Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

ne diyecek hepsi aynı düşününcededir.

saçmalık gerçekten oğlunun eşinin kafasına ne karışırsın be adam..

ne diyecek hepsi aynı düşününcededir.

saçmalık gerçekten oğlunun eşinin kafasına ne karışırsın be adam..

adamın derdi başka bence. elalem ne der, ne söyler benim gururum zedelenir düşüncesi sanırım açık olmak suç sanki terbiyesizler.

Evet 2 ay önce sinyal verdi ve nişanlımla kopnustum, bunu yapamam, kendime saygım kalmaz. İnşallah evlendikten sonra birgün bunu kendi rızamla yapmak isterim dedim ve çok samimiydim bunu söylerken.. Nişanlım da kabul ediyor bunu. Ama bu kadarına şaşmamak mümkün değil..

o senin ilk mutlu günün ilk ve son olsun istiyosun en keyif alıcagın bi dügün olucak. neden bu ısrar neden bu tepki. sen zaten istemiyorum diyosun niişanlın üzgün. eee nolcak peki şimdi. ailen bu duruma ne diyo. öyle bişeyki işin içinden çıkılcak gibi degil. ben olsam yani o durumda biterirdim bu işi. madem kapalı bi gelin istiyo oglunu öyle biriyle evlendirsin

Çok çok haklısınız... Ne diyebilirim ki.. Çok çaresiz hissediyorum

Aman allahım nasıl bir aileye gelin gidiyorsun çok baskıcı bir aile kayınpeder herşeyi kontrol altında tutmaya çalışıyor nişanlında pısırık bir karekter çiziyor çok ağlayacaksın gibi

Düğünden sonra da başka isteklerini sizinle konuşmam bağları koparırım diye tehtit edip yapacak anlaşılan kayınpederin. Bugün elini verirsen yarın kolunu kaptıracaksın. Tabiki tercih senin.

Çok çok haklısınız... Ne diyebilirim ki.. Çok çaresiz hissediyorum
Güzelim niye çaresiz olasın.Dul musun,namussuzluk mu yaptın.Mecbur musun.Ne istiyorsan yaşantında onu uygula.İster kabul eder nişanlın edemiyorsa seni savunamıyorsa zaten ondan koca olmaz.Merak etme milleti çok önemseyen kayınpeder,düğüne gitmezse veya uzak olursa milletin ne diyeeğini yine önemser.Eşya alıyorsa sana ödül değil.Alıyorsa oğlunun evine alıyor.Senin gözünü korkutup mecbur bırakmaya çalışıyorlar.Dik dur.İlerde kendin istiyorsan örtersin.Dayatmayla değil.Benim alnım ak diyeceksin.Seven böyle sevdi.

siz ne istiyorsunuz peki?

Kesinlikle istemiyorum.. Çalışıyorum. Benim de bir hayatım bir çevrem var ona bakarsak, ki bu önemli değil benim için. Ben rızasız birşeyin huzur vermeyeceği kanaatindeyim. Ve her zaman nişanlımla oturup uzun uzun konuştuk anlaştık.. Orta yolu da tesettürlü giyinmek ama saça karışılmaması olarak bulmuştuk.. Ama bu durum çok kötü oldu.

Canım Allah yardımcın olsun zor bir durum bu. Benim kayınpederimde buna benzer bir şey demişti bana. Şöyle ki" gelinliğin yaka kısmını açık ve kolsuz istemiyordu. Yaka kısmını açık çok yapmadım ama kolu mendil koldu. Yani hem onun dediği hem benim dediğim oldu. Sonrasında zaten kıyafet olarak bir şeye müdahale etmedi. Ama senin ki direk türban işine girmiş, biraz sıkıntılı bu durum. Kendin düşün taşın, Allah rızası için kapanacaksan kapanırsın, diğer türlü istemediğin bir şeyi yapma. Zaten kapanma yönünde bir eğilimin var ise kapanırsın yani.

kp ne karısıyor anlamadımki bu zorla oluncak bırseymı hayır tabıykı onu ne alakadar edıyor bıkmadılar artık elalem neder den.... bu arada sende tavız vermıssın zaten teseturlu gelınlık secerek başta tavız vermeseydın keşke vermıssın tavızı sımdı naparsın bilmem ama ıstemde felan kp ısrar ettımı actımı hıc tesetur konusunu? kocan degıl bısey degıl kocan bıle olsa ısrar etmeye zorlamaya hakkı yok ınsan ıçınden geldıgı ıçın yapar zorlamayla olucak bışey degıldır nedım hakkında hayırlısı....

Koparsın bağlarını ...... e kadar yolu var
Nasıl bir şeydir bu ya, türbanlı değilsin ama türbanlı gelinlik giyeceksin, ipleri sıkı tut nasıl alıştırırsan öyle gider, birine evet dedin mi arkası gelecek bunu hiç unutma. Gerekirse evlenme, anladığım kadarıyla nişanlın arkanda durabilecek biri değil

Ben tesettürlü bir bayanım ama kardeşlerim yıllarca tesettürsüz dolaştı onlara bir kere olsun baskı yapmadım . Ne kadar güzel olduğunu bunun dinimizin gereği olduğunu anlattım herdefasında .. onlarda kendilerini uygun gördükleri zamanda kapandı. Demem o ki bu tessettür konusunda zorlama yapılmaz yapılmamalı . Kayınpederi bir bakıma anlıyorum . Eskiler hep böyledir. Dedem babam da çok baskı yaptı bana kardeşlerime . Yani bir başka bir bakış bu. Bunu o ortamda yaşamadan kimseye anlayamaz...
konuya gelince bence siz kayınpederle konuşun şöyle : ''bende tessettüre karşı değilim belki ilerde düşünebilirim ama bunun zorla baskıyla yapılması hiç doğru değil. Sizin fikriniz sadece böyle başkalarının böyle düşünmediğinden ,toplumun bunu aştığını herkes biliyor '' gibisinden konuşabilirisiniz.
Ben ne yapardım diye sormadan edemedim . Bende çok tartışırdım kızardım küserdim ama çözüm nişanlımdan ayrılmazsak ,kayınpederin dediğini yapmak olurdu sanırım . Ki kendi düğünümde benzer şeylerde çözümü böyle buldum . Bazen asla dememek lazım diye düşünüyorum. tabi bu evliliği isiyorsanız .

ne münasebet cnm sır o istiyor diye tesettürlü gelinlik giyemem yani kendinizden ödün vermeyin adam dediğim dedik hiç sevmem öyle karakterleri

nişanlınız oturup konuşsun yoksa laf anlamaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…