Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Madem eşiniz babasının kirasını ödemek istiyor önce kendi kirasını sizin babanıza ödesin… yerinizde olsam kendi maaşıma da dokundurtmazdım. Tek memur maaşı ile kendi evinin kirasını ödesin evini geçindirsin sonra kalırsa babasının kirasına yardım etsin..

Babasının emekli maaşının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Önce bunu öğrenin bilmiyorsanız bence. Şimdiye kadar tek başına yaşayabiliyorken siz evlenince kira istemesi ilginç. Önce genel hatlarıyla çok muhtaç biri gibi hissettim ama akılı kullanınca bir sorgulama geldi. Belki tüm kira değil ama elini rahatlatacak şekilde az miktarlar verilebilir. Gerçi babasını tanımıyorsun, yardım ediyorsunuz diye tüm hayatını size de yıkabilir. Bilemedim, açıkçası düşmüşsün bir çukura. Allah yardımcın olsun.
Babası benim babamla aynı maaşı alıyor ama çok sigara içiyor

Madem eşiniz babasının kirasını ödemek istiyor önce kendi kirasını sizin babanıza ödesin… yerinizde olsam kendi maaşıma da dokundurtmazdım. Tek memur maaşı ile kendi evinin kirasını ödesin evini geçindirsin sonra kalırsa babasının kirasına yardım etsin..
Onada teklif ediyor ama babam kabul etmiyor

Hem konu sahibinin babasının evinde bedava kalınacak, hem de kocasının babasının kirası ödenecek.. Ben istemezdim açıkçası. Babası şu an kirasını nasıl ödüyorsa o şekilde ödesin yine, çıkmasın o evden o zaman.
Eşimde istemiyor aslında ama mecbur diyor

Kayın pederi huzurevine yollamayı teklif edin, kötü kabul etmezse sen bilirsin durumunuz ortada, diyin, çekilin kenara. Bir insan sadece sizi dünyaya getirdi diye minnet duymak zorunda değilsiniz. Yıllarca bu adam neredeymiş oğluna hiçbir katkısı olmamış şimdi parazit gibi sömürme derdinde.

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Haklısınız ama sokakta da kalmasın adam. Kaç yaşında . Yaşı azsa çalısabilir ama yaşı çoksa mecburen destek çıkması lazım. Hak etme mevzuu değil babası neticede sokakta kalsa eşinize dert yine. Bu konuda eşinizi anlamaya çalışmanızıntavsiye ederim.

Haklısınız ama sokakta da kalmasın adam. Kaç yaşında . Yaşı azsa çalısabilir ama yaşı çoksa mecburen destek çıkması lazım. Hak etme mevzuu değil babası neticede sokakta kalsa eşinize dert yine. Bu konuda eşinizi anlamaya çalışmanızıntavsiye ederim.
58 yaşında çalışabilir ama çalışmak istemiyor kime çalışacam diyor hastayım diyor sigaradan dolayı koah oldu. Sokakta kalsın kimse istemez zaten ama tavır hoş değil oturduğu evden komşular ses yapıyor diye eşime güvenip çıkması beni sinirlendiriyor eşim ben yardım ederim demiyor babası sen ver diyor. Açıkça şu kadar sen verecen diyor ben halasına söyledim biz veremeyiz diye o söyler mi bilmiyorum

Eşimde istemiyor aslında ama mecbur diyor

Babanızla konuşun eşiniz kira versin. Hem annesine, hem babasına hem kiraya nasıl yetişecek bakalım.

Adam sigarayı bıraksın. Ben sigaraya para verip başkasından para isteyen insanlardan nefret ediyorum.

kadın çalışıyor
kadının babası ev veriyor

kocası en kötü 15 bin lirayı babasına verecek her ay
üstelik de bunun süresi de yok

kaç sene ?
belki 20 sene. belki 30 sene

siz olsanız sizin eviniz yokken her ay bu kadar paraya "ben karışmam" diyebilir misiniz?

bir de üstüne k.valide "o hayırsız babana her ay bu kadar veriyorsun" diyecek
kızın babası "oooh valla ne güzel memleket ben ev vereyim, siz k.pedere bakın" diyecek
Babam kanser tedavisi görürken bile çalışıyordu. Tembel adam tanımıyorum.

babasını oğlu gayet iyi biliyor. Ki daha önce de para istemiş yok demiş. Kira veremezse , direk sizde kalıyorum dese, hayır olmaz diyecek koca mı? Askıntı tembel adam, bu yaştan sonra da çalışmaz.

Anneye babaya hürmet, saygı olsun, yardım edilsin edilmesine ama böylesine değil. Adamın çocuğu üzerinde emeği bile yokmuş doğru düzgün. Tek vasfı dünyaya getirmek. Çok yaşlı da değilmiş, kaç sene idare edeceksiniz bunu? Sigarayı bıraksın, bekçilik falan ekstra bir işe girsin. Ben gerekirse boşanırdım ama yine de kabul etmezdim bunu.

58 yaşında çalışabilir ama çalışmak istemiyor kime çalışacam diyor hastayım diyor sigaradan dolayı koah oldu. Sokakta kalsın kimse istemez zaten ama tavır hoş değil oturduğu evden komşular ses yapıyor diye eşime güvenip çıkması beni sinirlendiriyor eşim ben yardım ederim demiyor babası sen ver diyor. Açıkça şu kadar sen verecen diyor ben halasına söyledim biz veremeyiz diye o söyler mi bilmiyorum
58 mii... Ben de 80 falan diyeceksiniz sandım. Gitsin çalışsın. Babam 60 yaşında çalışıyor. Sigara içmesin. İlçe sağlıklar bedava sigara bıraktırma hapı veriyorlar. 58 yaşında sapasağlam adama da acımayın.

Bizim okulda 65 yaşında 50 çocukla uğraşan öğretmenler , bu sene yaş durumundan emekli olacaklar . Çocuklarına yük olmamak , onlara destek olmak için çalışıyorlar .
58 yaşında bir zahmet çalışsın bu ne ya tembel herif , bulmuş rahatı o yüzden istiyor , bir inşaatta bekçilik yapsın , 58 yaslı değil .

Babalara kıyamam, anne babaya saygım sonsuzdur

Ama bu adam bir rahat bir gevşek

Diğer önerilere katılıyorum. Eşiniz önce babanıza kira versin, evini geçindirsin, kalanla da babasına yardım edebilir

Şimdi bu bdv de okuduğum konularini bildiğim arkadaslar var eşleri aldatmış,ayrılmışlar ve eş çocuğun nafakasını bile vermiyor verende düşürmek için uğraşıyor. Bu konuda bu baba ne yapmış bilmiyorum zamanında. Ama işte bu adamlar bı süre sonra bu bakmadigi annesini ve onları başka kadın için bırakıp gittiği çocuklara bana bak diye yanasiyorlar. Hak mi reva mı? Vallahi zoruma gidiyor. Şimdi bu konuyada arkadaşlar eee babadır vermek zorunda sokakta mi kalsın, diyolar. Haksızlık bence. Sonunu öngörmeden pervasızca hareket etmeyi biliyorlar. Hiç acimadim. Kendi görüşüm,konu sahibi benden etkilenme içine sineni yap.

Şimdi bu bdv de okuduğum konularini bildiğim arkadaslar var eşleri aldatmış,ayrılmışlar ve eş çocuğun nafakasını bile vermiyor verende düşürmek için uğraşıyor. Bu konuda bu baba ne yapmış bilmiyorum zamanında. Ama işte bu adamlar bı süre sonra bu bakmadigi annesini ve onları başka kadın için bırakıp gittiği çocuklara bana bak diye yanasiyorlar. Hak mi reva mı? Vallahi zoruma gidiyor. Şimdi bu konuyada arkadaşlar eee babadır vermek zorunda sokakta mi kalsın, diyolar. Haksızlık bence. Sonunu öngörmeden pervasızca hareket etmeyi biliyorlar. Hiç acimadim. Kendi görüşüm,konu sahibi benden etkilenme içine sineni yap.
Ben eşime hiç bir şekilde arkamı dönemem oda istemiyor hatta bu yaşıma kadar kimseden bişey görmedim ben yanlızdım şimdi düzenimi kurdum herkes beni aramaya başladı diyor. Bu arada bencede geçinebilir ben kira vermesindense mutfak masrafı faturalar konusunda yardım edilmesini daha doğru buluyorum direk kiramı sen vereceksin demek bana kötü niyetli geliyor

Zaten annesine yardim ediyormussunuz birde baba cikmis siz bu aileye calismak icin mi evlendiniz ne hali varsa gorsun. Gitsin huzur evinde kalsin gerekirse. Esiniz ailenize kira vermiyor gidecek birde babasinin kirasini mi odicek. Konusun istemediginizi eger boyle birsey yaparsa evin giderleri icin artik para odemiceginizi belirtin. Herkes ayagini yorganina gore uzatsin.

Kiranın tamamını ödemesin ki zaten ödeyemez de. Cüzi bir miktar söylesin 3 bin-5 bin gibi ben daha fazlasını veremem başının çaresine bakacaksın desin. Bence de hak etmiyor ama kiralar malum, ölürse, kendine zarar vermeye kalkarsa size vicdan azabı olmasın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X