- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
-
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
bu kadar pasif olursanız tabi nisanlınızın babası size böyle konusur ben böyleyim demeyi ögrenin hanımlar ya nedir bu esin ailesine saygı aman susuyım aman aramız bozulmasın kapanmak istemiyroum demek cokmu zor acabaArkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
bencede son cümlee aynen katılıyorum hayır de resti ceksen kapalı mısın anlamadım ben tesettür diyosun türban istemiyorum diyosun aynı şey değil mi saçın açık demi senin doğru anladım. orayı, peki neden düğünde kapalı oluyosun bi öyle bi böyle nişanlını da S. ktir et bence
Nişanlınız ne diyor
Kayinbaba enteresanmis. Boyle utanmadan sikilmadan koskocaman evlat sahibi insanlarin gereksiz inatlari gencecik insanlarin hayatini oyle etkiliyorki. Inanamiyorum bazen.
Taviz vermemeni tavsiye ederim. Senin gelinligin, senin dugunun, senin hayalin. Gelinligin tesettur bile olmak zorunda degil. Ne saniyorlarmista kendilerini? Nisanlin dogru davranmis orada babasina sizin anlasmanizi anlatmakla. Ama saglam durmaya devam etsin. Kayinlarin ve gorumcelerine ne oluyormusta?
Bu arada kayinvalide hakkinda birsey soylemedin, o nasil bir tavir sergiliyor?
Pardon canim, ailen yapici olmus, ama baban biraz daha sert olup senin kararin oldugunu soyleyip kayinbabaya yerini bildirebilirdi. Nasil bir tehdit yahu, herseyi ben yaparim, ama..
oldu canim, baska?
bence konu sahibinin annesi de kızları eğer kapanırsa rahatsız olmıcak, belki de hoşlarına gidecek bu durum, bu yüzden resti çekip bitirmiyorlar bu işi.. yoksa hangi aile böyle bi aileye kızını verir? ben asla vermezdim kızımı başka erkek mi yok..
Canim benim anladigim kadariyla dügün vs herseyi erkek tarafi yapiyor, eee tabi öyle olunca konusma haklarida oluyor sizin üzerinizde, yani senin baska bir secenegin yok.
Allah rahmet eylesin. Hakkinda hayirlisi olsun, tuhaf bir durum. Nisandan dondum ben, ozamanki nisanlim kiyafetlerimi acik buldugu icin. Ben devamli onu mutlu etmek icin daha kapali giymeye calistim, baktim kendimden hep taviz veriyorum, yine yaranamiyorum yine yaranamiyorum. Sonunda yuzugu attik, ve omuzlarimdan oyle bir yuk dustu ki. Inanilmaz.Malesef babam hayatta değil canım. Sanırım bu cesarette buradan geliyor.. Kayınvalidem de 2 cümle kurdu sadece eşini onaylayan türden. Son derece pasif bir kadın (Öyle bir adamın karısı olunca malum..)
Malesef babam hayatta değil canım. Sanırım bu cesarette buradan geliyor.. Kayınvalidem de 2 cümle kurdu sadece eşini onaylayan türden. Son derece pasif bir kadın (Öyle bir adamın karısı olunca malum..)
Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
şunu da unutma konu sahibi eğer yaşım geçiyo evde kaldım düşüncesiyle göz yumuyosa yapılan şeylere, yazık edersin.. illa ki başkasını bulursun ya da en kötüsünü düşün, hiçkimseyle evlenmesen nolcak? al evlenenleri de görüyoruz boşanan boşanana.. aklını başına al yaşının gerektirdiği gibi mantıklı düşün derim ben..