• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle adam ücretsiz izin aldırır mı? Ben çok sinirlendim bu konuya. Madem anam babam muhtaç diyor o zaman evlenmeyip kendini aileye adasaydı. Benim kızım evimde oturup kaynana baksa çıldırırdım. Ya da kardeşim böyle bir şey yapsa. Zamanında ye iç yat zorluk çekme ev alma sonra da emekliyim diye ağla. Hadi şimdi imkansıza yakın ama eskiden dümdüz evin hepsine bedava krediler çıkmış. Oğluna da aman aman destek olmamış.
Aldırmaz tabi çocuğa da konu sahibinin anası bakar oh bedava bakıcı.. ne ballı adam şu konu sahibinin kocası ya da çok hesapçı bilemedim 🤷‍♀️

S

igarayı bırakabilir ama neticede adamın babası sokağa mı atsın? Bu ne vicdansızlık? Eşim böyle yapsa ben kavga çıkartırım ana baba sonuçta. Çok tuhaf bir toplum olduk ya…
O babanın çocuk üzerinde emeği yok ama o büyütmemiş oğlu iş güç sahibi olunca piyangodan çıkar gibi çıkmış ortaya

Can sıkıcı bir durum ama yapacak pek bir şey yok. Köye ev yaptırmak için para istese tamam, ama adam şu anda barınma gibi en temel ihtiyacını karşılayamıyor. Eşin elbette babasını sokağa atacak değil. Ya da sizinle yaşayacaklar.
Babası kaç yaşında, eli ayağı tutuyor mu?
Çok yorulmayacağı bir işe girene kadar yardımcı olabilirsiniz. Benim bir tanıdığın emekli babası kahvede çay dolduruyordu mesela. Bu tarz işler olabilir.

S

igarayı bırakabilir ama neticede adamın babası sokağa mı atsın? Bu ne vicdansızlık? Eşim böyle yapsa ben kavga çıkartırım ana baba sonuçta. Çok tuhaf bir toplum olduk ya…
58 yaşındaki adamlara gelinleri çalışıp para kazanırsa asıl o zaman tuhaf bir toplum oluruz bence.

Can sıkıcı bir durum ama yapacak pek bir şey yok. Köye ev yaptırmak için para istese tamam, ama adam şu anda barınma gibi en temel ihtiyacını karşılayamıyor. Eşin elbette babasını sokağa atacak değil. Ya da sizinle yaşayacaklar.
Babası kaç yaşında, eli ayağı tutuyor mu?
Çok yorulmayacağı bir işe girene kadar yardımcı olabilirsiniz. Benim bir tanıdığın emekli babası kahvede çay dolduruyordu mesela. Bu tarz işler olabilir.
İki yıl önce eşime sen bana kredi çek köye ev yapacam dedi eşim kabul etmedi. Sürekli bişey istiyor. Eli ayağı tutuyor gayette çalışabilir ama tercih etmiyor. Eşim istemiyor teklifde etmiyor ama babası sürekli bişey istiyor. Eşim de yapamam diyor zaten hepsini veremem atıyorum 3 bin veririm kendine ona göre bir yer bul diyor ama babası sürekli birilerinden laf gönderiyor

Yorumları okudum şimdi. 58 yaşındaymış, çalışmaya hiç niyeti yokmuş, sigara bağımlısıymış, komşular ses yapıyor diye eşinize güvenerek evden çıkmak istiyormuş.. ben de sandım ki adamcağız çok yaşlı, ya da henüz iş arama aşamasında, evden de keyfi değil mecburen çıkıyor ya da mevcut evininkini ödeyemiyor falan.. adam bayağı bayağı arsızmış. Hem evladına bakma hem ilerde böyle yük ol..
hele kötü durumda olup sigara içenlere acayip öfkeleniyorum

Eşiniz uyanıklığını ek iş yaparak telafi etsin. Madem kendisi bedava oturuyor, babasının yükünü de ek iş yaparak kendi çekecek.

Sınav zor yerden gelmiş, bence dikkatli ve doğru çözmelisiniz.
Eşim ek iş yapıyor zaten. Maddi olarak benden hiç sakınmaz çalıştığımı bana getirir ben biriktiririm ama ailesi canımı sıkıyor

Benim babam 60larında, hali vakti yerinde ama gece gündüz çalışıyor.. bacaklarından kanlar geliyor çalışmaktan.. yalvarıyoruz yeter bırak işi gücü diye hayır çalışacağım diye diretiyor.. bana hep kızım sen benim değerimi ilerde anlayacaksın derdi gerçekten şu babaları okuyunca çok iyi anlıyorum. Baba dediğin insanın yükünü hafifleten olmalı değil mi? Evladına yük olmaktan hiç mi utanmaz bir insan? Hayret ediyorum..

S

Sizin çalışıp kendi parasını kazanmayan biri olduğunuza kalıbımı basarım.

Bedavadan kayinpederin evinde otururken bu durum sadece onun karari olmaktan cikiyor yalniz.
Çok doğru. Ama kayınpederin evinde oturmasa bile kadın çalışıp eve katkı sağladığı müddetçe yardım sadece kocanın kararı olamaz. Adam kendi çalıştığıyla karısından tek kuruş almadan, kirasını öder, evini geçindirir, kalanıyla da istediği kadar anasına babasına bakar.

Anne baba boşanmış dedin. Ne zaman boşanmış? Babayla iletişimi nasılmış? Baba zamanında destek olmuş mu? Ben oğluma diyorum ileride baban su istese verme bir bardak diye. Çünkü 6 ayda bir gördüğü el çocuğum için. Ama bakan emek veren bşr babaysa tabiki destek olacak. Çünkü senin babanın işi rast gitmiş almış evini barkını belki onun öyle olmadı.
Söyleme öyle ya. Senin ex gerçekten çok berbat ama yavrunun kalbinde yara olmasın. Büyüyünce görecek gerçeği zaten.

S

Gelinin çalışıp kayınpederine para gönderdiği bizim toplumda ne zaman görüldü?

Çok doğru. Ama kayınpederin evinde oturmasa bile kadın çalışıp eve katkı sağladığı müddetçe yardım sadece kocanın kararı olamaz. Adam kendi çalıştığıyla karısından tek kuruş almadan, kirasını öder, evini geçindirir, kalanıyla da istediği kadar anasına babasına bakar.

aynen. baba babaligini is paraya gelince biliyor. Yoksa nerdeymis simdiye kadar. Birde bizim toplumda iki kisi calisinca nedense "bunlar parali" diye düsünülüyor, halbuki cogunluk kendini zar zor gecindiriyor.

Ay bir de sadece gelin olsa yine iyi. Kızın babası da dolaylı yoldan bunları besliyor. Pü reziller yani inanılmaz bir utanmazlık. Gitsin dilensin o kadar yüzsüzse.
Onu tanımlayamadım bile. Güya konu sahibinin babası kabul etmiyormuş. Ödemeye niyetli adam öyle bir rest çeker ki ya kira alırsın ya taşınırım diye. Kimse bir şey diyemez. Ama bedavadan evde oturup anne baba geçindirmek daha cazip belli ki.

Sizin çalışıp kendi parasını kazanmayan biri olduğunuza kalıbımı basarım.
Konuyla alakası? Şu an çalışmıyorum hamileyim evdeyim ama yıllarca çalıştım paramı kazandım güzel bir mesleğim var. Gelinin çalışması kısmını anlayamadım. İnsanlar genelde zaten karı koca çalışıyor. Bizde ailelere gerektiğinde yardım ediyoruz. Tuhaflık göremedim. Konunun tüm mesajlarını okumadım babası bakmamış demiş birisi bilemem aile yapılarını. Genel itibariyle babadan bahsettim. Benim dedemde emekli maaşıyla geçiniyor be kadar zorlandığını görüyorum. Elimizden geldiğince desteğiz. Aile bana göre bu demek kimse kusura bakmasın. Gerekirse gençler gelinlerde çalışır ama yaşlılara destek çıkılır. Adamın çalışma imkanı varsa tabi ki çalışsın ona bir şey diyemem.

Konuyla alakası? Şu an çalışmıyorum hamileyim evdeyim ama yıllarca çalıştım paramı kazandım güzel bir mesleğim var. Gelinin çalışması kısmını anlayamadım. İnsanlar genelde zaten karı koca çalışıyor. Bizde ailelere gerektiğinde yardım ediyoruz. Tuhaflık göremedim. Konunun tüm mesajlarını okumadım babası bakmamış demiş birisi bilemem aile yapılarını. Genel itibariyle babadan bahsettim. Benim dedemde emekli maaşıyla geçiniyor be kadar zorlandığını görüyorum. Elimizden geldiğince desteğiz. Aile bana göre bu demek kimse kusura bakmasın. Gerekirse gençler gelinlerde çalışır ama yaşlılara destek çıkılır. Adamın çalışma imkanı varsa tabi ki çalışsın ona bir şey diyemem.
Okumadığınız konuya gelip ne demeye yargı dağıtıyor milletin aile yapısına, vicdanına laf ediyorsunuz o zaman🫠 sizin de asla çalışıp para kazandığınıza inanmıyorum.

Okumadığınız konuya gelip ne demeye yargı dağıtıyor milletin aile yapısına, vicdanına laf ediyorsunuz o zaman🫠 sizin de asla çalışıp para kazandığınıza inanmıyorum.
Şaka mısın arkadaşım sen😂 konu sahibinin yazdığı konuya yorum yaptım tümm mesajları okumak zorunda mıyım? Yazdığına yorum yaptım geçtim. Bu benim düşüncem kimsenizde vicdanına laf etmiyorum.
Sizi hiçbir konuda inandırmak zorunda değilim zaten ister inan ister inanma yukarıya yazdım yazacağımı

Aslında medeni hukuk sizin dediğiniz gibi bakmıyor. Kadın çalışmıyor olsa dahi aile bütçesinde söz sahibidir ve kendi rızası olmaksızın eşin ailesine maddi yardımda bulunması boşanmada haklı gerekçesir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X