Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Şu an konuşulan konuda pek yorum yapmak istemiyorum arkadaşlar doğrusunu söylemiş zaten, arkadaşlar tesettür için Allah'ın ayeti demiş, açıkçası söz konusu ayetin yorumlanışı konusunda alternatif fikirlere sahibim fakat burası yeri değil. Ben başka bir şey söyleyeceğim, önceki konunuzu açalı daha bir ay olmamış. Uzun süreli ve severek ayrılınan eski sevgiliyi unutmak bu kadar sürede neredeyse imkansız. En az iki sene geçmeli iddia ediyorum. Tecrübeyle sabit. Siz unutup yeni bir sayfa açmamışsınız sevgili kardeşim. Bilinçaltına itmişsiniz. Şu an dört dörtlük pürüzsüz bir evlilik hazırlığı yapıyor olsaydınız belki o unutma süresini evlilikten düşebilirdiniz ama bu kadar saçma bir sebepten sular bulanıyorsa, bu sıkıntılar sizi kendi içinize dönmeye zorladığında her olayda pişmanlık duyarsınız. Evlenmese miydim keşke? sorusu çok can acıtır. Diğer konunuza kabul edin bu yorumu. Çok erken çok... Yaramı sarayım unutayım diye girdiğiniz yolda başınıza gelen ilk engele bakın, sizi birey yerine koymayan baskıcı kayınpeder... ve bu daha fragman :KK64:

Hiç böyle düşünmedim inanın.. Nişanlanma kararını veriken bile 1 yıl düşündüm.. Kendi ayakları üstüne basabilen bir insanım.. ama yine de çok üzüldüm böyle olmasına.. Yani nişanlım iyi efendi dedim.. Anlaşabiliyorum dedim.. Ayrıca göz de yummuyorum inanın. ama nasıl bir tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Siz olsanız ne yapardınız güç almak adına soruyorum. Çok teşekkürler..
Kayınpederin sana daha öncede kapan demiş..O zaman sen ne cevap verdin ona kapanıcam dedin mi?

Şu an konuşulan konuda pek yorum yapmak istemiyorum arkadaşlar doğrusunu söylemiş zaten, arkadaşlar tesettür için Allah'ın ayeti demiş, açıkçası söz konusu ayetin yorumlanışı konusunda alternatif fikirlere sahibim fakat burası yeri değil. Ben başka bir şey söyleyeceğim, önceki konunuzu açalı daha bir ay olmamış. Uzun süreli ve severek ayrılınan eski sevgiliyi unutmak bu kadar sürede neredeyse imkansız. En az iki sene geçmeli iddia ediyorum. Tecrübeyle sabit. Siz unutup yeni bir sayfa açmamışsınız sevgili kardeşim. Bilinçaltına itmişsiniz. Şu an dört dörtlük pürüzsüz bir evlilik hazırlığı yapıyor olsaydınız belki o unutma süresini evlilikten düşebilirdiniz ama bu kadar saçma bir sebepten sular bulanıyorsa, bu sıkıntılar sizi kendi içinize dönmeye zorladığında her olayda pişmanlık duyarsınız. Evlenmese miydim keşke? sorusu çok can acıtır. Diğer konunuza kabul edin bu yorumu. Çok erken çok... Yaramı sarayım unutayım diye girdiğiniz yolda başınıza gelen ilk engele bakın, sizi birey yerine koymayan baskıcı kayınpeder... ve bu daha fragman :KK64:

Çok haklısınız.. Birsürü soru işaretleri oluştu bile kafamda.. Ama konuyu açtığım zaman ayrılmadım eski sevgilimden. o daha uzun bir süreçti. yani ondan ayrıldım yaklaşık 1 yıl sonra nişanlanma kararı verdim.. Ve böyle oldu malesef..

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Kapanacagim varsa da o diretmeden sonra kapanmazdim

merhaba tüm sayfaları okuyamadım :KK43:
kapansanız ona ne olmuş kapalılık açıklık görüntüsel olmamalı insanın içinden gelince olmalı yok açık yok kapalı ben de düğünümde süper güzel bi gelinlik giydim ince askılıydı alışverişte baktı görümcem ve nişanlım bişey diyecekler diyemediler ayyyy çokk güzel ayyy bu daha güzel (ben her başka bi gelinlikte)dedim durdum ablam (görümcem yaşça cok büyük benden) su da güzel bi bak diyo aman ablaaa o ne yaaa bana yakışmaz o teyze giib dururm bilmem ne gel gel bak burda ne güzeller var deyip heyecanla başka modellere koşuyordum. tabi hersey ve her kişilik farklı sadece gösterdi ben anladım istediklerini de olmadı almadım . onlardan ağzını açan dahi olmadı
sizin kayınpeder resmen dayatmış.şimideden davranışınızı belirleyin ki sonradan değişmiş olmayın. abla yazık düğünde hala şal vereyim mi sırtına üşürsün diyip durdu ya da tül attıralım su askılardan tutturalım:)))
ama şimdi ben kapalıyım ama sonradan kapanınca balkona çıkarken unutuyorum bazen tülbent almayı:) eşim de güler.
bütün bunları anlatmamın sebebi şu ki dayatmayla başlayacağınız bi hayat olacak önünüzde seçenek olarak sunulan değil.
evlilik sizin, kararlarınızı verdiğiniz evlilik sizin olmalı şimdiden 3. kişileri karıştırmayın evliliğinize
gönlünüzden gecen ne ise onu yapın iyi günler

(siz kararınızı kendiniz verin . nişanlınızla bi karar alın. eşya işine gelince şimdiden böle şart şurt koşan nişanlının babası yarın öbür gün herseyinizi ben aldım derçıkar belki de insanların iç yüzlerini sonradan görüyoruz.)

Hayır, Hayırlısıyla ileride o da olur baba demiştim ve nişanlıma anlatıp bu konuyu babasıyla konuşarak halletmesini istemiştim. O da tamam birdaha açılmayacak demişti..
O zaman geçeceksin karşılarına konuşacaksın..Ben size böyle bir söz vermedim,kapanıcam demedim..Ben bunu yaparsam eğer Allah için yapacağım,kendim istediğim zaman,çünkü bu başkalarının isteğiyle,elalem ne der diye olacak birşey değil..Yalnızca Allah için yapılacak birşey..Sizde bence Allahın emrettiği birşeyi kendiniz için,elalem ne der diye düşündüğünüz için ağzınıza sakız edip günaha girmeyin..Benim kararım budur kesin ve nettir..Eğer kabul etmiyorsanız bu iş burda bitti diyeceksin..Bu kadar kesin ve net..Bunu bir dene bakalım ne tepki verecekler..Sen pasif kaldığın için adam eziyor seni..Sen dik dursan böyle birşeyi diretemez sana o kim oluyor ya?

Hayır, Hayırlısıyla ileride o da olur baba demiştim ve nişanlıma anlatıp bu konuyu babasıyla konuşarak halletmesini istemiştim. O da tamam birdaha açılmayacak demişti..

Ben size bakınca aklı başında, sağduyulu, kendini çok güzel ve saygılı biçimde ifade edebilen birini görüyorum.

Ama onlar bu naifliğinizi yumuşak başlılık olarak algılıyorlar ve "yola gelmenizi" bekliyorlar anladığım kadarıyla. Ve bu konuda kayınpederiniz yalnız değil, nişanlınız da onlarla aynı zihniyeti paylaşmanızı istiyor ve sizi zor durumda bırakıyor.

Yok artik ya ! Cahilligin bu kadari. Zorlama ile imanda, ibadette, tesettür de olmaz. Dinde zorlama asla yoktur neyin kafasini yasiyor bunlar. Yerinizde olsam birak kapansammi diye dusunmeyi en ufak israrinda nisan atardim. Senin kararin, senin hayatin kime ne ? Sacin mi dert olmuş koskoca adama başka dert edecek şey mi kalmamis.. İçinden gelmiyorsa kimse için asla kapanma. Annen için bile, birak kayınpederi..

Çok haklısınız.. Birsürü soru işaretleri oluştu bile kafamda.. Ama konuyu açtığım zaman ayrılmadım eski sevgilimden. o daha uzun bir süreçti. yani ondan ayrıldım yaklaşık 1 yıl sonra nişanlanma kararı verdim.. Ve böyle oldu malesef..

hakkınıza hayırlısı olsun, zor bir süreç herşeyi enine boyuna düşünün, bugün vereceğiniz kararlar ve belirleyeceğiniz prensipler ileride evliliğinizin kaderini tayin edecek. mutluluklar diliyorum.

Hiç böyle düşünmedim inanın.. Nişanlanma kararını veriken bile 1 yıl düşündüm.. Kendi ayakları üstüne basabilen bir insanım.. ama yine de çok üzüldüm böyle olmasına.. Yani nişanlım iyi efendi dedim.. Anlaşabiliyorum dedim.. Ayrıca göz de yummuyorum inanın. ama nasıl bir tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Siz olsanız ne yapardınız güç almak adına soruyorum. Çok teşekkürler..
ben olsam kesinlikle bu işi bitiririm.. kesinlikle.. ezdirme kendini..

e hayırlısıyla ilerde o da olur demişsin adama ümit vermişsin işte.. kararlı bi şekilde düşünmüyorum kesinlikle deseydin şu anda bu konuyu açmak zorunda kalmazdın.. madem kapanmayacaksın adama ne demeye hayırlısıyla ilerde o da olur diyosun?

Bugün gelinligin kapali olucak der , Kapali giyersin...

Yarin baska istekleri olur, onlarada mecburen Evet diceksin cunku adamin tehtidi hazir baglarimi keserim diye.

Kesiyorsa kesin aman!!
Sen kendi bildiginden vazgecme , Ogluyla evleniyosun sen kendisiyle degil..

Taviz tavizi dogurur . Senin acik oldugunu bastan biliyordu ..
Kendi istedigi kilifa sokmak istemesi yanlis!

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.

en nefret ettiğim aile tipi. tamam hoştur güzeldir yapılabilir kapanmak. ama kimse kimseyi zorlayamaz. helede k.p. e ne oluyor. islamiyette baskı yoktur. sen uyarını yaparsın şöyle olsa güzel olur diye gerisni şahıs kendisi bilir. ayrıca şimdi buna karışan ileride kimbilir nelere karışmaz. hele abiler ablalr ne oluyor onlara da seni ikna etmeye çalışıyor. kocaman adam haddini bilsin önce şart koşmak nedir ya. şunları okudukça sinirden ölüyorum. ne biçim toplum olduk biz bencil, dediğim dedik, hoşgörüsüz... işin zor gibi görünüyor canım Allah kolaylık versin, tekrar düşün derim.

eyer gercekten kapanmayi istemiyorsan, bu isin sonu iyi deyil.
Hep huzursuzluk olucak aranizda tesettur yuzunden.

e hayırlısıyla ilerde o da olur demişsin adama ümit vermişsin işte.. kararlı bi şekilde düşünmüyorum kesinlikle deseydin şu anda bu konuyu açmak zorunda kalmazdın.. madem kapanmayacaksın adama ne demeye hayırlısıyla ilerde o da olur diyosun?

çünkü ileride gerçekten düşünüyorum. Kurduğum cümle ne ise düşüncem de odur. Ben yanlış bir cümle kurduğumuz düşünmüyorum. Sonuçta büyüğümdür. Kibar bir dille cevap vermenin nesi yanlıştır?

X