Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

farkındayım. bu konuda hassaslar hemen kendilerine hakaret sanıyorlar ama değil. o yüzden açıklamak gereği duydum

Son yazdıklarını okudum konu sahibi . Arkadaşların çoğuna da katılıyorum . Yapılan hareket her şekilde yanlış . Zorlama baskı ben istediğiniz her eşyayı alırım her isteneni yaparım . ama karşılığında kapan o halde zaten karşı taraf aslında prosedür olarak yapması gerekeni çıkar için yapıyor gibi ortam oluşuyor . Kapanmak Allahın emridir deniyor konu içinde doğrudur değildir yada günahtır .Belki günahtır aldatma dedikodu ya da arkadan iş çevirmek vs . ne kadar günahsa o kadar .
Et tırnaktan ayrılmaz konu sahibi bağlarımı koparırım bunlar bana hiç inandırı gelmiyor . açık gelinlik giydin ve evlendin ilk bayramda ya da hastalıkta şuan ki nişanlın eşin olduğunda babasının evine gitmeyecek mi akrabaları ile görüşmek istemeyecek mi yani .

sonrada bu adama hala saygılıyım diyorsunuz bir mesajınızda. bu adam annenize ailenize hakaret etmiş .kapasiteniz yok demiş. pesss
bu arada anneniz keşke kovsaydı bu terbiyesizi

kesinlikle bu konuda taviz vermemelisiniz.İleride kapanmayı düşünürseniz de bu tamamen siz istediğiniz için olabilir.bunlar çok hassas konular bir başkasının söylemesiyle olacak iş değil ayrıca şimdi taviz verirseniz asla önünü alamazsınız.Yapmanız gereken nişanlınıza ben buyum böyleyim bir başkası için değişemem üzgünüm demek sizi anlaması gerekiyor.

ben gelinliğimi diktirdim ama eş tarafım çok para gitmesin diye tanıdık birine yaptırmaya karar verdiler istediğim gelinlik olacak sonuçta diye kabul ettim ama hayallerimdeki gelinlikle hiç alakası olmayan bir gelinlik giydim ve resmen yıkıldım nerdeyse 10 sene olacak evleneli hala içimde bir uktedir bu başkaları ne derse desin hayatında 1 kere yaşayacağın bir mutlulugu ne eşin nede eşinin ailesi için yıkma yoksa sonradan çok pişman olursun hayalinde nasıl bir gelin olmak varsa öyle gelin ol ve herkese karşıda dik dur bu hayatında yaşadığın en güzel an ve kimsenin bunu batırmasına izin verme...

Arkadaslar... Hepinize tek teşekkür ederim okuyup yorumladiğınız için.. İnanın ben de kendim affetsem, aileme yapılanı unutamiyorum. Oyle bir gündu ki herhalde ömür boyu da unutamayacagim. Nişanlım nu akşam onların yanına gidecek. Bilerek gece gidecekmis. gece uyuyup yatın konuşmak icin. Ben burda deli oluyorum ne olacak diye, o ertelemeye çalışıyor.. İnanın nişanlı mıyım, bunalimda mıyım anlamadım..

Ve nişanlım diyor ki, bu çok hassas karınmış ( o ne demek bilmiyorum) bunu atlatırsak, güzellikler olursa, birdaha bize karişmaya kalktığında karşısında dik durabilirmişiz. Yani yine karışacak anlayacağınız.. Abisi yurtdışından geldiğinde, kızlarını tembihlermış ama pantolon giymeyin 3 hafta huzurla geçirelim diye... Abisi , babasının küs olduğu birisiyle konuştuğu için ona zindan etmiş bir yaz izinlerini.. Böyle şeyler.. hasta midir deli midir , yoksa otoriter midir anlamadım..

Kayınbaba herkesin hayatını zehir ediyor artık nasıl ve kimden din eğitimi aldıysa evlendikten sonrada devam edecek nişanlında babasına boyun eğmiş

Bence islamiyetteki tesettür anlayışı ile tesettürlü gelinliğin uzaktan yakından alakası yok. Tesettürlü de olsa gelinlik giyip süsleniyor gelin,kadın erkek karışık düğün yapıp gelini oynatıyorlar. İslamiyette bu yoktur, kadın erkek karşılıklı oynayamaz. Zaten tesettürün amacı dikkat çekmemektir sadece gelinlik değil mesela öyle güzel giyinip kapananlar var ki açıklardan çok daha fazla dikkat çeken. Bazen ben bile kadın halimle gözlerimi alamıyorum. Tesettürde kesinlikle vücut hatları belli olmamalıdır ama öyle güzel giyinenler var ki upuzun elbise giyiyor, beli ip ince, göğüsler dolgun göze batıyor yani (kesinlikle genelleme değil bu benim ailemde de kapalı çoktur)
Tam anlamıyla islamiyetin emrettiği şekilde kapanmayacaksan sadece tesettürü baş örtüsünden ibaret olarak yapacaksan bence kapanma daha iyi. Tesettürü hakkını vererek yapabilmek gerek. Kayınpederin de tesettürü sadece örtüden ibaret olarak görüyor demek ki. Zaten sen o gelinliği giyip insan içine çıkınca yine bakacaklar ve ne güzel olmuş diyecekler.
Bu arada benim de başım açık çünkü ben de tam anlamıyla tesettürün hakkını verebileceğime inanmıyorum. Yapabilenleri de tebrik ediyorum.

Düşüncelerime karşı çıkan çok kişi olacağını da biliyorum ama tesettür sadece başı kapatmak değildir. Önemli olan vücut hatlarını da belli etmemek süslenmemek ve dikkat çekmemektir.

Sacmaliga bak,cok meraklisiysa alsin kendi giysin turbanli gelinligi..
Insanlarin fikirlerine,yasayislarina saygi duyulmasi lazim.ben kendimde kapali bir bayan olarak,benden bunu duymayi haketti kayinpederiniz..
Keske deseydin ya mobilyalari sunu bunu alirken,bunlari almak size benim hayatima,giyim tarzima mudahale etme hakki vermiyor..kendinizde bu hakki gorecekseniz eger,tek bir esya istemiyorum sizden diye..sen yahut nisanlin soyleyebilirdi bunu,babasina veya seni ikna etmek icin arayip duran,babasinin saz arkadaslarina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…