Siz çalışıyorsunuz, eşiniz çalışıyor, oturduğunuz ev babanızın evi. Eğer sizde kirada olsaydınız zaten yardımcı olamayacaktınız?
Siz kendiniz ev almak için birikim yapmıyor musunuz, bu sebeple babanızın evinde değil misiniz? Ne kıymeti kaldı o zaman.
Sigarayı bıraksın. Bende sigara kullanan insanım ama sigara paramla kiramı birleştirip ödeyebileceksem eğer şu an bırakırım sigarayı. Sokakta mı kalayım, aç mı kalayım sigara için?
Sağlık sorunu var mı çalışmasına engel? Çalışsın. Benim iş yerimde anneannem, dedem yaşında insanlar çalışıyor sırf çocuklarını evlendirecekleri için. Yada yetmiyor emekli maaşı, çalışıyor işte.
Eşinizi okutmamış, destek olmamış hiçbir şeyde. Ayrıca kocasının tek başına karar vereceği bir şey değil bu. Kese bir artık onlar karı-koca. Tabi ki karısının da rızasını almalı. Her ay faturalarını ödemekten bahsedilmiyor burada 2-3 bin tl. Şu an 1+1 evlerin kirası bile 10 binden başlıyor şehrine göre.
Nereye kadar böyle gidecek mesela? Sokakta kalmasına bende razı olmazdım ama başka bir yol düşünülmesini isterdim. Huzurevi tarzı yerler araştırsanız? Emekli maaşının karşılayabileceği. Düzgün bir baba olmadığı için bunları söylüyorum. Zamanında eşinize gerçekten sorumluluk sahibi, örnek bir baba olmuş olur. Eli hep üstünüzde olmuştur adam bir anda çok zor bir duruma düşmüştür o zaman başka. Öyle bir durumda “gelsin bizimle yaşasın” bile diyebilirdim ben. Hepimizin anne babası çok kıymetli ve kötü durumda görmek istemeyiz….