Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

kesinlikle yapma böyle birseyi. hayat senin hayatin. insan kapancaksa bile kendi istegiyle kapanmalidir.
ne demek oyuncakmi bu dügünde kapancaksiniz eee sonra zaten aciksiniz.

bana cok sacma geliyor bu tarz seyler.

Bence şimdiden cidden bir şekilde düşüncenizde karar kılıp tepkinizi ona göre verseniz iyi olur. Sonrasında bunu yaptığınızda dahada fazlası istenecek gibi duruyor bence.. Elbetteki bende tesettüre karşı değilim ama, bu içinizden gelmeli, nişanlınız dahi istese olmaz.. Ne diyim aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık olmuş sizinkisi

beni çok isteyen, son derece ahlak ve karakter sahibi, düzgün bir işe sahip, bana, aileme uygun biriyle nişanlandım.

Kriterler eksikmiş demek ki, çok da düzgün bir karar olmamış nişanlınızı seçmek. Düğünümüzü kendimiz yaparız seçeneğiniz yoksa, düğünü yapsın bir daha görüşmeyelim seçeneği de makul. İçine gireceğiniz ailenin sizin kişisel inançlarınıza veya giyim kuşamınıza karışmayı hak görmemesi de aşırı önemli bir kriter. Sorun, ben geliyorum demiş.
Babasını ikna görevi de nişanlınızın, sizin değil.

Yani isteme günü de nişan günü de hep bir mesaj vermişti aslında biz muhafazakar bir aileyiz diye ki biz de öyleyiz.. işte nişanlımla konuşarak, ilerisi için yapabileceğim fakat baskı yapılmaması konusunda anlaşmıştık ve nişanlım asla baskı yapmıyordu. Ben de kıyafetlerime dikkat ediyordum özellikle ailesiyle görüşeceğimiz zaman uzun etek gömlekler giyiyordum.. Yani sadece sabredip benim kendi rızamla bunu yapmamı beklemeleri kalıyordu.. Çok basitti aslında..

Cehennemin dibine kadar yolu var k.pederin,o kim ki saçının kapalı tesettürlü gelinlik giymeni isteyebiliyor..
Adam kendini değil etrafındaki şahısları düşünüyor.
İyi düşğn tekrardan bu şahıs ileride sana çok sıkıntı verir,nişanlında baba sözünden çıkamayacak birine benziyor.
Yoksa vururdu yumruğunu babasına resti çekerdi..
Ben olsam nişanı atar yoluma devam ederdim..

ben kapalı ınsanların bıle düğünlerınde saçlarını açtıgını gördum cunku onların ozel anı o an kendılerı öyle uygun görmüştür öyle yapmıştırr fakat sızın nısanlınızda yanı pasiffffff

Hayır değilim. ama kıyafetlerim çok itinalı ve tesettürlü denilecek seviyede. Sadece saç açık
Hımm anladım bildiğim tek şey var şu dünyada dini emirler ALLAH.. için yapılır şu ner der,, bu ne der,,korkusuyla değil malesef türkiyede var bu aile tipleri yani çok var çevremizde..

ayyyy cahilliğe bakar mısın hala şu tülbentte bu kadar anlam yükleyen var mı şaşıyorum bide gayet aklı başında bir adam yapıyor bunu bence en iyisi düğün yapmamak ki bence saçma bi olay bu düğün onun yerine sade bi nikah yapın kına gecesinde de dilediğince eğlenirsin düğünde de nikah yapıp olayı bitirirsin belki de hayalin güzel bi düğün o kadarını bilemem

Kimse bişey demez. Ne muhafazar aileler, gayette açık giyinen gelinler alıyor. KP'in tek derdi benim dediğim olacak egosu.
Buna taviz verirseniz arkası gelir. Bu bir yana, sizinde ruhunuz yaralanır. Sırf onlar istedi diye göstermelik bir tessettür ve sonra ne oldu da açıldın tekrar diye soran bir çok meraklıya bunu açıklamak zorunda kalmanız...

Bence tavrınızı koyun. Demek milletin lafı için öz oğlunuzu silecekseniz; kalsın düğün de istemiyorum. Kimse beni görmesin, aman rezil olmayın. Biz bir nikah, iki şahitle de evleniriz diyin çıkın bence.

Zaten her şekilde bu düğün sana pek eğlenceli olmayacak gibi duruyor.

Allah rızası için kapanılır benim bildiğim, elalem ne der sevdası için değil? Bunlar kendilerine göre muhafazakarlardır bir de Ne tesettürlü gelinlik giyerdim ben olsam ne bu zorlamalara rıza gösterirdim. Nişanlım da arkamda duramıyorsa kendi istedikleri gibi birini almalarını söylerdim.

Nişanlım gerçekten çok iyi bir insan ama ailesinin bu kadar (bu konuda) gaddar olacağını hiç düşünmemiştim.. Yani nişanlımın bu aileden nasıl bu şekilde kendini yetiştirmiş olarak yaşadığına şaşırıyorum 1 haftadır.. İnanın ben de bilemiyorum doğru mu yaptım..

Ben anlamadım bu gelinliği babası mi giyecek de bu kadar terslenme sanırsın gelin, damadın babası tövbe Yarabbim
Bu günler sizin en güzel gunleriniz, zaman geçtikten sonra o düğün fotoğraflarına bakıcak olan da sizsiniz.. Ayrıca adam da ki zihniyete sinir oldum. Nasil biliyorsaniz öyle yapın . Tavır koyacaksa bile belli bir zaman geçince unutulur gider ama o zaman diliminde en az hasarla atlatirsiniz umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…