kayınpederim benden şampuan peçete saklıyor

bi kez çalışma deneyimim oldu çok zorladılar. bu ülkede alt sınıf eksiye düşmeye üst sınıf ise yükselmeye programlı
Zenginler çetesi diye bir grup var fakirler erişemiyorum, fakir fakir kalmaya mahkum ediliyor, onun için az çocuk doğuracaksın ki oda fakirlikten nasibini almasın

Kadının evlenmek için alınması, sonra baba evine geri gönderilmesi gibi şeyler beni çok üzüyor. Eşya gibi alınıp bırakılmak çok gurur kırıcı. Ben bir işe girmeye çalıştım zaten. 17 yıl okudum. En genç yaşlarımda dirsek çürütüp Türkiye derecesiyle iş sahibi oldum çok şükür
başarı hikayesi sizinki. umarım benimde bi başarı hikayem olur bebeğime anlatabileceğim

ailem de cok farklı sayılmaz oraya gitsem belki daha beter olacak her şey. burada en azından kızım baba kavramını yasıycak kötü de olsa. ailemin yanına eşimle dönemem eşim istemiyor. kızım 4 aylık. kıyafet yollama konusuna gelince satın alıp yollarsan ben cok mahcup olurum ama ihtiyacın olmayan bebeğinin eski kıyafetlerini kabul ederim böylesi daha iyi.

Bebek kiyafeti dedigin sey eskimez zaten bende bir cogunu arkadaslardan aldim. Kendi ailenn yanina memlekete gidip orda bi hayat tutturun istanbul sacma sapan pahali bir sehir. Bu kadar zorlukta ne gerek var bu sehirde kalmaya.. adresinide ozelden yollardan kiyafet ayarlamaya calisicam

bi kez çalışma deneyimim oldu çok zorladılar. bu ülkede alt sınıf eksiye düşmeye üst sınıf ise yükselmeye programlı

Kardesim ortaokul mezunu 3 cocugu var en buyugu 15 en kucugu 1.5 yasinda 31 yasinda bir suru olay yasadi 29 yasina kadar hic calismamisti evden bile cikamiyordu yokluk sefalet. Ben alirsam giyer ben bi yere goturursem.giderdi. kocasi calismazdi kv ile oturuyor falan. En son kocasi ucu bana kadat dokunan bisey yapti bi sure elimi cektim ve 1 hafta icinde a101 de ise basladi. Iskur programiyla simdi magaza sorumlusu. Gorusebilecegin her yerle gorus bazi yerler evden yemek yaptiriyor. Bazi yerler bebekle kabul ediyor bulmak cok zor evet ama ugrasmak lazim. Belediyedeki her imkani zorla. 300 tl sut paran var onu da al

eşimle kirada yaşıyorduk. beş ay sonra kirayı ödemekte zorlanmaya başladık. eşim işten çıkarıldı. ev sahibimiz bu nedenle bizi evden çıkardı. kira borcumuzu evdeki eşyalarımızı satarak ödedik. o esnada hamileydim. boş evi gördüğümde resmen yıkılmıştım. eşimin ailesinin yanına yerleştik. ailesi bizi istemediği için eşim istanbul dışına çalışmaya, ben ise memleketime ailemin yanına döndüm. çok zor bir hamilelik geçirdim. bulantılar ağrılar kusmalar 6 ay sürdü. eşim ilk aylarda beni asla arayıp sormadı. sonra ısrarla aramaya başladı bu defada ben uzaklaşmıştım. memleketime gelince görüşmek zorunda kaldım bebeğim için. ardından benim ailemin ısrarıyla barıştık. sonradan yeniden işten ayrıldı ailesinin yanına döndü fakat ben konyada kalmaya devam ettim hamileliğim boyunca ayrı yaşadık. doğumuma yakın istanbula eşimin ailesinin yanına dönebildim. kavga dövüş geçirdim doğum yaptığım son ana kadar günleri. sürekli kötü davranıyordu eşim. çalışmadığı için acısını benden çıkarıyordu. ağlaya ağlaya gittim doğuma. kimse yoktu yanımda. devlette doğum yaptığım için eşimi de yanıma almadılar. şimdi kızım büyüdü 4 aylık olduk. eşim çalışmaya başladı kızımın nasibiyle şükür. evde odamız yok hamileliğimde de şimdi de minderlerde yatıyoruz kızımla. kimsenin umrunda değil bu. eşimin annesi ve babası açık açık bu eve yerleşmeyin yatak odası alamazsınız diye baskı uyguluyor. eşimin maaşını istiyorlar. annesi ve babası çalışmasına rağmen evi eşim geçindirsin istiyorlar ben eşimin eskimiş pijamalarıyla dururken. üstelik üç çocuğuyla haftanın dört günü burada sere serpe eşiyle birlikte yatıya kalan bi görümcem var. onlar geldiğinde buzdolabı dolup taşıyor gittiklerinde hiçbi şey kalmıyor. eşim eski borçlarını ödediği için ne eve bi şey alıyor ne bana ne de bebeğimize. başkalarının verdiği kıyafetleri giydiriyorum bebeğime. bezini zor alıyoruz. ailesi asla destek olmuyor. günlerdir kahvaltı yapmıyorum. emziren bi anneyim. eşimin annesi babası bizden şampuanı peçeteyi saklıyor. sürekli kovuyorlar çocuğa şükredin süreniz az kaldı diyorlar. ve bunları duymayı ve yaşamayı hak edicek hiçbi şey yapmadım canım çok yanıyor ölmek istiyorum. aileme asla anlatmıyorum bunları onları da mahvedemem. ne yapıcam hiç bilmiyorum.
Ölmek istiyorum da ne demek? Güçlü olmak zorundasın kendini geç bebeğin için. Ölsen ne olacak ona? Lafın gelişi bile olsa böyle birşey bir daha asla ne düşün ne söyle. Ailem üzülmesin diye gitmek istemiyorum diyorsun da,başka alternaf yok. Birşey olmaz git onların yanına. Eşim beni ilk başlarda hiç aramadı sormadı sonra ilgilenmedi vs diyorsun. Belli ki üzgünüm ama önemsemiyor. Sen dua et ailen var. Ya onlar da olmasa? Burdan konuşması kolay gelmesin sakın sana. Empati yaparak yazıyorum. Yerinde olsam ailemin yanına gider,orda bebeğimi güvenilir ellere emanet edip çalışmaya başlar kendime düzen kurardım. Eşinde akıllanırsa gelir akıllanmazsa da defolsun.

Biz sana boşan demiyoruz ki, ailenin yanına git geçici bir süreliğine, eşin borçlarını ödesin. En azından bebeğine bakabilirsin. Ailene de bınu açıklayabilirsin. Bu arada ne borcu bu bitmeyen, eşyaları satmışsınız bitmemiş, düğün takılarınız yok muydu onlarla kapatırdınız. Sana bir sürü kişi bebek kıyafetleri için adres gönder dedi göndermedin, eğer bedenin tutarsa senin için de gönderebiliriz. Sonuçta bu insanlık hali, hepimizin başına gelebilir. Destek olacak bir sürü kişi var.

Adres gonderirsin diye bekledim ama yok. Gercekten ihtiyacin varsa samimi ol. Konu fake ise buradako insanlarin duygularini istismar ediyosun demektir. Sonra gercekten ihtiyaci olanlara yardim edemiycek hale geliyoruz. Yalan yanlis adres falan yollama sakin. Yollanacak yardinlar bosa gitmesin cunku sen olmazsan baska gercekten ihtiyac sahibi olana gidecekler. Genelde esyamis olsa gibi seyler yazmissin letgo gibi sitelerde ucretsiz esyalar olabiliyor bi bak. Ayrica su istanbulda tutunma isinden vazgecmeye calisin bak ortaokul mezunu biri bile markette calisabiliyor gidin baska bir sehire. Burdan basvurun su sehirde ikamet edicem diye ordan bi subeye girin. Baska sehirfe 500 tl verecegin eve burda 1500 tl vericeksin.

Adres verirse bende bebegine kıyafet yollayacam sanırım eş ve ailesi bunlar nerden geldi diye soracaklarindan çekiniyor🙄

Adres gonderirsin diye bekledim ama yok. Gercekten ihtiyacin varsa samimi ol. Konu fake ise buradako insanlarin duygularini istismar ediyosun demektir. Sonra gercekten ihtiyaci olanlara yardim edemiycek hale geliyoruz. Yalan yanlis adres falan yollama sakin. Yollanacak yardinlar bosa gitmesin cunku sen olmazsan baska gercekten ihtiyac sahibi olana gidecekler. Genelde esyamis olsa gibi seyler yazmissin letgo gibi sitelerde ucretsiz esyalar olabiliyor bi bak. Ayrica su istanbulda tutunma isinden vazgecmeye calisin bak ortaokul mezunu biri bile markette calisabiliyor gidin baska bir sehire. Burdan basvurun su sehirde ikamet edicem diye ordan bi subeye girin. Baska sehirfe 500 tl verecegin eve burda 1500 tl vericeksin.
Ben de söyledim, yarın özelden gönderirim dedi iki gün oldu. İlk çocuğuma her şeyin pamuklusunu özenle seçerek aldık rahat olsun, sağlıklı olsun diye, çıkarttık yıkayıp ütüledim, ikinciye kullanıyorum, yarısını ayırıp gönderecektim. Bez, bebe şampuanı da alıp koyacaktım ama sanırım istediği bunlar değil.

Ayrıca kıyafet değil para istiyorsan açık açık yaz, ben bir bebeğin yokluk çekmesine, konunun fake olma ihtimaline karşı bile kıyamam.
para felan değil derdim bi arkadaş yardım etmek istedi geri dönüş yapmayı düşündüm sonra vazgeçtim dilenmekten farksız geldi çünkü. ben buraya para almak için yazmadım derdimi. paylaşmak için yazdım. şimdi zaman zaman gelişmeleri bildiricem. olursa tabi

yardımlarınız düşünceleriniz için teşekkür ederim ama kabul edemem ne para ne eşya. ben derdimi paylaştım yalnızca. başka şehirde sıfırdan hayat kurmak da çok zor. anlattığım gibi eşya yok. eşyalı eve gitsem hijyen koşulları önemli bebeğim için. yine asgari ücretle çoğu günleri aç ya da aça yakın geçiricem. değişen pek bir şey olmayacak. elime kağıt kalem alıp ince ince hesap yaptım bunlar üzerine en başta. olmuyor

Ben de söyledim, yarın özelden gönderirim dedi iki gün oldu. İlk çocuğuma her şeyin pamuklusunu özenle seçerek aldık rahat olsun, sağlıklı olsun diye, çıkarttık yıkayıp ütüledim, ikinciye kullanıyorum, yarısını ayırıp gönderecektim. Bez, bebe şampuanı da alıp koyacaktım ama sanırım istediği bunlar değil.
çok teşekkür ederim. evet istediğim bunlar değil. başardığımı yazabilmek istiyorum en sonunda buraya ben

Back