- 11 Ekim 2014
- 84
- 44
- 33
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
Kapalı alsaymışlar nıye berabersın bu durumlarda onunla anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kapalı alsaymışlar nıye berabersın bu durumlarda onunla anlamadım
gercekten tesettürlü nişanlık ve gelinlikleri beğeniyor musunuz? bunu ilk kez sizden duydum ve çok şaşırdım, çünkü kapalı kızlar bile istemeye istemeye o şekilde gelinlik giyiyolar mecburiyetten ki haklılar.. ben şahsen hiç beğenmiyorum çok garip duruyor..Itiraf ediyorum tesetturlu nisanlik/gelinlikleri cookk begeniyorum ama kapali degilimm..
Icimde de kalsin istemiyorum cunku hakkaten gelinler kugu gibi oluyorlar masAllah ama Allahin zoruna gider mi ki
Ilerde ben de kapanmayi cok istiyorum Allahin izniyle ama bu kapanma olayi dugunumle olacagini sanmiyorum
Ne kadar haklısınız.. ben mutlu olmadıktan sonra onlar mutlu olsa ne olur olmasa ne olur...
Vallahi cok begeniyorum yaa..gercekten tesettürlü nişanlık ve gelinlikleri beğeniyor musunuz? bunu ilk kez sizden duydum ve çok şaşırdım, çünkü kapalı kızlar bile istemeye istemeye o şekilde gelinlik giyiyolar mecburiyetten ki haklılar.. ben şahsen hiç beğenmiyorum çok garip duruyor..
hiç bi türlüsü güzel gözükmüyor bence, vallahi çok itici geliyor bana..Vallahi cok begeniyorum yaa..
Tabi tesetturde farkli farkli modeller var hangilerini begenmiyor arkadaslariniz bilmiyorum ama..boyle bir tesetturden bahsediyorum ben..
Hatun coook guzel yaa masallahh
Mesela soyle bir tane var bir de.. bunlari ben de begenmiyorum
tesetture onem veriyosa acik kiza talip olup kapatmaya calismayacaklardi.. ben de tesetturluyum ama bunu kimse icin yapmadim..
bu insanlarin mantigi nedir yani, kapali alir acmak ister, calisan alir calismasin ister, vs.. surekli bi degistirme, adam etme(!) sevdasi.. kendileri de hic bi odunluklarini yontmazlar, isine geliyosa tribine girerler..
Neden kapanılır, tesettür niçin gereklidir bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu soruyu bir sorun kendinize..
yoksa kayinbabanizin çevresi ne der diye kapanilmaz..
Yada arkadaş çevreniz açık diye açık olunmaz.. bu konular kişinin kendi düşüncesi ve kendi amelidir?..
Tabi evlilik huzurlu bir yolculuga başlamaktir. Huzursuzluk ile baslamamalisiniz ama bu mevzu gösteriş icin olmamali. Bir gün gerçekten kapanacaksaniz da bunu samimiyet ile yapmanizi öneririm.
Şuna inanin, dinimi bilen, doğru yanlış yaşamaya çalışan bir insanım. En azından dinde zorlama olmayacagini ayrt edebiliyorum.. Bunları yaşadığım için çok üzülüyorum çünkü, güzellikle tatlılıkla yaşamayı seven, gönül gözü açık, insanları çok seven biriyim. Şimdi bütün güzellikler bozuldu toz oldu gitti.. ne yaparsak yapalım duzelmeyecek
Hay agzina saglik arkadasim ya.tesetture onem veriyosa acik kiza talip olup kapatmaya calismayacaklardi.. ben de tesetturluyum ama bunu kimse icin yapmadim..
bu insanlarin mantigi nedir yani, kapali alir acmak ister, calisan alir calismasin ister, vs.. surekli bi degistirme, adam etme(!) sevdasi.. kendileri de hic bi odunluklarini yontmazlar, isine geliyosa tribine girerler..
o kaldıramayan eşi dostu akrabası minareden atlasa kayınbabanız da atlarmıymış bi sorun ?
eşi dostu akrabayı düşüneceğine " kendi özzz evladının mutluluğunu " düşünsün biraz da !
tesekkur ederim, aklin yolu bir isteSize her yorumunuzda hak veriyorum neredeyse..:)
Insanlar ben nasılsa degistiririm mantığı ile yuva kurmaya devam ettikçe..
ağlama neden ağlıyorsun ki ?Iste annem de bu cümleyi kullandı.. ben eş dost için kendi oğlumu gelinimi bu kadar üzmem dedi.. Çünkü ben o gün içeri tekrar gidemedim ve cok ağladım.. Nişandan sonra ilk defa geldiler bize yani 6 ay sonra.. hüngür hüngür anlattılar beni..
Öff defolsunlar, ben olsam direkt ayrılırım. Bak hiçbir konuda direkt ayrılırım demem, aldatılıp bunu yutmuş devam etmiş kadınım, ama kimse sana istemediğin bir şeyi zorla yaptıramaz, yaptırmamalı.Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Nişanlım konuşmuştuk o zaman babasıyla.. Keşke aramasaydin baba biz konuşuyoruz, ileride düşünüyor o da zaten demişti ve o zaman babası da tamam demiş yarım ağızla. Ben bir terslik olacağını hissediyordum ama nişanlım olmayacak, yoksa babam itiraz ederdi demişti.. ama babası bu güne kadar bu konuyu hiç açmamiş ve bize gelene kadar sabretmiş. Kendini hazırlamış yani bu şekilde davranmaya.. ne ailem ne de ben bu muamelesi hiç haketmiyorken, resmen hakarete ugradik.." ileride ben isteyince kapanirim" ı kabul etmiyorum. Buna kapasiteniz yoksa onu bilemem dedi.. düşünebiliyor musunuz? Benim Annem ablam yengem de türbanli.. hangi insan evladı bu cümleyi hakeder sizce.. Eğer babam hayatta olsaydı gerçekten kovardi onları malesef.. ama annem bunu yapabilecek tıyniyette bir kadın değil.. biz saygimizdan ödün vermedik.. Bu durumda tek üzüldüğüm kişi nişanlım. Gerçekten arada kaldı ve ne yapacağını bilemiyor..