Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Kayinbaba enteresanmis. Boyle utanmadan sikilmadan koskocaman evlat sahibi insanlarin gereksiz inatlari gencecik insanlarin hayatini oyle etkiliyorki. Inanamiyorum bazen.
Taviz vermemeni tavsiye ederim. Senin gelinligin, senin dugunun, senin hayalin. Gelinligin tesettur bile olmak zorunda degil. Ne saniyorlarmista kendilerini? Nisanlin dogru davranmis orada babasina sizin anlasmanizi anlatmakla. Ama saglam durmaya devam etsin. Kayinlarin ve gorumcelerine ne oluyormusta?
Bu arada kayinvalide hakkinda birsey soylemedin, o nasil bir tavir sergiliyor?

Pardon canim, ailen yapici olmus, ama baban biraz daha sert olup senin kararin oldugunu soyleyip kayinbabaya yerini bildirebilirdi. Nasil bir tehdit yahu, herseyi ben yaparim, ama..
oldu canim, baska?

Şu Allah rızası için olur bu sözünden vazgeçin hanımlar dinimizin böyle bir talebi yok, dinimizde kapanma örtünme yok istenilen ziynet bölgelerinin kapatılmasıdır ki herkes bu şekilde giyinir.

Konu sahibi baştan taviz vermiş uzlaşma adı altında istedikleri gibi giyinmiş şimdi gerisi geliyor işte hiç kendi yaşamı kuralları değerleri yokmuş anlaşılan. kadınlarımıza eğitim verirken özgüven de aşılamak lazım yoksa elin yobazı geliyor istediği gibi evirip çevirmeye kalkıyor...

Bu kadar yobaz insanlarin arasina girmeyin. Net. Sonra basinizi duvarlara vurursunuz. Elalemin kafasindaki bez elalemi geriyor, ise bak. Bir de silermis, konusmazmis hasbam. O kimmis ki konusmazmis. Boyle ruh hastalikli insanlarin arasina hic girmeyin. Isteyen kapanir, isteyen acilir. Derdi tasasi kimseye kalmamis.

o zaman hiç gelip istemeyecekti haspam
bende kapalıyım ama kendim isteyerek örttüm
nasıl istiyorsan öyle giy bence

bu arada önceden söz vermedin değil mi
evlenene kadar kapanacağım diye..

Demek ki sen konu sahibi boyun eğecek yumuşaklıktasın ki kayınpeder bunları senden isteyebiliyor nasılsa daha gençşin hayat tecrüben sıfır birde maddi destek kayınpederden geliyor adam keyfi ne istiyorsa onu yaprıcak küstah ve saygısız adam artık evlendikten sonra kp ile alakalı bir sürü dert konusu açacaksın

bence sen yol yakınken bu çocuktan ayrıl.. bu ne ya sırf kayınbaban istiyo diye türban takcaksın? büyük konuşmıyım ama benim karşıma bu istekle gelseler çok sevsem bile kesinlikle ayrılırım! insanın kendine saygısı olmalı.. son şansın değil o çocuk unutma!

Aslında sorun kayınpederde değil kızlar konu sahibinde..Tepki koymayı beceremiyor..En baştan tavrını koysaydı bu noktaya gelmezdi durum..Demek ki yaparım,ederim demiş ki adam bu kadar net birşekilde konuşabiliyor..Konu sahibi kayınpederine; Yalnızca Allah için yapılacak birşeye siz kimsiniz ki karışabiliyorsunuz? Ben kendim istersem yaparım siz bu hakka sahip değilsiniz deseydi ve net konuşsaydı bence böyle olmazdı..Adam bir pasiflik görmüş demek ki ezmeye,söz geçirmeye çalışıyor...

Aynen canım,kızımı düşündüm okurken,bu durumda olsa o aileye gereken ne ise yapardım..
Burada ailesi çok sessiz kalmış kızına bırakmış kararı.
bence konu sahibinin annesi de kızları eğer kapanırsa rahatsız olmıcak, belki de hoşlarına gidecek bu durum, bu yüzden resti çekip bitirmiyorlar bu işi.. yoksa hangi aile böyle bi aileye kızını verir? ben asla vermezdim kızımı başka erkek mi yok..

Aynısını bende düşündüm zamane kızlarımız kendlni ne kadar ezdiriyor hayret ben nişnlıyken 6 ay içinde düğün oldu oldu olmadı bu yüzüğü atarım dedim şimdiki kızları şokla izliyorum bu ne yahu erkek mi kalmadı etrafta
"Sen benimle bagini koparsan ne olur, koparmasan ne olur len k.cimin kenari" de, resti sen cek hepsine.

ben tesettürlüyüm ama kayınbaban çok meraklıysa gidip tesettürlüsünü alsaydı pisliğin alemi yok..
dipnot: o pisliğin aslında pisliğin değil anlayanlar anladı.

Aileside baskıyla olmaz demişler,dediğiniz gibi olsa kızlarını desteklerdi aile..

Ayrıca o adam gerçekten dinine bağlı bir insan olsaydı elalem ne der bizim yanımıza gelince kapan falan demezdi..Eğer ki gelininin dini için kapanmasını istiyorsa onun sevabı için böyle bir teklif sunardı..Kızım ben bir büyük olarak söylüyorum seçim senin derdi..Bu adamın derdi elalem olmuş..Allahın adınıda karıştırıyor birde utanmadan...Oraya git açıl,buraya gel kapan diye birşey varmı çocuk oyuncağımı bu? Kendi egoları için Allahın ayetlerini kullanıyor..Daha çok günaha sokacak konu sahibini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…