kayınpederim benden şampuan peçete saklıyor

eşimle kirada yaşıyorduk. beş ay sonra kirayı ödemekte zorlanmaya başladık. eşim işten çıkarıldı. ev sahibimiz bu nedenle bizi evden çıkardı. kira borcumuzu evdeki eşyalarımızı satarak ödedik. o esnada hamileydim. boş evi gördüğümde resmen yıkılmıştım. eşimin ailesinin yanına yerleştik. ailesi bizi istemediği için eşim istanbul dışına çalışmaya, ben ise memleketime ailemin yanına döndüm. çok zor bir hamilelik geçirdim. bulantılar ağrılar kusmalar 6 ay sürdü. eşim ilk aylarda beni asla arayıp sormadı. sonra ısrarla aramaya başladı bu defada ben uzaklaşmıştım. memleketime gelince görüşmek zorunda kaldım bebeğim için. ardından benim ailemin ısrarıyla barıştık. sonradan yeniden işten ayrıldı ailesinin yanına döndü fakat ben konyada kalmaya devam ettim hamileliğim boyunca ayrı yaşadık. doğumuma yakın istanbula eşimin ailesinin yanına dönebildim. kavga dövüş geçirdim doğum yaptığım son ana kadar günleri. sürekli kötü davranıyordu eşim. çalışmadığı için acısını benden çıkarıyordu. ağlaya ağlaya gittim doğuma. kimse yoktu yanımda. devlette doğum yaptığım için eşimi de yanıma almadılar. şimdi kızım büyüdü 4 aylık olduk. eşim çalışmaya başladı kızımın nasibiyle şükür. evde odamız yok hamileliğimde de şimdi de minderlerde yatıyoruz kızımla. kimsenin umrunda değil bu. eşimin annesi ve babası açık açık bu eve yerleşmeyin yatak odası alamazsınız diye baskı uyguluyor. eşimin maaşını istiyorlar. annesi ve babası çalışmasına rağmen evi eşim geçindirsin istiyorlar ben eşimin eskimiş pijamalarıyla dururken. üstelik üç çocuğuyla haftanın dört günü burada sere serpe eşiyle birlikte yatıya kalan bi görümcem var. onlar geldiğinde buzdolabı dolup taşıyor gittiklerinde hiçbi şey kalmıyor. eşim eski borçlarını ödediği için ne eve bi şey alıyor ne bana ne de bebeğimize. başkalarının verdiği kıyafetleri giydiriyorum bebeğime. bezini zor alıyoruz. ailesi asla destek olmuyor. günlerdir kahvaltı yapmıyorum. emziren bi anneyim. eşimin annesi babası bizden şampuanı peçeteyi saklıyor. sürekli kovuyorlar çocuğa şükredin süreniz az kaldı diyorlar. ve bunları duymayı ve yaşamayı hak edicek hiçbi şey yapmadım canım çok yanıyor ölmek istiyorum. aileme asla anlatmıyorum bunları onları da mahvedemem. ne yapıcam hiç bilmiyorum.
Eşiniz düzen kurup yuvasına sahip olana kadar ailenizin yanına dönün

Banada oyle gelmeye basladi. Sanki tepkilerimizi olcuyor. Cunku her seye yaklasimi zit. Bi tuhaflik var
Bi de verdiği cevaplardaki üslup ve hikaye tutarsız. Hikayede gariban bir kadıncağız varken cevap veren daha eğitimli gibi🤔

Bi de verdiği cevaplardaki üslup ve hikaye tutarsız. Hikayede gariban bir kadıncağız varken cevap veren daha eğitimli gibi🤔
gariban ve eğitimli zıt kavram değil bu birincisi. sıkıntı çekiyor olmak eğitimsizliğe neden dayandırılıyor onu anlamadım bu da ikincisi. cahil ve aptalca konuşan kadınlar mı dert çeker demek istiyorsunuz?

gariban ve eğitimli zıt kavram değil bu birincisi. sıkıntı çekiyor olmak eğitimsizliğe neden dayandırılıyor onu anlamadım bu da ikincisi. cahil ve aptalca konuşan kadınlar mı dert çeker demek istiyorsunuz?
Bulunun fikirlere hep bir itirazınız olduğu için böyle düşünmeleri normal zira şuan sizin evi veya anne babanız8 eşinizi düşünmeden evvel minnacık yavrumuz düşünmeniz gerekir balon sizin beslenmenizde sorun olursa oda vitaamin alamaz zayıf düşer surda birkaç ay sonra ek gıdaya geçince ne yedireceksiniz sadece giyimle olmuyor ki gelen yardım tekliflerini geri çevirmeniz herkesin aklına herşeyi getirebilir burda senin için değil o minik yavru için üzülüyoruz durumun eğer ki gerçekse san uzatılan eli tutmadığın için Rabbim hesap sorar unutma senden önce yavrun gelemeli böyle düşünerek yardım etmek isteyenlere ulaşamalısın benim kızım kıyafetlerinden gönderebilirim isterseniz

Elbette değil. Her insan sıkıntı çeker tabi ki. Ancak sizin bahsettiğiniz sıkıntıyı sizin tarzınızdaki biri çekmez çekmemeli gibi geliyor açıkçası. Zira kurduğunuz cümlelerdeki alt yapıdaki kadın kendisinden peçete saklanan evde kalıp kahvaltı atıklarıyla beslenecek bir kadından ziyade tuttuğunu koparan ayakları yere basan bir kadın profilinde geliyor bana açıkçası. Konu ilk okuduğumda içime dokunmakla beraber ara ar rastladığım cevaplarla inandırıcılığını yitirdi açıkçası. Su i zanda bulunuyorsam affola

Ailenize neden anlatmıyorsunuz bilmeye hakları var size ve kızınıza sahip çıkmaları gerek. Eşinizin eskimiş kıyafetini giyiyor minderde yatıyor günlerce kahvaltı yapmıyor bebeğinizle bez alamıyorsanız dsha bi de üstüne görümce ve ailesini günlerce ağırlıyor kv kb dan ağır laflar işitiyor eşinizden de değer görmüyorsanız neden sürdürüyorsunuz bu durumu ? Düzelir umudu mu ?

Elbette değil. Her insan sıkıntı çeker tabi ki. Ancak sizin bahsettiğiniz sıkıntıyı sizin tarzınızdaki biri çekmez çekmemeli gibi geliyor açıkçası. Zira kurduğunuz cümlelerdeki alt yapıdaki kadın kendisinden peçete saklanan evde kalıp kahvaltı atıklarıyla beslenecek bir kadından ziyade tuttuğunu koparan ayakları yere basan bir kadın profilinde geliyor bana açıkçası. Konu ilk okuduğumda içime dokunmakla beraber ara ar rastladığım cevaplarla inandırıcılığını yitirdi açıkçası. Su i zanda bulunuyorsam affola
bulunuyorsunuz ve affetmek benim haddim değil. zaten öyle bi karaktere sahibim ve başıma bu olaylar geldi artık kimseyle konuşmaz derdimi anlatmaz oldum. içime kapandım sürekli benden dertlisi var mı diye burayı takip ettim. sonunda dayanamadım derdimi paylaştım. ilginizi görmek için ay yazık diyişinizi okumak için paylaşmadım içimi döktüm ve rahatladım. kin tutan bir insan asla olmadım o yüzden ileride birgün bu sıkıntılar bittiği vakit geri dönüp yazdıklarımı okuyup bana yaptıklarını hatırlamak istiyorum. yazma sebebim yardım istemek değildi fikir almak da istemedim açıkçası. çünkü her yol kapalı bana defaatle belirttim bunu. tavsiyeye açık bi durumda olsam asla böyle cevaplar almazdınız benden. yanlış anlaşıldım kusura bakmayın. bebeğimin ihtiyaçları konusuna gelince onlar için asla sessiz kalmıyorum istiyorum ailesinden eşimden. geri çeviremiyorlar zaten. kıyafet konusuna gelince şimdilik idare ediyorum. ailemden de destek isteyeceğim bu konuda yakın zamanda inşallah

Ailenize neden anlatmıyorsunuz bilmeye hakları var size ve kızınıza sahip çıkmaları gerek. Eşinizin eskimiş kıyafetini giyiyor minderde yatıyor günlerce kahvaltı yapmıyor bebeğinizle bez alamıyorsanız dsha bi de üstüne görümce ve ailesini günlerce ağırlıyor kv kb dan ağır laflar işitiyor eşinizden de değer görmüyorsanız neden sürdürüyorsunuz bu durumu ? Düzelir umudu mu ?
evet umudum var çünkü eşime inanıyorum

eşim ilk aylarda beni asla arayıp sormadı. sonra ısrarla aramaya başladı bu defada ben uzaklaşmıştım. memleketime gelince görüşmek zorunda kaldım bebeğim için.
kavga dövüş geçirdim doğum yaptığım son ana kadar günleri. sürekli kötü davranıyordu eşim. çalışmadığı için acısını benden çıkarıyordu. ağlaya ağlaya gittim doğuma.
eşim eski borçlarını ödediği için ne eve bi şey alıyor ne bana ne de bebeğimize.
Eşinize inancınızı takdir ettim. Peki nasıl bir değişim umuyorsunuz. Mesela ben eşime inanıyorum borçları bitirip maddi durumunu yoluna koyacak ailesine karşı beni ezdirmeyecek kızımıza da iyi bakacak o yüzden bekliyorum gibi bir şey mi

Eşinize inancınızı takdir ettim. Peki nasıl bir değişim umuyorsunuz. Mesela ben eşime inanıyorum borçları bitirip maddi durumunu yoluna koyacak ailesine karşı beni ezdirmeyecek kızımıza da iyi bakacak o yüzden bekliyorum gibi bir şey mi
evet ailesinin yaptıklarından son derece rahatsız utanç duyuyor

evet ailesinin yaptıklarından son derece rahatsız utanç duyuyor
O halde en azından bu süreci kendiniz ve bebeğiniz adına sağlıklı geçirebilmek için destek almaya çalışın kendi ailenizden ya da belli kurumlardan(sağlıklı beslenme, temiz kıyafet, bez, mama vs.) Eşinize de süre vermiş gibi olursunuz belki inancınızı boşa çıkarmaz ne deyim Allah yardımcınız olsun.

O halde en azından bu süreci kendiniz ve bebeğiniz adına sağlıklı geçirebilmek için destek almaya çalışın kendi ailenizden ya da belli kurumlardan(sağlıklı beslenme, temiz kıyafet, bez, mama vs.) Eşinize de süre vermiş gibi olursunuz belki inancınızı boşa çıkarmaz ne deyim Allah yardımcınız olsun.
amin çok sağ olun allah hepimizin yardımcısı olsun. ailemle konuşucam inşallah destek konusunda

Her cevabın tutarsız nerden baksan elinde kalır . Eğer fake konuysa duygularımızla oynamaya hakkın yok minderde yatan evi yuvası giyecek kıyafeti bezi olmayan bi bebek hepimizi kahreder bu forumda .

Her cevabın tutarsız nerden baksan elinde kalır . Eğer fake konuysa duygularımızla oynamaya hakkın yok minderde yatan evi yuvası giyecek kıyafeti bezi olmayan bi bebek hepimizi kahreder bu forumda .
neye inanmak istiyorsanız ona inanın. kimseye derdimi sıkıntımı kanıtlamak zorunda değilim. o bebeğin annesi olarak sizlerden daha çok kahrolduğumu bilmelisiniz ve kötü yorumlarınızı kendinize saklamalısınız. bu kadar bencil olmayın sizin inanmak istemediğinizi bir insan yaşıyor sonuçta!

neye inanmak istiyorsanız ona inanın. kimseye derdimi sıkıntımı kanıtlamak zorunda değilim. o bebeğin annesi olarak sizlerden daha çok kahrolduğumu bilmelisiniz ve kötü yorumlarınızı kendinize saklamalısınız. bu kadar bencil olmayın sizin inanmak istemediğinizi bir insan yaşıyor sonuçta!
Buraya konu açtıysan iyi ya da kötü yorumları göze alacaksın kusura bakma . Yoruma açık bi forum hakaret etmedikçe polemik yaratmadıkça isteyen istediğini yazabilir kimseyi susturamazsınız

Buraya konu açtıysan iyi ya da kötü yorumları göze alacaksın kusura bakma . Yoruma açık bi forum hakaret etmedikçe polemik yaratmadıkça isteyen istediğini yazabilir kimseyi susturamazsınız
düşene bir tekme de ben vuruyumcu küstah bir bencil olduğunuzu okumak da sizi rahatsız etmemeli o vakit

Back