• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben eşime hiç bir şekilde arkamı dönemem oda istemiyor hatta bu yaşıma kadar kimseden bişey görmedim ben yanlızdım şimdi düzenimi kurdum herkes beni aramaya başladı diyor. Bu arada bencede geçinebilir ben kira vermesindense mutfak masrafı faturalar konusunda yardım edilmesini daha doğru buluyorum direk kiramı sen vereceksin demek bana kötü niyetli geliyor
Ay dayanamadım ama bacım sen saf mısın? Baba tembel asalak , anne zaten muhtaç diyorsun, genc sağlıklı eli ayağı tutan iki parazit yan gelmiş çocuklarının sırtına tüttüre tüttüre yapışmışlar 30 yıl daha it gibi çalışıp sen bunlara mi bakacaksın?

Kocan da içten pazarlıklı, seninle hesap kitap yaparak evlenmiş besbelli , çalışan maaşı olan, babasının bedava ev verdiği saf bı kadın bulup çökmüş işte , çok sevdiğinden değil yani sana yaptığı ağızlar. Ne anasına ne babasına acıyıp da 5 kuruş verdirme bu arsizlara , sokakta kalirlarsa dilenip gecinsinler çalışmak zor geliyorsa, bugün he dersen yarın önünü alamazsın. Benden söylemesi.

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Bu devride emekli maaşıyla geçinmek çok zor. Hadi kirasını ödedi ne yiyecek ne içecek? E babası tabi destek çıkmalı bence.

Sana bir tavsiye vereyim mi? Babana açık açık anlat . Baban bir bahane bulup borç harç gecinemiyorum gibisinden sizden kira almaya başlasın. Aldığı kirayı yine senin için saklasın ona lafım yok. Alsin gizliden yine sana versin vs. Siz de kira ödemeye baslayinca kimseye yardım edecek hal bulamaz zaten kocan. Eşlerin birbirinden birsey saklamamasi falan taraftariyim ama bu konuda müstahak bence.
Anne ,babaya tabiki yardim edilir tamam da
kimse kusura bakmasın ama kadının maaşına, babasının evine güvenip kimse kimseye bakamaz. Eli tutuyor, ayagi tutuyor kb'nın.O kadar da değil.

Yapacak birsey yok ya kayinpeder daha ucuz yollu bir eve cikacak yada siz babanizin evinden cikacaksiniz kiraya elinizde birsey kalirsa destek olursunuz kalmazsa yok dersiniz iciniz oyle daha rahat eder gibi

Sigarayı bıraksın, 2. iş bulsun calışsın. Bu aralar hangi taksiciyle konuşsam emekliyim çalışıyorum diyor. Adam oglunu evden kovmus, koca baba olamamış bir de para mı istiyor tek kuruş vermem kocan da keriz olmasın

Son düzenleme:
Aynen öyle, benim annem babam muhtaç ben olmazsam mahvolurlar diyen evlenmemeli çok zengin değilse.
Başka bir aile ve yetiştirdikleri kızları neden size sponsor olsun ki? Aileler kızlarını bu ailelere baksın diye mi yetiştiriyor?
Evleri kira olsa, kadın hamile kalsa tek maaşa düşseler ne olacak mesela?
Böyle adam ücretsiz izin aldırır mı? Ben çok sinirlendim bu konuya. Madem anam babam muhtaç diyor o zaman evlenmeyip kendini aileye adasaydı. Benim kızım evimde oturup kaynana baksa çıldırırdım. Ya da kardeşim böyle bir şey yapsa. Zamanında ye iç yat zorluk çekme ev alma sonra da emekliyim diye ağla. Hadi şimdi imkansıza yakın ama eskiden dümdüz evin hepsine bedava krediler çıkmış. Oğluna da aman aman destek olmamış.

Sigarayı bıraksın, 2. iş bulsun calışsın. Bu aralar hangi taksiciyle konuşsam emekliyim çalışıyorum diyor. Adam oglunu evden kovmus, koca baba olamamış bir de para mı istiyor tek kuruş vermem kocan da keriz olmasın
Kocası keriz filan değil yav aksine çok uyanık...

Kalıbımı basarim "kel olsun kör olsun, maaşı olsun, kel kör kötü kızını aldım diye babasının da bana mahcubiyeti olsun, ev versin, çeyiz sersin, ben beş kuruş masraf yapmayayım, ömür boyu sulaleme baktirayim, kimsenin sesi çıkmasın " hesabıyla bu yola çıkmıştır.

Konu sahibi de hâlâ bu adamdan çocuk yapacam diye debelenip durduğuna göre alan memnun satan memnun yani ne diyelim....

Ay çok sinirlendim ya, konu sahibi bu adam çok mu yakışıklı, çok mu bulunmaz hint kumaşı, seni bu nikaha minnet ettiren eksikliğin ne allahaskina bütün aile böyle el pençe divan bunların hizmetine girmissiniz?

Hiç mi izzeti nefsiniz yok bu saçmalıkları kabulleniyorsunuz?

Son düzenleme:
Adam 58 yaşında ve hiçbir iş yapmadan evde oturup sigara içiyor, sonrada kayınpederinin evinde bedava oturan oğlundan kira parası istiyor. Gurursuzluğun ete kemiğe bürünmüş hali resmen.

Bir erkek ailesine "destek" olacaksa eğer karısının maaşını devreden çıkardığı zaman kendi evini geçindirebiliyorsa buyursun destek olsun.
Ama hem karımın maaşı evimi geçindirsin, ben de anamla babamın evini geçindireyim diyorsa kusura bakmasın.
O zaman kadın da kendi anasının babasının evini geçindirsin. Nerede kaldı bu evlilik, aile olma işi? Herkes parayı evin dışına saçacaksa niye evlenildi?
E böyle olursa yaşlanınca aynı o kayınpeder gibi olunur. Ev bark almadan kayınpederime bakarsam tabi ev de alamam bark da. Ondan sonra emekli maaşımla kiramı karşılayamayıp çocuğuma mı el açacağım?
Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar alınmaz arkadaşlar.

Babanızla konuşun eşiniz kira versin. Hem annesine, hem babasına hem kiraya nasıl yetişecek bakalım.

Adam sigarayı bıraksın. Ben sigaraya para verip başkasından para isteyen insanlardan nefret ediyorum.
Katlyrm huzurevine gidebilir maaşı varsa dgl mi

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Annelik babalık kutsal değil. Biyolojik olarak anne baba olunabilir ama gercekten anne baba olmak için emek vermek gerekiyor. Kaldı ki kocanızın babası oğluna bakmamış bile evden kovmuş. Sorumluluklarını yerine getirmemiş. Muhtaç olan insan sigarayı bırakır ve bir işe girer çalışır. Sigara lüks onun icin ama vazgeçmiyor. Sizin babanız aynı kosullarda size muhtaç degilken siz niye bu adamın keyfinin bedelini ödüyorsunuz? Bu adama sorumluluk almak zor geliyor. Asalak bir hayat sürmek kolay geliyor. Eminim annesi de bu yüzden bosanmistir. Bu koşullarda siz niye elin adamının kirasını ödeyeceksiniz ki. Gerçek bir baba olup babalık yapsaydı kocanızin kendi maaşı ile yaptığı iyiliğe karışmayın derdim ama sizin durumunuz farklı. Hastalik veya kaza durumu yok. Ev alin, arsa alın veya araba alın bir şekilde elinizde para artmasın. Kocanız, kaldığınız ev için kira da versin. Kocanız yine de cok iyilik yapmak isterse kendi harçlığı ile yapsın.

Anne baba boşanmış dedin. Ne zaman boşanmış? Babayla iletişimi nasılmış? Baba zamanında destek olmuş mu? Ben oğluma diyorum ileride baban su istese verme bir bardak diye. Çünkü 6 ayda bir gördüğü el çocuğum için. Ama bakan emek veren bşr babaysa tabiki destek olacak. Çünkü senin babanın işi rast gitmiş almış evini barkını belki onun öyle olmadı.

S
Sigara içebildiğine göre zıkkımın pekini de yiyebilir.
igarayı bırakabilir ama neticede adamın babası sokağa mı atsın? Bu ne vicdansızlık? Eşim böyle yapsa ben kavga çıkartırım ana baba sonuçta. Çok tuhaf bir toplum olduk ya…

Babanıza çok üzüldüm. Sadece size bakarken şimdi eşinize ve ailesine de bakıyor. Aileniz siz üzülmeyin diye, siz de kocanız aman kızar küser diye tek kelime edemiyorsunuz. 2 gün sonra bu kaynana da size taşınır benden söylemesi. Hayatınız eşinizin ailesine bakmakla geçicek gibi duruyor. Çocuk olayını bi kez daha düşünün derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X