Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Nişanlınız dünyanın en iyi insanı da olabilir ama size telefon edilmesine bile engel olması gerekirdi, duyduğu zaman da yanlış anlaşılma olmuş vs. demesi lazımdı, iyiliği kendine yani.

Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden..

nişanlın da gaddar olmuyor mu ben mi yanlış okuyorum bence ailenle aynı kafadalar

sakın sakın taviz verme baştan alışcaklar kuzum alışcaklar merak etme
evladıyla ömür boyu küscek değilya. sen ne istiyorsan onu yap ve düğününde de kasma kendini neşeli ol. o sen en mutlu günün bir daha olmayaca

ayrıca o ne öyle evine kapalı gitmek fln senin hiç kimliğin gururun yokmuşmuş

Olay turban tesettur gunah sevap olayi degil , nerde duracagini bilmeyen bi insanin etrafina dayatmanlarla yön vermeye calismasi

Sana ne milletin basindan örtusunden

Babaysa babaligini bilsin

Tehditlerle milletin hayatina karismamasi gerektigini ögrensin bu yastan sonra

Madem oyle en bastan.ogluna kapali kizla evlen yoksa bagimi koparirim deseymis

Kadinlari bu kadar kolay oyuncak ediyolar ya sinir oluyorum

Kesinlikle dedigini yapma,

Basini ortmekle bitmez bu mudaheleler

Zorla da ibadet olmaz

Evet doğru benim iki tane abim var gelinimizin bir tanesi tesettürlü birtanesi açık..ben açık ,,kızkardeşim kapalı ,,herkezin kendi tercihi baskıda neymiş yahuu..

Kapanmak Allah rızası için olur başka bir kulun istemesiyle olmaz..Dinde bile zorlama yokken senin kayınpederin kim oluyor? Nışanlının demesiylede değil sen istiyormusun önemli olan bu? Allah için bunu yapmadıktan sonra zorlamayla olacak işin zaten kimseye faydası olmaz..Ben senin yerinde olsam kendim istiyorsam kapanır,istemiyorsam ayrılırdım bu kadar net...Gerçekten dinini bilen insan o bu ne der diye sana baskı yapmaz..Çünkü dinini bilen insan bunun yalnızca Allah için yapılacak birşey olduğunu zaten bilir...

baştan vermiş zaten sınyalleri ama nısanlın benım nısanlım ıstedıgı gıbı gıyınır bu en ozel gunu kımse karısamaz dıyebılırdı ama dememıs dıyemıycekte sanırım ne dıyeyım allah yardımcın olsun zor bı durum karar senın kararın.. ben kesınlıke dugunumde ne gıyecegıme kımseyı karıstırtmazdım oylede oldu zaten aılem dahıl esımde aılesıde kımseye bısey demedım esım doguda gorevdeydı gelınlıgımın modelı kafamda tamamdı zaten ama uzun kollu veya sıtraples konusunda kararsızdım gıttım gelınlıkcıye aklımdakı modelı anlattım ve sıtrapleste karar kıldım kımsede bısey demedı esıme sadece geınlık modelımı tlf tarıf ettım oda nasıl ıstyorsan oyle dıktır bu senın karar verebılecegın bırsey ne ben nede baskalarını dusunme kımse karışamaz karar senın dedı bende ıstedıgım gıbı dıktırdım gıydım.. kımsenın sana bu konuda karışmaya hakkı yok ne ıstıyorsan oyonde hareket et ve kararlarında tavız verme....

Kendi seçtiğiniz gelinliği giymek istiyorsanız, kayınpeder ile yaşanacak olası gerginliği nişanlınız halletmek zorunda.

"Sen babamızsın sana saygımız sonsuz, ama bu onun kararı, böyle bir şeyi bize dayatmaya hakkın yok" diyebilmeli. Eğer bunu diyemezse ve siz evliliğinize böyle bir tavizle başlamak zorunda kalırsanız tavsiyem gözyaşlarınızı idareli harcayın, ileride yine lazım olacak. Çünkü kıyafetinize değil hayat görüşünüze müdahale ediliyor, kimliğiniz yok sayılıyor, devamı da gelecektir.

Ya bazen duyuyoruz kapalilar dugunde aciyorlarmis saclarini ve bu ne kadar sacmaysa aciklarin dugunde kapalı olmasi da o kadar sacma.
Ne alakasi var cok güldüm gercekten

Bizim bi komsumuz vardi kadin ailesinden uzakti, nasil acikti ama. Yani mahallede öyle açık bir insan yok düşün. Ne zamanki memleketten kadinin kendi anasi babasi gelse kadin bir ortunuyordu bir ortunuyordu ki sorma gitsin.
Ne kadar sacma ya. Allahin ayetiyle dalga gecmek oluyor resmen bu...

Canım haklısın bu iş baskıyla olmaz olamaz insanın içinden gelecek önce ben örtüneli 2 sene oldu kendi rızam ve isteğimle oldu şimdi düğün fotoğrafıma bakıp keşke türbanlı olsaydı diyip üzülüyorum ama şimdi sen açılsın gelinliğin türbanlı oda çok saçma düğünden sonra gören ne der aslında ne dersede desinlerde ne bilim azıcık içinde varsa bi dene derim hiç zor değil sevgiler.

Bence böyle bir düşünce tarzı varsa bugün düğünde istediğin gibi bir gelinliğin olsa bile ileride aynı problemle yüz yüze kalmaya devam edersin . Hiç anlamıyorum kafandaki gelin profili farklıysa neden tersini istemeye gidersin . eşi dostu akrabası şimdiye kadar senin başının açık olduğunu bilmiyor muydu yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…