• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emekli maaşı bu devirde neye yeter ki ?
Kiralar malum.
Sigarayı bırakabilmek kolay mı? Bide onca yıl sonra.
Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Yardımcı olurdum ben.
Emekli maaşı düşük ama herkese düşük bu adam emekli olana kadar niye hiçbir şey yapmamış şimdi de başkasının huzurunu bozuyor

Onada teklif ediyor ama babam kabul etmiyor
Babanızı boş verin siz o size versin siz babanız adına biriktirirsiniz. Kardeşiniz var mı bilmiyorum ama eşiniz babanızın evinde kira vermeden kalarak bir nevi kardeşinizin hakkından da yiyor kendi de kusura bakmayın ama “asalak” babasını beslemeye çalışıyor bu hiç adil değil

Eski konulara baktım da ohoooo. Kv hasta zaten çalışmıyor, o yakında başınıza kalır. Kp tembel ve yüzsüz o zaten başınıza kaldı. Kardeşe de bakarsınız. Bi de zorlaya zorlaya çocuk yapmaya çalışıyorsunuz. Babanıza ciddi anlamda çok üzüldüm. Bi tane babasını kocasına döndüren üye vardı ondan sonra en üzüldüğüm baba bu oldu. Keşke size evler alıp verene kadar oturup yeseymis adam o parayı valla.
Bir de konu sahibinin kardeşi olduğunuzu düşünsenize babanız sizin de hakkınız olan evi vererek eniştenize ve anasına babasına bir nevi sponsor oluyor.. ay evlerden Irak bir durum

Emekli maaşı düşük ama herkese düşük bu adam emekli olana kadar niye hiçbir şey yapmamış şimdi de başkasının huzurunu bozuyor
Konu sahibinin geliri atıyorum 50 binse adamın kirası 25 se vermesin evet.
Şuan herkes kendi kendini zor geçindiriyor.
Ama ufak yardımlar yapılabilir bence.
Bazıları gerçekten yardımı haketmiyor evet ama, sokaklara düşerse yine üzülecek olan çocukları olacak.

Benim babamın emekli maaşı 45 civarında 2 evi var çocuklarının üçü de meslek sahibi oldu evli değil yakın zamanda kalp krizi geçirdi buna rağmen hala çalışıyor 56 yaşında. Siz niye evlendiniz ne babası ne annesi kendi kendine yetemiyor yazık değil mi?

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Siz durumunuz musaitse ev alın borca girin çünkü dediniz ya araba borcu varken istemedi bitince istedi diye
Siz ev alın kredi borcunuz olsun ister aldığınız eve geçin babanız makul bir kiraya çıktığınız evi kayinpedere kiralasin
İster siz aldığınız evi kiraya verin o kira ile kayinpederin kirasını ödeyin ama sakın size ait eve onu yerleştirmeyin çıkaramazsınız benim aklıma bu geldi
Birde hiç akrabası vs yok ku köyde falan gitsin orda yaşasın
Ama benim anladığım borcunuz yoksa bana çalışsınlar istiyor borclanin

Konu sahibinin geliri atıyorum 50 binse adamın kirası 25 se vermesin evet.
Şuan herkes kendi kendini zor geçindiriyor.
Ama ufak yardımlar yapılabilir bence.
Bazıları gerçekten yardımı haketmiyor evet ama, sokaklara düşerse yine üzülecek olan çocukları olacak.
İşte bunu düşünecekti konu sahibi babasının evinde oturup kayınpederin kirasını ödeyecek ondan sonra anneye yardım edecek iki memur aman aman yüksek maaş değil bunun geleceği var. Adam daha genç çalışsın bi zahmet. Kayınpederim hala çalışıyor bu adamdan da yaşlı. Hiç mi ben ne olacağım dememiş

Verseniz de vermeseniz de evdeki huzurunuz kaçacak maalesef. Maddi sorunlar evliliklerde tat tuz bırakmıyor. Eşiniz kendi evini geçindirdikten sonra babasına yardımcı olsa sıkıntı yaşayacak mısınız? Yani adamın da bir şekilde babası işte,geçmişte ne yaşadılarsa yaşadılar. Şu anda görüştüğü için yardım etmek zorunda hisseder kendisini.

Valla şu durumda babanız ve siz eşinizin ailesini geçindirmek için evlenmişsiniz gibi görünüyor.
Kayınvalideniz boşanırken bu günleri düşünecekti, kayınpederiniz de aynı şekilde. İkisi de el kızının maaşına ve babasının mülküne mi kaldı şimdi?
Hiç olacak iş mi ya?

Herkes cok kolay yargiliyor.. evet kayinpederiniz bencede pek hos bir imaj cizmiyor. Ama buradaki asil mesele ona yardim etmek degil. Ne kadar kotu olsada esinizi vicdanen desteklemekle desteklememek arasinda bir karar almak. Buradaki kimse sizin esinize bu acidan bakarak vah tuh demez sonucta bu adamla iyi kotu gunleri paylasip bag kuran kisi sizsiniz biz degiliz. Ote yandan bu durumda sizin ailenizede sizede cok buyuk haksizlik oluyor. Herkes bu haksizliga eyvallah demez hakli olarak. Kendimi sizin yerinize koyuyorum ne yapardim diye.. muhtemelen diger bazi arkadaslarinda dedigi gibi once kendi babama kira odemekle baslardim ise. Babam kabul etmesede baska sekillerde maddi fayda saglamaya calisirdim onlara. Faturalarini odemek, evlerine alisveris yapmak gibi. Kayinpedere gelirsek oncelikle yukumuzu hafifletebilmek adina ne kadar belediye, devlet yardimi vs varsa basvururdururdum. Bu durumdaki birine en azindan 1 yerden yardim cikar muhtemelen. Maddi yardim kisminida esimin inisiyatifine birakirdim. Kendi maasi ile yardim etmek isterse ederdi babasina. Ama en az o kadar bende kendi aileme verirdim. Evlilik boyle. Ailelerimizi secemiyoruz. Birini seviyoruz evleniyoruz esimiz iyi biri olsada ailesi sonradan boyle sorunlar cikarabiliyor. Iyi gunde kotu gunde diyerek evlendikten sonrada mecbur bazi seylerde esini desteklemek gerek. Dedigim gibi burada aslinda ise yaramaz babasina yardim etmek meselesi degil bu esinizin vicdanen rahat edemeyecek ve mutsuz olacak olmasi. Bizler aile yonunden sansliyiz ama kendi babam soz konusu olsa su durumda bende dayanamazdim babama ne kadar kotu olursa olsun ve esimdende destek beklerdim bu konuda. Ama esimin ailesine karsi haksizlik yaomamak icinde ayni yardimi esimin ailesine de yapar ayrica kirada oderdim. Hayat sartlari cok kotu yarin bir gun bir sekilde bizim ya da bizim bir yakinimizinda benzer duruma dusmeyeceginden de emin olamayiz. Iki ucu b**lu degnek. Ne diyebilirim ki.

Valla şu durumda babanız ve siz eşinizin ailesini geçindirmek için evlenmişsiniz gibi görünüyor.
Kayınvalideniz boşanırken bu günleri düşünecekti, kayınpederiniz de aynı şekilde. İkisi de el kızının maaşına ve babasının mülküne mi kaldı şimdi?
Hiç olacak iş mi ya?
Ya da adam evlenmeyecekti başkasının hayatını mahvetmeyecekti

İşte bunu düşünecekti konu sahibi babasının evinde oturup kayınpederin kirasını ödeyecek ondan sonra anneye yardım edecek iki memur aman aman yüksek maaş değil bunun geleceği var. Adam daha genç çalışsın bi zahmet. Kayınpederim hala çalışıyor bu adamdan da yaşlı. Hiç mi ben ne olacağım dememiş
Benim kayınpederde 65 yaşında hala gurbette inşaatta çalışıyor.
Aynı şekilde kendi babam da. Hem emekli hemde şoförlük yapıyor.
Konu sahibinin başı dertte eş ailesiyle. Çünkü geçmiş konusunda kayınvalidesinden yakınmış.

Benim kayınpederde 65 yaşında hala gurbette inşaatta çalışıyor.
Aynı şekilde kendi babam da. Hem emekli hemde şoförlük yapıyor.
Konu sahibinin başı dertte eş ailesiyle. Çünkü geçmiş konusunda kayınvalidesinden yakınmış.
İşte bizim babalarımızın canı yok mu mesela. Benim kayınvalidem de ev alacaktı ama kızının üstüne bizden destek istedi vermedik. Eşime anaya bacıya bakmak senin görevin diye ağlamıştı. Bu zamana kadar aldığın parayı ne yaptın diye sor düşman olursun nefret ediyorum parazitlerden. Burada ne anne çalışıyor ne baba kocası destek olacaksa evlenip başkasının hayatını yakmayacaktı. Hangi birine destek olacak anneye mi babaya mı

İşte bizim babalarımızın canı yok mu mesela. Benim kayınvalidem de ev alacaktı ama kızının üstüne bizden destek istedi vermedik. Eşime anaya bacıya bakmak senin görevin diye ağlamıştı. Bu zamana kadar aldığın parayı ne yaptın diye sor düşman olursun nefret ediyorum parazitlerden. Burada ne anne çalışıyor ne baba kocası destek olacaksa evlenip başkasının hayatını yakmayacaktı. Hangi birine destek olacak anneye mi babaya mı
Kusura bakmasın ama eğer evlendiyse anaya,bacıya bakmak kimsenin görevi değil.
Ya şuan en iyi mesleğin maaşıyla bile zor geçiniliyor. Ekonomi o kadar berbat.
Tamam küçük yardımlar yapılabilir,cep harçlığı,arada mutfak masrafı gibi.
Ama bu sürekliliğe bağlanamaz.
Herkesin bir düzeni var.
Ama yinede çok üzülüyorum yaaaa. Of

Emekli maaşı bu devirde neye yeter ki ?
Kiralar malum.
Sigarayı bırakabilmek kolay mı? Bide onca yıl sonra.
Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Yardımcı olurdum ben.
Sigara içmese bile 15 bin maaş alan biri kira faturalar bitti yemeğe bile para yokki? Ben herkes yaptığını götürür diyorum. Tamamı olmasa bile bir kısmına destek olunmalı.

Sigara içmese bile 15 bin maaş alan biri kira faturalar bitti yemeğe bile para yokki? Ben herkes yaptığını götürür diyorum. Tamamı olmasa bile bir kısmına destek olunmalı.
Ya burdaki eş de ayrı bir olay ama. Sırtını dayamış kadının ailesine

Kusura bakmasın ama eğer evlendiyse anaya,bacıya bakmak kimsenin görevi değil.
Ya şuan en iyi mesleğin maaşıyla bile zor geçiniliyor. Ekonomi o kadar berbat.
Tamam küçük yardımlar yapılabilir,cep harçlığı,arada mutfak masrafı gibi.
Ama bu sürekliliğe bağlanamaz.
Herkesin bir düzeni var.
Ama yinede çok üzülüyorum yaaaa. Of
Kira ödemek büyük bir yük. Bu adam belki 40 sene yaşayacak. Herkes geleceğini düşünmek zorunda valla. Yazık değil mi konu sahibinin babası zorluklarla ev almış kızı oturuyor o da emekli kiraya verse belki rahatlar. Kocası önce kayınpederine kira ödesin. Benim ruhum bunaldı konudan ya

Oh ya, yatırıma bak; kendi yaşlılığın için bir kenara üç-beş atma nolur nolmaz diye, hiçbir birikimin olmasın, onun yerine çocuk yap ve "Bana baksın" diye bin tepesine. Sanki anasını babasını hiç tanımıyor evladı da, hiç bilmiyor huylarını, gitsin elin kızıyla evlensin o da yaksın başını. Kpi daire versin, karısı çalışsın evi geçindirsin, kendisi de hiçbir hayrı dokunmayan babaya yağdırsın, nasıl olsa ekmek kpden su eşinden. İyi tezgah.

Sizin babanız, kp ve damat beslemeye mi doğuverdiydi?
Yerinizde olsam zırnık vermem kimseye ve babamı da kullandırmam. Kusura bakmayın, yok öyle bir dünya. 58 yaşında adam, dünürünü dolaylı olarak kendine sponsor edecek ne güzel ya. :)) Hale bak.
Bildiğiniz boşanma sebebi bu.

Ya da adam evlenmeyecekti başkasının hayatını mahvetmeyecekti
Aynen öyle, benim annem babam muhtaç ben olmazsam mahvolurlar diyen evlenmemeli çok zengin değilse.
Başka bir aile ve yetiştirdikleri kızları neden size sponsor olsun ki? Aileler kızlarını bu ailelere baksın diye mi yetiştiriyor?
Evleri kira olsa, kadın hamile kalsa tek maaşa düşseler ne olacak mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X