Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
bu kadar pasif olursanız tabi nisanlınızın babası size böyle konusur ben böyleyim demeyi ögrenin hanımlar ya nedir bu esin ailesine saygı aman susuyım aman aramız bozulmasın kapanmak istemiyroum demek cokmu zor acaba

sen kapalı mısın anlamadım ben tesettür diyosun türban istemiyorum diyosun aynı şey değil mi saçın açık demi senin doğru anladım. orayı, peki neden düğünde kapalı oluyosun bi öyle bi böyle nişanlını da S. ktir et bence
bencede son cümlee aynen katılıyorum hayır de resti cek

Ona ne oluyor be! Bunların yüzünden millet her şeyden soğuyor ya. Başkasının isteğiyle Türban mı takılır. Türbana da mı hiç saygısı yok. Terbiyesiz Adam!
Bunlar baskıyla zorla yapılacak şeyler değil.. içinden geliyorsa yap, gelmiyorsa yapma sakın.
Ama şunu da düşün daha evlenmeden gelinliğine karışan bir kayın pederin var ve onun ağzına bakan bir nişanlın.. gerisini sen tahmin et.

istemediğiniz bir şeyi yapmayın diyeceğim bende ama zorlanır ve çok zorda kalırsanız .şapka yada düşük topuz yapıp tüm sacınızı örtecek şekilde taç gibi bir şey yapabilirsiniz

şunu da unutma konu sahibi eğer yaşım geçiyo evde kaldım düşüncesiyle göz yumuyosa yapılan şeylere, yazık edersin.. illa ki başkasını bulursun ya da en kötüsünü düşün, hiçkimseyle evlenmesen nolcak? al evlenenleri de görüyoruz boşanan boşanana.. aklını başına al yaşının gerektirdiği gibi mantıklı düşün derim ben..

bu konuda orta yolu bulmaya bile yanasmam ben çeşitli pazarlıklar oluyo bu konuda yok efendim saçın açık olsun ama gelinlik kollu olsun saçını açık olsada duvak epey bi örtsün. ..giderde gider bu, alayım saçmalık bir kızı nasıl görüp begendiysen o şekilde kabul edersin ya da etmezsin bugün bundan odun verilir yarın başka şeyden kimse kimsenin b.kunda boncuk bulmadı herkes bi haddini bilsin

başka isteğin var mı beybaba deseydin :KK62::KK62::KK62:
nişanlının ayrıca pasif durmasına da sinirim bozuldu..
ben nişanlıyken kv'dem askılı giymeme eşime (o zaman nişanlım) laf etmiş. Nişanlım gerekeni annesine demiş.
sonra bende Hepsine bir güzel cevabımı verdim. hatta o zamanlar bende acaba diye konu açmıştım burda.

laç yaşında insansın senin aklın fikrin yok mu?
emin misin bu kişiyle evlenmek istediğine...

Kayinbaba enteresanmis. Boyle utanmadan sikilmadan koskocaman evlat sahibi insanlarin gereksiz inatlari gencecik insanlarin hayatini oyle etkiliyorki. Inanamiyorum bazen.
Taviz vermemeni tavsiye ederim. Senin gelinligin, senin dugunun, senin hayalin. Gelinligin tesettur bile olmak zorunda degil. Ne saniyorlarmista kendilerini? Nisanlin dogru davranmis orada babasina sizin anlasmanizi anlatmakla. Ama saglam durmaya devam etsin. Kayinlarin ve gorumcelerine ne oluyormusta?
Bu arada kayinvalide hakkinda birsey soylemedin, o nasil bir tavir sergiliyor?

Pardon canim, ailen yapici olmus, ama baban biraz daha sert olup senin kararin oldugunu soyleyip kayinbabaya yerini bildirebilirdi. Nasil bir tehdit yahu, herseyi ben yaparim, ama..
oldu canim, baska?

Malesef babam hayatta değil canım. Sanırım bu cesarette buradan geliyor.. Kayınvalidem de 2 cümle kurdu sadece eşini onaylayan türden. Son derece pasif bir kadın (Öyle bir adamın karısı olunca malum..)

Canim benim anladigim kadariyla dügün vs herseyi erkek tarafi yapiyor, eee tabi öyle olunca konusma haklarida oluyor sizin üzerinizde, yani senin baska bir secenegin yok.

bence konu sahibinin annesi de kızları eğer kapanırsa rahatsız olmıcak, belki de hoşlarına gidecek bu durum, bu yüzden resti çekip bitirmiyorlar bu işi.. yoksa hangi aile böyle bi aileye kızını verir? ben asla vermezdim kızımı başka erkek mi yok..

Ailem de muhafazakar ama bu baskı onları da çok çok üzdü.. Gereken cevabı da kendimize yakısır şekilde verdik ve ancak o kadar karşı durduk aile olarak (Babam hayatta değil) Ailem bana bırakıyor dememden kasıt, bu kararı benim vermemi istemeleri, yoksa fikirlerini paylaşıyorlar benimle açık açık.. ama hayati birşeyi de bana bırakıyorlar haliyle. Yapabileceksen, mücadele edebileceksen kızım şeklinde..

Canim benim anladigim kadariyla dügün vs herseyi erkek tarafi yapiyor, eee tabi öyle olunca konusma haklarida oluyor sizin üzerinizde, yani senin baska bir secenegin yok.

Hayır hayır, biz böyle bir talepte bulunmadık kesinlikle ve istemiyoruz da.. ben çalışıyorum, ailem arkamda.. adam kendi kendine gelin güvey oluyor, ben yaparım ederim diye.. Biz yapmasın ve karışmasın modundayız ama adam yapsın ya da yapmasın böyle olacak diye diretiyor.

Malesef babam hayatta değil canım. Sanırım bu cesarette buradan geliyor.. Kayınvalidem de 2 cümle kurdu sadece eşini onaylayan türden. Son derece pasif bir kadın (Öyle bir adamın karısı olunca malum..)
Allah rahmet eylesin. Hakkinda hayirlisi olsun, tuhaf bir durum. Nisandan dondum ben, ozamanki nisanlim kiyafetlerimi acik buldugu icin. Ben devamli onu mutlu etmek icin daha kapali giymeye calistim, baktim kendimden hep taviz veriyorum, yine yaranamiyorum yine yaranamiyorum. Sonunda yuzugu attik, ve omuzlarimdan oyle bir yuk dustu ki. Inanilmaz.

Su anda evliyim, kayinbabamla bir defa bir munakasa yasadim. Dini nikahimizi evde istiyordum, kayinbabamda camide. Yok camide olurdu yok evde olurdu diye gereksiz bir inatlasma yasamistik. Esime (ozaman nisanlimdi) cok sinirlenmistim cunku cok pasif kalmisti (hic kendisine yakisan bir hareket degildi), beni birdaha bu duruma sokarsan, babanla yuz goz edersen acarim agzimi yumarim gozumu sorumlusuda sen olursun diye cok kizmistim. Bir daha hic boyle bir durum yasamadik, yasamamda umarim. Ezdirme kendini derim canim. Senin bir yanin zaten eksikmis, bu yuzden ustunuze geliyorlar belkide. Diret. Bu konuda bukadar baskinlarsa, daha senin nelerine karisirlar nelerine...aman diyim canim o firsati verme.

Allah akıl fikir versin bu insanlara yaa.
Neyin çabası bu arkadaş, böyle şeyin zorlaması mı olurmuş.
Arkadaşım bunu bi soru işareti olarak bile düşünme bence. Madem nişanlın seni kırmayıp kibarca babasının dediğini yapmanı istiyor. Sen de aynı şekilde anlat ona meramını. Siz beni böyle tanıdınız, sen beni böyle sevdin. Ben bunu yapmak istemiyorum , hele başkasının baskısıyla asla yapamam de. Bunu böylece bilsin kendisi de yolunu çizsin ona göre.
Seni tenzih ediyorum ama şu sadece evlenebilmek amacıyla kafasını kapayan (kafasını kapayan diyorum çünkü bu sebeple yapıldığında bu inanç dışı birşey oluyor) hatunlara çook sinirleniyorum.
Kendi inançları ve özgür iradeler ile kapanmış arkadaşlara saygım sonsuz elbet.

Yanii sen sen ol kendinden ödün verme böyle bir konu için. Asla!

bu gidişle sende son derece pasif olacaksın.
biraz ağzını aç da dik dur lütfen.
memlekette kala kala o adam mı kaldı..

Merak edip eski konunuza da bir bakmak istedim ve yaşlarınızı öğrenince gerçekten çok şaşırdım. Kayınpeder sizi istediği gibi şekillendirebileceği oyun hamuru zannettiği için en fazla 21-23 yaşlarında, ailelerin gölgesindesinizdir diye düşünmüştüm ikinizi de.

30 küsür yaşında bir insan, hayat arkadaşının kılık kıyafetine, hayat görüşüne karışma hadsizliğini gösteren babasına "O kadar uzun boylu değil, sen elbet bizim değerlimizsin ama bizim de kendi aklımız fikrimiz var çok şükür" diyemeyip onu iki arada bir derede bırakıyorsa bi durup düşünmek lazım.

Bugün en kadınsı mevzu olan gelinliğinize karışan adam yarın paltonuzun boyuna, çocuğunuzun adına, yetiştirme tarzına, perdelerinizin kalınlığına müdahale etmeye kalkar, eşiniz kem küm eder siz dellenirsiniz.

Size saygı duymalarını bekliyorsanız şu atacağınız adım çok önemli, çünkü kendileri henüz buna gerek duymadıklarını net bir şekilde ifade etmişler!

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.

eğer eşin ağırlığını koyup da senin zorla tesettür takmanı engelleyemeyecekse evlenme. bu kadar net.

şunu da unutma konu sahibi eğer yaşım geçiyo evde kaldım düşüncesiyle göz yumuyosa yapılan şeylere, yazık edersin.. illa ki başkasını bulursun ya da en kötüsünü düşün, hiçkimseyle evlenmesen nolcak? al evlenenleri de görüyoruz boşanan boşanana.. aklını başına al yaşının gerektirdiği gibi mantıklı düşün derim ben..

Hiç böyle düşünmedim inanın.. Nişanlanma kararını veriken bile 1 yıl düşündüm.. Kendi ayakları üstüne basabilen bir insanım.. ama yine de çok üzüldüm böyle olmasına.. Yani nişanlım iyi efendi dedim.. Anlaşabiliyorum dedim.. Ayrıca göz de yummuyorum inanın. ama nasıl bir tavır sergileyeceğimi şaşırdım.. Siz olsanız ne yapardınız güç almak adına soruyorum. Çok teşekkürler..

X