- 14 Ocak 2015
- 146
- 55
- 32
-
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
Nişanlım gerçekten çok iyi bir insan ama ailesinin bu kadar (bu konuda) gaddar olacağını hiç düşünmemiştim.. Yani nişanlımın bu aileden nasıl bu şekilde kendini yetiştirmiş olarak yaşadığına şaşırıyorum 1 haftadır.. İnanın ben de bilemiyorum doğru mu yaptım..
Ben anlamadım bu gelinliği babası mi giyecek de bu kadar terslenme sanırsın gelin, damadın babası tövbe Yarabbim
Bu günler sizin en güzel gunleriniz, zaman geçtikten sonra o düğün fotoğraflarına bakıcak olan da sizsiniz.. Ayrıca adam da ki zihniyete sinir oldum. Nasil biliyorsaniz öyle yapın . Tavır koyacaksa bile belli bir zaman geçince unutulur gider ama o zaman diliminde en az hasarla atlatirsiniz umarım :)
Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden..
nişanlın da gaddar olmuyor mu ben mi yanlış okuyorum bence ailenle aynı kafadalarNişanlım gerçekten çok iyi bir insan ama ailesinin bu kadar (bu konuda) gaddar olacağını hiç düşünmemiştim.. Yani nişanlımın bu aileden nasıl bu şekilde kendini yetiştirmiş olarak yaşadığına şaşırıyorum 1 haftadır.. İnanın ben de bilemiyorum doğru mu yaptım..
Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Evet doğru benim iki tane abim var gelinimizin bir tanesi tesettürlü birtanesi açık..ben açık ,,kızkardeşim kapalı ,,herkezin kendi tercihi baskıda neymiş yahuu..Kimse bişey demez. Ne muhafazar aileler, gayette açık giyinen gelinler alıyor. KP'in tek derdi benim dediğim olacak egosu.
Buna taviz verirseniz arkası gelir. Bu bir yana, sizinde ruhunuz yaralanır. Sırf onlar istedi diye göstermelik bir tessettür ve sonra ne oldu da açıldın tekrar diye soran bir çok meraklıya bunu açıklamak zorunda kalmanız...
Bence tavrınızı koyun. Demek milletin lafı için öz oğlunuzu silecekseniz; kalsın düğün de istemiyorum. Kimse beni görmesin, aman rezil olmayın. Biz bir nikah, iki şahitle de evleniriz diyin çıkın bence.
Zaten her şekilde bu düğün sana pek eğlenceli olmayacak gibi duruyor.
Yani babası bütün bağlarını koparacakmış bizimle evlendikten sonra. Eğer onu dinlemez de saçım açık olursa.. Ailem bana bırakıyor. Ama çok yıprandık 1 haftadır..
baştan vermiş zaten sınyalleri ama nısanlın benım nısanlım ıstedıgı gıbı gıyınır bu en ozel gunu kımse karısamaz dıyebılırdı ama dememıs dıyemıycekte sanırım ne dıyeyım allah yardımcın olsun zor bı durum karar senın kararın.. ben kesınlıke dugunumde ne gıyecegıme kımseyı karıstırtmazdım oylede oldu zaten aılem dahıl esımde aılesıde kımseye bısey demedım esım doguda gorevdeydı gelınlıgımın modelı kafamda tamamdı zaten ama uzun kollu veya sıtraples konusunda kararsızdım gıttım gelınlıkcıye aklımdakı modelı anlattım ve sıtrapleste karar kıldım kımsede bısey demedı esıme sadece geınlık modelımı tlf tarıf ettım oda nasıl ıstyorsan oyle dıktır bu senın karar verebılecegın bırsey ne ben nede baskalarını dusunme kımse karışamaz karar senın dedı bende ıstedıgım gıbı dıktırdım gıydım.. kımsenın sana bu konuda karışmaya hakkı yok ne ıstıyorsan oyonde hareket et ve kararlarında tavız verme....Yani isteme günü de nişan günü de hep bir mesaj vermişti aslında biz muhafazakar bir aileyiz diye ki biz de öyleyiz.. işte nişanlımla konuşarak, ilerisi için yapabileceğim fakat baskı yapılmaması konusunda anlaşmıştık ve nişanlım asla baskı yapmıyordu. Ben de kıyafetlerime dikkat ediyordum özellikle ailesiyle görüşeceğimiz zaman uzun etek gömlekler giyiyordum.. Yani sadece sabredip benim kendi rızamla bunu yapmamı beklemeleri kalıyordu.. Çok basitti aslında..
Canım haklısın bu iş baskıyla olmaz olamaz insanın içinden gelecek önce ben örtüneli 2 sene oldu kendi rızam ve isteğimle oldu şimdi düğün fotoğrafıma bakıp keşke türbanlı olsaydı diyip üzülüyorum ama şimdi sen açılsın gelinliğin türbanlı oda çok saçma düğünden sonra gören ne der aslında ne dersede desinlerde ne bilim azıcık içinde varsa bi dene derim hiç zor değil sevgiler.Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.