftan dezavantajlı.
Aha bir önceki mesajda yazmış, kadın evlenmiş bir daha boşanmış.
İkisinin de durumu belli. Sonunda ikisi de maddi olarak oğullarına bağımlı kalacaklar.
Ama konu sahibi bu durumda ne yapacak, orası merak konusu.
Ben olsam böyle bir adamla daha doğrusu ailesi böyle olan bir adamla tipi Kıvanç Tatlıtuğ olsa yine evlenmezdim şahsen. Ekonomik zorluk her aşkı bitirir, saygıyı da öldürür.

Yani daha anlatsam neler varda işte anlayacağınız eşimin ailesi berbat. Hiç bir zaman ailem olarak görmedim görememde onları sadece benim için yükler. Ve eşimde aynı şekilde onları anne baba görmüyor. Bayramlarda falanda gitmez eşim bekarken de gitmezmiş benim ailemi kendi ailesi olarak söylüyor. Ama birde insanın vicdanı var nede olsalar o vicdan işin içine giriyor. Annesi eşimi benden çok kıskanıyor onun yanında benimle ilgilenirken bir şeyleri bana danışırken eskiden bizde böyleydik oğlumla tekrar evlenmem aramızı bozdu falan diyor. Bende ben eşiyim benimle herkesten farklı olacak falan diyorum

Ben iletişim kurmayıda biliyorum yazdığımıda okuduğumuda çok iyi anlıyorum hiç şüphen olmasın 😇 iş aramıyorum dediğimde besleyen olursa aranmaz lafını söyleyip üzerine neden üzerine alındın diyemezsin. Ya sözünün arkasında dur ya da kıvırma.
Ve evet ben hala aynı görüşeyim. Anne babanın ihtiyacı varsa bakılmalı bizim aile yapımız böyle. Ve evet biz toplum olarak normalde kollektif bir yapımız vardı…

Anne ikinciyi evlendi ama onunlada ayrılma aşamasında eşim ile bu yüzden küsmüşlerdi. Beyin kanaması geçirince geri barıştılar. Eşimle evlendiği için değil haber vermeden ben artık hayatımı yaşamak istiyorum deyip evlenmiş eşimi bir başına bırakmış.
Ohoo KV de çoktaaan yıkılacak yer arıyor, sana keşbiş olsun bebeğim😂...

Hayatları boyunca bir gün bile çalışmamış kendilerini ona buna baktirmaya alışmış insan arsizligi hiç birşeye benzemez...

Bosanmazsan KV sana yerleşecek, kp e ayrı ev açacaksınız (çünkü malum boşanmis haspalarim, dilenciliklerine bakmadan gurur yapıp aynı evde yaşayamazlar😂) Senin bütün maaş kp in kiraya, sigaraya gidecek, kocanın maaş da anasının boğazı, hastanesi, doktoru , üstü başı derken sizin faturaları baban ödeyecek 😂 olacak olan bu....

Ay içimizi sisirdin bacım ne öyle olcem molcem, ne güzel kurtuldun o pislikten, mis gibi kurdun oglusunla düzenini, oğlun da büyüyünce onu da bir iki dolandirir sonra görür temelli dirseği , oh çok da güzel olur....Düşünme artık böyle şeyler
Ahahahhaha amin amin doğru söylüyorsun hep iyiler kaybetmez ya 😍

Küçük kardeş evlenince ne yapacak kadın mesela? Gelin veya damat istemeyecek muhtemelen. O zaman da kaynana konu sahibinin evine gelecek. Nereye gidecek maaşı da yokmuş onun bir de.
Yani konu sahibi cidden her taraftan dezavantajlı.
Aha bir önceki mesajda yazmış, kadın evlenmiş bir daha boşanmış.
İkisinin de durumu belli. Sonunda ikisi de maddi olarak oğullarına bağımlı kalacaklar.
Ama konu sahibi bu durumda ne yapacak, orası merak konusu.
Ben olsam böyle bir adamla daha doğrusu ailesi böyle olan bir adamla tipi Kıvanç Tatlıtuğ olsa yine evlenmezdim şahsen. Ekonomik zorluk her aşkı bitirir, saygıyı da öldürür.
Kayınvalide kendi kardeşiyle kalıyor eşim tek çocuk. Biz evli değilkende eşim çalıyordu o zamanda eşim ile kalmıyor kardeşiyle kalıyordu. Zaten biz evlenirken sen çok şanslısın çöpsüz üzüm kimse karışmaz sana demişti. Lafda beyin kanaması geçirdi aklı gidip geliyor derler ama laf söylemeye gelince hepimizden akıllı

Kayınvalide kendi kardeşiyle kalıyor eşim tek çocuk. Biz evli değilkende eşim çalıyordu o zamanda eşim ile kalmıyor kardeşiyle kalıyordu. Zaten biz evlenirken sen çok şanslısın çöpsüz üzüm kimse karışmaz sana demişti. Lafda beyin kanaması geçirdi aklı gidip geliyor derler ama laf söylemeye gelince hepimizden akıllı
Ama her an kardeşimle de anlaşamıyorum deyip size taşınmak isteyebilir.
Bugün babasının ev kirasını vicdanen ödemek isteyen adam, yarın annemi sokağa mı atayım savunması ile onu da eve alıverir.
Kimseye fazla güvenmeyin derim ben.

Ohoo KV de yıkılacak yer arıyor, sana keşbiş olsun bebeğim... Hayatları boyunca bir gün bile çalışmamış kendilerini ona buna baktirmaya alışmış insan arsizligi hiç birşeye benzemez...

Bosanmazsan KV sana yerleşecek, kp e ayrı ev açacaksınız (çünkü malum boşanmis haspalarim, dilenciliklerine bakmadan gurur yapıp aynı evde yaşamazlar😂) Senin bütün maaş kp in kiraya, sigaraya gidecek, kocanın maaş da anasının boğazı, hastanesi, doktoru , üstü başı derken sizin faturaları baban ödeyecek 😂 olacak olan bu....
Bu imkansız çünkü bunu eşimde istemez konuştuğumda ne yapacağız hem annen hem baban aynı anda gelirse dediğimde babama kardeşleri baksın demişti bakmazlarsa dediğimde o zaman huzur evine gitsin demişti. Annesine gelince inanın babasından daha kötü babası en azından eşimi doldurmuyor bana fikrimi soruyor ama annesi her fırsatta eşimi doldurmak istiyor zaten eşim onun lafına gitse şimdiden çoktan biterdi. Bu arada eşim benim için fedakarlık çok yaptı ben ona sırtımı asla dönemem ama aileside dediğiniz gibi parazitler

Bugün babasının ev kirasını vicdanen ödemek isteyen adam, yarın annemi sokağa mı atayım savunması ile onu da eve alıverir.
Biz evleneli 4 yıl oldu bir kere geldi kalmaya oda 3 hafta kaldı yol uzak diye çok kaldı hatta 3 ay kalacaktı yaza kadar ama duramadı. Bir daha gelmem diye gitti. Ve rahat etmemesinin nedeni ben değilim eşim annesi yardım et anne şunu yap şöyle yapma böyle yapma çok fazla müdahale etti. Sonrada teyzemi ara seni götürüyüm dedi. Ve annesi gidince rahatladığını söyledi.

Biz evleneli 4 yıl oldu bir kere geldi kalmaya oda 3 hafta kaldı yol uzak diye çok kaldı hatta 3 ay kalacaktı yaza kadar ama duramadı. Bir daha gelmem diye gitti. Ve rahat etmemesinin nedeni ben değilim eşim annesi yardım et anne şunu yap şöyle yapma böyle yapma çok fazla müdahale etti. Sonrada teyzemi ara seni götürüyüm dedi. Ve annesi gidince rahatladığını söyledi.
Eh iyi madem, o zaman umarım kocanız annesine gösterdiği sert tavrı babasına da gösterebilir.

Bu imkansız çünkü bunu eşimde istemez konuştuğumda ne yapacağız hem annen hem baban aynı anda gelirse dediğimde babama kardeşleri baksın demişti bakmazlarsa dediğimde o zaman huzur evine gitsin demişti. Annesine gelince inanın babasından daha kötü babası en azından eşimi doldurmuyor bana fikrimi soruyor ama annesi her fırsatta eşimi doldurmak istiyor zaten eşim onun lafına gitse şimdiden çoktan biterdi. Bu arada eşim benim için fedakarlık çok yaptı ben ona sırtımı asla dönemem ama aileside dediğiniz gibi parazitler
Eşine çok güvenme derim...

Şöyle söyleyim siz annenizle ayrı şehirlerde olsanız her gün en kötü iki günde bir konuşursunuz demi. Eşimin annesi hiç aramaz. Eşim hep arardı ilk evlenince baktı benim ailem beni ben onları gün içinde konuşuyoruz sürekli ama kendi annesi hiç aramıyor ne doğum günü bilir ne özel gün hiç arayıp sormaz oğlum iyi misin bir ihtiyacın var mı demez. Düğün yaparken annesine anne altınlarından borç verde eşime bilezik alıyım sana sonra öderim dedi çıkarıp vermedi. Ama altınlar yok gitmiş nereye gittiyse

Eh iyi madem, o zaman umarım kocanız annesine gösterdiği sert tavrı babasına da gösterebilir.
İkinci kocayla nikahını haber vermediği için kavga ettigi oğlunun evinde yeni evliyken bile 3 hafta kalmış, nerde sert tepki? .... Bikac sene sonra hepten unutulur o kavgalar, "anam canım anam" olur, hepimiz biliyoruz , kadın yerleşecek konu sahibinin evine bu garanti de, baba n'olacak?

Soru sahibi, ne yapmayı düşünüyorsun?
Ben eşimden ayrılmak istemiyorum onu çok seviyorum oda aynı şekilde. Konuştum eşimle öncelik kendi çekirdek ailemiz kendi ailene yardım edebilirsin ama bizi zora sokmasın dedim. Bunun bir rutin olmasını istemediğimi söyledim. Eşimde ben zaten istemiyorum yardım etmek teklifde etmiyorum. Tüm paramıda onlara veremem zaten dedi. Ben kendi maaşımdan ailesine bir kuruş vermem evin giderlerinde karışmam yetirebildiğini yetirsin zorluğu görsün. Babamın verdiği eve gelince konu 3 çocuğu var hepimize ev verdi isteyen otursun diye

İkinci kocayla nikahını haber vermediği için kavga ettigi oğlunun evinde yeni evliyken 3 hafta kalmış.... Bikac sene sonra hepten unutulur o kavgalar, kadın yerleşecek konu sahibinin evine yerleşecek garanti de baba n'olacak?
Yeni evliyken değil evliliğin 3. Yılında kaldı

Şöyle söyleyim siz annenizle ayrı şehirlerde olsanız her gün en kötü iki günde bir konuşursunuz demi. Eşimin annesi hiç aramaz. Eşim hep arardı ilk evlenince baktı benim ailem beni ben onları gün içinde konuşuyoruz sürekli ama kendi annesi hiç aramıyor ne doğum günü bilir ne özel gün hiç arayıp sormaz oğlum iyi misin bir ihtiyacın var mı demez. Düğün yaparken annesine anne altınlarından borç verde eşime bilezik alıyım sana sonra öderim dedi çıkarıp vermedi. Ama altınlar yok gitmiş nereye gittiyse
Tamam annesiyle arası yok.
Annesi ile babası anlattığınıza göre çocukken yapmaları gereken ebeveynliği yapmamışlar.
E bu haldeyken neden hala maddi yardımda bulunma derdinde?
O etraftaki laf edenler çocukken ona yapılanlara laf etmişler mi mesela? Eşiniz o laf edenlere söylesin madem baba babalık etmedi şimdi de ben evlatlık etmiyorum diye.

İkinci kocayla nikahını haber vermediği için kavga ettigi oğlunun evinde yeni evliyken bile 3 hafta kalmış, nerde sert tepki? .... Bikac sene sonra hepten unutulur o kavgalar, "anam da anam" olur, hepimiz biliyoruz , kadın yerleşecek konu sahibinin evine ygaranti de, baba n'olacak?
Ben hiçbir erkoya güvenmem. Ailesi deccalin önde gideni olup da evlendikten sonra tepesine çıkaran çok erko gördüm.
Yüzde doksanı ailesi bu erkeklerin. Bir iz ağaç kavuğundan çıkmışız işte. :deli:

Tamam annesiyle arası yok.
Annesi ile babası anlattığınıza göre çocukken yapmaları gereken ebeveynliği yapmamışlar.
E bu haldeyken neden hala maddi yardımda bulunma derdinde?
O etraftaki laf edenler çocukken ona yapılanlara laf etmişler mi mesela? Eşiniz o laf edenlere söylesin madem baba babalık etmedi şimdi de ben evlatlık etmiyorum diye.
Vicdanı el vermiyor işte. Bir şey olursa benim yüzümde diyor ömür boyu bunun vebalını çekerim diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X