- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 655
- 723
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
Tebrik ederim canım.
Çook sevindim inan.
Allah yardımcın olur inşallah, sorunsuz, huzurlu çalışırsın.
Ev meselesini neden ertelediniz ki.
Böyle ileri ata ata uzar gider bu iş.
Neyse işe başlaman kutlanması gereken bir müjde valla.
Hayırlısı olsun inşallah.
Şu forumda acaba nolacak bu işin sonu diye merak ettiğim birkaç konudan biri senin konun :26:
Cidden üzülüyorum vaziyetine.Zira hiç de kolay değil.
Anlayabiliyorum..anlıyorum..
Bir yaşamak asla kolay değil.Çok çetrefilli çok zor çok bunaltıcı.
Buradan ders örnek olsun nişanlılara da bir evi kabul etmesinler.
Ne güzel bak senin ailen senin yanında.
Eşinin maaşı o kadar düşük mü ki kiraya çıkmayı ısrarla kabıl etmiyor eşin.
Buarada hangi şehirdesiniz siz?
Eşin baban kiraya çıksınlar derken ne dedi o an ?
Baban ikna etmeye çalışsın bence.
Yoksa çökecek iyice maneviyatın arkadaşım.
Hayır ben kayınvalide olsam ve sen böyle gözümün önünde eriyip gitsen oğlumu zorla atardım evden çıkın ayrı eve
diye.Sonuçta mutluluk yok huzur yok.Her Allahın günü dert tasa yürüme ki böyle.
İnşallah insafa gelirler.
kızlarrrrrrrrrrrrrrr işe girdimmmmmmmm çok mutluyum bugün çalıştım ilk defa çok aşırı yorudlum ama galiba hayatımda ilk kez çalıştığımın verdiği yorgunluk ....eşim çok memnun iyiki girdin işe diyorherşeyde bir hayır varmış gerçekten son olay olmasaydı işe falan giremezdim ben..ama yazın ev almak düşüncesinden vazgeçti seneye kadar para biriktircez diyor ..çalışma kolay değilmiş bende ses etmedim bakalım hayırlısı ..bugün kaynanamı hiç görmedim kayınpederide ...oh be yine aynı evdeyiz ama çalışınca başka ya....ama bana yine teselli verin canlarım harbiden çalışmak çok zormuş ya
Yeni işin hayırlı olsun..
İlk hafta çok yorgun hissedersin.
Geceleri kemik ağrıların uyutmaz bile.
Ama çalışıp üretmek insana inanılmaz iyi hissettirir.
Hele maaşını ilk aldığın anın keyfi tarif edilemez emin ol.
Senin emeğinin karşılığı o para az bile olsa öyle değerli olacak ki..
Kv, kp i az göreceksin tahammülün daha fazla olacak.
Senden fazla ev işi bekleyemeyecekler.
Sen de kendini mecbur hissetmeyeceksin artık.
Çok iyi oldu bu..
Eşin omuzundaki yükü paylaşma tadına varınca senin işten çıkmanı istemeyecek emin ol.
Sakın kendini hem eve hem işe yetişcem diye yıpratma.
Çalışan bayanım de ay oram ay buram de bak nasıl değerli oluyorsun.
Ben çevremde onu gördüm valla. Sen kendi kıymetini bil herkes bilsin
kızlarrrrrrrrrrrrrrr işe girdimmmmmmmm çok mutluyum bugün çalıştım ilk defa çok aşırı yorudlum ama galiba hayatımda ilk kez çalıştığımın verdiği yorgunluk ....eşim çok memnun iyiki girdin işe diyorherşeyde bir hayır varmış gerçekten son olay olmasaydı işe falan giremezdim ben..ama yazın ev almak düşüncesinden vazgeçti seneye kadar para biriktircez diyor ..çalışma kolay değilmiş bende ses etmedim bakalım hayırlısı ..bugün kaynanamı hiç görmedim kayınpederide ...oh be yine aynı evdeyiz ama çalışınca başka ya....ama bana yine teselli verin canlarım harbiden çalışmak çok zormuş ya
öylemi dersin canım ordada sorunlar olucak ama bunu herkez yaşıyor napalım okadar olucak ....İlk gün hep zordur. Zamanla alışırsın. En azından bedenin yorgun olsa bile ruhun rahat olacak, daha mutlu olacaksın. İşyerinden arkadaşların olacak, onlarla dertleşeceksin, yeni insanlar tanıyacaksın, ufkun açılacak. Emin ol böylesi daha iyi.
İşin ne üzerine?
saol canım :)
hayırlı olsun işin :)
ama eşinin hemen kıvırmasını anlayamadım ben
yaza eve geçecektiniz ama şimdi seneye ertelendı
zamanla 2 yıl sonra, daha sonra 3, daha sonra 5...böyle gider diye düşünüyorum
umarım yanılırım.
saol canımTeselliye falan ihtiyacın yok canım, maşallah işlerin yolunda. Ayrıca ilk defa çalıştıysan ağır gelmiştir zamanla alışırsın. Asııl sana bir tavsiyede bulunayım, paranı sıkı tut. Dikkat et. Bundan sonra asıl amacını ev almak, ev için para biriktirmek. Aman hedeften şaşma. Ayrıca artık sen de çalışıyorsun borçla ev alabilirsiniz, neden ertelediniz ki?
saol canım :)
evet öyle yaptı halbuki ben işe girince daha fazla güç gelir hemen almak ister sanmıştım para biriktirme duyguları abardı işte...her ay 1 milyar atalım kenara seneye kadar bileziklerle birlikte 40 tl eder dio bi 40 daha çeksek süer olur dio maksadı az kredi çekmek..bilmiyorumki hayırlısı olsun
saol canım
kesin bişey yok daha belki hoşumuza giden uygun bir ev bulup kredi çeker alırız...öyle kesin konuşmadı eşim bakalım
Gelinlikçi yanında çalışman hoş,bence çok zevkli
Beyaz beyaz, mutlu insanlar,heyecanlı kızlar insanın içi açılır
Başlangıç için 750 tl de iyi bence.
Eşin şimdiden 10 yıl demiş hele bi maaşını görsün.
Para nasıl tatlı gelir 20 yıl olur o
senin eşin kesınlıkle kredı çekmez, eminim bundan
şimdi seni alttan alttan hazırlıyor''rahatız burada, aşımız hazır, çamaşırımız yıkanıyor, kira derdımız yok, daha ne isteriz'' tarzında başlamış bile söylenmeye rahat bir 5-6 senenız var eğer çocuk yaparsan o süre daha da uzar
daha yaşınız küçük, hemen çocuk düşünmeyin
bebişini kendı evınde dünyaya getır :)
neyse, sen şimdilik keyfıne bak ve işi asla bırakma
en azından kafan rahat olurnasıl olsa kolay kolay o evden çıkarmayacak eşin seni.
işe ver kendını
çok zevkli aslında ço da merakım vardır hep gelinliklere ama bana ait dükkan başka eleman yok yanımda sıfır tecrübeyle gelinlik mağazası sorumlusuyum ama fena iş yaptım tecrübe yok ama bişeler biliyomuşum ben yapatronda sen hemen kapcan bu işi dedi..biraz gelinlikler ağır olduğu için giydirmesi falan zor oluyor ama napalım onada katlancaz artıkın
yaa öyle deme üzülüyom ben sırf ev alma için girdim o işe kaynanadan falan kurtulma için...ben düşeş ev bulunca onu ikna ederim şimdilik fazla takmıyorm onu canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?