Her seyiyle bize kalan düğün, ev ?

Bizde herseyi ikimiz yaptik.siz neden calisip ceyizinizi kendiniz almadiniz boyle hep hazir beklenirmi.ev kurmak kolay degil.ben calistim ve bir yil nisanli kaldim a dan z ye butin ceyizi kendim aldim kendim sectim ve istedigim herseyi kendi paramla almak kadar guzel birsey yok.esimde koltuk takimi yemek odasi buzdolabi ni aldi.camasir bulasik hali diger kucuk ev aletleri yemek takimi kasil catal mis bardagima kadar aldim ha birde esim tv yide aldi.taksitle hepsini aldik.benim ailem yatsk odasi aldi esimin ailesi bir igne almadi hep esim kendi calisti odedi.aynen babamin alt katinda oturuyoruz icinin laminantini bile biz yaptik ne arsyan ne soran oldu ailem sagolsun yardim ettiler yani esimim tarafi sus gibi durdu oylece.
Birde ustune kv olacsk pislik bu kizin gozu yukseklerde falan diyodu arkamdan piskinlik mi desen yuzsuzluk mu.nisan elbisem falan hep kendim aldim calistigim maasdan eve hic vermedim hep esya aldim ama esim eve bile veriyodu gelde catlama.cok sinir krizi gecirttiler banada ama simdi okadsr sogukki aramiz ayda birkere gideriz ve 10 yllik evliyiz kizim 2 yasinda 6 aylikda hamisim.huzurumuz yerinde cok sukur kv elti kahri yok kimseye minnetimiz yok en guzeli en temizi kimseden beklemeyin.ilerde diyecek tek laflari olmaz uzak olun zaten nisanlin da ailesini tanimistir hic uzulmene gerk yok sizin araniz iyi olsun yeter.borcda odrnir gider biz evlendikten 8 ay sonra borclarimiz bitti balayina bile gittik Allah yardim ediyor yuva kurana gecer bu gunler huzur olsun yuvanda yeter..

Hak iddia edemezler, daha iyi

Düğünde takılarınıza da el koyabilirler dikkat edin

Şimdi nerden nasil baslasam bilmiyorum.
Düğünüme iki ay kaldı.

Ailemin yardimiyla birlikte bakarak ev tuttuk.
Esyalar daha alinmadi sadece nisanlimin memleketinde dugun salonu tutuldu.
Oda orkestra, dugun pastasi yemegi bilmem nesi bizim alacağımız bir dugun salonu.
Bisey demedim tamam dedim. Düğün salonunun fiyati 900 tl gibi bişey.
Başka hiç bisey yok.
Gelinligimi, kinaligimi annemle gidip kiraladik nisanlim ödeyecek.
Bundan belki de bir ay önce- ki o kadar dahi olmadi- kayinbabam; bana da babama da ben sizden hiç bişey istemiyorum herşeyi ben alicam dedi. Ve kaç kere yani .

Tamam dedik simdi ortalikta hiç bişey yok. Ne bi arayip paran var mi diyen ne de napalim esyayi , takiyi, duzen duzmeyi diyen. Kavinvalimde kinaya gelmem diyor uzak diyor 5 saatlik yol.
Ki 19 saatlik yola kizina giden kayinvalim anladiniz mi?

Nisanlim bu zamana kadar herseyi kendi yapmis. Ehliyet parasindan tutunda arabasini , askerlik harcligini herseyi.

Maşallah çok azimli gayretli nisanlim o ayrı mesele.
Yüzükleri bile nisanlim aldı.
Tek çöp gormedik. Oda görmemiş bu zamana kadar.

Kaynanam tatlim yenirken iki emanet bilezikle geldi beni odaya cekip bunlarin insanlarin icinde takalim sonra alip gidicem dedi. Ses etmedim.
Sonra millet gidince kolumdan aldi gitti zaten.
Daha neler neler varda iste...

Aylar oldu bi kere bile arayip da oglum harcligin var mi demediler.

Babam çok yardim etti nisanlima herseyimizle o ilgilendi. Kredi borcunu aylardir babam verdi nisanlima .

Kayinbabam diyormus ki gelinligi cok erken almislar .
Dugune 4 gun kala gidecekmisim memlekete ordan gelinlik bakacakmisim.
Ne bir dugun telasina düşen ,ne esya bakalim diye arayan adam beni arayip siz kinayi 2 hafta once yapin buraya gelin gelinligine kuaforune bak diyor. :KK43:

Ne varsa nisanlim yapacak belli. Bende ona yuklenmek istemiyorum. Zaten zamaninda ne kadar birikmiş altini varsa almislar ona buna takacagiz diye. Veren yok.

Gelinlik bakıyorum ucuzundan begendim 850 tl kiralik gelinlik.

Şimdi babası annesine diyormus ki benden hiç bisey beklemeyin.
Neyini yapmiski? Ev mi almis araba mi almis düğün mu yapmis ne yapmis ki benden bişey beklemeyin diyor.

Nisanlim ariyor açmıyor bile adam.

Esyayi düğünden sonra alalim demisler takilari esyayesyaya verelim diye.
Nisanlim da yok ben şimdi alacagim napiyim düğünden sonra demis.

Anlayacağınız dugun bizim olacak esya bizim korkarım taki da almayacaklar.
Ha burda soyle bi muhabbet var.
Diyorlar ki almak zorunda degil.
Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek.

Bunları da yapmıyor larsa ne anladik ki ?

Belli oldu hersey nisanlima kalacak herseyimi o alacak. Dugun salonu bilmem nesi pastasina kadar nisanlim verecek zaten.
Oda bunun farkinda üzülüyor bende üZülüyorum onu boyle görünce.
Ailem de çok sev di nisanlimi kiyamiyorlar oglum oglum surekli.
Annem artik uzuntuden egzama oldu her yeri.

Icimi dokmek istedim. Caninizi siktiysam hakkinizi helal edin. Özür dilerim.
Yasadigim durumu yasiyosunuz canim ALLAH yardimcin olsun.

Dünya mali için kendinizi sakin küçük düşürmeyin.. o bu kadar dusuncesizse sırf bir şeylerin olması için hiç çirkeflik yapmayın . Bırakın boşver. Nisanlinizla mutluysanız ege r evlilikle noktalayın..

Helal olsun hakkım.
Gerçekten çok üzüldüm

İnşaAllah bir çıkar yol olur...

Vakıa suresi okuyun
Bol bol dua edin

Madem nişanlıni seviyorsun ve ailenden seviyor.boşver olmasın her şeyin pahalisindan

Ucuz olsun gönlünüz olsun
Boşver

Nişanlına maşaAllah

Şükür. Ki o sorumluluk sahibi...
Allah cc yardimciniz olsun

Düğünüme iki ay kaldı.

Oda orkestra, dugun pastasi yemegi bilmem nesi bizim alacağımız bir dugun salonu.
Başka hiç bisey yok.
Bundan belki de bir ay önce- ki o kadar dahi olmadi- kayinbabam; bana da babama da ben sizden hiç bişey istemiyorum herşeyi ben alicam dedi. Ve kaç kere yani .

Tamam dedik simdi ortalikta hiç bişey yok. Ne bi arayip paran var mi diyen ne de napalim esyayi , takiyi, duzen duzmeyi diyen. Kavinvalimde kinaya gelmem diyor uzak diyor 5 saatlik yol.

Nisanlim bu zamana kadar herseyi kendi yapmis. Ehliyet parasindan tutunda arabasini , askerlik harcligini herseyi.

Kaynanam tatlim yenirken iki emanet bilezikle geldi beni odaya cekip bunlarin insanlarin icinde takalim sonra alip gidicem dedi. Ses etmedim.

Babam çok yardim etti nisanlima herseyimizle o ilgilendi. Kredi borcunu aylardir babam verdi nisanlima .

Ne bir dugun telasina düşen ,ne esya bakalim diye arayan adam beni arayip siz kinayi 2 hafta once yapin buraya gelin gelinligine kuaforune bak diyor. :KK43:

Ne varsa nisanlim yapacak belli. Bende ona yuklenmek istemiyorum. Zaten zamaninda ne kadar birikmiş altini varsa almislar ona buna takacagiz diye. Veren yok.

Neyini yapmiski? Ev mi almis araba mi almis düğün mu yapmis ne yapmis ki benden bişey beklemeyin diyor.

Hayır efendim senin çocuğuna üç vazifen var. Isim koymak ,dinini öğretmek ve evlendirmek.

Belli oldu hersey nisanlima kalacak herseyimi o alacak. Dugun salonu bilmem nesi pastasina kadar nisanlim verecek zaten.

Benim başıma gelmiş gibi üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Bu saatten sonra artık unutun kim ne yapmış yapmamış. Evlenince herkese karşılığını verin. Fazla değer vermeyin.
Nişanlınla iyi olmaya baak. Sıkmayın canınızı. Yapın her şeyi. Artık beklemeyin kimseden bir şey. Ailenize anlatıp üzmeyin onlarıda. Mutlu olun. Düğüne bir şey kalmamış evliliğinize odaklanın.
Kınaya gelmezse, altın takmazsa sizi ilgilendirmez. Onların ayıbı. Kv kınaya gelmezse onu ayıplarlar. Kendileri utansın. Siz mutlu olun. İleride de size konuşmay hakları olmaz. Eline koz geçiyor iste. Eşin ailesini sana savunamaz.
İnanın sizin kadar üzüldüm. Nişanlınızı sakinleştirin kendileri bilir hayatım deyin. Körüklemeyin. Evlenincede paşalar gibi koyun mesafenizi. Alttan almayın.

O igrenç kayınvalideden bende de var.annem kendi taki setini bana verdi git kayinvalidene ver bunu taksin sana elaleme rezil olmayalim sonra senin olsun dedi.Kayinvalidem resmen bana" al tak bakalim kendi takin gibi "deyip güldü takarken..
Takıyla rezilliği nasıl bağdaştırıyorsunuz. Takı setinizin olmaması bir rezillekse siz rezil olmazsınız kv.nin rezil olması lazım.
Benim annem böyle bir teklifte bulunsa 'asla' derdim vermezdim kv.ye taksın diye.

Kayınpederiniz %100 haksız. Ama çocuğunu evlendirmek zorunda olduğu için değil. Söz verip şimdi düğüne 2 ay kala sözünü bozduğu için. Siz evi ve düğün salonunu tutunca rahatlamış, nasıl olsa bu saatten sonra bu işin dönüşü olmaz diye düşünmüş muhtemelen.

Yapabileceğiniz şey çok basit düğünü erteleyin. Çok bir masraf yapılmamış nasılsa. Ev kiralanmış vs hiç umurumda olmazdı. Ertelenme sebebi olarak da tüm akrabalarına "bize yardım edeceklerini söylemişlerdi, şimdi hiçbir şey yapmayacağız dediler. O yüzden maddi durumumuzu toparlayıp öyle evleneceğiz" dersiniz. Millete hava atmak için emanet bilezik takan insan milletin ne diyeceğini de önemser. Oğlunu evlendirmek zorunda değil. Ama sözünü tutmuyorsa verdiği sözü tutmayan biri olduğunun insanlar tarafından bilinmesini hak ediyor. Sizin bu sebeple düğünü erteleyeceğinizi, evi iptal edeceğimizi duysa "aman şunu yaparım bunu yaparım" demeye başlar gibi geliyor.

Ama o öyle dese bile bence en mantıklısı düğünü erteleyip maddi olarak rahatlayıp öyle evlenmeniz. Bir daha emanet bilezik de kabul etmeyin lütfen. Takmak zorunda değiller ama milletin yanında takıp sonra çıkarttırmak büyük saygısızlık. Size saygısızlık yapmalarına izin vermeyin.

Şu arkadaşın dediği de mantıklı, özellikle illa planladığınız tarihte evlenmek istiyorsanız:

Her halükarda kayınpederinizin söz verip tutmamasının bir sonucu olsun. Bence aranıza mesafe koyun.
Bu yorum çok mantıklı.. bide düğünü onların memleketin de onların arabalarına yapacaksanız yapmayın. Sadece bi nikah yapın . düğüne harcadığınız parayla evinize eşya alın. Soranlara kb bize düğün yapmadı diyin. Susmayın bence..

Burayı her okudukça tuhafıma geliyor.

Bu konu için demiyorum. Herkes evlendirmek zorunda mı, eşya almak zorunda mı, siz ikiniz çalışın beraber yapın diyor. Tuhaf geliyor bana. Peki aileler neden yardım etmiyor. Doğururken iyi de evlenince kötü mü bu evlat.

Benim babam orta halli biri. Yani yağında kavruluyor işte.

Ama 4 oğlunu da evlendirdi. Düğün takı eşya herşey babamda bitti. Üstüne üstlük 150 m2 lik daire verdi hepsine.

Bir arsa aldı ve üst üste yaptı daireleri. Azmetti oğulları için.

Şimdi düşünüyorum da babam bizim gelinlere ne çok şey vermiş :KK66:

Bize gelen gelinler de şu bu o diye diye neler aldırmadı ki.

Şimdi konu sahibesine 850 tl lik bi gelinliği bile alamıyorlar. Sağda solda oğlum var demesini bilirler, evlendikten sonra da gelinden gelinlik beklerler. Eee sen babalık yaptın mı ki gelinlik bekliyorsun derler adama...

Çok ilginç. Burda ne çok böyle konu okuyorum.

İki küçük oğlum var. Kendi paramızla orta halli bir ev alacağım. Babamdan bana kalan hakla da bir kaç sene sonra bir ev daha alacağım. Şimdiden oğluşlarım için yatırım düşünüyorum. Bir de eğitim. Üniversiteye kadar. Elimden geldiğince.

Hadi oğlum evlen ama bizden birşey bekleme nasıl derim, nasıl yaparım bunu oğluşlarıma.

Genelleme yaparsam herkes bütçesine göre evladına yardım etmeli. Tamam ev alamayabilirsin ama bi gelinlik al, bi salon tut, iki de beyaz eşya alabilirsin. Değil mi?

Düğünüme iki ay kaldı.

Başka hiç bisey yok.

Aablası hiç üzülme ben 19 eşim 21 yaşındaydı evlendiğimizde senetle düğün paketinden eşyalarımızı aldık evimizi tuttu sadece takılarla düğün parasını verdik ve kp düğünde iki hediyelik bilezik taktı el gibi abileri ablası emitasyon bilezik taktı eşimin eline hacdan kv hediye gelen emitasyon bi set vardı emanet taksın diye onu verdiler o takıldı gelinliğim :KK43: komşunun gelinliğini giyindim 20 metre kare boş bi dükkanda kına yapıldı eee ne oldu peki bunlar hayatımda ne değiştirdi ? Kimsenin evliliğim üstünde söz hakkı yok bi peçeteyi bile biz aldık ve ödedik şimdi 14 senedir beraberiz sana diceğim sıkma kendini herşey olur yalnız tek üzüntüm bi gelinlikçiden istediğim gelinliği kiralayıp giyememem hala içimde uhde 12 yaşında kızım var ve hala gelinlikçilere bakıp iç geçiriyorum ne giymek istiyosan mutlaka giy üzülebileceğin tek şey o olucak seneler sonra :KK66:allah bir yastıkta kocasın :nazar:

Hepinize teşekkür ediyorum tekrardan.
Burda inanin beni kardeş yerine koyan çok insan var. Bunu hissediyorum.

Ha insan uzulmuyor mu üzülüyor.

Dün akşam nisanlima da dedim ben senin yanindayim. Kendini hiç üzme yapmasınlar boşver diye.
Oda asıl sen üzme kendini ben herşeyi halledecegim dedi.
Mutlu olalimda bana yeter

Neden illede salonda düğün istiyorsun canım madem siz ödeyeceksiniz gelinlik giy sade bir nikah yap paran sana kalsın milleti eğlendirip nolcak
Canim bizim burda sade bi nikahi kimse yapmıyor ki.
Ayrica nikahimda oldu.
Biz yapacağız canım. Herşeyi ama olsun. Yeter ki mutlu olalım.

Dusundumde salon takımı almayacağım arkadaslar beyaz eşya, yatak odası oturma odası tamam. Sonra taksitle alırız. Kredi kartı borclarimizda var zaten.
En iyisi böyle .
Nisanlim abisinin arabasını gelin arabasi yapalim diyor ama istemiyorum.

benim kayınbabam düğünümü rezil etti.altın bile takmadılar.biz aldık onlar taktı bide set aldık.maddi durumları zayıf hadi tamam ama düğünde kendimiz bütün masraflar bizden yani.çöp bile görmedik aynen.250milyona dışardan sandalye masa gelin yolu süsleme yaptık eşim babama sürpriz olsun dedi.düğün boyu bizimkilerin yanında söylenip durmuş.ablam abim bütün fotolarda suratları asık.bir de böylesi var.görümcem masada çantamız var heralde diye bizimkilerin oturmasına izin vermemiş.bir de pasaklılık huyları.çok şanssızım bu konuda ve tabi aptalca bir seçim.
beterin beteri var.ama düğün anını mutluluğunu bozma derim.

Takıyla rezilliği nasıl bağdaştırıyorsunuz. Takı setinizin olmaması bir rezillekse siz rezil olmazsınız kv.nin rezil olması lazım.
Benim annem böyle bir teklifte bulunsa 'asla' derdim vermezdim kv.ye taksın diye.
Zaten anlayana..Herkesin aile cevresi farklıdır,o zaman bunun yapilmasi gerekiyordu,Ne kp ne kv ne akrabaları bir çeyrek altin bile takmadi deseler olur mu oyle sey diye baslardi konusulmaya.Annem boyle konusulmasini istememekte hakliydi.

benim kayınbabam düğünümü rezil etti.altın bile takmadılar.biz aldık onlar taktı bide set aldık.maddi durumları zayıf hadi tamam ama düğünde kendimiz bütün masraflar bizden yani.çöp bile görmedik aynen.250milyona dışardan sandalye masa gelin yolu süsleme yaptık eşim babama sürpriz olsun dedi.düğün boyu bizimkilerin yanında söylenip durmuş.ablam abim bütün fotolarda suratları asık.bir de böylesi var.görümcem masada çantamız var heralde diye bizimkilerin oturmasına izin vermemiş.bir de pasaklılık huyları.çok şanssızım bu konuda ve tabi aptalca bir seçim.
beterin beteri var.ama düğün anını mutluluğunu bozma derim.
Artık üzülmüyorum ya. Bi sekilde düğünüm de esylarimda olacak napiyim yani.
Nisanlim ailesini tanisin yeter

Yazdığınızı doğru bulmuyorum elbette evlat dünyaya getiriliyorsa çok fazla düğün için katkı sağlayamasalar da ipin ucundan biraz tutmak gerekir oldu be büyüdün evladım kendi başına ne yapıyorsan yap anne baba ne için yaşar evladına en güzel gelecek sunabilmek için elinden geleni yapar tabi ki de çok yük olmamak gerekir ben de eşyalarımı kendim aldım fakat aileler de destek oldu yuva yapana yardım etmek evlendirmek dinimizde sevaptir sevap biz yabancılara bile destek olmaya çalışırken takı vesaire aile elbette imkanlar dahilinde yardım edecektir.
Ben de sizin gibi düşünmüyorum ama saygı duyuyorum fikirlerinize.

Dusundumde salon takımı almayacağım arkadaslar beyaz eşya, yatak odası oturma odası tamam. Sonra taksitle alırız. Kredi kartı borclarimizda var zaten.
En iyisi böyle .
Canım yazılanları tam okumadım ama beyaz esyanı mobilyanı şimdi alabilrsin almadıysan cok indirimli fiyatlar
kimseden yardım beklememek en dogurusu olur çalışır yaparsınız beraber

En iyisi böyle .
Düğün paketleri var onlardan alabilirsiniz çeyiz paketi diye uygun fiyata olanlar var.Annenle arası nasıl nişanlının sanırım baban el üstünde tutuyor sevmiş bu kadar yardım ettiğine göre değil mi.

X