Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kiranın tamamını ödemesin ki zaten ödeyemez de. Cüzi bir miktar söylesin 3 bin-5 bin gibi ben daha fazlasını veremem başının çaresine bakacaksın desin. Bence de hak etmiyor ama kiralar malum, ölürse, kendine zarar vermeye kalkarsa size vicdan azabı olmasın...
Bende böyle düşünüyorum ama yüz bulup hep isteyebilir. Ben eşime bişey diyemiyorum oda istemiyor ama tek çocuk dediğiniz gibi bişey olursa hem vicdan azani hem de milletin söylemleri hiç bitmez

Annesi kardeşiyle yaşıyor onun hiç bir geliri yok zaten eşim annesine para gönderiyor kendi harçlığı yapsın diye ona lafım yok annesine bende veriyorum para ama sorun tamamen babası benim babamda aynı maaşı alıyor eşi 3 çocuğu varken birimizden bir kurul istemez eşimin babası tek başına bizim maaşımıza göz dikmiş. Bayram günü tüm huzurumu kaçırdı.
Annesinin de mi maaşı yok? Bu kadın dememiş mi benim 2 çocuğum var çalışayım diye? Ailenizin yerinde olmak istemezdim gerçekten evladin da hayırlısı diye dilemek lazım. Babanız kaç sene yememiş içmemiş biriktirmiş, şimdi kızı 2 tane tembeli besliyor.

Koah oldugu halde gunde 2 paket sigara iciyormus ama ozaman calisadabilir
Adam aymazın teki belli ki ama şu ekonomide muhtemelen ağır fiziksel aktivite gerektiren bir işe girecek ve uzun süre çalışabileceğini sanmıyorum. Bu durumda oğlu ne yapabilir ki çok ağır bir psikolojik baskı altında. Böyle sıkıntılı yaşlılar çoğu zaman bilerek hastalıklarını kullanarak da evlatlarını istismar ediyorlar ilaçlarını almıyorlar sigara içiyorlar vs bilemedim o yüzden.

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
En güzel maaş karşılığı olan huzur evi. Ben olsam bende istemezdim. Ama sizin gibi susmaz dile getirirdim.

siz ailenizin evinde kira ödemeden oturuyorsanız ve çalışıyorsanız, bunlara ek olarak anasına ayrı ve babasına ayrı maddi yardımda bulunacaksanız siz ve aileniz bu aileye çalışmak için mi dünyaya geldiniz? gönderin adamı evden. bari anası ve babası için değil; kendiniz için çalışmış olursunuz. hayat, bunlar için köpek gibi çalışamayacak kadar kısa.

Eski konulara baktım da ohoooo. Kv hasta zaten çalışmıyor, o yakında başınıza kalır. Kp tembel ve yüzsüz o zaten başınıza kaldı. Kardeşe de bakarsınız. Bi de zorlaya zorlaya çocuk yapmaya çalışıyorsunuz. Babanıza ciddi anlamda çok üzüldüm. Bi tane babasını kocasına döndüren üye vardı ondan sonra en üzüldüğüm baba bu oldu. Keşke size evler alıp verene kadar oturup yeseymis adam o parayı valla.

Eski konulara baktım da ohoooo. Kv hasta zaten çalışmıyor, o yakında başınıza kalır. Kp tembel ve yüzsüz o zaten başınıza kaldı. Kardeşe de bakarsınız. Bi de zorlaya zorlaya çocuk yapmaya çalışıyorsunuz. Babanıza ciddi anlamda çok üzüldüm. Bi tane babasını kocasına döndüren üye vardı ondan sonra en üzüldüğüm baba bu oldu. Keşke size evler alıp verene kadar oturup yeseymis adam o parayı valla.
Şuanda bizimle kalan yok ama sonumuz o gözküyor

Adam karısına kocalık oğluna da babalık etmemiş, başını sokacak bir ev bile almamış, muhtemelen yemiş içmiş keyfine yaşamış şimdide gelmiş gelinin kazancına göz dikmiş. İşiniz zor konu sahibi. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Yerinde olsam babamın evinde bedava oturmamız hoş olmuyor, kirasını verelim der, kayınpedere vereceğim parayı babama verirdim.

Bu tarz evlilik çocuklar taçlanmalı zaten. Aksi düşünülemez. 😵‍💫

Ama çalışmak istemiyor. Eşi çocuğu yanında değil hayat amacı kalmamış
58 yaşında evladın sırtına binmek nedir yaa. Eşinize söyleyin vermesin para, gitsin çalışsın. Hayat amacı kalmamış ne demek, kendi geçimini sağlamaktan, kimseye yük olmamaktan daha önemli bir hayat amacımı var?

Bu tarz evlilik çocuklar taçlanmalı zaten. Aksi düşünülemez. 😵‍💫
Ya gerçekten bi tane aklı başında aile üyesi de kızı kenara çekip uyarmıyor mu acaba? Ya da uyarıyor da bu kız mı dinlemiyor anlamadım. Hiçbir anne baba kızına böyle bir şey yaptırmaz normalde. Ne varmış bu kocada bu kadar merak ettim. Şöyle biriyle evlenmek için gerçekten insanın çok çaresiz olması lazım.

Eşim babası ile konuşmuyordu düğünden bir ay önce akrabaların zoruyla barıştı. Ben o zamana kadar görmemiştim. Vermesin demiyorum ama bizimde malum durumumuz. Bakmasına gelince babası mecbur bakacak hasta olursa tabi ama birde annesi var kayınvalidem babası ile görüşmesini hiç istemiyor. Ne hali varsa görsün diyor
vermesin demiyorsanız neden bu kadar düşüncelere boğuldunuz anlamadım. Gayet vermesini istemiyorsunuz.
Geleceğini garantilemeyen insanları asla anlamıyorum. 2 paket az sigara iç köşene at ev alırdın şimdiye. Günü kurtarmaya bakmış.

Siz çalışıyorsunuz, eşiniz çalışıyor, oturduğunuz ev babanızın evi. Eğer sizde kirada olsaydınız zaten yardımcı olamayacaktınız?
Siz kendiniz ev almak için birikim yapmıyor musunuz, bu sebeple babanızın evinde değil misiniz? Ne kıymeti kaldı o zaman.
Sigarayı bıraksın. Bende sigara kullanan insanım ama sigara paramla kiramı birleştirip ödeyebileceksem eğer şu an bırakırım sigarayı. Sokakta mı kalayım, aç mı kalayım sigara için?
Sağlık sorunu var mı çalışmasına engel? Çalışsın. Benim iş yerimde anneannem, dedem yaşında insanlar çalışıyor sırf çocuklarını evlendirecekleri için. Yada yetmiyor emekli maaşı, çalışıyor işte.

Eşinizi okutmamış, destek olmamış hiçbir şeyde. Ayrıca kocasının tek başına karar vereceği bir şey değil bu. Kese bir artık onlar karı-koca. Tabi ki karısının da rızasını almalı. Her ay faturalarını ödemekten bahsedilmiyor burada 2-3 bin tl. Şu an 1+1 evlerin kirası bile 10 binden başlıyor şehrine göre.

Nereye kadar böyle gidecek mesela? Sokakta kalmasına bende razı olmazdım ama başka bir yol düşünülmesini isterdim. Huzurevi tarzı yerler araştırsanız? Emekli maaşının karşılayabileceği. Düzgün bir baba olmadığı için bunları söylüyorum. Zamanında eşinize gerçekten sorumluluk sahibi, örnek bir baba olmuş olur. Eli hep üstünüzde olmuştur adam bir anda çok zor bir duruma düşmüştür o zaman başka. Öyle bir durumda “gelsin bizimle yaşasın” bile diyebilirdim ben. Hepimizin anne babası çok kıymetli ve kötü durumda görmek istemeyiz….

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X